Джан Яман: "Физиката ми е само средството, с което се изразявам"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 12 юли, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с класиралия се на почетното второ място във формата Джан Яман. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 8 ноември 1989 г. в Истанбул. В момента е на 28 години, зодия скорпион. Завършва Италианския лицей с отличие и е първи по успех в своя випуск, като още от тогава дава заявка за успешно бъдеще. След това следва в САЩ за адвокат близо пет години, но така и не се реализира в тази област за дълго. Работи в сферата на правото за малко - половин година, като през това време се занимава и с любимото си хоби, което по-късно се оказва негово призвание и професия, а именно - актьорското майсторство. Първата си роля изиграва през есента на 2014 г. в сериала на StarTV "Сърдечни работи" (Gonul Isleri). Там той пресъздава екранния партньор на известната млада звезда Синем Кобал, работейки още с Бену Йълдъръмлар и Селма Ергеч. През лятото на 2015-а се включва с главна роля в тоталния хит на FOX "Да обичаш на инат" (Inadina Ask), изигравайки ролята на Ялън Арас. През лятото на 2016-а пък зрителите го гледаха в проекта на TRT1 "Кой не е обичал?" (Hangimiz Sevmedik). Продължавайки традицията да участва в летни сериали, през 2017-а се снима в хитовата романтична комедия на StarTV "Пълнолуние" (Dolunay), пресъздавайки героя Ферит. Отскоро го гледаме в главната роля в новото заглавие "Ранобудна птица" (Erkenci Kus) на StarTV, очертаващо се като най-гледано това лято. Да започваме с интервюто! 

Звездата ти изгря за отрицателно време и вече си наричан "новия Дон Жуан". На физиката ти ли се дължи това или на актьорския ти талант?
Само с физика нищо не става. Има много по-красиви мъже от мен. Дължа всичко на актьорството. Физиката е само опаковката и средството, с което се изразявам. Най-важни са умът и чувствата.

Но в новия ти сериал "Ранобудна птица" доста често си полугол...
Не съм полугол постоянно (смее се). Един фен ми написа, че съм по-впечатляващ и от Ферари. Но сериалът е летен. Героят ми спортува и има какво да покаже. Ако продължим и през зимата, няма да е така.

Притесняваш ли се от разголването, изискващо екранът?
Винаги съм се занимавал със спорт. Във фитнес-залата всички са полуголи и никой не се притеснява от това. Затова разголването не е нещо, което ме смущава.

Преди сексапилните жени вдигаха рейтинга. Сега - мускулестите мъже...
Мисля, че най-важното е една сексапилна жена или мускулест мъж да бъдат показани в подходящо представена сцена. Подготвях се дълго за новия си герой. Пет пъти седмично тренирах бокс и кросфит. Превърнах зимната градина в дома на баща ми в Решадие във фитнес-зала. И от генетична гледна точка съм късметлия.

Обикновено те гледаме в еднотипни роли. Какво мислиш по този въпрос?
Тези коментари се правят от хора, които не гледат сериалите ми и не знаят нищо за мен, а си мислят, че знаят всичко. Това, което се стремя да избягвам, е да се повтарям. В "Сърдечни работи" играех син на заможен род, в "Кой не е обичал?" - на зъболекар. В "Ранобудна птица" вдъхвам живот на известен фотограф. Героят ми Джан е обиколил света. Привързан е към природата. Прякорът му е "албатрос". А това е вид птица, която може да остане във въздуха в продължение на седем години и да броди в търсене на най-подходящото място, където да се установи.

Винаги те гледаме като Дон Жуан. А би ли изиграл ролята на актьор?
Бих изиграл всяка роля, която почувствам. Но бихте ли сложили Меси на бойното поле? При положение, че вече съм се доказал като Дон Жуан, защо да обърквам зрителите? Пък и да участваш в романтична комедия, въобще не е толкова лесно, колкото изглежда.

Казват, че е трудно да се играе и в драма...
Не мисля така. Бих се изчерпал в една драма. Докато да намериш актьори, които да играят в романтична комедия, е много по-трудно. Защото жанрът съчетава в себе си всичко - екшън, любов, комедия и драма. Трябва да си едновременно суров, романтичен и мъжествен.

Целиш ли се в бъдеще за световна слава като тази на Къванч Татлъту, Кенан Имирзалъоулу и Чаатай Улусой?
Не се сравнявам и състезавам с никого. Целя се да се запазя автентичен и оригинален и да пресъздам по възможно най-добрия начин ролите, които ми се дават.

Какво е чувството да си един от най-сексапилните мъже в родината си?
Сутрин, например, не се събуждам с мисълта: "Колко съм красив!". Господ ни създава такива и нямаме друг избор, освен да се примирим и съгласим с природата си. Ако хората ме гледаха и ахкаха само заради това как изглеждам, бих се замислил. Но поне при мен зад всичко това стои наистина много.

Винаги ли си привличал внимание?
Може да прозвучи надуто, но още от училищните ми години винаги съм бил най-хубав. Винаги е имало внимание към мен. Не е нещо, което е започнало отскоро. Само се увеличава.

Срамувал ли си се някога от това?
Когато съм излизал навън с приятели, са ми казвали: "По-добре да не стоя до теб, защото никой няма да ме забележи". От друга страна в обкръжението ти започват да се разпространяват клюки по твой адрес и фантастични истории. 

