"Какво гледат в Турция?" (168): от 10 до 16 юли 2017 г.

Летният сезон продължава! Започнаха почти всички обявени летни сериали, като добрата новина е, че повечето от тях отчитат доста добри рейтинги,
някои дори отлични. Като най-голям фаворит на зрителите това лято се очертава романтичната комедия "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) на FOX от петък вечер, която с епизода си от миналата седмица привлече зрителски интерес от над 7%! Неговият основен конкурент "Сърцебиене" (Kalp Atisi) на ShowTV също отбелязва отлична гледаемост от 6%. "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) на ATV е превзел ефира в четвъртък с резултати от над шест пункта. "Светулка" (Atesbocegi) на StarTV - другият проект от четвъртък, също се радва на немалък интерес. Изходът от оспорваната битка за рейтинг във вторник бе доста интересен - "Пълнолуние" (Dolunay) на StarTV зае първото място с категоричен рейтинг от над 5%, докато "Лудо сърце" (Deli Gonul) на FOX и "Име-легенда" (Adi Efsane) на KanalD отбелязаха далеч по-ниска гледаемост. "Номер: 309" (№: 309) на FOX се очертава изборът на зрителите в сряда и това лято.
Тази седмица летните сериали продължават с нови епизоди! KanalD завъртя премиерата на дългоочакваната комедия "Двама лъжци" (Iki Yalanci) с Керемджем и Ямур Танръсевсин, като как се е представила тя - научавате по-долу. Засега дните от уикенда - събота и неделя, остават без сериали, след като миналата неделя заради ниските си рейтинги приключиха "Кой те взе от мен?" (Seni Kimler Aldi) на ATV и "Турски имот" (Turk Mali) на StarTV. Все пак остават два сериала с необявени дати на старт - "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) и "Мерием" (Meryem) на KanalD, като има голяма вероятност някой от тях, ако не и двата, да превземат уикендите.
Да започваме с новото издание №168 от "Какво гледат в Турция?", в което ще представим рейтингите на сериалите в южната ни съседка за периода от 10 до 16 юли 2017 г. и което ще се обновява всеки ден с резултатите за предходния до края на седмицата!

Рейтинги за понеделник, 10 юли:
В първия ден от новата седмица се състоя изключително интересен двубой между два сериала. В ефира на KanalD бе излъчен първият епизод на новата романтична комедия с Керемджем и Ямур Танръсевсин "Двама лъжци" (Iki Yalanci), който зае първото място с нелош рейтинг от почти 4%. Веднага след премиерата на новия сериал застана втората серия от криминалния мини-сериал на StarTV "Кръг" (Cember) с Пелин Акъл и Анъл Атан, който се радва на по-голям интерес в групата на интелигентите зрители.

1. ПРЕМИЕРА: "Двама лъжци" (Iki Yalanci) - от 19.59 до 22.26 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 3.66% | пазарен дял: 13.57%
AB:           място: 2 | рейтинг: 3.18% | пазарен дял: 12.77%

2. "Кръг" (Cember) - от 20.13 до 21.56 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 2.68% | пазарен дял: 10.14%
AB:          място: 1 | рейтинг: 3.76% | пазарен дял: 15.45%

Рейтинги за вторник, 11 юли:
Вторник е денят през летен сезон 2017-а, в който се излъчват най-много сериали. Към момента те са 3, но от следващата седмица ще станат цели 4! Започналата миналия вторник романтична комедия на StarTV "Пълнолуние" (Dolunay) отбелязва голям ръст в интереса към себе си от цял пункт, като той вече е над 6%! Поредицата с Йозге Гюрел и Джан Яман, разбира се, заема първото място. Положението при останалите две поредици - "Лудо сърце" (Deli Gonul) на FOX и "Име-легенда" (Adi Efsane) на KanalD, не е толкова добро. И двата сериала намират място в ТОП 10, но отбелязват доста ниски рейтинги. Така доста голям шанс за успех би имала драмата, започваща след седмица във вторник - "Сън" (Ruya) на ShowTV.

1. "Пълнолуние" (Dolunay) - от 20.31 до 22.45 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 6.51% | пазарен дял: 22.26%
AB:          място: 1 | рейтинг: 5.55% | пазарен дял: 21.75%

4. "Лудо сърце" (Deli Gonul) - от 21.10 до 23.42 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 2.85% | пазарен дял: 9.38%
AB:      място: 5 | рейтинг: 2.47% | пазарен дял: 9.23%

8. "Име-легенда" (Adi Efsane) - от 19.59 до 23.16 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 1.96% | пазарен дял: 7.01%
AB:           място: 6 | рейтинг: 2.19% | пазарен дял: 8.92%

Рейтинги за сряда, 12 юли:
В третия ден от седмицата се излъчва само един сериал - хитовата романтична комедия "Номер: 309" (№: 309) на FOX! Поредицата с участието на Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ, очаквано, затвърждава лидерската си позиция при липсата на всякаква конкуренция, като се забелязва сериозен спад в интереса към нея от цял пункт. Въпреки това рейтингът ѝ е все така задоволителен.

1. "Номер: 309" (№: 309) - от 20.35 до 00.18 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 4.20% | пазарен дял: 15.31%
AB:      място: 2 | рейтинг: 2.69% | пазарен дял: 11.46%

Рейтинги за четвъртък, 13 юли:
Доста интересна става ситуацията в четвъртък! След рекордния рейтинг от над 6%, който отчете с епизода си миналата седмица, драмата на ATV "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) пада с цял пункт в гледаемост, но запазва първото си място. За сметка на това се забелязва изключително голям ръст в интереса към романтичната комедия с Нилай Дениз и Сечкин Йоздемир "Светулка" (Atesbocegi), която продължава да бъде втора в класацията, но отчита доста висок рейтинг от почти 5%, като дистанцията между нея и основния ѝ конкурент значително се стопява и е много вероятно скоро да станем свидетели на обрат.

