"Турция представя..." (44): нови летни сериали по StarTV

Здравейте, приятели! Вторник е, 14 юни, и продължава една от най-успешните рубрики на СЕРИАЛИ в България "Турция представя...",
нови издания от която тепърва предстои да публикуваме през предстоящите летни вторници. Причината: започването на нови и нови проекти, които ще се вихрят в ефира на турските телевизии през започващия междинен летен сезон! В тазседмичното второ за сезона и четиридесет и четвърто подред издание ще се спрем на двата нови летни сериала на StarTV - "Висше общество" (Yuksek Sosyete) и "Чудесният зет" (Sahane Damat)! Преди да започнем с тяхното подробно представяне, нека обобщим накратко какво се случи с тази медия през изминалия телевизионен сезон 2015-2016 г.! През есента с нови сезони се завърнаха хитовете ѝ "Твоят мой живот" (Paramparca) и "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun), като продължи и изключително успешният ѝ и всъщност най-гледан сериал през изминалото лято - "Любов под наем" (Kiralik Ask). Тогава започнаха още три нови изключително обещаващи поредици - "Черна обич" (Kara Sevda), "Сърдечни спомени" (Hatirla Gonul) и "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem)! Първият постигна феноменален успех и така ще се завърна на екран с втори сезон от септември, а същата съдба ще има и провалилият се трети проект, който въпреки ниските си рейтинги ще има нови епизоди. Вторият приключи след 13 епизода с провал. В началото на 2016-а започна най-очакваният нов сериал за сезона, чието начало бе отменяно няколкократно - "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi), който замести приключилия "Част от мен" и също се провали и приключи преждевременно. Също през януари се завъртя и друг обещаващ проект - "Време на преселване" (Goc Zamani), който първоначално постигаше доста високи резултати, но те с всяка изминала седмица стремглаво падаха и така тази поредица също бе финализирана едва след няколко показани серии. Последна в средата на април стартира комедията "Селската дама" (Hanim Koylu), която отчита изключително добри рейтинги и ще продължи излъчването си и през летния сезон! А сега нека се насочим към новите два проекта на StarTV!

"Висше общество" (Yuksek Sosyete):
Това е най-обещаващият и дългоочакван летен сериал на телевизията със звездичка за емблема, който предстои да направи премиерата си само след няколко дни! В поредицата главните роли ще бъдат поверени на две от най-харесваните и популярни млади надежди на турското кино - Хазар Ергючлю, позната у нас от "Север-Юг" и "Кварталът на богатите" и снимала се за последно в провала от миналата есен "Майки и мащехи" (Analar ve Anneler), и Енгин Йозтюрк, когото в България сме гледали в "Пепел от рози" и "Великолепният век" и който за последно се снима в провала "Сърдечни спомени" (Hatirla Gonul)! Други две важни роли в сериала ще бъдат поверени на Мерич Арал (Хале от "Кварталът на богатите") и Озан Долунай. Останалите актьори са предимно непознати както за българската, така и турската аудитория. Продуцентската компания, която ще осъществи проекта, е BiYapim, продуцент е известният с актьорския си талант Бурак Саяшар ("Малки жени" и "Черни планини"), режисьор е Метин Балекоулу, а сценарист - Язъ Одасъ. Историята на "Висше общество" е изключително интересна и необикновена от досегашните, които сме свикнали да гледаме на екран, тъй като този път няма да има сблъсък между богати и бедни... Разказва се за младите Джансу (Хазар Ергючлю) и Керем (Енгин Йозтюрк), които са част от т. нар. висше общество. Джансу е отраснала в богато семейство и винаги е получавала това, което поиска. В един момент обаче тя разбира, че това никога не я е правело щастлива и че е време за промяна в живота ѝ. Керем пък израства в не толкова благоприятни условия и винаги се е борел в живота, докато в един момент съдбата решава най-сетне да го възнагради и го прави важен член на голяма компания, което променя живота му и го изкачва на много по-високо социално стъпало в обществото. Джансу, която се опитва да избяга от своя на пръв поглед "мечтан" начин на живот се среща с Керем, който пък най-сетне получава този "мечтан" живот, и съдбите им се преплитат неизбежно, оформяйки една истинска любов! Какви ще се пречките пред нея, предстои да разберем заедно от този четвъртък, 16 юни, в епизодите на новия летен сериал "Висше общество" (Yuksek Sosyete), който ще се излъчва всяка четвъртък вечер след 20.00 часа по StarTV и се очаква да постигне огромен успех! Първия трейлър към проекта вижте от тук, а втория - от тук!

