"Двойно интервю" (32): Седа Бакан и Кадир Доулу

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 20 октомври, днес продължава вторият сезон на рубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в
която всеки четвъртък публикуваме такова с Ваша любима екранна двойка от хитов сериал, излъчващ се у нас или в южната ни съседка. В тазседмичното дванадесето за сезона и тридесет и второ подред предстои да прочетете такова с една от най-коментираните екранни двойки в Турция в момента, а именно - Седа Бакан и Кадир Доулу от "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat), излъчващ се всяка петъчна вечер от 20.00 часа по FOX! Преди това обаче нека се запознаем накратко с техните биографии!

Седа е родена на 10 октомври 1985 г. в най-големия турски град и световен мегаполис - Истанбул. В момента е на току-що навършени тридесет и една години, зодия везни. Започва да се занимава с актьорската професия от 2007 г., когато се включва с ролята на Лейля в сериала "Длъжна съм ти" (Sana Mecburum). През същата година се снима и в криминалната сага "Наркотерор" (Pars Narkoteror), влизайки в образа на Зюлфие. През 2008-за за първи път бива забелязана от широката аудитория с ролята ѝ в един от най-големите хитове "Мъжът от Адана" (Adanali) с Мехмет Акиф Алакурт. През 2009 г. следват нейни участия в "Надежда" (Umut) и "Семейството" (Genis Aile). Едно от най-успешните си превъплъщения прави в полицейската драма "Една анкарска полиция" (Behzat C. Bir Ankara Polisiyesi), в която се снима в продължение на три години - от 2010-а до 2013-а. През 2014 и 2015 г. пък участва с главна роля в една от най-успешните комедийни поредици "Братски дял" (Kardes Payi). В момента се снима като Лейля в новия хит на FOX "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat).

Кадир е на 19 април 1982 г. В момента е на 34 години, зодия овен. Любопитно е, че истинското му име всъщност е Абдулкадир Доулу. У нас е познат както от "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), където пресъздава образа на богатия Маджит, така и от тийн-драмата "Малки тайни" (Kucuk Sirlar). Става изключително популярен и чрез ролята си в неизлъчената у нас младежка поредица "Мръсната седморка" (Pis Yedili) от 2011 г. Любопитно е, че на снимачната площадка на "Двете лица на Истанбул" между Неслихан Атагюл - неговата екранна партньорка, и Кадир освен екранна се ражда и истинска любов, като и до днес двамата са заедно в живота! От есента на миналата 2015 г. той се снима в историческата мелодрама "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) на StarTV с второстепенна роля, която обаче напусна. По настоящем пресъздава главната роля на Алпер в мелодрамата "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) на FOX. 

Седа Бакан:
От първия епизод на "Братски дял" станахте любимка на зрителите. Ще разкажете ли малко повече за героинята си?
Моята героиня е момиче, вярващо, че може да промени света. То има двама братя и доста често, противно на общото схващане, им помага финансово. Много цветна, даже бих казала взривоопасна, обичаща живота. Много съм щастлива, че в този сериал се забавлявах. Но най-вече - защото успях да забавлявам и да разсмивам и зрителите, които определено имат нужда от това. Затова смятам, че успях да си свърша работата в този проект. 

По-рано т. г. се сгодихте. Ясна ли е датата на сватбата?
Възможните месеци са октомври и ноември. Но все още не знаем кога ще бъде точно. Защото моят годеник Али ще отива да служи. След като той се върне от казармата и телевизионният сезон приключи, ще вземем и това решение.

Бракът наближава, смятате ли да създадете деца?
Засега не смятам, че това ще се случи в скоро време. "Братски дял" е планиран за три сезона и не мисля, докато сериалът не приключи, да ставам майка. Всъщност, и аз, и Али все още сме твърди млади, дори бих казала малки, за да ставаме родители.

Следите ли модните тенденции?
Да, старая се да го правя. Още от малка, когато ми купуваха нови дрехи, бях много щастлива. Определено модата ми е слабост.

Има ли облекло, което никога не бихте облякла?
Бих облякла всичко, което ми се предложи. За никое облекло досега не съм казвала, че няма да го нося в никакъв случай. Смятам, че за да ме обичат хората и да ме приемат такава, каквато съм, на първо място трябва аз сама да се обичам. А облеклото и стилът ми са е част от това, определено. Затова аз бих облякла всичко, смятам, че всичко ми отива. Разбира се, зависи в какво настроение съм. Но винаги се стремя това, което обличам, да не е случайно и да е добре подбрано, защото границата между екстравагантното и между кича е много тънка. По този начин аз показвам уважение и към себе си, и към околните.

Коя е любимата ми марка дрехи?
Не бих казала, че имам такава. Следя, когато в големите търговски центрове има нови зареждания и пазарувам. Сред предпочитаните от мен марки са Zara, H&M, Miu Miu, Alexander Wang, Kenzo и т. н. 

Достатъчно ли е една дреха да Ви хареса, за да си я купите, или преди това гледате и за други фактори?
Ако много ми хареса, веднага си я купувам. Нито я пробвам, нито мисля с какво бих могла да я комбинирам занапред. 

