Бурак Тозкопаран: "Дължа всичко в живота си на музиката!"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 3 март, честит празник на всички! Продължава публикуването на интервюта с Ваши любими актьори и актриси
от турските сериали. През изминалите два месеца, от началото на 2016 г., прочетохте осем интервюта с осем от най-големите звезди, участващи в тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca), чийто първи сезон приключи наскоро в България - Лейля Танлар, Алина Боз, Нурсел Кьосе, Ебру Йозкан, Толга Текин, Дживан Джанова, Джемал Хюнал и Аху Яту! Днес предстои да прочетете последното такова, което ще бъде с младия Бурак Тозкопаран, пресъздаваща образа на импулсивния и темпераментен Озан! Преди това обаче нека се запознаем накратко с биографията му! Той е роден на 14 ноември 1992 г. в най-големия и населен турски град Истанбул. В момента е на 23 години, зодия скорпион. Има малък опит като актьор, но пък изключително успешен... Започва да се занимава професионални с тази професия през 2014 г., като в края ѝ започна първият му сериал, превърнал се в тотален хит в родината си Турция, у нас в България и по света - "Твоят мой живот" (Paramparca)! В него той вече два сезона продължава да пресъздава образа на младия, импулсивен, темпераментен и подвластен на силните си емоции Озан, превръщайки се в любимец на милионите млади зрителки. Мнозина го определят като турския Леонардно Дикаприо, като в действителност приликата с холивудската звезда е изключителна! В началото на настоящата 2016 г. се снима във филмовия проект "Сметка: любов" (Hesapta Ask). Любопитно е, че се занимава професионално и с музика като инструменталист, но само най-големите му фенове знаят за този негов неизявен още талант. Да започваме с интервюто!


Как попаднахте на снимачната площадка на "Твоят мой живот"?
Преди да започна с актьорската професия, се занимавах активно с музика като инструменталист. Участвах дори в група, като заедно с още няколко момчета в нея изнасяхме мини-концерти в училище и в квартални пиано-барове. Една вечер имахме концерт в малка зала в Джихангир, на която присъстваше един от агентите на кастинг-компанията на Endemol Shine Turkey. След изявата ни той ме привика и ми отправи предложение да се явя на прослушване за роля в новия им проект. Като на шега приех и не очаквах, че ще ме одобрят и че ще участвам в него. Но всичко това се случи! 

След "Твоят мой живот" ще продължите ли кариерата си на актьор?
В живота ми винаги съм се стремял да правя неща, които ми носят удоволствие и ме правят щастлив. Определено актьорството е едно от тях и в никакъв случай не съжалявам, че се впуснах в това приключение. Категоричен съм обаче, че като музикант и инструменталист се чувствам най-добре и изпитвам най-голямо удовлетворение от направеното. Просто когато изсвиря нещо и чуя след това аплодисментите на публиката и техните усмихнати лица, се чувствам духовно много, наистина щастлив! За сметка на това обаче актьорската професия ми носи много повече блага откъм материална стойност. Все още не съм решил с какво главно ще продължа да се занимавам. 

Ще разкриете ли пред света своята половинка?
Аз не се крия от никого нито своята половинка, нито връзката ни! Просто полагам усилия не всеки да знае за нас и да се покажем пред целия свят. За мен най-важното в една връзка е доверието между влюбените, а когато в техните отношения се намесят медиите и феновете им, всичко става много трудно...

Какъв е идеалът Ви за жена?
Разбира се, че ме вълнува как изглежда и физиката ѝ, но не това е най-важното. За мен е много по-важно да прекарваме времето си един с друг, да харесваме една и съща музика и едни и същи филми, да споделяме дни и същи страсти, да практикуваме едни и същи хобита... С една дума - да сме заедно!

Кое е нещото, което най-много Ви е разочаровала в живота?
Събитието, което най-много ме е разстроило досега, откакто се помня, е измяната на мой много близък в миналото човек, когото смятах за своята половинка, но който злоупотреби с доверието ми и емоционалната стойност на отношенията ни! За съжаление, този горчив опит ми се отрази на нататъшните отношения и започнах да бъде по-мнителен към хората около мен и да не им се доверявам напълно... Надявам се да го превъзмогна с времето!

Какво е най-важното нещо, на което Ви научи семейството Ви?
Досега семейството ми винаги ме е напътствали към някакви посоки за бъдещето, но винаги са оставяли окончателния избор в моите ръце, аз да го взимам! Никога не са оказвали натиск върху мен и по този начин ме научиха на чувство за отговорност за постъпките си от малък, за което много им благодаря! Те винаги са били зад мен и решенията ми, винаги са ме подкрепяли и са ме разбирали. Правейки важни стъпки в живота ми, винаги съм се съветвал с тях, като техните напътствия винаги са ми били от голяма полза. Те ме оставиха да бъда щастлив! За мен семейството и родителите са един от най-важните фактори, по които можем да опознаем един човек. 

Кои са чертите от характера Ви, което не харесвате?
Много често действам и вземам важни решения под влиянието на емоциите си, най-често лошите... Това доста често пък ме води до грешки и неправилни стъпки, като по това качество определено си приличам с героя ми в "Твоят мой живот" Озан. Не разкривам истинската си чувствителна същност на повечето хора, което също смятам за грешка. Освен това, много трудно благодаря на хората, което също не харесвам в характера си и трябва да усъвършенствам. 

Кога си казахте, че ще станете актьор?
Всъщност аз никога не съм се замислял, че стана актьор. Никога не съм мечтал за това, за разлика от много свои колеги. Благодарение на учителите ми в училище и на родителите ми, просто реших да пробвам. Ето, че в момента играя важна роля в един от най-харесваните и гледани сериали в Турция!

Какво място заема музиката в живота Ви?
Започнах да се занимавам професионално с музика преди шест години. Мога да кажа, че дължа всичко, което ми се е случило до момента в живота, на музиката! Благодарение на нея се научих да ценя духовните и материалните блага, постиженията в живота ми... Запознах се с нови хора, нови места, нови музиканти, за които не знаех допреди това. Започнах с барабани, това също е важно да спомена!

Какво нещо, направил героят Ви Озан в "Твоят мой живот", никога не бихте направил Вие?
Никога не бих бил толкова безотговорен и наивен, колкото е той! Никога не бих бил толкова импулсивен, а просто бих бил запазил мълчание в моментите, когато не съм подкрепян, присмиват ми се за нещо или пък ме предизвикват. Озан обаче умее да се учи от грешките си и за това го подкрепям, като в това отношение ми се ще да бъда като него, тъй като аз по-трудно осъзнавам грешните си постъпки и по-трудно си вземам поука от тях. 

2 коментара:

Анонимен каза...

ПУСНЕТЕ ИНТЕРВЮТА С ЙОЗДЖАН ДЕНИЗ И ХАТИДЖЕ ШЕНДИЛ

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
През декември м. г. публикувахме такова: http://www.serialiofbg.eu/2015/12/blog-post.html
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.