Аху Яту: "Много ранима и чувствителна личност съм"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 25 февруари, и продължава публикуването на интервюта с Ваши любими актьори и актриси от турските сериали.
През изминалите почти два месеца прочетохте седем интервюта със седем от най-големите звезди, участващи в тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca), чийто първи сезон приключи миналата седмица в България - Лейля Танлар, Алина Боз, Нурсел Кьосе, Ебру Йозкан, Толга Текин, Дживан Джанова и Джемал Хюнал! Днес предстои да прочетете последното такова, което ще бъде с известната актриса Аху Яту, пресъздаваща образа на интригантката Джандан! Преди това обаче нека се запознаем накратко с биографията ѝ! Тя е родена на 11 юли 1978 г. в големия турски град Измир. В момента е на 37 години, зодия рак. През 1993 г., когато е на едва петнадесет години, се записва в модна агенция, като именно пътят на манекенка я води и към актьорската професия, с която в момента тя главно се занимава и с която си вади хляба. Чаровницата прави първите си крачки като актриса на снимачната площадка на сериала "90 60 90" през 2001 г., а две години по-късно взема малка роля и в една от най-успешните турски младежки поредици "Kampustistan". Следват още няколко малки роли в различни сериали, сред които е и най-харесваният турски тийн-проект "Мечтатели" (Kavak Yelleri) през 2007 г. Голямата популярност я спохожда, след като изиграва важна роля в тоталния хит "Любов и наказание" (Ask ve Ceza) през 2011 г., снимайки се във втория сезон на поредицата с Нургюл Йешилчай и Мурат Йълдъръм. Три години по-късно, в края на 2014 г., съдбата отново я среща с Нургюл и така двете започват да се снимат в тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca)! В него Аху изпълнява ролята на адвокат Джандан - арогантна и безскрупулна жена, като става световно популярна. Време е да започваме с интервюто!

През годините сте се изявявала като модел и актриса, но станахте популярна и като половинката на Джем Йълмаз. На какво се дължи според Вас славата Ви - на таланта или на интимните Ви отношения с него?
Винаги съм се стремяла да не разчитам на никого, когато се захващам с нещо ново или когато си поставям някакви цели, а изцяло не себе си! Просто такъв ми е характерът... За да покажа себе си на света, аз направих много неща и смятам, че станах популярна именно заради собствените си способности и качества, а не заради отношенията ми с когото и да било. Ако пък зрителите не смятат така, мога поне да ги уверя, че съм положила огромни усилия! Всеки може да говори каквото си поиска, но никой не може да знае какво съм преживяла, за да стигна дотук, и да изживее моя живот. 

Кое Ви се отдава по-добре - позирането или играта пред камера?
Не мога да кажа, това хората, наблюдавали ме през годините, трябва да определят! По принцип се чувствам доста по-опитна на модния подиум и на фотосесии, тъй като аз не поддържам тезата, че "Скромността краси човека", а точно обратното - не скромнича и се държа освободено пред камера. Смея да твърдя, че знам много добре какво правя, когато изляза на подиума и съм в течение с всички тънкости и детайли от професията не един модел. Но много обичам да играя. Обикновено, когато се захвана с нещо и го правя с желание, аз не мога да го сравнявам с нещо друго. 

Как се справихте с всички трудности по пътя Ви на модел и на актриса?
Най-важното за мен бе, че започнах всичко в много ранна възраст, още когато бях на четиринадесет-петнадесет години. Интересното е, че бях сама и родителите ми не подкрепяха този мой избор да започна да работя, преди да съм завършила образованието си, но това не ми попречи да продължа. Нямах почти никого зад гърба си, освен хората, които ми се довериха и с които работих в началото. Сега обаче имам една изключителна подкрепа и това са моите фенове, на които много благодаря! Сега, спомняйки си, не мога да кажа как точно съм се справила с трудностите, по-важен е фактът, че успях!

Кое е най-хубавото качество на характера Ви?
Моят живот е балансиран. Едно от най-големите ми и положителни качества е, че не съм много амбициозна, когато се захвана с нещо ново, но когато реша да го направя или да го започна, аз го постигам с голямо постоянство и макар понякога бавно, винаги успявам да стигна до целта си. По принцип не си давам много зор и не бързам, нещата стават от само себе си и не усещам кога минава времето, през което са се случвали!

Имаше слухове, че малкият Ви син Кемал е проблемно и хиперактивно дете. Вярно ли е това?
Не знаех, че искащите да се движат деца са хиперактивни и това е огромен проблем за тях! Детето ми не е хиперактивно и няма никакви подобни лекарски диагнози, каквито глупости се изписаха в последно време за него. Просто е по-динамичен и чувствителен, съпреживява случващото се около него с движенията си, което според мен не е недостатък, а един голям добродетел за него!

Какви трудности изпитвахте в началото на майчинството Ви?
За щастие, с Кемал никога не сме имали проблем с храната и той не е бил злояд, подобно на много други бебета и деца. Единственият ни проблем е, че все още си лягаме в осем часа вечерта и така спим само осем часа, събуждайки се в четири сутринта... По този начин той ме будеше и все още понякога продължава да ме буди от сън, а знаете, че съм доста заета през деня с различни ангажименти и си лягам късно вечерта. Сигурна съм обаче, че и този период ще мине. Може би ще е интересно да споделя, че го кърмих през първите му единадесет месеца, което си е доста в днешно време и мога да се похваля!

На какво Ви научи синът Ви и как Ви промени майчинството?
Както споменах, той много се движи и е много динамичен. Благодарение на него аз се научих да се движа много по-бързо отколкото преди. Въпреки че годинките си минават и бавно остарявам, с него рефлексите ми стана доста бързи и вече умея да реагирам по възможно най-бързия начин в дадена критична ситуация. Освен това се научих да програмирам деня си и дори да си изготвям седмичен график с нещата за правене, защото с Кемал те са толкова много, че е много вероятно да ги забравя. Всеки ден ни се случва нещо интересно, голяма веселба е! Отглеждайки сина ми, аз едновременно спортувам, като след като проходи дори свалих два килограма от теглото си!

Какви са лошите черти на характера Ви?
Питате ме твърде субективен въпрос... Аз не мога сама да определя кои са лошите ми качества, това могат да го кажат хората, които достатъчно добре ме познават. Може би обаче едно от лошите ми качества е, че винаги се опитвам да скривам емоциите, които тая вътре в себе си, и не се разкривам изцяло пред никого. В действителност, колкото и невъзможно да звучи за някои, аз съм изключително чувствителен и сантиментален човек, но изразявам чувствата си пред много малко хора, наистина много малко. Познават ме като желязната лейди с непреклонен дух и характер, но всъщност не съм такава. Повечето хора, изглеждащи силни и борбени като мен, дълбоко в себе си са много раними и емоционални. 

Как се промени животът Ви, след като се разведохте?
Споменах, че животът ми е балансиран и уравновесен. Е, точно след като се разведох, балансът леко се наруши, но аз приех всичко на шега, просто като нещо нормално и неизбежно, не драматизирах много, подобно на други жени на моята възраст, които се развеждат. Не се впечатлих особено от развода, смятах го за по-важен и ключов момент от живота на човека, но всъщност за мен се оказа, че изобщо не е такъв.

Как си представяте бъдещето?
Аз не обичам и не искам да прави каквито и да е планове. Никога не е напълно сигурно какво ще ни поднесе животът! Единственото нещо, за което мечтая, е синът ми Кемал да бъде винаги щастлив, здрав и усмихнат, това ми е достатъчно! Ще продължа да се наслаждавам на живота!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.