"Какво гледат в Турция?" (166): от 26 до 2 юли 2017 г.

Летният телевизионен сезон в Турция започна! Засега все още не са стартирали всички обявени поредици, но до края на следващата
седмица се очаква това ще се случи, като се и очертава да бъдем свидетели на доста интересни сблъсъци между тях. Кои ще бъдат новите летни хитове, кои сериали ще се провалят, въпреки големите очаквания за успех? Кой ще бъде най-гледаният летен сериал тази година? Отговорите предстои да разбираме през следващите седмици! В момента всички започнали сериали в южната ни съседка постигат високи и напълно задоволителни резултати. Най-гледан засега е "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) на FOX, който се излъчва в петък и отчита между 5 и 6% рейтинг с всеки свой епизод. Този петък, 30 юни, по ShowTV ще започне излъчването на дългоочакваната медицинска романтична комедия "Сърцебиене" (Kalp Atisi). Въпреки че първоначално бе обявено, че ще се излъчва в четвъртък, това бе променено и епизоди от поредицата с Йойкю Карайел ще се предлагат всеки петък, изправяйки се срещу "Шевкат Йеримдар". В четвъртък, 29 юни, пък по StarTV започва един от най-обещаващите нови сериали това лято - "Светулка" (Atesbocegi) със Сечкин Йоздемир и Нилай Дениз, който ще се съревновава с вече наложилата се лятна драма на ATV "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar). Във вторник, 27 юни, ще бъде показан финалът на "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) на FOX. Историческата поредица, която се излъчва вече и у нас, се превърна в най-малко гледания сериал през сезон 2016-2017 г. в Турция, отчитайки рекордно ниски рейтинги и поставяйки прецедент в историята с епизод, който дори бе извън ТОП 100. "Великолепният век: Кьосем" завършва с 60 епизода.
Продължаваме към сто шестедесет и шестото издание на "Какво гледат в Турция?", за да научим как ще завърши "Великолепният век: Кьосем", какви рейтинги ще отчетат премиерите на "Светулка" и "Сърцебиене" и как ще се представят с новите си епизоди всички излъчващи се други летни сериали - "Номер: 309", "Птици без криле", "Шевкат Йеримдар" и "Турски имот"! Отговорите научавате единствено в "Какво гледат в Турция?" и СЕРИАЛИ в България!

Рейтинги за понеделник, 26 юни, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за вторник, 27 юни:
Във вторник се излъчи само един-единствен сериал - финалът на "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) на FOX, който приключи с 60 епизода и два сезона. Последният епизод на историческата драма, превърнала се в най-нискорейтинговия сериал през сезон 2016-2017 г., се изкачи доста в позиция, но цифрите му останаха все така ниски. В категорията на интелигентните зрители сериалът дори успя да намери място сред десетте най-гледани програми, макар и отново с нисък резултат.

25. ФИНАЛ: "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) - от 20.59 до 23.55 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 1.14% | пазарен дял: 4.49%
AB:       място: 8 | рейтинг: 1.39% | пазарен дял: 6.68%


Рейтинг за сряда, 28 юни:
В сряда през летния сезон ще се излъчва само един сериал или поне засега. Това е започналата преди година романтична комедия "Номер: 309" (№: 309) на FOX, която през лято 2016-а бе най-гледаният сериал и именно заради това продължи и през основния сезон 2016-2017 г. За нейния екип лятна почивка и тази година няма да има, като от рейтингите ѝ, които ще отчете през следващите седмици, зависи дали ще продължи с втори сезон и на есен. Поредицата с Фуркан Палалъ и Демет Йоздемир отчита отличен резултат и се класира на първо място, нямайки никаква конкуренция.

1. "Номер: 309" (№: 309) - от 20.58 до 00.18 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 4.21% | пазарен дял: 15.21%
AB:      място: 1 | рейтинг: 3.20% | пазарен дял: 12.31%

Рейтинги за четвъртък, 29 юни:
През летните четвъртъци ще ставаме свидетели на битка за рейтинг между два сериала. Преди две седмици започна единственият до момента обявен летен проект на ATV "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar), който още със старта си привлече огромен зрителски интерес и се изкачи на първото място. С новия си епизод драмата запазва лидерството си, макар и със занижена гледаемост, въпреки началото на една от най-обещаващите летни романтични комедии "Светулка" (Atesbocegi), състоял се по StarTV. Премиерата на поредицата със Сечкин Йоздемир и Нилай Дениз се класира на второ място с нелош резултат от почти 4%.

