"Двойно интервю" (28): Дениз Чакър и Октай Кайнарджа

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 22 септември, честит празник на всички! Днес продължава вторият сезон на рубриката на СЕРИАЛИ в
България "Двойно интервю", в която всеки четвъртък публикуваме такова с Ваша любима екранна двойка от хитов сериал, излъчващ се у нас или в южната ни съседка. В тазседмичното осмо за сезона и двадесет и осмо подред предстои да прочетете двойно интервю с една от най-харесваните и скандални двойки в последно време в Турция, а именно - Дениз Чакър и Октай Кайнарджа от "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz)! Преди това обаче нека се запознаем с техните биографии!

Дениз е родена на 31 декември 1981 г. в турската столица Анкара. В момента е на 34 години, зодия козирог. Още от малка проявява интерес към актьорската професия и затова завършва анкарския университет "Hacettepe Üniversitesi" със специалност актьорско майсторство. Първата ѝ роля е в сериала "Ако жената поиска" (Kadin Isterse), която изиграва в периода от 2004 до 2006 г. Следва един от най-успешните ѝ образи, носещ ѝ световната слава - този на Ферхунде от "Листопад" (Yaprak Dokumu), превърнал се във феномен. В най-успешната семейна драма в Турция тя се снима до 2010 г., от когато следват редица успешни участия във филми и сериали, а и дублажи на анимационни и игрални кино-ленти. Сред тях е "А после?" (Ya Sonra), в който си партнира с Йозджан Дениз. През 2011-а Дениз изиграва втората роля на живота си - тази на Ифет в едноименната хитова мелодрама "Iffet", на чиято снимачна площадка се влюбва в своя екранен партньор Ибрахим Челиккол, с когото в последствие се разделя. През 2013 г. участва в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), превъплъщавайки се в образа на Шах султан. През пролетта на 2014 г. отчита един от малкото си професионални провали в слязлата от екран само след девет епизода заради ниски рейтинги поредица "Забрана" (Yasak). От есента на м. г. досега се снима с главна роля в най-гледаната криминална драма за изминалия телевизионен сезон в южната ни съседка "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), играейки ролята на Мерием.

Октай е роден на 27 януари 1965 г. в турската област Малатя. В момента е на 51 години, зодия водолей. Любопитно е, че част от детството ми преминава в германската столица Берлин, където семейството му емигрира за няколко години, но след това се завръща в родината си. Завършва истанбулския университет "Devlet Konservatuvarı" със специалност актьорско майсторство, тъй като също като Дениз и той от малък проявява голям интерес към тази професия. Първата си роля изиграва още през 1989 г., когато е на 24 години, във филма "Младежи" (Gencler). През следващите десетина години следват още малки участия в игрални филми, като първия си сериален персонаж пресъздава през 1999 г. във "Вътрешен човек" (Kostebek). През 2001-а изиграва ролята на Джемал в излъчения у нас криминален хит с Кенан Имирзалъоулу "Диво сърце" (Deli Yurek), а в периода 2003-2004-а - в първите епизоди от "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu). Една от най-успешните му роли е в кримката с Мехмет Акиф Алакурт и Селин Демиратар "Мъжът от Адана" (Adanali) Вече познат като един от най-добрите и харизматични турски актьори, който можем да наречем и "ветеран" в турското кино, през есента на 2015 г. се включва с главна роля - тази на Хъзър Чакърбейли, в тоталния криминален хит на ATV "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), с която затвърждава титлата си "любимец на зрителите"!

Дениз Чакър:
Какво Ви привлече в "Без бандити светът е невъзможен"?
Разбира се, най-вече сценарият. Героинята ми е изключително интересна и различна от досегашните, които съм играла, това също ме впечатли и привлече. Допадна ми и това, че продуцентите не търсеха на всяка цена най-голямата звезда, която да се включи в проекта им, а тази, която най-добре би стояла на снимачната площадка и която най-добре би пресъздала съответния образ. За първи път, четейки първоначално сценария на проекта, се почувствах така, сякаш аз съм го писала. Така още преди да снимаме, аз го почувствах като свой и единствен. А това е много важно - как се настройва към проекта и ролята си актьор, преди да започне снимките.

Каква е Вашата героиня Мерием?
Първоначално имах доста противоречиво мнение за нея. Това е жена, която е отгледала две пораснали деца. Проблемът ми с нея в началото бяха въпроси, изникващи в главата ми, докато я играех - "Мога ли да го направя?", "Ще успея ли да накарам зрителите да повярват в правдоподобността ми, ще мога ли да я убедя?"... Тогава, споделяйки този мой проблем с Октай и с продуцентите, открихме решението на проблема и това бяха тези млади актьори и мои екранни деца, благодарение на които успях да вляза в ролята на мъдра и достойна майка.

Мерием преживява най-трудните за една жена неща. Как се справя с тях?
Много трудно. Особено в следващите епизоди, ще ѝ става все по-сложно. Представете си детето на мъжа Ви от друга жена да се роди във вашите ръце! Колкото и голям да е врагът ти, съвестта винаги ще проговори и ще те води към правилния път - на смирението.

