"Двойно интервю" (35): Харе Сюрел и Джелил Налчакан

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 10 ноември, днес продължава вторият сезон на рубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю",
в която всеки четвъртък публикуваме такова с Ваша любима екранна двойка от хитов сериал, излъчващ се у нас или в южната ни съседка. В тазседмичното петнадесето за сезона и тридесет и пето подред предстои да прочетете такова с една от най-коментираните екранни двойки в Турция в момента, а именно - Харе Сюрел и Джелил Налчакан от хита "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), излъчващ се всяка сряда вечер от 20.00 часа по KanalD! Преди това обаче нека се запознаем накратко с техните биографии!

Харе е родена на 15 март 1983 г. в Истанбул, Турция. В момента е на 33 години, зодия риби. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2000 г., когато е едва на 17. Първата ѝ роля е в сериала "И разделени, пак сме заедно" (Ayrilsak da Beraberiz), в който се снима през 2000 и 2001 г. Бива забелязана за първи път от широката публика едва през 2009-а, когато се включва в една от най-успешните драми "Сбогом, любима!" (Elveda Rumeli) с Толгахан Сайъшман. Световно популярна обаче става след участието си в изключително успешната младежка драма, приключила преди няколко седмици в България - "Кварталът на богатите" (Medcezir), в която пресъздаде образа на Лейля. Вече повече от година се снима в една от най-различните и трогателни истории, въртящи се в турския ефир - "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), въплъщавайки се в образа на Мелтем. 

Джелил е роден на 10 юни 1978 г. в Сивас, Турция. В момента е на 38 години, зодия близнаци. Дебютът му в актьорския бранш е повече от успешен и още с първата си роля на Дилявер в тоталния хит от 2006 г. "Завръщане" (Sila) той става известен. Харизматичният актьор продължава изключително успешната си кариера и през следващите години, като през 2010-а се включва във втория сезон на "Чифликът на господарката" (Hanimin Ciftligi), както и в хита "Безкрайна песен" (Bitmeyen Sarki) с Бергюзар Корел. През 2013-а следва участие в криминалната драма с Берен Саат "Отмъщението" (Intikam). Последната му роля, с която продължава да топи сърцата на милионите си фенки, е тази на добрият мафиот Зюлфикяр в хита "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), в който се снима вече повече от две години. 

Харе Сюрел:
Разкажете ни повече за себе си!
Родена съм в Истанбул, но доста години съм живяла в Гьозтепе. Две сестри сме, баба ни и дядо ни ни отгледаха, тъй като родителите ни работеха доста. Баба ми беше много умна и мъдра жена, но аз не мисля, че беше от годините. Дядо ми също беше много справедлив и честен човек. Да отрасна с такива хора и да ми бъдат пример, беше голям шанс и късмет за мен, за който сега съм благодарна. Летата си прекарвах на село, при баба ми и дядо ми, там се научих на извънградски живот, израснах сред кози, пилета, маслинови и борови дървета. Спомняйки си за детството ми, по-скоро се връщам назад към тези прекрасни лета на село, отколкото към престоя ми в училище.

В семейството Ви няма друг актьор, освен Вас. Как решихте да се занимавате с това?
Благодарение на майка ми - тя ме водеше често на театър още от ранното ми детство. В средното училище тази магия ставаше все по-изкусителна и все повече ме привличаше. Докато учех в гимназията, аз мечтаех как след завършването ми ще запиша актьорско майсторство, но всъщност следвах физика в Техническия университет. Но се получи така, че за да сбъдна мечтата си, трябваше да се откажа от физиката и го направих смело. Не съжалявам за този си избор!

Как бихте се описали? Казват, че сте доста студена...
Аз винаги вътрешно съм била весела и съм се забавлявала на заобикалящия ме свят. Това, че външната ми обвивка е показвала друго, не е показателно за моята същност. Обичам усмихнатите лица! Баща ми беше много работолюбив и ме научи на едно - че ако правя каквото и да е против волята и вътрешния ми глас, животът ми ще бъде безрадостен. 

Какво е чувството да сте на една снимачна площадка с Чаатай Улусой? 
В такъв приятелски кръг съм, че приятелите никога досега не са ме питали за това и ми е малко странно. Чаатай е изключително прецизен, компетентен и способен и тези негови качества, а и на целия останал екип на "Кварталът на богатите" се отразяват в успеха, който проекта постига. Чаатай и Серенай, освен доста добри актьори, са и много земни хора. Дори бих казала, че понякога и сладко и по детски наивни... Щастлива съм, че работя с тях!

Каква е дефиницията Ви за любов?
Любовта за мен е като един крак, който не може да влезе в нито една обувка. Не е нещо, което можем да определим точно, но не е и нещо, което никога да не сме изпитвали и преживявали. Любовта прави хората любопитни и по-отворени към целия свят! Но да се питаш - къде ли е сега, какво ли прави - това не е полезно любопитство, а егоизъм. Вълнуващо е просто да чакаш емоцията да те застигне при срещата ти с твоя човек! Ако постоянно си задаваме въпроси и се притесняваме един за друг, това не е любов. 