1. "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) - от 20.36 до 23.18 часа:
телевизия: ATV | рейтинг: 3.85% | пазарен дял: 13.48%
AB:      място: 4 | рейтинг: 2.63% | пазарен дял: 10.32%

2. ПРЕМИЕРА: "Светулка" (Atesbocegi) - от 20.00 до 22.29 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 3.72% | пазарен дял: 14.00%
AB:            място: 1 | рейтинг: 4.14% | пазарен дял: 17.76%


Рейтинги за петък, 30 юни:
В последния работен ден от седмицата и от месец юни на телевизионния ринг излязоха два летни сериала. Започналата преди месец романтична комедия на FOX "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) се изкачи на първо място с изключително висок рейтинг от около 6%, като към момента именно тя се очертава като най-гледаният летен сериал за 2017-а. Срещу новия ѝ епизод се изправи премиерата на медицинската поредица "Сърцебиене" (Kalp Atisi) на ShowTV. Дългоочакваната и обещаваща продукция с Йойкю Карайел и Гьокхан Алкан зае доста добро място в ТОП 10, но привлече сравнително нисък зрителски интерес.

1. "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) - от 20.25 до 23.35 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 5.78% | пазарен дял: 20.40%
AB:      място: 1 | рейтинг: 4.13% | пазарен дял: 17.97%

3. ПРЕМИЕРА: "Сърцебиене" (Kalp Atisi) - от 20.00 до 22.29 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 3.09% | пазарен дял: 11.51%
AB:             място: 2 | рейтинг: 2.90% | пазарен дял: 13.50%

Рейтинги за събота, 1 юли, няма, тъй като не бяха излъчени сериали! 

Рейтинги за неделя, 2 юли:
През летните недели ще се излъчват два сериала. "Турски имот" (Turk Mali) на StarTV запазва своето лидерство, но с изключително занижени рейтинги. Семейната комедия, която преди месец започна с над 7% интерес, сега падна до под 3%. Ако не повиши резултатите си, тя ще приключи в края на летния телевизионен сезон. Същото важи и за "Кой те взе от мен?" (Seni Kimler Aldi) - драмата на ATV, започнала през пролетта, която продължава и през летните месеци, намирайки място в ТОП 10, но с доста ниска гледаемост. 

2. "Турски имот" (Turk Mali) - от 20.44 до 23.40 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 2.70% | пазарен дял: 10.22%
AB:          място: 8 | рейтинг: 1.93% | пазарен дял: 8.41%

6. "Кой те взе от мен?" (Seni Kimler Aldi) - от 20.43 до 00.17 часа:
телевизия: ATV | рейтинг: 2.32% | пазарен дял: 8.83%
AB:    място: 13 | рейтинг: 1.63% | пазарен дял: 7.03%

ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ:
1) Нов стар сериал се завърта съвсем скоро в ефира на KanalD като част от лятната програмата на медията! "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) се завръща след няколко седмици в турския ефир. Комедийната поредица ще се излъчва в ефира на KanalD, въпреки че досега е вървяла по TGRT, ATV, StarTV и FOX, като е представил общо седем сезона. Последният 380-ти епизод на поредицата бе излъчен през 2014 г., като сега тя отново предстои да зарадва феновете си, които със сигурност не са я забравили. Очаква се "Да не разберат децата" да представи животът на главното семейство години по-късно, когато децата вече са пораснали. Главните роли в сериала са поверени на Тамер Карадаалъ (Фърат от "Дъждовно време"), Пънар Алтуу, Айшеджан Татари, Хаял Кахраман Йозалп, Фуркан Къзълай и други. Вижте рекламата на сериала в ефира на KanalD от тук!

2) Вече е ясно кога започва дългоочакваният летен проект на Kanal D "Двама лъжци" (Iki Yalanci)! Новата романтична комедия се завърта в турския ефир на 10 юли, ден понеделник, и ще се излъчва всяка понеделник вечер от 20.00 часа. Напомняме, че главните роли в сериала се изпълняват от Керемджем (Атеш от "Моят живот"), Ямур Танръсевсин ("В очакване на слънцето"), Серхан Арслан, Хазал Шенел и други, като очакванията са поне през летния сезон поредицата да отчете високи рейитнги. Засега "Двама лъжци" остава единственият турски сериал, който ще се излъчва в понеделник през летните месеци, което му дава доста големи шансове да постигне успех. Нов трейлър към сериала все още не е пуснат, но можете да си припомните първия от тук!

