"Какво гледат в Турция?" (175): от 28 август до 3 септември 2017 г.

септември 04, 2017
Започва септември - месецът, който ще даде началото на телевизионен сезон 2017-2018 г. в южната ни съседка Турция! Очертава се и тази година да бъдем свидетели на доста силен сезон, изпълнен с много обрати, като конкуренцията ще бъде за пореден път жестока. Завръщат се сериалите от миналия сезон, които досега бяха в лятна пауза, като те ще бъдат в конкуренция както с продължаващите летни хитове, така и със започващите нови обещаващи проекти, които ще се борят за спечелването на зрителските сърца. Ще оправдаят ли очакванията на телевизиите? Ще успеят ли летните поредици да се задържат на екран и през новия сезон? Ще покажат ли същите високи рейтинги сериалите, които привлякоха зрителите миналия сезон? Въпроси, чиито отговори предстои да разберем тепърва!
Турските телевизии започнаха да рекламират новите сезони на сериалите си. От KanalD ще завърнат с нови епизоди "Безименните" (Isimsizler), "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) и "Опасни улици" (Arka Sokaklar). ATV пускат новите сезони на мега-хитовете "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), и "Любов и синьо" (Ask ve Mavi), които и тази година ще са неизменна част от програмата на медията. По StarTV пък с нови епизоди се завръщат "Обещание" (Soz), "Истанбулска булка" (Istanbullu Gelin), "Госпожа Фазилет и дъщерите ѝ" (Fazilet Hanim ve Kizlari) и най-вероятно "Турски имот" (Turk Mali), като към дневната ѝ програма се присъединява "Назови ме по име" (Adini Sen Koy), който преди се излъчваше по TRT1. FOX ще завърне сериалите "Номер: 309" (№: 309), "В сърцето ми е Дениз" (Kalbimdeki Deniz) и "Войник" (Savasci). А по ShowTVс нов сезон ще гледаме единствено романтичната комедия "Новата булка" (Yeni Gelin). 
Да преминем към издание №175 от "Какво гледат в Турция?", за да разберем какви ще са рейтингите на сериалите в последните четири дни на август и в първите три дни на септември! Важно е да уточним, че заради мюсюлманския празник Курбан Байрам във вторник няма да бъде излъчен епизод от "Сън" (Ruya) на ShowTV, в четвъртък - от "Светулка" (Atesbocegi) на StarTV и "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) на ATV, в петък - от "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) на FOX и "Сърцебиене" (Kalp Atisi) на ShowTV, и в неделя - от "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) на KanalD. 

Рейтинги за понеделник, 28 август:
В последния августовски понеделник няма особени промени в рейтингите на сериалите. Драмата на FOX "Лудо сърце" (Deli Gonul) отбелязва обичаен резултат от над 3% и отново отстъпва първото място на култовия комедиен филм "Реджеп Иведик" (Recep Ivedik), излъчен по StarTV и отчел 4.26% рейтинг. Романтичната комедия "Двама лъжци" (Iki Yalanci) на KanalD намира отлично място в ТОП 10, но привлича най-ниския зрителски интерес от началото си досега. Именно заради това тя приключва с финален 9 епизод следващия понеделник, 4 септември.

2. "Лудо сърце" (Deli Gonul) - от 20.42 до 00.18 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 3.42% | пазарен дял: 11.49%
AB:      място: 3 | рейтинг: 3.02% | пазарен дял: 10.72%

4. "Двама лъжци" (Iki Yalanci) - от 20.22 до 23.16 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 2.98% | пазарен дял: 9.69%
AB:           място: 4 | рейтинг: 2.62% | пазарен дял: 9.15%

Рейтинги за вторник, 29 август:
Във втория ден от седмицата рейтингите са интересни! Фаворит на зрителите във вторник цяло лято бе романтичната комедия "Пълнолуние" (Dolunay) на StarTV, която продължава да бъде на върха и да отчита изключително високи рейтинги. Именно заради това и продължава на есен с нови епизоди. В ефира на KanalD бе излъчен последният 29 епизод от младежката драма "Име-легенда" (Adi Efsane). Проектът, който бе подновен с втори сезон през лятото, не успя да се наложи и именно заради това приключи преждевременно. Дори с финала си не успя да намери място в ТОП 10... По ShowTV не бе излъчен нов епизод от "Сън" (Ruya).

