"Двойно интервю" (46): Айча Айшин Туран и Фуркан Андъч

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 7 септември, и продължава новият трети сезон на подрубриката ни "Двойно интервю". В тазседмичното шесто за сезона и четиридесет и шесто подред предстои да прочетете такова със звездите от хитовата лятна драма "Мерием" (Meryem), която се излъчва всяка сряда вечер по KanalD - Айча Айшин Туран и Фуркан Андъч! Преди това обаче нека се запознаем с техните биографии.

Айча е родена на 25 октомври 1992 година в Синоп, Турция. В момента е на 24 години, зодия скорпион. Прави дебюта си като актриса през 2011 г, когато се включва с малка роля в сериала "Чуй ме, любими" (Dinle Sevgili). През 2012-а следва участието, което ѝ дава по-голям тласък и я прави наистина известна - в една от най-гледаните и успешни турски мелодрами за всички времена "Черна роза" (Karagul), в която се превъплъщава в образа на Ада. В нея се снима до 2016-а, след четири сезона. През 2015 г. изигра главната роля във филма "Сладко и опасно" (Sevimli Tehlikeli), партнирайки си с Шюкрю Йозйълдъз. От това лято се снима в хитовата лятна драма на KanalD "Мерием" (Meryem), която заради големия си успех продължава и през новия телевизионен сезон.

Фуркан е роден на 4 април 1990 година в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 27 години, зодия овен. След завършването на основното си образование заминава за Киев, Украйна, където следва в Политехническия университет. След втората година е бил принуден да се завърне в родината си заради неравноправието в киевския ВУЗ. В Истанбул записва висше със специалност "Радио и телевизия". Прави дебюта си като актьор през 2011 г., когато изиграва главната роля в младежкия сериал "Училищен дневник" (Kolej Gunlugu). Същата година се снима с второстепенен персонаж в първия сезон на тоталния хит "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz Ev Kadinlari). През 2012-а и 2013-а се снима съответно в "Бягайки от дъжда" (Yagmurdan Kacarken) и "Любов, хляб и мечти" (Ask Ekmek Hayaller). През лятото на 2014 г. изиграва главната роля в хитовата романтична комедия "Избягалите булки" (Kacak Gelinler). Година по-късно, през лятото на 2015 г., взема участие в първия сезон на драмата "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler). През лятото на 2016-а се снима в комедията "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) и за ролята си на Синан печели престижната награда "Златна пеперуда" (Altin Kelebek) в класацията "Най-добра екранна двойка" за играта си с Лейля Лидия Туутлу. Отскоро го гледаме като непримиримия и търсещ отмъщение Саваш в драмата "Мерием" (Meryem). 

Айча Айшин Туран:
Как сте толкова позитивна, енергична и жизнерадостна?
Не допускам лъжата и неуважението до себе си. Живея така, както ми харесва. Живея за момента. Но, разбира се, не всичко е розово. Но се старая да прекарвам всеки един момент и да приемам нещата от живота със спокойствие. Не контактувам с неспокойни хора. Повечето хора правят сами себе си нещастни и в повечето случаи си го заслужават. Мога да се наслаждавам на малките неща в живота. Щастлива съм, спокойна съм, здрава съм, правя това, което обичам... Какво повече!

Кое е на първо място в живота Ви? Имате ли табута?
На първо място е семейството ми. Стремя се с всеки изминал ден да използвам все по-малко думата "никога". Защото понякога човек прави точно това, за което казва "никога". Затова не трябва да казваме големи думи. Не трябва да казваме за каквото и да е нито "никога", нито "винаги".

На чие място сте искала да бъдете или като кого?
Голяма късметлийка съм, че съм себе си и продължавам по пътя си като себе си. Всеки човек иска да бъде успешен, но нека бъде такъв като себе си. Стремейки се да бъде успешен като някой друг, греши.

Как се чувствате, когато Ви оприличават с Миранда Кър?
Приликата ми с Миранда Кър никога не е била от голямо значение за мен.

От малка сте искала да станете актриса. Когато вече сте, вълнувате ли се отново толкова, колкото преди?
Според мен вълнението не може да спре. Ако човек е успешен в работата си, вълнението му от нея или става все по-голямо, или намалява. Виждайки какво съм направила досега, още повече се вълнувам. Върша си работата с любов. Актьорската професия дава много предимства и е разнообразна. С всеки изминал ден се уча да работя по-добре и по-добре. Актьорството е като съвсем друг живот, като спирка, като поглед към живота от друг прозорец. Дава много удоволствие и развитие.

Какво беше за Вас участието Ви в "Черна роза"?
Сламката, за която се хваща всеки един млад и новопрохождащ актьор в огромния океан на тази професия. Както винаги съм казвала, за мен "Черна роза" бе училище. Докато на повечето проекти в момента им е трудно да се задържат и един пълен сезон на екран, "Черна роза" успя да го направи четири сезона и написа история. Натрупах богат и безценен опит в този проект.

За какво си мислите, когато сте зад камера?
Някой ден искам да седя на режисьорски стол. Но за тази цел да извървя още доста дълъг път. Иначе си мисля за всички малки момичета, омъжени в ранна възраст, за домашното насилие над жени и деца... Това са темите, на които съм много чувствителна. Мислила съм си за проект на тази тема.

