"Какво гледат в Турция?" (91): от 28 декември до 3 януари

Здравейте, приятели и Честита Нова година! След кратка празнична пауза любимата на мнозина от Вас рубрика "Какво гледат в Турция?"
се завръща с нови, още по-вълнуващи и интересни издания, в които ще разкриваме рейтингите за всяка една седмица на любимите Ви сериали в южната ни съседка Турция! През седмицата, в която отсъствахме, в Турция се случиха някои интересни събития - сериали понижаваха рейтингите си, други ги повишаваха, а трети излъчваха финалните си епизоди. Днес, 4 януари, в първия понеделник от новата година, предстои нова доза рейтинги, коментари и анализи, защото именно това е идеята на тази наша рубрика - да представя рейтингите на най-хитовите заглавия в Турция, заедно с много коментари и анализи! Още със започването на новата година сме подготвили голяма изненада за Вас - промяна в изданията на "Какво гледат в Турция?"! От днес, освен с рейтингите в цифри, вече ще имате възможността да придобивате по-ясна представа за това какъв всъщност е интересът към любимите Ви сериали и ще можете да визуализирате всичките техни резултати. Това ще се случва чрез специални графики за всеки един от седемте дни на седмицата, на които ще разбирате кои са трите най-гледани поредици, подредени според резултатите си, в ТОП 3. Освен това вече ще можете да разбирате и кои са най-гледаните сериали в Турция по жанрове - драми, романтични комедии и криминални драми, също подредени в ТОП 3. Традиционният ни обзор на рейтингите в края на всяко едно издание от "Какво гледат в Турция?", който наложихме точно преди година, също ще бъде придружаван от такава графика. По този начин се надяваме, че ще можем да Ви дадем още повече информация, както и още по-обширно да представим резултатите на любимите Ви продукции. Надяваме се идеята ни да Ви е харесала! 
Както споменахме по-горе, през по-миналата седмица в Турция, докато бяхме в празнична почивка, се случиха доста интересни събития! Тогава бяха показани последните епизодите на два от сериалите на ATV - "Майки и мащехи" (Analar ve Anneler) и "Черен хляб" (Kara Ekmek). "Майки и мащехи" е първата и единствена до момента поредица на ATV, започнала през този телевизионен сезон, която се проваля, като тя излъчи общо 9 епизода и приключи заради ниски рейтинги. "Черен хляб" пък е поредицата, която стартира в началото на 2015 г. и с първия си сезон показа отлични рейтинги. С втория си сезон обаче лентата тотално се провали и така приключи с 37 епизода. От началото на сезона ATV претърпя сериозна промяна и в момента доста често е най-гледаната телевизия всяка седмица. Нейните два най-успешни и най-гледани сериала са "Без бандити светът е невъзможен" и "Оскърбени цветя", постигащи невероятно високи рейтинги всяка седмица. С по-ниски, но пък напълно задоволителни резултати, са "Завръщане у дома", "Гущерите" и "Омъжени и яростни", които за момента продължават излъчванията си. През по-миналата седмица историческата лента "Великолепният век: Кьосем" на StarTV най-после покачи рейтингите си и включването на Берен Саат в нея донесе на поредицата нужното място в ТОП 10 - 6 позиция и 4.65% рейтинг, победена от "Долината на вълците" (1 място, 6.92% рейтинг), "Никога няма да се откажа" (3 място, 6.15% рейтинг) и "Прости ми" (4 място, 5.01% рейтинг). Рейтингите си понижиха "Майската кралица", който така или иначе от самото си начало постига ниски резултати; "Гущерите", който за първи път не беше вторият най-гледан сериал в събота, 26 декември; и "Животът е пълен с чудеса", който с третия си епизод излезе извън ТОП 10. Повишение в резултатите имаше за "Войната на розите", тъй като поредицата стана втората най-гледана такава през по-миналата седмица в събота, победена единствено от "Състояние на връзката: сложно". Новата мелодрама на ShowTV "Горчива любов" (Aci Ask) не може да постигне желаните резултати и засега е извън ТОП 10, което означава, че е възможно да спре излъчването си. Така сблъсъците за рейтинг и битките за първите места в класацията ТОП 100 не липсваха и по-миналата седмица. От началото на годината обаче зрителите в южната ни съседка ще могат да се насладят на още нови вълнуващи истории, на които телевизиите ще залагат доста. Предстоят нови битки за рейтинг, като със сигурност ще бъдем свидетели на още провалили се мелодрами, които ще спрат излъчванията си.
Сега е време да преминем и да се съсредоточим върху рейтинг-резултатите на продукциите в Турция за периода от 28 декември 2015 г. до 3 януари 2016 г.! Някои от сериалите не излъчиха нови епизоди заради посрещането на новата година на 31 декември, както и на 1 януари, но други продължиха без прекъсване. Най-голямата изненада през изминалата седмица беше краят на един от най-гледаните сериали в Турция в момента "Денят, в който е написана съдбата ми" с Йозджан Дениз, Бегюм Кютюк Яшароулу и Хатидже Шендил Саяшар в главните роли, който два поредни сезона се върти в ефира на StarTV! Лентата се радваше на отлични рейтинги през целия си период на излъчване и неведнъж ставаше вторият най-гледан сериал във вторниците, като в никакъв случай не приключи заради ниски рейтинги. Според мнозина тя е приключила, тъй като историята се е изчерпала, а и сериалът е твърде скъп и въпреки че постигаше доста добри резултати, те не са били достатъчни, за да се избиват разходите от създаването му. В четвъртък, 31 декември, ATV даде началото на новата мелодрама "Достатъчно" (Yeter), в която главната роля взима Пелин Карахан, а второстепенна - Вилма Елес (Каролин от "Времето лети"). Поредицата стартира като заместник на провалилата се сага "Майки и мащехи", но с първия си епизод не успя да победи силната конкуренция и не показа достатъчно високи резултати. Повече за рейтингите на сериалите, предаванията и новините в последните дни на 2015 г. и първите такива на 2016 г. разбираме заедно в по-долните редове!

