Шюкран Овалъ: "Не се страхувам да правя грешки"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 5 януари, и днес се завръщат интервютата ни с турски актьори и актриси, които продължават и през междинния
зимен сезон да се публикуват в запазения си ден в програмата на СЕРИАЛИ в България - четвъртък. Първото интервю за тази година е с една млада турска актриса, с чийто талант съвсем скоро предстои да се запознаем в България, тъй като ще я гледаме като новата главна героиня в най-гледания сериал в момента у нас "Твоят мой живот" (Paramparca) - Шюкран Овалъ! Тя е родена на 1 април 1985 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 31 години, зодия овен. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2006 г., като първата ѝ роля е второстепенна и е в хитовата драма "Вярна на себе си" (Ezo Gelin) с Нургюл Йешилчай. Година по-късно, през 2007-а, взима участие в друга поредица, излъчена в България - "Изоставено сърце" (Vazgec Gonlum) със Сонгюл Йоден и Мурат Хан. През 2009 г. пък се включва в актьорския състав на хита "Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam) с Енгин Акюрек и Мелиса Сьозен. През 2012-а си партнира с Джансел Елчин в провалилата се драма "Лош път" (Kotu Yol), а през 2014-а - с Керем Бюрсин във "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), също провалил се. На снимачната му площадка Шюкран се запознава с Шюкрю Йозйълдъз, в когото се влюбва и с когото има връзка до лятото на 2015-а, след което двамата се разделят. С началото на 2016 г. Шюкран се включва в екипа на втория сезон на хита "Твоят мой живот" (Paramparca), изигравайки новата главна роля в поредицата - тази на психоложката Айше, след скандалното напускане на Нургюл Йешилчай. Напуска проекта с края на втория му сезон, като за последно се снима в провалилата се комедия на FOX "Фамилия" (Familya), излъчвала се през есента на 2016-а. Преди броени дни - на 2 януари 2017 г., Овалъ се омъжи за новата си любов Джанер Еркин. Време е да започваме с интервюто!

"Щастлива съм, че съм жена!", това споделихте в Деня на жената! Какво се случва в момента с Вас?
"Добре, че съм жена!" и "Добре, че съм актриса!" - това са като мои девизи, мотота в живота. От друга страна обаче да бъдеш жена в нашата страна, та дори и в света, все още си е трудна работа, за съжаление. Съвременната жена, представяна ни в литературата, няма общо със съвременната жена в съвременното общество. Смятам, че Денят на жената е един от малкото поводи, заради които трябва да показваме уважение не само към жените, но и към майките. Те са много важни! В днешно време жената е изключително ефективна.

Имате ли пример за подражание?
Имам майка. Ако някой ден пак ще идвам на този свят, искам отново да бъда нейна дъщеря! Израснах с покойната ми баба, по страна на бащина линия, от която научих много неща. Имам, разбира се, и любими актриси. Но ако трябва да определя коя е моят идол, не мога да се сетя. Опитвам се да изследвам себе си. Мисля, че това е добре, за да бъда наистина себе си. Всеки иска да бъде себе си, но поради факта, че не се познава достатъчно добре, не му се получава. Аз познавам своите слабости и анализирам грешките, които правя. Както светът, така и аз съм пъстра и разнообразна в емоциите, в мислите и в действията си.

Как станахте актриса?
На 18 години взех решение да следвам в Консерваторията. Всъщност често нещата, които исках да правя с бъдещето си, се променяха, но основното винаги си остана едно и също и това бе актьорското майсторство. Въпреки че семейството ми настояваше да уча в Измир, аз знаех, че моето бъдеще е в Истанбул. И добре, че направих това, което знаех. Не исках веднага да взема всичко, което би ми предложила актьорската професия. Предпочетох първо да изуча всичко в най-малките детайли, за да бъда достатъчно подготвена, когато стъпя на снимачната площадка или на сцената. И в момента не съжалявам за това. Мечтите ми се сбъднаха. Надявам се, че и занапред това ще се случва!

Има ли дяволи в днешно време?
Не знам, има ли?

Според мен има...
Благодаря! Аз не бих могла да отговоря еднозначно на този въпрос. Според мен във всеки от нас живее по един дявол, развит малко или много. Но по-важното е, че смятам, че едно от най-атрактивното нещо в човешката същност!

Какъв беше факторът, който Ви накара да приемете участие в "Дяволски град" (Seytan Tuyu)?
Пратиха ми сценария и го прочетох. Не беше адаптация по известен роман, историята бе оригинална и неразказана досега, диалозите бяха провокиращи. Чела съм много сценарии, но този определено ме впечатли. Защото сценарият според мен е най-важното в даден проект. След това научих кои ще бъдат моите партньори. Когато разбрах, че играя заедно с Мустафа Юстюндаа, много се зарадвах! За мен беше част да си партнирам и с Дерия Караташ, Гювен Кърач, Ердал Тосун, Халдун Дормен...

Във филма играете роля на щастлива, омъжена жена с деца. Как я възприемате Вие?
Във филма аз не играех само една роля. Бях възлюбената на главния герой Метин (Мустафа Юстюндаа). Моята героиня се възприемаше по един начин, нейният партньор - по друг. И когато тези две представи се сблъскаха, се получи нещо наистина интересно.

Обичате ли самотата?
От време навреме обичам да оставам сама, но истината е, че имам великолепни приятели, които не ми позволяват този лукс често. Приятели сме с повечето най-малко отпреди 8 години. Ценя ги много високо! Голяма късметлийка съм с тях!

Сънувате ли много, мечтаете ли много?
Мечтая много! Относно себе си съм изключително рационална, но относно обикалящия ме свят - невероятен мечтател. Не съм се отказвала никога от това да следвам мечтите си и да ги сбъдвам. В момента се чувствам изключително мотивирана. Вярвам и правя крачки! Защото когато правя крачки, животът ме следва и също прави крачки с мен!

Мечтаете ли за нещо, свързано с кариерата Ви?
Истината е, че в личния си живот съм адски нетърпелива и искам нещата да се случват веднага, на момента. Това е едно от качествата ми, с които все още се боря. За щастие, относно кариерата ми мисля далеч по-логично и здравословно, никога не искам нещо да се случи веднага. По-голямо удоволствие ми доставя да виждам как то лека по-лека, постепенно се случва. Актьорската професия предоставя на занимаващите се с нея безкраен извор на знания. Мога да кажа, че от ролите, които съм изиграла досега, не си приличам с нито една! 

По кои теми сте абсолютно сигурни в себе си и по кои - искате да се развиете повече?
Относно актьорската професия съм доста смела и самоуверена. Но не се страхувам да правя грешки. Страхувам се обаче да играя не както трябва. Мисля, че относно страховете си трябва да поработя повече. 

Ако бъде заснет филм по живота Ви, каква би била фоновата музика?
Ще бъде някоя песен на Сезен Аксу. Всеки етап от живота ни според мен може да бъде описан с песен на тази певица. Нейното творчество едновременно ни дава надежда, но и докосва сърцата ни.

Станахте част от екипа на "Твоят мой живот". Как се чувствате?
Опознавам екипа. Сравнително спокойна съм, защото отново работя с режисьора Алтан Дьонмез. Всичко върви добре.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с турска звезда следващия четвъртък, 12 януари! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.