С кои модни дизайнери работите съвместно?
С Недрет Таджироулу, Рашит Баазъбаълъ и Тувана Бююкчънар.

От кои дрехи, присъстващи в гардероба Ви, не бихте се отказали да носите?
Черните и белите тениски, дънките и топлите ми пуловери. Много са ми любими и често ги нося.

Как поддържате лицето си толкова красиво?
Всъщност не правя кой знае какво. Вечер го мажа с крем. Смятам, че най-важен в това отношение е сънят. Марката, на която най-често се доверявам и от която съм много доволна, е Dr. Hauschka. Използвам най-вече минерална и розова вода. 

А как се поддържате във форма - със спорт или с диети?
Досега никога не съм спазвала диета в живота си. Но от малка научих, че спортът е нещо изключително важно и дори когато съм в най-натоварения си период от професионални ангажименти, винаги намирам време за него. В момента предпочитам да се разхождам навън, сред природата.

В какъв период от живота си сте в момента?
В много хубав период! Снимам много хубав филм, участвам в много хубав сериал, работя с много добри хора, в личен план съм много щастлива, семейството ми е здраво. Какво повече бих могла да искам?

Преминала 30-те години, как се чувствате?
Засега гледам да се опозная по-добре, защото досега явно не съм се опознала.

ИНТЕРВЮТО Е ОТ 2015 Г.

Кадир Доулу:
И Вие, и Вашата съпруга сключихте брак, когато сте герои в успешни проекти. Телевизионните зрители мислят: "Мъжът, на когото се възхищавам, не може да принадлежи на друга." Поставяйки подписа си, не изпитвахте ли страх, че ще загубите феновете си?
Нима останаха неженени актьори? В мен нямаше такива мисли, не съм се колебал нито минута. Разбира се, че е важно твоите фенове, твоите зрители, да продължат да те гледат. Но аз
не мисля, че бракът ми ще повлияе на това. Това са стари предразсъдъци. Мои познати продуценти, работещи в епохата на Йешилчай, казваха: "Само не се жени, край с теб". Но в мен не е възникнала и мисъл, че ще изпитам нещо подобно.

Първата сутрин след сватбата... Какво почувствахте?
Почувствах, че сме постъпили правилно. Изпълних се с щастие и покой, в живота ми настъпи ред. Когато се срещахме, аз глезех Неслихан, сега тя ме глези. Ако знаех, че бракът е толкова прекрасно нещо, щях да се оженя за Неслихан още преди няколкогодини.

Вашата любов започна на снимките на сериала Фатих Харбие... Онур Сайлак и Туба Бююкюстюн, Халит Ергенч и Бергюзар Корел... В какво е тайната на тези главни герои, чиито роли доведоха до брак?
Не мисля, че снимките имат отношение към това. Някой ти хареса, влюбиш се в него - това е невъзможно да се контролира, не може да се избере място и време. Когато се влюбиш, ако ти провърви, любовта ще те вземе и ще те отведе. Цялата работа е в искрата, която възниква, когато се гледаме един друг в очите. Ако пред мен беше не Неслихан, а някоя друга партньорка, не мисля, че щях да изпитам същото.

Любов от пръв поглед ли беше?
Да, това беше истински електрически заряд. Тя гледашетолкова красиво, много невинно! Привлече ме, покори ме.

С коя фраза можете да опишете любовта си към нея?
Ще умра за нея!

Щом сте готови да умрете за любовта си, сигурно и предложението за ръката и сърцето ѝ сте направили толкова решително...
Почувствах, че е дошло времето. Исках всички наши познати и близки да са свидетели на този момент, извиках всички и ги скрих в градината. След това повиках Неслихан вкъщи. Написах различни бележки и ги поставих из цялата къща, започвайки от входната врата, за да я водят. Например: в хола имаше една бележка - "Сега иди в кухнята", оттам в банята... Няколко пъти обиколи къщата. На последната бележка пишеше "Ела навън, любов моя!". В момента, в който излезе навън, насред този калабалък й направих предложение за брак.

Броят гледания на сватбата ви в YouTube е почти милион. Танците ви, действията ви - всичко това беше шоу, за да направите сватбата на годината?
Ние тръгнахме на път, без да мислим: "Нека това бъде сватбата
на годината". Нашата цел беше да се забавляваме. С Неслихан взехме решение само относно такива важни неща като мястото и музиката. Останалото решихме да направим после, както ни се прииска. В деня на сватбата, каквото ни накара музиката да почувстваме, това и се отрази в танците ни.

В последно време станаха незаменими брачните договори... Вие сключихте ли такъв?
Не смятам за странни тези, които ги сключват, но между нас няма нищо такова. Всичко, включително душата ми, принадлежи на Неслихан. Дори не съм мислил да съставям договор и да слагам под него подписа си.

И двамата сте актьори. Вкъщи обсъждате ли сериали, сценарии, изкуство?
Ние имаме много силна връзка, веселим се невероятно. Дори не гледаме екрана на телевизора, а се интересуваме един от друг. Предпочитанията ни за кино, книги - това е друго. Но ние гледаме на живота от различни ъгли и се срещаме в центъра. Като младоженци, прекарваме много време вкъщи. Тя ми приготвя храна, глези ме.