Рейтинги за понеделник, 28 декември:
Още от септември, когато стартира текущият сезон в южната ни съседка, два сериала се изправят в сблъсък за първото място - "Твоят мой живот" и "Оскърбени цветя". Вече повече от три месеца вторият сериал е по-гледан и побеждава поредицата на StarTV, отчитайки наистина високи и рекордни резултати. Стартиралият през лятото сериал "Дъщерите на Гюнеш" на KanalD през есента премина в понеделник, където отначало се радваше на доста високи резултати, но в момента те едвам се крепят и неведнъж лентата вече е извън ТОП 10, което е зле за нея. В понеделник по FOX и ATV е излъчен само по 1 сериал, а по StarTV и KanalD - по 2. Така в последния понеделник от годината са показани 6 сериала, като такива по ShowTV не са излъчени. Както разбирате от графиката встрани, трите най-гледани сериала за деня са "Оскърбени цветя", "Твоят мой живот" и "Прости ми"!

1. "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) - от 20.15 до 23.52 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 9.22%; Пазарен дял: 21.60%

2. "Твоят мой живот" (Paramparca) - от 20.28 до 23.44 часа:

Телевизия: StarTV; Рейтинг: 8.20%; Пазарен дял: 19.08%

7. "Прости ми" (Beni Affet) - от 17.36 до 18.52 часа:

Телевизия: StarTV; Рейтинг: 4.60%; Пазарен дял: 13.72%

12. "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) - от 20.30 до 23.33 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.95%; Пазарен дял: 9.13%


27. "Не ме забравяй" (Unutma Beni) - от 15.10 до 16.25 часа:

Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.42%; Пазарен дял: 13.32%

41. "Любов и грях" (Ask ve Gunah) - от 09.55 до 11.15 часа:

Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.49%; Пазарен дял: 10.70%

Новини и предавания за понеделник:
Най-гледани са новините на FOX - 3 място, 6.68% рейтинг. Втори са новините на ATV - 5 място, 4.85% рейтинг. Трети са новините на ShowTV - 6 място, 4.62% рейтинг. Четвърти са новините на KanalD - 14 място, 3.76% рейтинг. Пети са новините на StarTV - 19 място, 3.05% рейтинг.
На 21 място попада предаването на ATV "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister) с рейтинг от 2.89% и пазарен дял от 13.52%.

