Екин Коч: "Искам да реализирам собствен кино-проект"

септември 21, 2017
Здравейте, приятели! Четвъртък е, 21 септември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси в СЕРИАЛИ в България. Предстоящите ще бъдат със звездите от хитовия исторически сериал „Великолепният век: Кьосем“ (Muhtesem Yuzyil: Kosem). Тазседмичното интервю е с Екин Коч - един от най-харесваните млади актьори, който пресъздава образа на Султан Ахмет в първия сезон на мащабната продукция, вървяла с голям успех у нас. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 21 юни 1992 година в Анталия, Турция. В момента е на 25 години, зодия близнаци. След завършване на средното си образование се премества в Истанбул, където следва със специалност "Бизнес администрация". Посещава школата по актьорско майсторство на известната актриса Вахиде Перчин и се обучава при нея. Дебютът му като актьор е летящ - с главна роля в хитовата младежка драма "Ще ти издам една тайна" (Sana Bir Sir Veregecim) от лятото на 2013-а, когато е на 21 години. Година по-късно, през 2014-а, взема участие в провалилата се драма с Айча Бингьол, Мете Хорозоулу и Толга Саръташ "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe). През 2015 г. изиграва главната роля в игралния филм "Това, което ми остана от теб" (Senden Bana Kalan), партнирайки си с изключително популярната Неслихан Атагюл. По-късно същата година получава предложение за участие в историческия сериал "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), на което се съгласява и така пресъздава образа на Султан Ахмет първи по време на първия му сезон. Скоро се завръща на екран в новия сериал с Хазар Ергючлю и Ахмет Мюмтаз Тайлан "Тайните на живота" (Hayat Sirlari). Да започваме с интервюто!

Първият ти сериал бе "Ще ти издам една тайна". Как започна актьорската ти кариера?
По това време посещавах школата по актьорско майсторство на Вахиде Перчин. Изпратиха мои снимки на екипа, съставящ каста. Отидох на прослушване за главната роля и след това се видях с режисьора. След това започнах. Мисля, че съм късметлия. 

Сериалът беше странен, необичаен. Но беше важен за сектора.
Да, вървеше много добре, но след като смениха деня му на излъчване, тръгна надолу с рейтингите. И според мен "Ще ти издам една тайна" беше много странен проект. Беше сериал във фантастичния жанр, но не точно. Показа, че подобни сериали не се гледат само от деца. Привличахме зрители от всякаква възрастова група. Затова привлече вниманието. Това се отрази много добре на нас, актьорите.

Искаш ли да се снимаш във филм?
Може ли да не искам? Разбира се, че искам! Киното е съвсем друго нещо...

Само като актьор ли ще продължиш да се изявяваш?
Искам и да пиша. Може би занапред ще се съсредоточа върху това да напиша своя история. Засега съм само актьор, но какво ще се случи в бъдеще - не знам. Имам за цел и да пиша, и да снимам. Искам да науча и да изпробвам всичко, свързано с това изкуство. И на снимачната площадка съм такъв. Разучвам камерите, микрофоните, осветлението. Искам да се потапям възможно най-дълбоко. Не искам задължително да стана режисьор, но си го мисля. Но искам да създам нещо собствено. Да го напиша, да го режисирам, да го изиграя. Не знам.

Колко хубаво! Освен в школата, имаш ли друго актьорско образование?
Не. Бил съм част от няколко уъркшопа. 

Владееш ли чужд език?
Зная английски, но не перфектно. Защото не съм го практикувал. Искам да подобря английския си и дори да науча още един език.

Смяташ ли да продължиш образованието си в чужбина?
Засега не. Но го имам предвид. Искам да обиколя света. Ако е възможно, искам да посетя всички места на земята.

Как са сърдечните работи?
Имам приятелка.

Гледаш ли чуждестранни сериали?
За последно гледах "Breaking Bad". Запален фен съм му. Но откакто свърши, не съм гледал друг чуждестранен сериал. Пробвах няколко, но не привлякоха вниманието ми.

Имаш много последователи в социалните мрежи. Искаш ли да им кажеш нещо?
Вниманието и интересът им към мен ме правят много щастлив. Много са важни за мен.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което отново ще бъде със звезда от "Великолепният век: Кьосем", следващия четвъртък, 28 септември. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

2 коментара:

Анонимен каза...

На 22.09 по blutv започна излъчването на 7 лица (7 Yüz) с негово участие

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Благодарим за информацията.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.