Отсега нататък ще се намесвате ли в любовните сцени в сценариите, които ще получава госпожа Неслихан?
Ревността е свързана със самия човек. И това е проблем на обществото ни: ревнувах жената и я ударих, ревнувах я и я убих. Аз искам да изградя бъдещето си с нея, доверявам се на разума, мнението и таланта ѝ. Ето защо я обичам, ето защо съм влюбен в нея... После да отида и да ѝ кажа да не работи тази професия. Много глупаво!

Тогава какви бяха тези новини за ревност към Бурак Йозчивит, партньорът на съпругата Ви в сериала ѝ от миналия сезон?
Преувеличаване на списанията. При това аз толкова често ходя на сета на този сериал, че... Никой не мисли, че това е откъсване от работата. С Бурак три години снимахме сериал заедно. Разбира се, не се срещаме толкова често както преди, но между нас няма проблем.

Името на новия ви сериал е "Научи ме да обичам". Вие как бихте научили някого да обича?
Първо със своите възгледи, после с постъпките си. Изобщо да се научиш да обичаш е невъзможно. Сигурно това става ясно по езика на тялото.

Учили сте кулинария, в сериала играете шеф-готвач. Полученото от вас образование стана ли Ваше вложение в сериала?
Кулинарните техники или владеенето на ножа е преимущество за мен, но в сериала не се вглъбяваме в работата на шефа. Персонажът, който играя - Алпер, е остроумен, много смешен, не възприемащ живота на сериозно мъж. Човек, имащ дъщеря, привързан към живота и семейството. Но веднъж Алпер го предават и жена му, и семейството му. Той променя мотивацията си и възприятието си за живота. Една нощ се руши всичко, което той е създал. И в това време той среща Лейля. Повече от това не мога да кажа.

Имали ли сте период, когато сте преживели предателство и сте се оказали на самото дъно?
Може ли да не е имало? В жизнения цикъл на човека има времена, когато той пада на дъното. След един случай аз получих удар от близки хора. От това положение ме спасиха моята сила, енергия и дисциплина. Всичко остана в миналото. Аз се отнасям позитивно към живота. Обичам да работя, работя още от дете. Хората се удивляват на това, но всъщност много хора работят от малки.

Кой е първият Ви спомен от тези дни?
Аз съм мерсинец. Ние сме четирима братя и една сестра. Баща ми беше работник на пенсия, а майка ми - домакиня. Тогава дори да се ходи на кино беше разкошно. Но имаше театри. Левент
Кърджа и Али Пойразоглу дойдоха в Анталия. Наблюдавайки ги, започнах да се възхищавам на актьорската професия. Но условията ме принудиха да се занимавам с друга работа. От 9-годишен започнах да работя, за да поправя финансовото положение на семейството си. Работих почти с всички търговци в района ни. С времето намерих себе си в кулинарния сектор. Харесваше ми да установявам връзка с хората. Но в Мерсин беше тясно за това и пристигнах в Истанбул, започнах работа в кухня. В обкръжението ми имаше продуценти, актьори, мениджъри на сериали. Веднъж приятелката ми, прес-консултанта Фунда Дюшгер, каза: "Според мен, ти трябва да си на екран". И започнах да играя в "Малки тайни". Отначало ми беше трудно, но не се предадох.

За кратко време името ви влезе се нареди сред актьори от ранга на Кенан Имирзалъглу и Къванч Татлъту. Повлия ли за това вашата външност?
Не мога да кажа, че за това е повлияла само външността. На улиците в нашия сектор има много симпатични момчета. Виждаме ги в един-два проекта, но няма продължение. Разбира се, външността може да подкрепи актьорството, но единственият път остава завинаги - каквато и работа да вършиш, прави я докрай.

С какво имате проблем в живота?
С безделниците, които се грижат за малките неща. Аз не мога да придавам значение на малките неща, не обичам монотонността.

Как се отнасяте към политиката?
Не съм аполитичен, аз съм на страната на човечността, свободата и равноправието. Знам своя свят. Тази седмица главна тема беше Съла. Сега заради една нейна фраза я заклеймиха в социалните мрежи.

Как можете да коментирате това, което е казала и изпитала?
Познавам много добре Съла. Тя е много порядъчна, със силен характер. Макар в страната ни да е тежко да бъдеш жена, тя живее с достойнство. Скромна, обича народа си, добре върши работата си. Ако се откажем от тази полемика и придаваме по-голямо значение на човечността, ще можем да преодолеем всичко!

ИНТЕРВЮТО Е ПРЕВЕДЕНО ОТ РЕНИ!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото тринадесето за сезона и тридесето и трето подред двойно интервю следващия четвъртък,  27 октомври. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

1 коментар:

Анонимен каза...

Мисля че е крайно време да публикувате с Kaan Urgancıoğlu било то с Neslihan Atagul,с която си партнира сега в "Черна любов" или с Hazal Kaya , с която играха в "A.S.K",най-добре да е само негово,но...

Предоставено от Blogger.