"Какво гледат в Турция?" (125): от 29 август до 4 септември 2016 г.

септември 05, 2016
Остават броени дни до началото на първия есенен месец септември... Остават броени дни до началото на новия телевизионен сезон 2016-2017 г.
в Турция... Остават броени дни до премиерите на дългоочакваните нови сериали и до стартовете на новите сезони на вече познатите и наложили се такива... Остават броени дни до излизането на рекламните клипове за новия сезон на всяка една телевизия... Остават броени дни до края на лятото!
Вече е ясно кои от летните сериали продължават и през есенния сезон и кои - приключват преждевременно! 
KanalD ще продължи единствено "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) в четвъртък, а останалите си три проекта, излъчвани през летните седмици - "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde), "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) и "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski), последните два от които започнали още през пролетта, ще бъдат преустановени. 
По StarTV и през есента ще гледаме всеки четвъртък единственият ѝ летен хит "Висше общество" (Yuksek Sosyete). Преди седмица приключи провалът ѝ "Чудесният зет" (Sahane Damat). 
Всички сериали на FOX, излъчващи се в момента - "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) в понеделник, "Номер: 309" (№: 309) в сряда, "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) в петък и "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) в събота, продължават заради отличните си рейтинги. Единствено "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) се провали и приключи преди две седмици. 
ATV ще приключи "Колоритно" (Rengarenk), но ще остави в ефира си "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) в неделя. 
По ShowTV ще продължим да гледаме двата ѝ летни хита "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) във вторник и "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) в сряда, както и новостартиралият "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) в неделя. 
А TRT1 продължава "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) в понеделник. 
Така можем да направи равносметка, че от общо дванадесет започнали през летния сезон сериали (2 по KanalD, 2 по StarTV, 3 по FOX, 2 по ATV, 2 по ShowTV и 1 по TRT1) през основния продължат цели осем! 
Как ще се представят някои с поредните си, а други - с кулминационните си серии през тази седмица, предстои да разбирате първи в новото издание №125 от "Какво гледат в Турция?"!

Рейтинги за понеделник, 29 август:
В първия ден от седмицата през лятото се излъчват два сериала, които отчитат изключително високи и задоволителни за телевизиите си рейтинги, като именно заради това те ще продължат излъчванията си и през есента. Този понеделник се забелязва значителен ръст в интереса и към двата от над половин процент. "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) с Йойкю Челик и Екин Мерт Даймаз на FOX и "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) със Селен Сойдер и Джан Яман на TRT1 отбелязаха най-високите си рейтинги от началото си досега именно на 29 август! 

1. "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) - от 21.00 до 00.18 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.99%; Пазарен дял: 17.23%

6. "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) - от 21.00 до 23.38 часа:
Телевизия: TRT1; Рейтинг: 2.73%; Пазарен дял: 9.13%

Рейтинги за вторник, 30 август:
След като миналата седмица бе излъчен преждевременният финал на романтичната комедия "Чудесният зет" (Sahane Damat) с Бурджу Йозберг на StarTV, във вторник вече се излъчват два сериала - единият от които постига отлични, а другият - ниски рейтинги. Най-големият хит това лято на ShowTV "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) с Памир Пекин отбеляза най-високите си рейтинги от самото си начало досега именно на 30 август, като за пореден път зае лидерското място сред всички телевизионни програми. Единственият му останал конкурент - кримката "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) на KanalD, пък отбеляза рекорд по нисък интерес и именно заради това скоро ще бъде прекратен.

1. "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) - от 20.38 до 23.26 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 5.52%; Пазарен дял: 19.13%

24. "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) - от 20.45 до 23.22 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.41%; Пазарен дял: 4.88%

Рейтинги за сряда, 31 август:
В последния ден от последния летен месец август, както обикновено, бяха излъчени два сериала. Категоричен фаворит на зрителите цяло лято в този ден, а и доста често за цялата седмица е "Номер: 309" (№: 309) на FOX с Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ, който след рекордните си рейтинги от миналата сряда, тази отчита значителен спад, но въпреки това оглавява класацията сред сериалите с изключителна гледаемост. Основният му конкурент, излъчващ се по ShowTV - "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) с Ханде Ерчел и Бурак Дениз, се завърна в ефир след едноседмична пауза и отново отбеляза все така отлични рейтинги.