3) След кратка пауза сериалът "Име-легенда" (Adi Efsane) се завръща с пълна сила и нови епизоди! Той ще продължи с нов втори сезон, който обаче няма да се излъчва в събота, както досега, а в нов ден. Стартът на новите епизоди на "Име-легенда" е на 4 юли (вторник) от 20.00 часа, като младежката поредица ще се ротира всеки вторник по KanalD. Интересна подробност е, че новият сезон на сериала започва с нови главни герои, след като в края на първи сезон Гьокче Бахадър, Рожда Демирер и Ердал Бешикчиоулу напуснаха лентата. Шенай Гюрлер, която се снима в "Зимно слънце" (Kis Gunesi), Ферит Кая ("Времето лети" и "Тайни") и Симай Барлаш от "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) се присъединяват към актьорския състав в новите епизоди. Вижте рекламата към втория сезон от тук! Сериалът ще се изправя в пряка битка срещу "Лудо сърце" (Deli Gonul) на FOX, който също тръгва на 4-ти юли, както и срещу още един сериал, за който разбирате по-долу!

4) Ясно е кога стартира и още един от летните обещаващи проекти! StarTV ще даде началото на "Пълнолуние" (Dolunay) само след седмица - на 4 юли (вторник) от 20.00 часа, като поредицата ще се ротира с епизоди във вторник. Новата романтична комедия с Йозге Гюрел и Джан Яман предстои да се изправи в пряка битка за рейтинг срещу "Лудо сърце" (Deli Gonul) на FOX и "Име-легенда" (Adi Efsane) на KanalD, като битката през летните месеци във вторник се очертава да бъде най-силна. "Пълнолуние" се очаква да постигне високи рейтинги, а какво ще се случи в първия епизод на сериала - разберете от тук!

5) И още един от летните сериали е обявен с официална дата на старт! Още тази седмица в ефира на StarTV тръгва романтичната комедия "Светулка" (Atesbocegi)! Поредицата, оглавявана от Сечкин Йоздемир и Нилай Дениз, тръгва този четвъртък, 29 юни, като ще се излъчва всеки четвъртък от 20.00 часа. Сериалът се очаква да постигне високи рейтинги през летния телевизионен сезон, като ще се изправя в пряка битка за телевизионно надмощие срещу "Птици без криле" (Kanatasiz Kuslar) на ATV. Какво ще се случи в първия епизод на "Светулка", вижте от тук!

ОБЗОРИ:
Време е да научим кой беше най-гледаният сериал, най-гледаната телевизионна програма и най-гледаната телевизия за периода от 26 юни до 2 юли 2017 г. в южната ни съседка Турция!
На първо място, като най-гледан сериал и най-гледана телевизионна програма, застава епизодът от петък на лятната романтична комедия "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) на FOX с 5.78% рейтинг. Втората позиция бива заета от хита "Номер: 309" (№: 309) също на FOX от сряда с 4.21% резултат. На трето място се класира серията от четвъртък на драмата на ATV "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) с 3.85% зрителски интерес. Четвъртата позиция е за семейната комедия "Турски имот" (Turk Mali) на StarTV от неделя с 2.70% рейтинг. И на пето място остава финалът на историческия сериал "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) на FOX от петък с 1.14% резултат. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Много рехав ще е летният сезон, доста малко сериали, всеки ден по 1-2.

Анонимен каза...

iskam da popitam ne6to dali nova televiziq nqma da izla4i novite episodi na seriala zakonite na sdbata prezno6ta sega davat povtoreniqta ot diema famyli a sled tova da prodalji da go izla4vat sas novi episodi 2h prez no6ta zatova da sago spreli na diema famyli za6toto ostanaha ot povtoreniqta na seriala okolo 55 episoda do kadeto go sprqha seriala ako moje za otgovor predvaritelno blagodarq za otgovora

Анонимен каза...

izvenete nqkoi 6te moje li da otgovori na 2_komentar

Предоставено от Blogger.