Какви жени те впечатляват?
Не мога да кажа, че отдавам значение на физиката. Харесвам жени с излъчване, с аура, горди и духовити, съобразителни и разсмиващи.

Мачо ли си?
Когато и където се налага, съм джентълмен. Когато и където се налага, съм мачо. От всичко по малко съм.

Има ли някой в живота ти в момента?
Не съм робот, а здрав мъж. Нормално е да има някой в живота ми. Но и да има, не мисля, че ще е редно да говоря за това публично. 

Какво мислиш за политиката?
Интересувам се от много неща, но не обичам да говоря за политика. Привърженик съм на Ататюрк, изповядвам своите идеи и възприятия. Също така съм хуманист, вярвам, че човек трябва да е добър.

Какво мислиш за сегашната ситуация в Турция?
Като завършил право, с приятелите и колегите ми често обсъждаме актуалните теми и се опитваме да намерим решение. Но Турция е страна, в която всеки ден има нов проблем. А многото проблеми те изморяват. Затова вече не говоря за неща, които не са факт и минало.

Имаш правна кантора, нали? Трудно ли е да занимаваш с право в днешно време?
Много е трудно. Партньорът ми Бурак е много забавно момче, но актуалните проблеми успяха да променят дори него. 

Разкажи повече за родителите си!
Не си ги спомням женени. Бях много малък, когато се разделиха. През седмицата бях при майка ми, а през уикенда - при баща ми. Баща ми е умен човек. След колежа Bilfen продължих образованието си в Италианския лицей. Мога да науча чужд език в рамките на два-три месеца. Винаги съм печелил стипендии и съм бил първи по успех.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с голямата победителка в "Любима турска звезда 2018" Берен Гьокйълдъз следващия четвъртък, 19 юли. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

4 коментара:

Unknown каза...

Според мен има известна неточност в статията.
Джан Яман е следвал право в Истанбул, а само една година е учил в САЩ.

Що се отнася до личността и актьора Яман, в момента го приемам за нарцис. Гледах няколко клипчета на профилите му в Туитър, как прави безумни фитнес тренировки. Видях и зимната градина на баща му. Съжалявам, но въпреки солидното си образование и предположението, че е умен и интелигентен, той се е превърнал е маниак на тема мускули. Винаги е имал добре оформено тяло, следствие на редовното поддържане, но от пет месеца насам, направо е загубил мярката.
И ако смята, че изпълнението на ролите му коренно се различава, уверявам ви, че доста греши. Вече излезе на екран и третата серия на "Ранобудна птичка", и аз лично не намирам някакъв напредък от ролята му в "Пълнолуние", съотнесена към сегашната. Същите надути пози, демонстрация на бицепси и плочки (в Турция го бяха кръстили мистър Рамене), гмуркане в басейни, игра на баскетбол и футбол, премрежени погледи от отдолу-нагоре и обратно, накратко - включени са всички видове негови любими спортове, като са добавени две нови упражнения - набиране върху клон от дърво и рафтинг.
Високият му рейтинг в Турция се дължи главно на женската аудитория, която и без друго е основният консуматор на сериали, като мускулите му дават преднина от 3/4 пред актьорското му превъплъщение.
Давам за пример едно интервю на "Хюриет", за да се насладите на демонстрациите на телесните му релефи. -:)))
https://twitter.com/Hurriyet/status/1015484030144434176

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Тъй като публикуваното интервю е най-новото му, счетохме за най-редно да го преведем и представим на аудиторията. Въпросите, отправени към него, лично според мен са си направо обидни. Но и до голяма степен за факт и истина. Нямам преки наблюдения върху играта му, гледал съм го 3-4 серии в "Да обичаш на инат" и толкова. И там беше бизнесмен и собственик на голям холдинг, и в "Пълнолуние" беше, сега и в "Ранобудна птица" е. Иначе и аз съм против прекалената демонстрация на мускули и тяло. Хубаво е да ги има, но не и да са единствени или да се разчита най-вече на тях. И аз не разбирам до голяма степен на какво се дължи успехът на "Ранобудна птица", но ето, че е факт. По-интересно е ще издържи ли на есен. Аз лично не му давам много шансове. Самият Джан казва в интервюто, че тъй като е лято, могат да си позволят повече разголени сцени, които, както пък Вие казахте, носят висок рейтинг. Дойде ли зимата ще се наложи доста да ги намалят, да видим дали заедно с това и рейтингът ще се понижи. А и ще се наложи да сменят деня му на излъчване, тъй като във вторник се излъчва "Малки убийства". Това доста би разклатило позициите му. Зависи, разбира се, в кой ден го сложат.
Леки и успешни дни! :)

Romanticgirl25 каза...

Ах, красавеца на кака. С тая брада много ти отива. В ранобудна птица видях какви огромни крака имаш. Физиката добре, тежко на онази която легне под тебе. Ще и е хубаво, но си доста тежичък. Много красиво се усмихваш.

Romanticgirl25 каза...

Ах, красавеца на кака. С тая брада много ти отива. В ранобудна птица видях какви огромни крака имаш. Физиката добре, тежко на онази която легне под тебе. Ще и е хубаво, но си доста тежичък. Много красиво се усмихваш.

Предоставено от Blogger.