"Двойно интервю" (34): Хазал Филиз и Каан Урганджъоулу

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 3 ноември, днес продължава вторият сезон на рубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в
която всеки четвъртък публикуваме такова с Ваша любима екранна двойка от хитов сериал, излъчващ се у нас или в южната ни съседка. В тазседмичното четиринадесето за сезона и тридесет и четвърто подред предстои да прочетете такова с една от най-коментираните екранни двойки в Турция в момента, а именно - Хазал Филиз Кючюккьосе и Каан Урганджъоулу от хита "Черна обич" (Kara Sevda), излъчващ се всяка сряда вечер от 20.00 часа по StarTV! Преди това обаче нека се запознаем накратко с техните биографии!

Хазал е родена на 9 февруари 1988 г. в турската столица Анкар. В момента е на 28 години, зодия водолей. Завършва Анкарския университет. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2009 г., когато се включва в първия сезон в хитовата тийн-драма "Морска звезда" (Deniz Yildizi), като първата ѝ роля е на злодейка - Гьозде. През 2011 г. следва участие в друга многосерийна поредица, излъчваща се в момента всеки делничен следобед по НоваТВ у нас - "Прости ми" (Beni Affet). През следващите три години Хазал се снима в неуспешни продукции, останали незабелязани и недооценени, като една от тях е "Грешници" (Gunahkar) със Сечкин Йоздемир, излъчила се преди две години по FOX. От есента на 2015 г. обаче Хазал стана световно популярна и най-сетне талантът ѝ бе подобаващо оценен от зрителите и критиците чрез участието ѝ с главна роля в тоталния хит "Черна обич" (Kara Sevda), в който пресъздава образа на злодейката Зейнеп.

Каан пък е роден на 8 май 1981 г. в Измир, Турция. В момента е на 35 години, зодия телец. Завършва Частната турска гимназия, а след това заминава за Америка и завършва Американския колеж. През 2000-а се връща в Турция, където завършва университет през 2007. През 2002 Каан взима първата си роля в „Karaoğlan“ след кастинг, след което започва да се занимава с актьорско майсторство. От 2003 до 2007 получава роли в различни проекти. През 2008 заминава за Ню Йорк, където четири месеца посещава курсове в студио „Stella Adler“. Зад гърба си има над 30 проекта, в които е взел участие, като сред излъчените в България такива са хитовете "Край или начало" (Son) и "Изкушение" (A.S.K.). От 2015 г. насам Каан се снима в сериала „Черна любов“ в ролята на Емир, вълнувайки зрителите всяка сряда вечер по StarTV. 

Хазал Филиз Кючюккьосе:
Въпреки че сте играла в доста сериали, досега не бяхте много популярна. Коя сте Вие?
На 28 години съм. От Анкара съм, там съм се родила и там пораснах. Баща ми работеше като държавен служител, в момента е пенсионер. Майка ми е типична домакиня. Имам двама батковци и две сестри. 

Как от театралното преминахте към филмовото изкуство?
Бих казала, че съвсем случайно. Следвах специалност "театър" в университета и точно в деня, когато трябваше да се явя на един от финалните си изпити, получих съобщение във фейсбук от свой приятел, който бе близък с телевизионен продуцент, забелязал ме по-рано на сцената. Въпросният човек ме харесал и помолил своя близък мой състудент да ме свърже с него. И всъщност така се озовах на снимачната площадка на сериала "Морска звезда". Научих всички тънкости на филмовото изкуство на снимачната площадка. След това се преместих от Анкара в Истанбул и започна всичко.

С Вашия съпруг сте играли в общ сериал преди години, защо и Вие станахте част от тенденцията за влюбване на снимачната площадка?
Нашата любов е по-различна и е извън пределите на снимачната площадка. Всъщност, ние нямахме много-много общи с него във въпросния проект, но и без това се познавахме отпреди. Просто срещайки се отново на снимките, се доопознахме и съответно - влюбихме. 

Как описвате любовта си?
Ние сме едно цяло. Той ме прави много щастлива. Той е човекът, който успява да провокира в мен всичките възможни емоции и чувства. Много е забавен. Много ми е интересно да го слушам, докато говори. По физическа активност има много допирни точки с мен, обичаме да спортуваме по еднакъв начин. Въпреки че нямам особено много време за да му правя, Туан много обича изненади! 

