"Турските актьори 24/7" (150): от 11 до 17 декември 2017 г.

декември 17, 2017

Здравейте, приятели! Неделя е, 17 декември, и продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през изминалата седмица - от 11 до 17 декември 2017 г., научавате сега от юбилейното и последно за 2017-а година издание №150 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Бирдже Акалай опроверга два слуха, носещи се отскоро по неин адрес. Наскоро красавицата, която все още не сме гледали в България, но която нашумя през 2017-а година с ролите си в хитовите сериали "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) и "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask), бе забелязана на излизане от кафене в истанбулския квартал Бебек. Пред пресрещналите я репортери, задали ѝ въпроса: "Все още ли не сте забравили бившия си съпруг Сарп Левендоулу?", Бирдже отговори: "Това не е вярно". А на новината, гръмнала в турските медии през изминалите дни, че полиция е нахлула на снимачната площадка на сериала с нейно участие "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask), Акалай също отговори с "не", уточнявайки, че е била там и че подобно нещо не се е случило или поне не и в нейно присъствие. 

2) Аслъ Енвер с изявление относно успеха си на тазгодишните награди "Златна пеперуда" (Altin Kelebek), но и относно провала на най-новия игрален филм с нейно участие "От другата страна" (Oteki Taraf). Наскоро красавицата, позната у нас от "Мечтатели" и "Тайни", бе забелязана на излизане от кафене в истанбулския квартал Бебек. По повод приза "Най-добра актриса за 2017 г.", който получи преди броени дни за ролята си в драмата "Истанбулска булка" (Istanbullu Gelin), Аслъ изрази огромното си щастие. А относно неуспеха на филма с нейно участие "От другата страна", Енвер заяви: "За нас това е опит. Защото не знаем каква ще бъде реакцията и оценката на зрителя. Всъщност очаквахме такова нещо. Да видим какво ще стане. Това ще ни е обица на ухото. В крайна сметка сме си свършили работата и няма от какво да се срамуваме. Застанахме зад проекта и за мен няма по-важно нещо от това. Ние играхме в него, ние го представихме. Колкото се приеме и гледа - толкова". Аслъ не пропусна да защити и подкрепи екранната си партньорка във филма Мерием Узерли, за която се говори, че е причина за провала му: "Много обичам Мерием. Много добра актриса е."

3) Керем Бюрсин не ревнува половинката си Серенай Саръкая. Младият актьор, когото отскоро гледаме у нас в драмата "Сърцето на града" (Bu Sehir Arkandan Gelecek) всяка делнична вечер по БТВ, бе пресрещнат от репортери. На въпросите им какво мисли за предизвикателните и интимни сцени на приятелката му Серенай Саръкая с екранните ѝ партньори в интернет-хита с нейно участие "Фи" (Fi) - Мехмет Гюнсюр и Озан Гювен, Керем отговори напълно спокоен: "Тези въпроси са много глупави. И аз съм актьор. Това е актьорството. Това ни е работата". 

4) Неслихан Атагюл се завръща на екран! Въпреки изявлението ѝ, че ще си даде почивка от всякакви професионални ангажименти през настоящия телевизионен сезон, наскоро стана, че любимата турска звезда на България за 2017-а е подписала договор за участие в нов сериал. Звездата от "Двете лица на Истанбул" и "Черна любов" ще изиграе главната роля в новия интернет-проект на PuhuTV с работно заглавие "Самоубиец" (Intiharci), в който главната мъжка роля е поверена на Илкер Калели от "Тайни", снимал се за последно в "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel). Режисьор на обещаващия сериал ще бъде Алтан Дьонмез, а продуценти - TMC. Снимките започват съвсем скоро, а стартът в интернет - през първите месеци от новата 2018-а година. 

5) Както информирахме в изданието на "Какво гледат в Турция?", един от най-успешните летни сериали за 2017-а "Пълнолуние" (Dolunay) приключва! Хитовата романтична комедия с участието на Йозге Гюрел и Джан Яман в главните роли ще бъде финализирана на 31 декември (неделя) с последен 26 епизод по StarTV. Причина са ниските рейтинги, които постига от два месеца насам. Заповедта за преустановяването на проекта е дошла отгоре, а именно от майката на продуцентката Ямур Юнал - Тюркан Шорай, която е една от най-известните турски актриси-ветерани. Именно гранддамата на турското кино е посъветвала дъщеря си да прекрати сериала, тъй като разходите за заснемането му били повече от приходите. Само луксозната вила в Истанбул с гледка към Босфора, в която се снима поредицата, струва на екипа 100 000 лири наем месечно. Така Ямур Юнал бележи пореден провал в кариерата си, след като игралния ѝ филм "Не търси надалече" (Uzaklarda Arama) също не пожъна очаквания успех по-рано. 

