Мелиса Шенолсун: "За мен всички хора са красиви и специални"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 22 февруари, и продължава публикуването на интервюта с любимите ви турски звезди в запазения им ден в програмата на СЕРИАЛИ в България. Тазседмичното е с една от младите надежди на турското кино, която в момента гледаме у нас като Суде в хитовата романтична комедия "Любов под наем" - Мелиса Шенолсун! Преди да започнем с интервюто, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 24 септември 1996 г. в големия турски град Измир. В момента е на 21 години, зодия везни. Завършва Държавната консерватория в Истанбул. Кариерата ѝ на актриса започва през 2015 г., когато се включва с главна роля в едноименната турска адаптация на американския хит "Малки сладки лъжкини" (Pretty Little Liars) - "Tatli Kucuk Yalancilar". Проектът обаче не пожъва очаквания успех и бива финализиран с 13 серии. В края на 2015-а и в началото на 2016-а взима участие в първия сезон на най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask), влизайки в образа на Суде. За последно се снима в младежката драма "Не можеш да сложиш белезници на надеждата" (Umuda Kelepce Vurulmaz), която се излъчи в периода ноември 2016 г.-февруари 2017 г. с голям успех, но бе приключена с 15 епизода. През 2017-а година е избрана за една от изгряващите звезди на Турция на наградите "Златна пеперуда" (Altin Kelebek). Да започваме с интервюто! 

Какво предпочиташ - драма или комедия?
Правейки комедия, е по-трудно да влезеш в роля и да останеш в нея до края на проекта. Докато играейки в драми, съм способна до края да разкрия персонажа си и да го разгърна максимално. Обичам драмите повече от комедиите.

Преди време в социалните мрежи бяха писали за теб, че ако се беше родила в Америка или в Европа, отдавна щеше да станеш световна звезда...
Много е хубаво да чуя това. Ако се бях родила не в Турция, а в Америка или в Европа, разбира се, всичко щеше да е много различно. В чужбина много уважават изкуството. Там си принуден да се развиваш постоянно. Разбира се, че и у нас това е необходимо, но докато там се случва за една, тук това се случва за пет години. И сме спокойни, че имаме толкова много време. Само затова бих искала да работя в чужбина. Искам да участвам в сериал в чужбина.

Мислиш ли тогава да започнеш образование по професията си в чужбина?
След като участвам в още 1-2 проекта в Турция, искам да отида в Полша, Германия или Англия, за да продължа развитието си. Имам нужда от храна за душата, тоест от изкуство, в буквалния смисъл.

Имаш връзка с Озан Долунай. Как вървят отношенията ви?
С него сме заедно от две години и половина. Любовта е наистина хубаво нещо. Както казваха във филма "Selvi Boylum Al Yazmalım": "За любовта се полага труд, който е незаменим". Да изпитвам тези думи в реалността, за мен е много вълнуващо.

Благодарение на сериалите и постановките, в които участваш, за кратко време се сдоби с много фенове. Какво е да си известна на толкова млада възраст?
Продължавам да върша работата си така, сякаш нямам нито един фен. Концентрирана съм изцяло върху работата си. За да развия кариерата си по възможно най-добрия начин, трябва да запазя душата си чиста. Затова живея малко изолирана.

Какво те кара да чувстваш животът, който имаш?
Чувствам се така, сякаш вървя по правилния път. Стремя се към това, което искам да правя. Актьорската професия няма граници. Винаги искате повече и повече. Всеки момент може да изскочи роля, която не сте играли. Или да си мислите, че сте много опитни, но изведнъж да паднете на земята. Мисля, че в момента вървя по правилния път. Много съм щастлива.

Коя твоя черта те прави теб самата?
Винаги това, че съм Мелиса. Мнението ми не се променя според хората, с които съм, и обстоятелствата. Живея като Мелиса и се държа така, както Мелиса поиска. 

Смяташ ли целия успех, който пожъна, за късмет? Какво значение отдаваш на късмета в живота си?
Случват ми се нещата, които искам с цялото си сърце. А това можем да го наречем късмет. Може би това, което съм в момента, е благодарение на късмет, но като цяло винаги съм желала именно това. Затова предпочитам да вярвам, че сама, с усилия и след дълъг път, съм стигнала дотук. Живея живота си така, както съм го планирала. Понякога съм криввала от пътя, но винаги съм се връщала на него. 

Какви са целите ти?
Не искам да ги разкривам. Имам си суеверия. И това е едно от тях. Ако споделя целите си, сякаш няма да ги постигна и ще разваля всичко. Но все пак мога да кажа, че съм в началото на целта и съм се устремила към нея.

Намираш ли се за красива?
Когато се погледна в огледалото, не съм нещастна. Обичам се такава, каквато съм. А красотата и грознотата са прекалено субективни понятия. Против съм поставянето на етикети. За мен всички са красиви и специални. Затова, да - харесвам се. Важно е човек да се харесва. 

Имаш ли тайни за красота?
Не е нещо особено, но всеки път след като изчистя грима от лицето си, го мажа с тоник и с алоевера. 

Какво място в живота ти заема гримът?
Обичам гримът да е естествен. Когато се гримирам, използвам само фон дьо тен, балсам за устни и хайлайтър. Не харесвам силните и тежки гримове.

А модата?
Не следя модата отблизо. Падам си по-скоро по т. нар. "street"-стил. Мисля, че си имам собствен стил. Обичам да смесвам всичко с всичко. Но всички сме зависими от модата, дори да не се интересуваме от нея. Защото в крайна сметка, в магазините продават само "модерни" дрехи.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица. Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 1 март! Припомнете си предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.