Какво искате да Ви се случи в бъдеще?
Искам да има мир в целия свят. Макар да звучи невъзможно, да има равноправие между животните, жените, мъжете и децата. Пожелавам си да няма насилие!

Мислите ли, че външният вид е важен в професията Ви?
В нашата професия красотата може да е важна, но никога не е достатъчна. Трябва да си красив, талантлив, влюбен и погълнат от професията. Тогава нещата се получават. Искам да се развивам с устремено темпо. Нямам амбиции, имам постоянство.

Казвали сте, че не сте взимали уроци по актьорско майсторство и че се учите на всичко на снимачната площадка. Извън нея как се развивате в момента?
Развивам се в друга форма на изкуството - музиката. Да пея, да свиря, да съм на сцена - това не са ми чужди неща. За един актьор е важно да може да пее, да танцува и изобщо да е в час с всички изкуства. Не се насилвам, но се опитвам. Чета много книги и гледам много филми. Взимам под голямо внимание това, което ми казват майсторите в тези области. А нещата, които не съм научила в Консерваторията, ги уча на снимачната площадка.

Според Вас какво прави един актьор успешен?
Да привлича вниманието на зрителя, да бъде избиран от продуценти, да изглежда и да се държи като успешен. Разбира се, това са моите възгледи. Но, за съжаление, в днешно време да си известен често няма нищо общо с това да си талантлив. Успехът се гради с години, а славата - за момент.

Правите ли планове относно кариерата Ви?
Не съм от хората, които си правят планове. За тези неща отговаря мениджърът ми Тюмай Йозокур и всички от екипа ни. Когато е необходимо, създаваме карта-план и работим по нея. Разбира се, невинаги всичко върви по ноти и трябва да имаме план "Б". Да си правя планове за мен означава да се поставя в рамки. А аз нямам граници. Но е задължително да работиш системно и постоянно и да можеш да се отчиташ пред себе си.

Фуркан Андъч:
Вероятно ще кажете, че на първо място е работата Ви, но какво място в живота Ви е любовта?
Да, наистина работя много, но това не означава, че не отделям време за любовта. Вече се притеснявам да започвам нови връзки, защото досегашнит ми винаги са продължавали доста дълго. В момента искам малко повече да се вслушам в себе си. Наистина е много трудно да живееш живот на двама. Не флиртувам. Двама души сте във връзка, но правите това, което поискате. Аз обаче съм много загрижен за човека до мен, когато съм във връзка, и никога не съм гледал първо на мен да ми е добре. Винаги съм се отнасял много добре с жените, с които съм бил. Толкова, че дори понякога ми става жал и ми липсват. Изморен съм и засега не искам да се впускам в нова връзка.

Какво е Вашето виждане за женска красота?
Имате предвид външния вид ли?

Тълкувайте го както искате.
Трябва да се разбирам с жената до мен, да се смеем, да споделяме заедно всеки момент.

Тоест, външният вид за Вас не е толкова важен?
Не, не е важен. Но все пак, ако говорим за красота, то бих я определил като красива усмивка.

Казвали сте, че не обичате ревността...
Определено не я обичам. Ако съм ревнив и съсипвам живота на човека до мен, тогава защо изобщо сме заедно? Става така, че отношенията се превръщат във война, а това е много неприятно.

Как усещате любовта на жената до Вас?
Ако една жена иска да покаже любовта си, тя го прави. Ако не иска - не го. Няма нужда да се съмнявам в нейните чувства, защото в крайна сметка аз я обичам и това за мен е достатъчно. Никой не обича да бъде притискан в дадена връзка. А и както насила хубост не става, така и любов. Живея със своята любов и не очаквам нищо отсреща.

Какво според Вас впечатлява жените?
Мисля, че познавам женската природа добре. Мога да виждам света малко и през техните очи, което ми помага да ги разбирам по-добре. Мисля, че за тях е по-забавно и по-лесно, когато не поставяме граници помежду си.

Какво означава пръстенът, който носите постоянно?
Това е молитва за успех. С приятелите ми носим такива (показва пръстена). Колието е в Корай, а пръстени имаме всички. За да не ме оставят никога, за да знам, че винаги са с мен и за да нося част от тях. Обичам да придавам значение на нещата. На малките неща.

В днешно време мъжете отделят също толкова време за външния си вид, колкото и жените. А Вие?
Откакто се помня, винаги съм спортувал. В университета например играех баскетбол. Спортът е достатъчен, за да се поддържам в добър външен вид, затова и не правя други неща. В крайна сметка искаме телата ни да са красиви. Спортът ни дава това, та дори и ни мотивира. Освен спорта, не правя кой знае какво за външния си вид. Не съм и небрежен, винаги внимавам със себе си.

Споменахте баскетбола. С кого например искате да изиграете един мач?
С Майкъл Джордан. Нека дойде и да поиграем. Израснал съм с него, затова и стилът ми на игра е неговият.

Последен въпрос - ще кажете ли нещо за себе си, което никой не знае?
Имам навика да си прехапвам устните. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.