2. "Номер: 309" (№: 309) - 20.07 до 23.18 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 6.67%; Пазарен дял: 21.17%

3. "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) - от 20.57 до 00.18 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.73%; Пазарен дял: 15.42%

Рейтинги за четвъртък, 1 септември:
В първия ден от новия първи есенен месец септември бяха излъчени два сериала - два хита за своите телевизии за все още продължаващия летен сезон. "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) на KanalD отчита все по-високи рейтинги, като продължава да заема лидерското място в четвъртък, което си извоюва миналата седмица. За сметка на това обаче най-големият летен хит на StarTV т. г. - "Висше общество" (Yuksek Sosyete) с Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк, отчита голям спад в интереса към себе си, но въпреки това ще продължи излъчването си и през есента.

1. "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) - от 20.40 до 23.22 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 6.11%; Пазарен дял: 20.08%

2. "Висше общество" (Yuksek Sosyete) - от 20.28 до 23.34 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 4.33%; Пазарен дял: 14.36%

Рейтинги за петък, 2 септември:
В петък, също като вторник, два сериала се борят за зрителския интерес, но един от тях успява да го завоюва и то с изключителни резултатите, а другият се проваля все повече и повече и е на път да бъде финализиран преждевременно. Лидерът в последния работен ден от седмицата е започналият миналия петък проект на Ay Yapim и FOX "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) с Кадир Доулу и Седа Бакан, който с новата си втора серия отчита много голям ръст в рейтингите си и смазва конкуренцията. А лятната романтична комедия на ATV "Колоритно" (Rengarenk) с Каан Ташанер и Селин Шекерджи отбелязва повече от срамни резултати и затова скоро ще бъде прекратена.

1. "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) - от 20.35 до 22.48 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 5.76%; Пазарен дял: 18.81%

22. "Колоритно" (Rengarenk) - от 20.27 до 23.29 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 1.53%; Пазарен дял: 5.07%

Рейтинги за събота, 3 септември:
В предпоследния ден от седмицата и първи от уикенда в турския телевизионен ефир се излъчват отново два сериала. Романтичната комедия на KanalD "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) с Лейля Лидия Туутлу и Фуркан Андъч, започнала още през март т. г., понижи доста рейтингите си през летния сезон, отстъпи лидерското си място на конкуренцията и най-вероятно ще бъде финализирана в скоро време. За сметка на това обаче основният ѝ конкурент - новата драма на FOX "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) бавно, но сигурно привлича все по-голям зрителски интерес и продължава да бъде на първото място не само сред сериалите, но и сред всички останали телевизионни програми.

1. "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) - от 20.40 до 23.19 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.45%; Пазарен дял: 15.12%

3. "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) - от 20.30 до 23.28 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.73%; Пазарен дял: 9.38%

Рейтинги за неделя, 4 септември: 
Сравнително новият лидер в последния ден от седмицата и от уикенда - лятната романтична комедия на ATV "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor), привлича все по-голям интерес и отчита доста високи рейтинги, като има големи шансове да бъде и един от хитовете през есента. С втората си серия новата младежка драма на ShowTV "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) отчита доста голям ръст в гледаемостта си и се нарежда веднага след първенеца. А досегашният хит в неделя - "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) на KanalD, се проваля все повече и повече...