Какво бихте направила Вие, ако се сблъскате с подобно нещо в реалността?
Надявам се, ако някога това се случи, да постъпя като Мерием. Ще се погрижа за това дете, поне доколкото мога. Но това в никакъв случай не означава, че съм толкова силна, колкото е героинята ми! Ако се запитам дали бих надмогнала нещата, които ѝ се случват, отговорът ще бъде "не" в повечето случаи. Ще си събера багажа и ще замина нанякъде, няма да мога да го преживея. Понякога не я разбирам и си казвам на ум "Момиче, върви и удари един шамар на Хъзър!", но сценаристите не мислят като мен.

Какво кара Мерием да остане въпреки всичко до съпруга си Хъзър?
Мерием за мен е много смела и притежава наистина много добродетели. Много е влюбена в съпруга си, затова го прави. Не мога да си обясня поведението ѝ по друг начин. Тя е едновременно и властна, но и преклонена пред съпруга си. А на подобно нещо подобна жена е способна само и единствено, ако обича истински!

Какво е любовта според Вас?
За мен любовта е чувство, което постоянно се променя, постоянно сменя своя обект, т. е. нямам определение или класификация за нея! Така че не е нещо, което се случва често. Когато човек обича истински, той е способен да прави купища грешки, но да бъде сляп за тях, виждайки единствено любовта и следвайки я. Също така, няма възраст за любовта! Дано Господ дари всеки един човек на Земята поне веднъж в живота си с истинска любов. Най-свещеното и тайно чувство на този свят е любовта. Едно приключение...

Една от последните серии на "EDHO" вървеше под надслов "Любовта убива хората". Съгласна ли сте с това?
Любовта може да подтикне човек към всичко, дори и към убийство. Вярвам много в магията и във величието на любовта. Любовта създава най-високите напрежения в този свят, за добро или зло. Сърцето е изключително странен орган, но пък и наистина свят!

Преди играла ли сте майка в някой проект?
Да, играла съм, но точно такава майка - не. Играейки майка в "Без бандити светът е невъзможен", за първи път усещам това невероятно чувство, макар че все още в реалността не съм я изпитвала. А това прави този проект за мен още по-скъп!

Какво е това чувство? Опишете го!
Досега животът ме научи на много нещо и едно от тях е жертвоготовността. Майчинството е много свято и наистина специално. То е и отговорност! Това е да си майка! Нейната отговорност към децата ѝ е много по-голяма от тази на мъжете. Хората трябва да разберат това и да уважат повече жените!

А имате ли планове да станете майка и в реалния живот?
Да, искам да бъда майка! Аз трябва да бъда майка! Мисля, че тогава ще бъде една завършена личност, чувстваща се истински жива - когато дам и отдам своя живот на нечий друг! Надявам се, че до няколко години Господ ще ме дари с това щастие и всичко ще се случи неочаквано и като в приказките, тъй като поне за момента до мен няма човек, с когото да поемем отговорността на родители.

Мнозина Ви определят като студена и затворена. Такава ли сте?
Тези, които казват това, определено не ме познават. Това, че не показвам емоциите си, не ме прави студена и затворена. Никой не знае какво бушува вътре в мен и как кипи кръвта ми. Може да ме наричат неискрена и лицемерна, за мен това не е вярно и няма значение. Държа се с хората така, както те се държат с мен. Обожавам да прекарвам времето си с такива, мислещи като мен, защото именно те могат да ме видят истинска, отворена и автентична.

Каква роля искате да изиграете?
Ще ми повярвате ли, след последния въпрос, че много хора ми казват колко съм забавна и че на всяка цена трябва да се снимам в повече комедии? За последно се снимах в една на Едже Йоренч, която много ми хареса, но наистина трябва по-често да го правя. Но колкото съм забавна, толкова меланхолична и сантиментална мога да бъде. Тъгата е едно от любимите ми чувства. Изпадането в депресия за едни е същинското спокойствие и вдъхновение за мен. Тогава, когато мога да чуя гласа на сърцето си и да го последвам!

Тъжен човек ли сте?
Не, не бих казала тъжен. По-скоро емоционален и чувствителен. Ако дойдете на снимките на "EDHO" и попитате кой е най-забавният човек в екипа, повечето ще Ви отговорят: "Дениз!". Аз съм като блус и мога бързо да сменям настроенията си. Което за мен е по-скоро плюс, отколкото минус.

Октай Кайнарджа:
Какъв е Вашият герой Хъзър Чакърбейли? 
Един човек, завърнал се от миналото в настоящето с ново "аз". Ще накара зрителите да го усещат едновременно и като приятелски и успокояващ, и като опасен и хладнокръвен мъж. Изключително интелигентен, но едновременно с това и мислещ на пръв поглед старомодно, уповавайки се на принципи, които според модерното общество са отживелица. Но всъщност именно в тях се крият най-големите истини! Човек, който всички искат да гледат!