В какъв човек никога не бихте се влюбили?
Избягвам да използвам думата "никога", но може би не бих се влюбила в човек, от когото не се интересувам и интересът ми към когото ще е мимолетен. Не мога да приема и човекът до мен да бъде смешен до степен на гротеска, разбира се. Страхувам се и от ревнивите мъже, не искам да имам досег с такива. Ревността не проваля не само една връзка, проваля целия живот на хората!

Интересувате ли се от мода, ходите ли често на шопинг?
Нито се интересувам от мода, нито ходя често на шопинг. Стилът ми е доста различен и затова рядко посещавам магазини за дрехи, защото се отегчавам - нищо не ми харесва. Но пък ако си набележа нещо, веднага си го купувам и после дълго време го нося. Обичам красивите и семпли неща, не само дрехи!

Джелил Налчакан:
Героят Ви в "Пойраз Карайел" Зюлфикяр спечели сърцата на всички. Спроред Васс каква е причината да го обичат толкова много?
Причината да обичат толкова много Зюлфикяр не е свързана само с мен или сценария. Трябва да разделим Зюлфикяр на 5 части. Първата част са сценаристите; втората - режисьорите; третата - продукцията и снимачният екип; четвъртата - всички колеги актьори от сериала и петата - това съм аз. Затова, ако сме постигнали успех, трябва да го разделим на 5 равни части и аз да си взема своя дял.

Казвате, че не сте толкова смел, колкото Зюлфикяр. Защо?
Защото Зюлфикяр е един супергерой. Като многото супергерои по телевизията и киното. Разбира се, супергероите са по-смели от нас, обикновените хора. Поради тази причина Зюлфикяр е супергерой, а аз не съм.

Зрителите много харесват и песните, които пеете в сериала. Ще има ли някакъв музикален проект в бъдеще от Вас?
Да, има една изненада. Свързано е с "Пойраз Карайел". Мисля, че много скоро ще стане известно и в пресата. Имам един много добър приятел певец, с когото имаме някои планове. Може да направим нещо съвместно с Джан Гокс.

Създадохте много добра хармония с партньорката Ви в сериала Харе Сюрел. Как ще коментирате това?
Аз оприличавам актьорството с футбола. Колкото и добър голмайстор да си, ако не ти подадат хубав пас, никога няма да можеш да вкараш гол. Най-напред, Харе е много добра актриса. Аз, като зрител, обичам да гледам Харе Сюрел. А, освен това, е и много добър човек.

Какво ще кажете за слуховете, че имате връзка?
Харе е много чистосърдечна, много добър приятел и надявам се в бъдеще ще станем много по- добри и близки приятели. Ние смятаме да стоим далеч от тези клюки, които се появяват в пресата и да поддържаме това ценно приятелство. Не е задължително един мъж и една жена да имат някаква връзка (любовна). Нашето приятелство, наистина, е много ценно и това е много важно за мен. Според мен, това е причината тези двама герои да бъдат толкова добри.

А какво ще стане с любовта на Зюлфикяр в сериала?
Зюлфикяр гледа към любовта от една огорчена гледна точка. Той има една велика душа, която казва: "Ако искахме да бъдем щастливи, нямаше да се влюбваме." И без това това е една от причините, която го прави супергерой. Защото всеки се влюбва, за да бъде щастлив. Поради тази причина и аз не знам какво ще се случи с Зюлфикяр.

Използвате ли социалната мрежа?
Най-много използвам Туитър и Инстаграм. Често прекарвам време в тези платформи. Защото за мен е важно мнението на нашите зрители и социалната мрежа е мястото, където се срещаме с тях. Освен това, повече се мотивирам, четейки коментарите на нашите зрители.

KanalD дава социалните си акаунти на своите актьори в рамките на часовете, когато тече техният сериал. Тази вечер (10.05.2016) всички те ще бъдат във вашите ръце с колегата ви Джем Джудженоулу (Ташкафа).
Мисля, че ще бъде интересно преживяване. Ще бъде забавно за известно време да управляваме всички социални акаунти на канала ни заедно с един приятел, с който много се разбираме.

Искате ли да кажете нещо на зрителите ви от тук?
Идваме заедно с Ташкафа. Чакайте ни, старчета!

ПРЕВОД НА ИНТЕРВЮТО С ДЖЕЛИЛ НАЛЧАКАН: hotchocolate
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото шестнадесето за сезона и тридесето и шесто подред двойно интервю следващия четвъртък,  17 ноември. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

2 коментара:

Анонимен каза...

Leyla Tanlar i Alina Boz-Paramparca
Ceren Moray i Şan Bingöl-O hayat benim

Анонимен каза...

Ozgu Namal i Ibrahim Celikkol -Merhamet

Предоставено от Blogger.