Рейтинги за вторник, 29 декември:
Без промяна в рейтингите за този ден останаха сериалите както през по-миналата, така и през миналата седмица. "Без бандити светът е невъзможен" е най-гледаният сериал всеки вторник, като за първите места се борят и други сериали - тези на StarTV, FOX и ShowTV. Изненадващо във вторник бе показан последният епизод на сериала "Денят, в който е написана съдбата ми" и поредицата приключи щастливо с точно 50 епизода, а финалният епизод на мелодрамата превърна сериала във втория най-гледан такъв за деня. С ниски рейтинги остава "Майската кралица", който постигна пълен провал още със самото си започване. Така на 29 декември бяха излъчени сериали по всички национални телевизии, като само KanalD във вторник не излъчва мелодрама в prime-time-а си. 7 са продукциите, показани в този ден, като StarTV и FOX са излъчили по 2 сериала, а KanalD, ATV и ShowTV - по 1. Както виждате на графиката, освен "Без бандити светът е невъзможен" и "Денят, в който е написана съдбата ми", на огромен интерес се радва и "Отново любов"!

1. "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) - от 20.40 до 23.35 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 9.11%; Пазарен дял: 21.58%

3. "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderemin Yazildigi Gun) - от 20.28 до 23.34 часа - ФИНАЛ:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 5.90%; Пазарен дял: 13.98%

5. "Отново любов" (Ask Yeniden) - от 20.30 до 23.29 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 5.44%; Пазарен дял: 12.72%


7. "Прости ми" (Beni Affet) - от 17.32 до 18.51 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 5.20%; Пазарен дял: 15.10%

23. "Майската кралица" (Mayis Kralicesi) - от 20.44 до 23.18 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 2.97%; Пазарен дял: 6.95%

25. "Не ме забравяй" (Unutma Beni) - от 15.09 до 16.24 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.64%; Пазарен дял: 13.98%

34. "Любов и грях" (Ask ve Gunah) - от 09.55 до 11.17 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.84%; Пазарен дял: 12.07%

Новини и предавания за вторник:
Новините на FOX са на 2 място с 6.40% рейтинг. След тях са емисиите на ATV с 5.66% рейтинг и 4 заето място. Следващи са новинарските емисии на ShowTV, които са на 13 място с 3.97% рейтинг. След тях са информационните емисии на KanalD, заемащи 15 място с 3.84% рейтинг. И последни отново са новините на StarTV с рейтинг от 3.17%, което ги поставя на 18 позиция.

Рейтинги за сряда, 30 декември:
Мелодрамите, излъчващи се всяка сряда, никак не са за подценяване! В този ден всички продукции на телевизиите постигат високи и напълно задоволителни рейтинги, като това им гарантира продължаването с нови епизоди напред. От октомври месец в ефира на StarTV се върти лентата "Черна обич" с Бурак Йозчивит и Неслихан Атагюл, която обаче така и не успява да заеме първото място, тъй като винаги е побеждавана от сериала "Възкресението на Ертугрул" (Dirilis Ertugrul) - най-гледаната програма на TRT 1 в момента. Освен "Черна обич", още два prime-time сериала се състезават за първите места - криминалната лента "Пойраз Карайел" и драматичната поредица "Завръщане у дома", като и двата отчитат задоволителни резултати и най-важното - успяват да намерят място в ТОП 10 с всеки нов епизод! На 30 декември StarTV и KanalD са излъчили по 2 сериала, докато ATV и FOX са излъчили само по 1. Така в този ден са излъчени общо 6 мелодрами, а кои са трите най-гледани, разбирате чрез графиката встрани!