6) Екин Мерт Даймаз с нова любов! Известният млад актьор от "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu) и "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) отскоро е с нова половинка - младата актриса Симай Барлас, станала известна след участието си в младежкия хит "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir). Наскоро двамата споделиха своя обща снимка в профилите си в социалните мрежи. Любопитно е, че по-голямо впечатление на феновете им направи не фактът, че са заедно, а че Симай прилича изключително много на бившата половинка на Екин Мерт - Ханде Ерчел, снимаща се в момента в драмата "Черна перла" (Siyah Inci). Явно вкусът на Даймаз не се променя и търси това, което вече няма, в други...

7) Като стана дума за Ханде Ерчел... Младата актриса, спечелила награда "Златна пеперуда" за най-добра комедийна актриса за 2017-а, избира най-добрите приятели на бившите си приятели за свои нови изгори. Актрисата, нашумяла след участието си в хита "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) преди две години, първо изживя кратка връзка с певеца Мурат Далкълъч, а след това - с неговия много добър приятел Екин Мерт Даймаз. В момента пък Ханде има отношения с най-добрия приятел на Екин Мерт - Мехмет Динчерлер, както и преди сме писали. 

8) Дилян Чичек Дениз остана с пръст в уста! Изключително популярната млада актриса, която в момента пресъздава главната роля в хитовата криминална драма "Пропаст" (Cukur) на ShowTV, наскоро е излязла на търсене за нов дом. Първоначално чаровницата се спряла на луксозна вила в истанбулския квартал Арнавуткьой, но след като разбрала, че вече е запазена за други наематели, останала с пръст в уста. Така се наложило да избере друга къща в съседния квартал Бебек. Именно в нея Дилян ще заживее заедно с приятеля си Окан Джан Янтър. Говори се, че през следващата 2018-а година двамата влюбени ще сключат брак.  

9) Аху Яту отново събра всички погледи върху себе си. И то по доста скандален начин. Изключително популярната актриса от "Любов и наказание" и "Твоят мой живот" присъства на тазгодишната церемония по награждаване на "Златна пеперуда" (Altin Kelebek). На събитието присъстваха нейният бивш съпруг Джем Йълмаз и актрисата Джансу Дере, за която се говори, че е причина за развода им. Малко след края на церемонията Аху сподели в профила си в социалната мрежа Instagram скандално видео, на което показва неприличен знак с ръка, заедно със следното описание към него: "Срещнахме се вътре, защо да не се поздравим?". Според мнозина това неприлично послание на Аху е отправено именно към Джансу Дере. Отговор от нея не дойде. Факт е, че Яту за пореден път разбуни духовете със своеволното си поведение.

10) Първи скандал между двойката Туба Бююкюстюн и Умут Евирген! Най-известната турска актриса и бизнесменът имат връзка от юли месец досега, като вече е факт първият разрив в отношенията им. Причина за караницата, която Туба и Умут си спретнали наскоро, било гостуването на известната и провокативна певица Дефне Самйели в заведението на Евирген, която лично той поканил на участие. Туба, разбирайки за това, изпаднала в криза на ревност и потърсила сметка от половинката си. 

11) Мерием Узерли се раздели с поредния мъж. Световноизвестната актриса, която за последно взе участие в игралния филм с участието на Йозджан Дениз и Аслъ Енвер "От другата страна" (Oteki Taraf), изживя поредното разочарование в личен план. Наскоро красавицата спря да следи профила на вече бившия си приятел Базел Алзаро в социалната мрежа Instagram и всъщност така заяви пред цял свят, че връзката им е приключила. Няколко дни след това пред известна радио-програма Мерием сподели следното: "Не останахме приятели с бившия ми. Минало-заминало. Няма смисъл да се обяснявам много. Майка ми ми каза да стоя далеч от турските мъже, но не я послушах...". Така последната връзка на Мерием продължи 4 месеца. 

12) Отскоро усилено се мълви, че една от най-известните светски двойки в южната ни съседка Мустафа Сандал и Емина Сандал се развежда. Преди няколко дни самата Емина Сандал, която в България познаваме чрез ролята ѝ в хита "Сезони на любовта", сподели по този повод следното: "Разбира се, че искаме личният ни живот да си остане личен. Винаги е било така и така ще бъде. Слуховете, че оставям децата си заради пари, са неверни. Възможно е в дълга връзка като нашата да възникнат някои проблеми и да имаме нужда от време, за да ги решим. В този период ще вземем най-правилното решение с моя съпруг, с моя любим и с бащата на децата ми. Моля да оставите личния ни живот личен и да не ни разстройвате с несъстоятелни гръмки изявления. Това е последното ми изявление по въпроса". 

13) Мехмет Гюнсюр събра погледите на всички с нестандартна визия. Наскоро младият актьор, познат у нас от "Златната клетка", "Памуковата принцеса" и "Великолепният век", бе забелязан от журналисти в истанбулския квартал Нишанташъ. Любимецът на зрителките бе по пижама и с дълго кожено палто, като шокира всички. Вероятната причина за този вид на Мехмет са снимките на инернет-феномена с негово участие в главната роля - "Фи Чи" (Fi Ci). Пред репортерите Гюнсюр сподели, че често пътува до Италия, където живее семейството му, за да ги вижда. 