Тоест, добрият баща на мафията...?
Всъщност той вижда себе си като бизнесмен. Но всички негови дейности ще бъдат на втори план. Защото на първо място за него са двете жени в живота му - неговата съпруга и неговата любов. Не би се отказал от нито една от двете.

Човек, който иска да вижда всички заедно и да бъде с всички?
Ха-ха, напълно точно определение! *смее се* Типичен караденизец (турчин от Черноморието), даже има една много сладка майка, която ще казва: "Вече съм една от жените в твоя живот!".

Одобрявате ли подобен тип хора и модели на поведение?
Моят герой в "EDHO" е написан за мен! Аз, също като Чакър, правя своето своеобразно завръщане в професионален план. Ако кажа, че въобще не си приличаме с него, ще излъжа. Съответно - да, одобрявам такива хора и тяхното поведение.

А възможно ли е според Вас човек да обича две жени като героят Ви Чакър?
Възможно е... Но е много изтощително и натоварващо, според мен. Не е общоприето, винаги трябва да се обясняваш на хората. Дори бих казал, че е опасно. Аз лично не съм се влюбвал никога едновременно в две жени, но благодарение на своя герой разбрах до голяма степен каква тежест е това. Така че, не мисля да го правя!

Никога?
Да, никога! И без това любовта за мен е такова нещо - когато обичаш една жена, не мислиш за абсолютно нищо друго.

Какви са отношенията Ви с екранната Ви партньорка Дениз Чакър?
Харесвам я много като актриса! Ще си призная, че ако тя не беше моя екранна партньорка, доста по-трудно бих се съгласил на отправеното ми предложение за участие в "EDHO". Като започнаха снимките, направо ѝ се възхищавах на таланта и на това каква жена е!

В сериали като "EDHO" показват мафиотите като чувствителни, състрадателни и благородни. Такива ли са според Вас наистина?
Едно е вярно - че те са такива почти и само и единствено в сериалите, за съжаление. Ако хората ти умират в края на работния си ден, би ли могъл да кажеш, че си бизнесмен и че сметките ти са чисти? За съжаление такива неща не се случват само в мафията, а ми и навсякъде - и в промишлеността, и в икономиката, и в производството. Мафиотите в нашето общество са много повече, отколкото си мислим! Даже понякога бизнесмените, на които се възхищаваме и в чиито на пръв поглед уредени и престижни фирми искаме да работим, се оказват много по-жестоки и общоприетите за "мафиоти"...

Ако имате деца, какви искате да бъдат?
Много искам да имам деца! Най-важното е да бъдат живи и здрави! Но пък си имам и своите слабости - момичетата... Мечтая си да съм баща на пет! Когато си ги представя, съзнанието ми е наистина изпълнено!

Какви са хобитата Ви?
Обичам колите. Обичам и да участвам в любителски състезания, които организираме с приятели. Когато шофирам или пък се състезавам, аз не мога да мисля за нищо друго, концентрирам се изцяло върху колата. Това ми носи най-голям и необикновен адреналин, от какъвто определено все по-често имам нужда.

Какво е за Вас любовта?
Нещо, което не можеш да изживееш никъде другаде, с никого другиго и никога повече. Всичко, което е около теб и ти се случва, ти се струва нелепо и глупаво, в сравнение с любовта. Тогава разбираш, че всички планове, които си правил за себе си и бъдещето си досега, са били лъжа. В хората се възражда една забравена в детството черта, а именно - емоционалността и сантименталността!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото девето за сезона и двадесет и девето подред двойно интервю следващия четвъртък,  29 септември. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта от първи сезон чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

6 коментара:

Анонимен каза...

Много харесвам Дениз Чакър и ми е изключително любопитно да излъчат този голям хит и у нас. Намирам този сериал за доста оригинален и много различен от шаблонните истории на повечето филми. Освен това в него се преплитат различни жанрове-любовна и криминална драма едновременно, главният герой е раздвоен между две жени-наистина, струва си гледането! Хиляди благодарности към Сериали в България за превода на това подробно и много интересно за мен и за много други интервю!

Анонимен каза...

Leyla Tanlar i Ceyhun Mengiroğlu -Paramparca


Serenay Sarikaya i Tolgahan Sayışman -Lale Devri

Hazal Kaya i Kaan Urgancıoğlu -A.S.K


Alperen Duymaz i Ezgi Şenler/Serel Yereli -Bodrum Masali

Ekin Mert Daymaz- Hayat Sevince Güzel i Cilek kokusu

Pamir Pekin -Gulumse Yeter

Deniz Uğur i Haluk Piyes - Sahte prenses

Анонимен каза...

Само една поправка: героят на Октай се казва Хазър, не Чакър.

Анонимен каза...

Много от тези актьори и филми, които сте изброили,не са много известни и е малко вероятно да намерят двойни интервюта.

Анонимен каза...

Ами с известните вече публикуваха,аз смятам,че е време за самостоятелни интервюта,защото за двойните не останаха много от известните,но ....

Анонимен каза...

Буквалния превод е "Бандитът не може да командва света".

Предоставено от Blogger.