2. "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) - от 21.00 до 00.17 часа:
телевизия: ATV | рейтинг: 5.01% | пазарен дял: 17.24%
AB:      място: 2 | рейтинг: 4.34% | пазарен дял: 16.08%

3. "Светулка" (Atesbocegi) - от 20.21 до 23.16 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 4.89% | пазарен дял: 16.99%
AB:          място: 3 | рейтинг: 4.15% | пазарен дял: 15.26%

Рейтинги за петък, 14 юли:
Изключително интересни са рейтингите на сериалите в последния работен ден от седмицата! Медицинската романтична драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi) на ShowTV се изкачва на първото място, детронирайки своя основен конкурент "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) на FOX! Поредицата с Йойкю Карайел и Гьокхан Алкан е с рекорден рейтинг от над 7% и е на път да се превърне в най-успешния проект това лято. Романтичната комедия с Башак Парлак и Йозгюрджан Чевик запазва отличните си резултати, макар и падайки на втора позиция.

1. "Сърцебиене" (Kalp Atisi) - от 20.56 до 23.18 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 7.47% | пазарен дял: 24.78%
AB:             място: 1 | рейтинг: 7.25% | пазарен дял: 27.28%

2. "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) - от 21.12 до 00.18 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 6.25% | пазарен дял: 20.95%
AB:      място: 2 | рейтинг: 4.86% | пазарен дял: 17.97%

Рейтинги за събота, 15 юли, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за неделя, 16 юли, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

НОВИНИ:
1) Задава се нов обещаващ сериал в турския ефир! До броени седмици предстои да започне новата драма "Мерием" (Meryem), която ще се излъчва в ефира на KanalD. В нея главните роли ще изпълнят Фуркан Андъч ("Другите отчаяни съпруги"), участвал за последно в "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam), Айча Айшин Туран (Ада от "Черна роза") и Джемал Токташ (Азад от "Завръщане"), като актьорският състав ще допълнят още: Аджеля Топаолоулу (Севда от "Опасна красота"), участвала за последно в "Да обичаш на инат" (Inadina Ask), Бестемсу Йоздемир ("Черни пари и любов"), Уур Джавушоулу, снимал се за последно в "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel), Серенай Акташ (Айше хатун от "Великолепният век"), участвала за последно в "Състояние на връзката: женени" (Iliski Durumu: Evli), Кенан Аджар, Сема Йозтюрк (Нурсен от "Ангелският остров"), Айтен Унджуоулу (Айше от "Мечтатели", Икбал от "Готова на всичко", Нурие от "Градско момиче"), Бесте Канар, Уур Демирпехливан ("Момичето, което обичах", Айтен от "Двете лица на Истанбул", Емине от "Градско момиче"), Неджми Япъджъ, Гюлден Авшароолу, Текин Темел (Шюкрю от "До последен дъх", "Езел", "Любов извън закона" и "Отмъщението"), Сонат Дорсун и други. Сериалът ще бъде продуциран от TMC, а музиката ще е поверена на известните Кърач и Гарбийели. Очаква се "Мерием" да стартира в края на юли или в началото на август. Вижте рекламата на сериала от тук!

2) Стана ясно кога стартира друг дългоочакван сериал, чиято реклама се върти от месец в турския ефир. Новата романтична драма "Сън" (Ruya) стартира следващата седмица - на 18 юли, ден вторник, от 20.00 часа. Поредицата, оглавявана от Хазал Филиз Кючюккьосе и Джейхун Менгироулу, ще се излъчва в ефира на ShowTV всеки вторник, като по този начин ще се изправя в пряка битка за рейтинг срещу три сериала - "Пълнолуние" (Dolunay) на StarTV, "Лудо сърце" (Deli Gonul) на FOX и "Име-легенда" (Adi Efsane) на KanalD. Определено се очертава доста силна битка за рейтинг между сериалите във вторник - денят, в който ще се излъчват най-много сериали това лято. Дали "Сън" ще успее да постигне очакваните високи резултати, предстои да научим! Вижте какво ще се случи в първи епизод на сериала от тук!

ОБЗОР:
Време е да разберем кой беше най-гледаният сериал, най-гледаната телевизионна програма и най-гледаната телевизия за периода от 10 до 16 юли 2017 г. в южната ни съседка!
На първо място, като най-сериал и най-гледана телевизионна програма, застава епизодът на медицинската драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi) на ShowTV от петък със 7.47% рейтинг. Втората позиция бива заета от романтичната комедия на StarTV "Пълнолуние" (Dolunay) от вторник, привлякла към себе си 6.51% зрителски интерес. На трето място се класира драмата на ATV от четвъртък "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) с 5.01% резултат. Четвъртата позиция е за летния хит от 2016-а "Номер: 309" (№: 309) на FOX от сряда с 4.20% рейтинг. И на пето място застава премиерата на романтичната комедия на KanalD от понеделник "Двама лъжци" (Iki Yalanci), привлякла 3.66% рейтинг.
Най-гледаната телевизия за периода от 10 до 16 юли 2017 г. е ShowTV с най-гледания сериал и най-гледаната телевизионна програма за седмицата. На второ място е StarTV, на трето ATV, на четвърто FOX и на пето - KanalD. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Кога ще свършат Моята карма и Кварталът на богатите?

Анонимен каза...

ЗАЩО НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ ДАННИ ЗА РЕЙТИНГИТЕ, КОИТО СЕРИАЛИТЕ ИМАТ В БЪЛГАРИЯ?

Предоставено от Blogger.