14) Още една любов от снимачната площадка прерасна в реалността! Младите надежди на турското кино Али Бурак Джейлян и Мерве Чаъран, които пресъздават една от основните екранни двойки в хитовата медицинска драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi), излъчваща се всяка петъчна вечер по ShowTV, пристигнаха на наградите "Златна пеперуда 2017" (Altin Kelebek 2017) заедно, хванати ръка за ръка, с което обявиха пред всички своята връзка и любовта им, прераснала от снимачната площадка в реалността. Напомняме, че преди това Али Бурак взе участие в хита "Черна любов" (Kara Sevda), а Мерве - в "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) и "Фи" (Fi). 

15) Защо Бурджу Бириджик се отказа да участва в новия интернет-сериал с участието на Чаатай Улусой в последния момент? Този въпрос в момента е сред най-задаваните в турското медийно пространство. Наскоро младата актриса, станал известна след участията си в драмите "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) и "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), бе забелязана от журналисти сама на шопинг в един от големите истанбулски търговски центрове. Пред пресрещналите я репортери Бурджу бе доста лаконична и ги помоли да не я снимат. На въпросите им защо се е отказала да се снима с Чаатай Улусой, тя отговори: "Много бързам. Моля ви да говорим по-късно". 

16) Както информирахме, Ханде Ерчел бе наградена за най-добра комедийна актриса за 2017-а на "Златна пеперуда" (Altin Kelebek). Тази награда предизвика голямо възмущение в социалните мрежи и интернет. Самата Демет Акбаа, известна като най-добрата комедиантка на турското кино, изрази недоволството си от награждаването на Ханде: "Вече дават награди на всеки. Скоро ще наградят и някой полюлей. Не знам какво комедийно нещо е направила. Вече не зачитам тези награди. Вече ми омръзна да се опитвам да ги разбирам. Самите категории на наградите станаха прекалено много на брой. Има категория за всичко. И това не е нормално. Тази актриса в комедиен сериал ли е участвала? Може да ни е засмяла за малко, но не сме забелязали. Няма как да не се учудя. Има сектори, за които красотата е много важна. Но за комедия се иска талант. Тук обаче е само красота. Гледайки само красота, в даден момент на всеки му омръзва". 

17) Последният филм на Бурак Йозчивит "Моят брат 2" (Kardesim Benim 2) претърпя провал. Игралната лента не се хареса на зрителите и е на дъното на боксофисите в южната ни съседка. Бурак Йозчивит, когото в момента гледаме всяка делнична вечер в "Черна любов" по Диема Фемили, наскоро за първи път говори относно неуспеха на проекта със свое участие: "Не всеки получава това, което заслужава. И все пак не мисля, че филмът може да се нарече "неуспешен", само защото не е бил гледан от милиони. Милионите не са критерий. Продължавам да се снимам във филми. През новата година ще участвам в два". 

18) Бергюзар Корел прекарва малкото си свободно време по търговските центрове. Наскоро една от най-известните турски актриси, снимаща се в момента във втория сезон на историческия хит "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), бе забелязана от журналисти в мол Akmerkez. Пред тях тя сподели, че е оставила сина си Али в киното и че през това време е убила време, пробвайки няколко тоалета в марков магазин за дрехи. Самата Бергюзар се учуди, че за репортерите ежедневието ѝ е толкова интересно и че го превръщат в своеобразно събитие. 

19) Ясен е полът на бебето на Йозджан Дениз! Един от най-известните турски актьори, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Млечният път", "Имението с лозите", "Черна роза" и "Част от мен", наскоро сподели в профилите си в социалните мрежи снимка, на която се вижда как храни със сладкиш своята половинка Фейза Актан, от която чака дете. Като описание към фотоса Йозджан написа: "На сина ни му се прияде нещо сладко в този студ. Лъвчето ми!", с което официално обяви, че ще има син. Фейза Актан е с двадесет години по-млада от Йозджан и е бременна в петия месец. Напомняме, че в момента Дениз се снима в драмата "Истанбулска булка" (Istanbullu Gelin) на StarTV. 

14) Приключи есенният сезон на СЕРИАЛИ в България! Благодарим Ви, че бяхте с нас през изминалите три месеца и следяхте рубриките ни, както и че направихте сезон есен 2017-а най-успешния в историята на сайта. И през предстоящите празнични дни няма да скучаете! В понеделник, 18 декември, ще бъде финализирано последното за 2017-а година издание №190 от "Какво гледат в Турция?". В петък, 22 декември, предстои за пета поредна година да класираме най-ексклузивните телевизионни новини през изминалите дванадесет месеца. В сряда, 27 декември, ще бъде публикувана специална статия, в която за трета поредна година администраторите на СЕРИАЛИ в България ще споделят с вас кои са сериалите, впечатлили ги най-много през 2017-а. И в неделя, 31 декември, ще публикуваме традиционната равносметка на случилото се с блога през изминалата година

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.