Вече в трети сериал играете отрицателен персонаж. Какво научихте от тези свои герои?
За да успея да пресъздам подобен образ, е нужно да повярвам в него и дълбоко да разсъждавам над неговата същност. Това, например, моите колеги, които пресъздават положителни образи, не разбират, но аз винаги се опитвам да им обясня. На пръв поглед ние имаме една и съща професия, но всъщност работим по коренно различни начини. Колко странно, нали? Понякога се ядосвам на действията на героините ми, но винаги се опитвам да погледна на нещата от тяхната гледна точка и да ги разбера. Защото, ако се замислим, всеки има право в дадена ситуация.

А била ли сте от другата страна - образ без нищо лошо в себе си и само с добродетели?
Разбира се, че не - просто защото такъв образ не съществува. Във всеки един човек, малко или повече, се крие една тъмна и не особено приятна страна, която в дадени моменти излиза наяве. Подчертавам - във всеки човек. Отдавна се казва, че няма идеални хора. А това, че кино-индустрията понякога налага подобни образи, е вредно за публиката. Но пък доста често самата тя не вниква по-дълбоко в смисъла на създаденото...

Вашата героиня в "Черна обич" Зейнеп е готова на всичко, за да постигне целите си. Вие като нея ли сте в това отношение?
Понякога, за да успее да получи нещо в този живот, човек е принуден да пожертва или да се откаже от друго. Винаги избирам да правя това, което смятам за нужно, и да поема по своя път, правилния за мен самата. Но чак като Зейнеп, която е дори опасна, преследвайки целите си, не съм!

Каан Урганджъоулу:
Как станахте актьор?
Демет Акбар е наш близък семеен приятел. Тя ме представи на Измир. Именно тя предложи мен на продуцентите на сериала "Karaoğlan". И това се оказа повратната точка в моя живот, която даде началото на всичко! Тогава актьорството се превърна в моята страст. По онова време все още бях студент в икономическия университет, но това не ми пречеше да бъда едновременно и актьор. 

Славата ли бе Вашата цел?
Не. За мен нямаше значение дали ще бъда известен и дали ще ме разпознават навън. За мен най-важно беше и продължава да бъде да играя своите роли по възможно най-добрия начин. Да бъда удовлетворен от себе си и да изпитвам това неописуемо удоволствие - това беше и е моята цел. Актьорството е много различна професия от всички останали. Ето затова за нея няма определена формула, която да следваш.

Получавали ли се големи шамари/удари от живота?
Не си спомням. Животът досега не ми е поднасял такъв голям шамар/удар, че да го запомня и да казвам: "Да, ето това беше...". Разбира се, на снимачната площадка доста са ме "удряли", но засега в живота не. Не съм го позволявал.

Актьор-идеалист ли сте?
Аз нямам конкретен и точен идеал. Не е ясно кой ще съм и къде ще съм след пет години, например. Мисля, че Вселената се надсмива над мечтите на хората и именно това или ги сбъдва изкривени, или изобщо не го прави. Моят идеал е да накарам хората да повярват в моята игра!

Нощна птица ли сте?
Не, не обичам нощните забавления и излизания. Предпочитам да съм навън през деня, на светло. Така е, защото смятам, че нощният живот предоставя на човек изкуствено забавление. Моята цел е да намеря щастието! А някакви отделни развлечения, нямащи никаква връзка едно с друго, няма как да ми го дадат в дългосрочен план. А аз не търся нищо мимолетно!

Какъв е финансовият Ви статус? Спестявате ли?
Факт е, че изкарвам добри пари. Но е и факт, че живеем на много скъпо място - Земята. Да карам кола, да отида веднъж на кафе, да дам пари за паркинг, след това за храна и ето, че немалка част от парите хвръкна! Аз живея сам и закусвам, обядвам и вечерям навън, в заведения. Тук голяма част от финансите ми потъват...

Защо сте сам? Млад, красив и интелигентен сте, интересът на младите момичета към Вас е огромен...
Моят приятелски кръг е изключително тесен. Досега съм играл с много красиви момичета и модели в сериали, но в момента, ако ме питате, не си спомням за имената на почти всичките. А аз не искам да бъда заедно с жена, която не мога да запомня. Все още не съм срещнал тази, която да ме завладее завинаги и която да не искам да забравям, най-малкото защото няма да мога!
________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото петнадесето за сезона и тридесето и пето подред двойно интервю следващия четвъртък,  10 ноември. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

1 коментар:

Анонимен каза...

Готино е,но няма никакви въпроси за образа му в "Черна обич" или "Любов",но все пак браво и мерси.

Предоставено от Blogger.