"Чудесният зет" (Sahane Damat):
Това е вторият нов летен сериал на StarTV, който е не по-малко обещаващ и очакван от първия, който вече представихме! В него главните роли са поверени на изключително харесваната млада актриса Бурджу Йозберг, която миналата година по това време направи своя ударен дебют в турското кино чрез ролята си на Назлъ в един от най-успешните и харесвани проекти от изминалото лято "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), и не чак толкова младия Али Ерсан Дуру. Останалите персонажи в проекта ще бъдат поверени на Ханде Каптан, Месут Йълмаз, Мурат Джарим, Селин Учер, Биннур Сарбетчиоолу, Кьоксал Енгюр, Лейля Гьоксюр, Селим Гурата и други. Продукцията, чийто жанр е романтични комедия, ще бъде продуцирана от един от най-успешните и известни турски продуценти - Осман Сънав и неговата компания "Sinegraf", която миналото лято осъществи изключително успешния "Нарочно любов" (Inadina Ask). Режисьор е Рашит Челикезер. Все още не е обявено точно около какво ще се върти сюжетното развитие в "Чудесният зет", но от екипа на сериала обещават нарастващо голямо забавление, вълнение, напрежение и динамика с всеки следващ епизод. Поне колкото може да се прецени от трейлъра към проекта, става въпрос за двама души от различни социални прослойки, които ще се срещнат при едновременно комична и трагична ситуация - хвърлянето на вероятно тяхна обща позната или близка от сграда в опит за самоубийство. Всъщност причина за падането ѝ става именно героинята на Бурджу Йозберг, а на помощ на пострадалата долу се притичва лекар, в чийто образ ще влезе Али Ерсан Дуру. В мига, щом го вижда, майката на главната героиня възкликва "Зетя!", а дъщеря ѝ го прегръща пред погледите и обективите на десетки събрали се журналисти и папараци, вероятно за да излезе, че имат връзка. Как ще продължи тази история в подробности ще разберете още от следващия вторник, 21 юни, когато ще бъде дадено началото на "Чудесният зет" (Sahane Damat) с епизоди всяка вторник вечер след 20.00 часа в ефира на StarTV! Трейлърът можете да видите от тук!

Предстои да бъдат показани сезонните финали на хитовите проекти на StarTV "Твоят мой живот" (Paramparca), "Черна обич" (Kara Sevda) и "Любов под наем" (Kiralik Ask), като наскоро вече бе излъчен този на "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). Както споменахме и в началото на изданието, излъчването на "Селската дама" (Hanim Koylu) поне към този момент продължава и през летния сезон всяка съботна вечер. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от второто за сезона и четиридесет и четвърто подред издание от рубриката ни "Турция представя..."! Очаквайте следващия брой следващия вторник, 21 юни, когато ще представим двата нови летни сериала на ATV "Обича ме, не ме обича" (Seviyor, Sevmiyor) и "Колоритност" (Rengarenk)! Припомнете си предишните издания то поредицата чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте за мен в целият свят много добьр Турски сериал си остава Опасни улици защото е доста дьльг и много интересен целият екип на Татко Рьза е вьрхьт този сериал е вьрхьт много як

Предоставено от Blogger.