3. "Черна обич" (Kara Sevda) - от 20.27 до 23.58 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 6.99%; Пазарен дял: 16.03%

4. "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) - от 20.44 до 00.01 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 6.25%; Пазарен дял: 14.45%

6. "Завръщане у дома" (Eve Donus) - от 20.23 до 23.21 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 5.30%; Пазарен дял: 11.74%

7. "Прости ми" (Beni Affet) - от 17.35 до 18.52 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 5.16%; Пазарен дял: 14.59%

26. "Не ме забравяй" (Unutma Beni) - от 15.08 до 16.24 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.77%; Пазарен дял: 13.34%

45. "Любов и грях" (Ask ve Gunah) - от 09.56 до 11.18 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.57%; Пазарен дял: 9.96%

Новини и предавания за сряда:
С изключителни рейтинги продължават да бъдат новините на FOX. В сряда те заемат 2 място със 7.01% рейтинг. Следващи са новините на ShowTV, които са на 8 място с 5.13% рейтинг. След тях са емисиите на ATV с 4.84% рейтинг и заето 9 място. Следващи са информационните емисии на KanalD - 11 място, 4.38% рейтинг. След тях са новините на StarTV, които са на 17 място с 3.47% рейтинг. 
Телевизионната игра "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister) на ATV е попаднала на 13 място и е с 3.99% рейтинг.

Рейтинги за четвъртък, 31 декември:
Всички телевизии в южната ни съседка посрещнаха новата година с различни програми, развличащи зрителите в последните часове на вече приключилата 2015-а. Не липсваха и любимите на всички мелодрами. От ATV решиха да се възползват от случая, че няма да имат конкуренция в лицето на друг сериал в prime-time-а, и дадоха старта на дългоочакваната нова поредица "Достатъчно", в която Пелин Карахан играе главната роля. И докато другите телевизии излъчват предавания, то от ATV предпочетоха да излъчват сериал, който е изключително очакван от зрителите. За съжаление обаче тази стратегия не се оказа толкова успешна и премиерата на "Достатъчно" не постигна високи рейтинги. Заедно с премиерната сага в Турция на 31 декември се излъчиха и епизоди от дневните и успешни поредици - "Прости ми", "Любов и грях" и "Не ме забравяй". Така в четвъртък са показани само 4 сериала - 1 на StarTV, 1 на FOX, 1 на KanalD и 1 на ATV. Чрез графиката отстрани можете да направите равносметка на случилото се в навечерието на 2016-а!

8. "Прости ми" (Beni Affet) - от 17.38 до 18.59 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 4.62%; Пазарен дял: 12.57%

18. ПРЕМИЕРА: "Достатъчно" (Yeter) - от 19.59 до 22.20 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 3.46%; Пазарен дял: 7.98%

25. "Не ме забравяй" (Unutma Beni) - от 15.08 до 16.25 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.79%; Пазарен дял: 11.36%

36. "Любов и грях" (Ask ve Gunah) - от 09.56 до 11.16 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.07%; Пазарен дял: 11.48%

Новини и новогодишни програми за четвъртък:
И новините, и новогодишните програми на телевизиите постигнаха високи рейтинги и се радваха на висок зрителски интерес. Новините на FOX по традиция са най-гледани и те попадат на 2 място с 6.92% рейтинг. Тези на ShowTV са следващите най-гледани емисии и тяхното място в класацията е 7, като са с рейтинг от 4.65%. Продължаваме с новините на ATV, които се класират на 9 позиция с резултат от 4.59%. Емисиите на StarTV са четвъртите най-гледани и те отчитат 4.03% рейтинг, с който попадат на 14 позиция. Плътно до тях обаче са информационните емисии на KanalD, които заемат 15 позиция с 4.02% рейтинг.
Всичко, което турските телевизии бяха подготвили на зрителите си в навечерието на новата година, се радваше на задоволителни рейтинги. Най-гледаната програма обаче е било музикалното риалити "Гласът на Турция" (O Ses Turkiye), което на 31 декември представи специален новогодишен епизод и така привлече най-голям брой зрители пред екраните, попадна на 1 място и отчете 10.12% рейтинг, което е едно от най-високите постижения за предаването, излъчващо се по TV8. Така телевизията беше най-предпочитаната от зрителите. Малко след настъпването на новата 2016 година от TV8 излъчиха друго вълнуващо предаване - "Добре дошла, 2016" (Hos Geldin 2016), което попада на 4 място с рейтинг от 5.40% и пазарен дял от 18.53%. От KanalD пък първо заложиха на специален епизод на тоталния хит "Опасни улици" (Arka Sokaklar), който се нареди на 5 място с 4.96% рейтинг, а след това продължиха с най-гледаното си вечерно шоу - "Шоуто на Беяз" (Beyaz Show), което също представи специален епизод, в който гости бяха Чаатай Улусой и Лейля Лидия Туутлу, изпълняващи главните роли във филма "Див мед" (Delibal). Епизодът се класира на 22 място с 3.23% рейтинг. FOX пък посрещнаха новата година със специален епизод на "Нарочно любов" (Inadina Ask), който приключи половин час след посрещането на новата година, като остави след себе си 4.03% рейтинг и попадна на 13 място. От ShowTV излъчиха специален епизод на шоуто на Сибел Джан, което попадна на 17 място с 3.58% рейтинг и приключи в 01.13 часа. От StarTV заложиха и на специален епизод от предаването "Big Brother Turkiye", което се излъчваше от 21.54 до 01.46 часа, като се класира на 19 място с 3.42% рейтинг. От ATV посрещнаха новата година също със специален епизод на свое доста хитово предаване - "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister), което попадна на 21 позиция с 3.24% рейтинг и продължи да се излъчва и в първите няколко минути на новата година. Така бе посрещната новата 2016 година от турските телевизии, които представиха специални епизоди на някои от най-успешните си предавания и сериали, които за пореден път се радваха на голям интерес.

