Мюжде Узман: "За да бъда щастлива, трябва да обичам!"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 2 март, и продължава рубриката ни, в която всеки четвъртък публикуваме интервюта с най-известните и обичани
турски актьори и актриси от сериалите. През изминалия месец февруари се радвахте на такива с любимците Ви от най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask)! Последното пето интервю  ще бъде с една от най-популярните турски актриси - Мюжде Узман! Тя е родена на 26 септември 1984 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 32 години, зодия везни. Започва актьорската си кариера през 2008 г., като първата ѝ роля е в сериала "Любов на парчета" (Paramparca Ask). Следват епизодични образи, които изпълнява през 2010-а и 2011-а, сред които в хитовата драма, излъчена в България - "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim). През 2013 г. се включва с ключова роля в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), превръплъщавайки се в героинята Нермин. По-късно същата година се снима и като Кузгун в криминалната поредица с Туба Бююкюстюн и Илкер Аксум "20 минути" (20 dakika). От есента на 2015 г. до пролетта на 2016 г. участва с главна роля в първия сезон на тоталния хит "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz). За последно се снима във втория сезон на най-успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask) отново с главна роля. Време е да започваме с интервюто!

Преди да започне актьорската Ви кариера, сте се занимавала с мода и сте била модел. Как започна всичко?
Истината е, че никога не съм и помисляла, че ще стигна дотук. Видях обява във вестника, че правят кастинг и набират нови модели, и почувствах, че трябва да се запиша и да се пробвам. Когато отидох на първото прослушване, семейството ми не знаеше. Бях одобрена за следващия етап и с останалите момичета заминахме в друг град заедно на нещо като лагер. Когато на самия финал обявиха името ми за победител, не можех да повярвам. И след това започнах да се изявявам като модел за известно време.

Защо оставихте моделството и преминахте към актьорството?
Защото взех това, което исках да взема, от моделството и то вече не ми даваше нищо ново. Исках да започна нещо ново и различно, с което да се занимавам в по-дълга перспектива и което да ми е интересно за по-дълго време. И актьорството се оказа точно това, което търсех! На 20 години напуснах семейството си и заживях сама. Исках да отговарям сама за всичко, за целия си живот, да стоя на двата си крака, без някой да ми помага. Да се докажа на самата себе си. Че мога. И го направих. Явявах се на кастинги, в началото беше трудно, но известността, която придобих на подиума, доста ми помогна. 

Защо се ориентирахте точно към актьорската професия?
Всичко започна, когато един ден отидох на гости на една приятелка и посрещайки ме у тях, тя ми каза: "Сгодих се!". И точно в този момент по телевизията излъчваха сериала "Забраненият плод" (Ask-i Memnu). Тя го гледаше, но аз не знаех нищо за него. Въпреки това го загледах за момента. Хареса ми и се поинтересувах как, къде, от кого се снима. Стори ми се много интересно и приятно как екип от професионалисти се събира заедно и определен период от време работи по един проект, влагайки цялата си мотивация в него. След като започнах да се интересувам и да общувам с хора в тези среди, дойдоха и първите предложения. И така горе-долу започна всичко.

Доколкото разбирам, не сте мечтала да станете актриса...
Никога няма да кажа: "За мен актьорската професия беше най-голямата мечта и от малка, от както се помня исках да се занимавам с това!". Не. Но не мисля, че е задължително. Открих актьорството сравнително късно. Но по-добре късно, отколкото никога. Благодарна съм, че започнах преди години и сега вече мога да се нарека професионална актриса. Както в актьорството, така и във всяко друго нещо, с което се занимавам професионално или просто като за хоби, влагам цялата си душа и енергия. Иначе нищо няма да се получава, поне при мен. 

Ако станете родител, ще оставите ли актьорството настрана?
Не съм запозната с майчината психика, но ако стана семейна някой ден, смятам да си дам почивка и да се съсредоточа изцяло върху личния си живот. Но засега нямам планове нито за брак, нито за деца. Засега съм щастлива от факта, че мога да работя и знам как да го правя възможно най-добре.

Какво чакате от живота?
Нищо друго, освен спокойствие и здраве. След като през изминалата година (бел. ред 2014 г.) прекарах тежка операция и преборих рака, започнах да обръщам повече внимание на здравето си и да ценя повече нещата и хората, които имам. Имах рак на щитовидната жлеза. Беше ми много притеснено, но, за щастие, изходът от всички беше добър. Лечението ми все още продължава. Искам щастлив семеен живот!

Защо сред желанията Ви не присъства любовта?
Любовта никога не е стояла на първо място сред приоритетите ми. Но за да бъда щастлива, имам нужда да обичам и да бъда обичана. Мога да бъда щастлива и сама обаче. Защото се обичам. Но ако някой иска да споделяме общото си щастие, добре дошъл е! Животът е много кратък, а има толкова неща, които искаме да направим...

Каква е героинята Ви в "Без бандити светът е невъзможен" Назлъ?
Назлъ е интелигентна и модерна жена. Но и тя, като дамите, също има свой установен стандарт на живот. Кара мъжът до нея да повярва в любовта благодарение на обичта, която тя му показва и която влага в отношенията им. Но и може да бъде жена, която да го вбеси и която да бъде изгонена като мръсно котенце навън.

Рисковано ли е за кариерата Ви да играете втората жена, незаконната в живота на един мъж?
В крайна сметка, изразът "втора жена" означава ли "лоша жена"? Не разбирам подобни схващания. Според мен, засега Назлъ е с изцяло добри намерения. А и защо питате мен дали е рисково, след като всъщност мъжът избира да е с втората жена, а не обратното? Не е ли по-рисково за неговата кариера? Никога не бих изиграла роля, която не съм разгърнала и в която не съм се потопила предварително. 

Кои са известните мъже, които харесвате?
Мехмет Гюнсюр, Корай Джандемир и Къванч Татлъту са ми любимците. Но Рики Мартин е любовта на живота ми. Когато някой ден дойде в Турция, много искам да се запознаем!

В Турция е трудно да бъдеш жена и актриса. Как се справяте с това?
Светът е толкова технологично развит, а ние все още сме на ниво, че за жената е трудно да бъде приета в обществото, още повече пък като актриса, не дай си Боже! За да ми е лесно, трябва да се затворя вкъщи и да бъда домакиня ли? Когато се разхождам на улицата и поздравявам хората, те ме гледат странно. Обръщам се и ги питам дали има нещо. Когато искам да наема къща или апартамент, брокерите също ме гледат странно. Тогава си казвам: "Не ме ли познаха, нали съм актриса?". Когато ги попитам, те ми отговарят, че са ме познали. Но че не са очаквали, че съм самостоятелна и свободна жена. Ето тези схващания ме натъжават. Отношението по пътищата също. Според мен не е толкова важно дали си мъж или жена, отколкото дали си човек!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 9 март! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.