1. "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) - от 20.27 до 23.44 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 5.88%; Пазарен дял: 19.10%

2. "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) - от 20.18 до 22.45 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 3.50%; Пазарен дял: 11.29%

11. "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) - от 20.28 до 23.15 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.12%; Пазарен дял: 6.78%

НОВИНИ:
1) Тоталният хит "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik), който започна преди година - през лятото на 2015-а, и продължи до края на месец април т. г., се завръща неочаквано с нов сезон и нови епизоди от тази есен! Незабравимата приказка, разказала историята на влюбените Джан и Айшегюл, продължава, но под ново, подобаващо след сватбата във финалния за първи сезон четиридесети епизод, заглавие - "Състояние на връзката: женени" (Iliski Durumu: Evli)! По-рано днес от ShowTV официално потвърдиха тази спекулирана от дълго време информация, като добавиха, че снимките към първия за сезона и четиридесет и първи подред епизод ще започнат през следващите дни. В новия сезон ще продължим да гледаме любимците на зрителите Берк Октай и Серен Шириндже в главните роли, но ще се разделим с Памир Пекин и Еда Едже, напуснали проекта в края на първия му сезон.

2) KanalD обявиха стартовата дата на един от най-обещаващите си и дългоочаквани сериали тази есен - драмата "Татко и семейството ни" (Babam ve Ailesi)! Поредицата на GOLD Film с участието на Айча Бингьол, Бюлент Инал, Джейда Дювенджи и Екин Коч в главните роли ще направи своята премиера на 19 септември (понеделник), като ще се излъчва всяка понеделник вечер след 20.00 часа, изправяйки се срещу сериозната конкуренция в лицето на завръщащите се с нови сезони "Оскърбени цветя" на ATV и "Твоят мой живот" на StarTV и срещу продължаващия летен хит "Радостта от живота" на FOX. Вижте втория трейлър към поредицата от тук!

3) Също по KanalD от 23 септември (петък) с нов сезон се завръща една от най-обичаните криминални поредици в южната ни съседка - "Опасни улици" (Arka Sokaklar)! Новите епизоди от полицейската история ще се въртят отново, като по традиция, всяка петъчна вечер след 20.00 часа, изправяйки се срещу сериозната конкуренция в лицето на новозапочналия "Научи ме да обичам" по FOX и срещу завръщащия се с нов сезон "Любов под наем" на StarTV, а вероятно и срещу още нови продукции, които предстои да се излъчват в петък. Вижте трейлъра към новия сезон от тук!

4) Два сериала на KanalD предстои да приключат преждевременно! Първи, още във вторник, 6 септември, с финален осми епизод, ще бъде прекратена криминалната драма "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde). Нейното финализиране се налага заради ниските рейтинги, които постигаше по време на цялото си кратко лятно излъчване. А със седемнадесета финална серия романтичната комедия на същата телевизия "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) ще приключи следващата неделя, 18 септември, също заради незадоволителни резултати, отчела от старта си през май т. г. досега.

5) Вече е ясно кога с новите си втори сезони се завръщащ два от най-големите хитове през изминалия сезон по ATV! Хитовата драма "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler), започнала още през лятото на миналата 2015 г., ще завърти своя нов сезон на 19 септември (понеделник), като отново ще се излъчва всяка понеделник вечер след 20.00 часа. Другата успешна драма на същия канал - "Достатъчно" (Yeter) с Пелин Карахан и Вилма Елес, ще гледаме отново в ефир с епизоди от втори сезон от 22 септември (четвъртък), отново всяка четвъртък вечер след 20.00 часа. А кога ще започнат новите сезони на другите два хита на медията - "Без бандити светът е невъзможен" и "Гущерите", все още не е официално ясно.

6) FOX, която тази есен определено ще предложи най-разнообразна програма на зрителите си и която първа даде своеобразното начало на новия телевизионен сезон с началата на превърналите се за отрицателно време в хитове есенни драми "Научи ме да обичам" и "Сърцето на Рюзгяр", подготвя трета нова поредица, този път - комедийна! "Фамилия" (Familya) е заглавието на новия проект на медията, в който участие ще вземе известната Шюкран Овалъ и очакванията към който са много големи. Вижте първия му трейлър от тук!