1. "Пълнолуние" (Dolunay) - от 20.43 до 23.45 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 6.11% | пазарен дял: 19.81%
AB:          място: 1 | рейтинг: 5.86% | пазарен дял: 21.91%

11. ФИНАЛ: "Име-легенда" (Adi Efsane) - от 20.31 до 23.16 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 2.09% | пазарен дял: 6.65%
AB:         място: 10 | рейтинг: 1.77% | пазарен дял: 6.60%


Рейтинги за сряда, 30 август:
В третия ден от седмицата ситуацията остава без промяна. Единственият излъчващ се към момента сериал е "Мерием" (Meryem) на KanalD. Драмата с участието на Айча Айшин Туран и Фуркан Андъч в главните роли окупира първото място с изключително висок рейтинг от 6%. Именно заради това ще продължим да я гледаме с нови епизоди и през новия телевизионен сезон 2017-2018 г. в ефира на медията.

1. "Мерием" (Meryem) - от 20.46 до 23.45 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 6.04% | пазарен дял: 20.21%

AB:           място: 1 | рейтинг: 6.23% | пазарен дял: 23.72%

Рейтинги за четвъртък, 31 август, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за петък, 1 септември, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за събота, 2 септември, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за неделя, 3 септември, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

НОВИНИ:
1) След като KanalD обяви началото на два нови сериала - комедията "Подай ръка, любов" (Ver Elini Ask) и драмата "Градината на любовта" (Sevda'nin Bahcesi), дойде ред на трети. Той е със заглавие "Затворник" (Tuтsak) и ще направи премиерата си съвсем скоро през предстоящия месец септември. Главните роли в него са поверени на Памир Пекин ("Сезони на любовта"), снимал се за последно в "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), Гюлпер Йоздемир, участвала през изминалата пролет в "Черна орис" (Kara Yazi), и Джанер Шахин, направил дебюта си като актьор миналата есен в "Баща ми и семейството му" (Babam ve Ailesi). Вижте първия трейлър към "Затворник" от тук!

2) Ясно е кога започва новата дългоочаквана драма "Черна перла" (Siyah Inci)! Обещаващият проект на StarTV ще направи премиерата си на 28 септември (четвъртък) от 20.00 часа, като ще се излъчва всяка четвъртък вечер в prime-time-а на медията. Напомняме, че главните роли в сериала са поверени на Ханде Ерчел от "Дъщерите на Гюнеш" и "Любовта не разбира от думи", Толгахан Сайъшман от "Сезони на любовта" и "Никога не се предавай" и Берк Хакман. Стартът на "Черна перла" ще наложи промяна в излъчването на летния хит "Светулка" (Atesbocegi), който досега се излъчваше именно в четвъртък с голям успех. Все още не е ясно в кой ден се мести комедията с Нилай Дениз и Сечкин Йоздемир. Вижте първия трейлър към "Черна перла" от тук!

3) FOX обяви началото на един от най-обещаващите нови сериали през новия сезон - "Извън протокола" (Kayitdisi)! Продукцията с участието на Еркан Петеккая от "Любов назаем", "Времето лети", "Памуковата принцеса", "Дила" и "Твоят мой живот", Сонгюл Йоден от "Перла", "Изоставено сърце" и "Другите отчаяни съпруги", Долунай Сойсерт от "Тайни" и Бурак Ямантюрк в главните роли ще направи премиерата си съвсем скоро в ефира на медията. Вижте първия трейлър към нея от тук!

4) Освен "Нашата история" (Bizim Hikaye) и "Извън протокола" (Kayitdisi), по FOX предстои началото на още една обещаваща драма. Тя е със заглавие "Жена" (Kadin) и главните роли в нея са поверени на Йозге Йозпиринчи от "Ангели-пазители" и "Момичето с червения шал" и Джанер Джиндорук от "Листопад". Поредицата е римейк на изключително успешната едноименна японска драма от 2013 г. "Woman" и предстои да направи премиерата си през октомври.

ОБЗОР:
Време е да научим кой е най-гледаният сериал, коя е най-гледаната телевизионна програма и коя е най-гледаната телевизия за периода от 28 август до 3 септември 2017 г. в южната ни съседка!
На първо място, като най-гледан сериал за седмицата, се класира епизодът от вторник на романтичната комедия "Пълнолуние" (Dolunay) на StarTV, отчел 6.11% рейтинг. Втората позиция бива заета от драмата на KanalD от сряда "Мерием" (Meryem), привлякла 6.04% зрителски интерес. И на трето място застава мелодрамата на FOX "Лудо сърце" (Deli Gonul) от понеделник, която отбелязва 3.42% резултат. 

1 коментар:

Unknown каза...

Много ме е яд и не мога да разбера чрез рейтингите на турските зрители, как "Лудо сърце" е дори в десятката, а ще бъде спрян на 11 епизод. Жалко за хубавия сериал.

Предоставено от Blogger.