"Втори шанс за провалите" (2): "Майки и дъщери"

Във второто издание на "Втори шанс за провалите" ще ви запознаем със сериал, който бързо се проваля в Турция, но главната роля в него
изпълнява популярна турска актриса. Преди години поредиците в южната ни съседка бяха с далеч по-кратка продължителност на епизодите - всеки един от тях се състои от не повече от 90 минути. В днешния брой на рубриката ще се върнем 6 години назад, за да видим как един доста обещаващ проект се проваля и отчита ниски резултати. В момента Ебру Йозкан, която у нас познаваме от "Твоят мой живот" (Paramparca), е изключително популярна и харесвана, но не винаги досега е бележила успехи в кариерата си. Сигурно за малко от вас е известно, че славата на екранната Дилара не идва с ролята ѝ в "Твоят мой живот", а с тази в "Чифликът на господарката" (Hanimin Ciftligi). Определено и Ебру Йозкан е актриса, която е претърпяла не само успехи в професионалната си кариера, но и провали. Преди години StarTV започва излъчването на обещаващ сериал, който неочаквано отчита лоши резултати и след малко повече от месец бива прекратен. В следващите редове ще научите кой е сериалът, за който говорим!

Датата е 11 август 2011 г. (четвъртък). След дълго рекламиране в ефира StarTV започва излъчването на сериала "Майки и дъщери" (Anneler ile Kizlari). Драмата оглавява Ебру Йозкан, която вече е придобила популярност от "Чифликът на господарката". Ебру оглавява поредицата с друга известна актриса - Фериде Четин ("Любов и наказание"), като двете дами изиграват ролите на майки. Стартирал вече към края на летния телевизионен сезон, сериалът извоюва първата позиция още с първата си серия и дава сериозно обещание за бъдещ успех. Това обаче така и не се случва за цялото излъчване на драмата. Още по-голям е провалът на лентата след началото на есенния телевизионен сезон през 2011 г., когато "Пепел от рози" (Fatmugulun Sucu Ne?) е един от конкурентите, отнел преднината на "Майки и дъщери". И така до ноември... Точно тогава, макар и да се смята, че сериалът ще бъде един от хитовете на сезона, той приключва с изключително ниски резултати. Освен Ебру Йозкан и Фериде Четин, оглавяващи мелодрамата, Левент Юзюмджу, Озан Чобаноулу, Хюсеин Сойсалан и други също участват в поредицата, изпълняващи главни мъжки образи. 

StarTV прекратява излъчването на "Майки и дъщери" и така той приключва с едва 13 епизода. Рейтингите показват един от случаите, в които сериалите започват добре и отбелязват висок рейтинг, но съвсем скоро, малко след старта си, се провалят. Сценаристи на "Майки и дъщери" са Лейля Караоулу и Севал Бозкурт, а режисьор - Хакан Арслан. Продуцентската къща на поредицата е NTC Medya, която в момента създава тоталните хитове "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) и "Любов и синьо" (Ask ve Mavi). И този сериал показва отворен, но драматичен финал, и историята така и не бива продължена.

Ето още една поредица, която се е провалила, макар и конкуренцията преди година да е била по-малка, а някои сериали - изключително обещаващи. Този сериал може да бъде пример, че един актьор, започвайки своята кариера блестящо и бележейки успехи в професионален план, винаги може да се включи в проект, който да се провали. Историята на "Майки и дъщери" е пленяваща, но за съжаление - неоценена от турските зрители. Със сигурност провалът на мелодрамата е бил неочакван за StarTV. 

Очакваме ви и следващия петък, 24 март! Тогава ще видите третия брой на "Втори шанс за провалите", в който ще Ви запознаем с един сериал, в който главната женска роля изпълнява актриса, напуснала само месеци по-рано един от най-хитовите проекти в кариерата си! Бърз достъп до изданията имате чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.