7) Ясна е стартовата дата на един от най-очакваните и обещаващи сериали тази есен! Криминалната драма "Отвътре" (Icerde) с Чаатай Улусой, Арас Булут Ийнемли, Бенсу Сорал, Дамла Колбай, Четин Текиндор, Ръза Коджаоулу и други ще направи своята дългоочаквана премиера на 19 септември (понеделник)! Поредицата на Ay Yapim ще се върти всяка понеделник вечер в ефира на ShowTV, изправяйки се срещу почти непобедимата конкуренция в лицето на вече наложилите се като хитове "Оскърбени цветя", "Твоят мой живот" и "Радостта от живота", както и срещу започващата на същата дата нова мелодрама "Татко и семейството ни" (Babam ve Ailesi). Вижте трейлъра към първи епизод от тук!

8) Отново по ShowTV, но от 22 септември (четвъртък), в ефира с нов последен трети сезон се завръща хитовата мелодрама с Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem)! Финалните епизоди от поредицата зрителите ще могат да проследят отново всяка четвъртък вечер след 20.00 часа. Вижте трейлъра към новия ѝ сезон от тук!

9) Обзор на рейтингите за седмицата: време е да научим кой беше най-гледаният сериал, коя бе най-гледаната телевизионна програма и коя - най-гледаната телевизия, за периода от 29 август до 4 септември 2016 г. в Турция!
Най-гледаният сериал за седмицата е "Номер: 309" (№: 309) на FOX от сряда с 6.67% рейтинг. На второ място се нарежда "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) на KanalD от четвъртък с 6.11% резултат. Челната тройка се допълва от "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV от неделя с 5.88% зрителски интерес. На четвърта позиция застава "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) на FOX от петък с 5.76% гледаемост. Петото място бива заето от "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) на ShowTV от вторник с 5.52% рейтинг. На шеста позиция се класира "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX от понеделник с 4.99% резултат. И на последното седмо място се нарежда "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) на FOX от събота с 4.45% зрителски интерес.
Най-гледаната телевизионна програма за периода от 29 август до 4 септември 2016 г. е футболната среща между отборите на Турция и Русия от сряда, отчела 7.06% рейтинг.
А най-гледаната телевизия през изминалата седмица отново категорично е FOX, излъчила цели четири свои най-гледани сериала! На второ, трето и четвърто място застават съответно KanalD, ATV и ShowTV с по един свой най-гледан проект, попадащ в ТОП 7. StarTV е най-малко гледана.

ОЧАКВАЙТЕ СЛЕДВАЩОТО ИЗДАНИЕ №126 ОТ "КАКВО ГЛЕДАТ В ТУРЦИЯ?" ОТ ВТОРНИК, 6 СЕПТЕМВРИ! ТО ЩЕ БЪДЕ ОБНОВЯВАНО ВСЕКИ ДЕН С РЕЙТИНГИТЕ ЗА ПРЕДХОДНИЯ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА!

9 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, аз съм от фенклуба на Междузвездни Войни Войната на клонингите. Разбрах, че сте питали БТВ дали могат да излъчат 5-те сезона на сериала. Отговориха ли ви нещо?

Анонимен каза...

И аз се интересувам от същото. Ще излъчат ли петте сезона. То вярно, че преди дадоха само първи и втори, но могат ли да вземат от CN дублажа на другите три.

Админ каза...

До 1 и 2 коментар:
Здравейте,
Уви, все още не са ни отговорили.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

А дали бихте могли да попитате БТВ дали имат намерение да закупят "Без бандити светът е невъзможен" с Дениз Чакър скоро време?
Много благодаря предварително!

Анонимен каза...

ЕДХО на АТВ започва с 2.сезон на 20 септември. Това не е ли официално?

Админ каза...

До 4 коментар:
Здравейте,
Ще ги питаме, добре.
Леки и успешни дни! :)

До 5 коментар:
Здравейте,
От ATV все още не са обявили това официално, въпреки че е много вероятно това да е стартовата дата на втори сезон.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

От 4 коментар:
Много ви благодаря! Супер сте, за мен няма по-добър блог! Очаквам с нетърпение отговора на БТВ, надявам се да е положителен.

Админ каза...

До 7 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за милите думи! Пишете ни на имейл: seriali_in_bg@abv.bg
Там ще Ви пишем, ако от БТВ ни отговорят, и ще цитираме отговора им! :)
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Ок. Благодаря:)

Предоставено от Blogger.