Рейтинги за петък, 1 януари 2016 г.:
В първия ден от новата година  в южната ни съседка също бяха излъчени много предавания и филми. Телевизиите се лишиха от своите сериали, с изключение на FOX, която излъчи епизод от най-гледания си сериал в момента "Черната роза", който стана най-гледаната програма за деня и то със забележителен рейтинг! Другите програми бяха предимно повторения на стари епизоди от сериали, предавания, филми, новини и музикални програми. Епизод имаше и от дневния сериал "Не ме забравяй", който се излъчва по FOX, като той отново постигна задоволителни резултати. Така на 1 януари бяха показани само 2 сериала, като и двата са на FOX. Чрез графиката встрани можете да забележите, че в ТОП 3 на трите най-гледани сериала за деня попадат цели две повторения!

1. "Черната роза" (Karagul) - от 20.42 до 23.51 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 10.38%; Пазарен дял: 24.20%

18. "Не ме забравяй" (Unutma Beni) - от 15.07 до 16.25 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.93%; Пазарен дял: 10.06%


Новини и други програми за петък:
В началото на новата година емисиите на FOX отново властват в ефира. В петък те попадат на 2 място с 6.87% рейтинг. След тях са новините на ShowTV, които попадат на 4 позиция с 5.60% рейтинг. Следващи са емисиите на ATV, класирали се на 7 място с 4.99% рейтинг. Следващи са емисиите на KanalD, които пък попадат на 12 позиция с 3.84% рейтинг. Последни са новините на StarTV, които са с 3.34% рейтинг и така се класират на 14 позиция.
Преминаваме към специалните програми, които телевизиите са предложили в първия ден от новата година! На 3 място се класира повторение на епизод от "Смях, смях" (Guldur Guldur Show), който се е излъчил по ShowTV и е с 5.74% рейтинг. По StarTV пък е излъчен филма "Стига, бе" (Yok Artik), който попада на 9 място с 4.93% рейтинг. Веднага след него е започнало повторение на епизода на "Любов под наем" (Kiralik Ask), излъчен на 25 декември, като той попада на 13 място с 3.39% рейтинг. От ATV пък са предложили повторение на първия епизод от новата си мелодрама "Достатъчно" (Yeter), като то попада на 11 място с 4.90% рейтинг - по-висок резултат в сравнение с премиерата, излъчена ден по-рано. На 16 място попада нов епизод от "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister), излъчен веднага след повторението на "Достатъчно" от 22.20 часа, като е отчел 3.03% рейтинг. От KanalD са предложили повторение на новогодишното издание на "Шоуто на Беяз" (Beyaz Show), за всички тези, които не са гледали епизода на 31 декември. Повторението се класира на 32 място с 2.03% рейтинг и е излъчено в късния prime-time. 

Рейтинги за събота, 2 януари:
Новата година започна изключително добре за сериала на ShowTV "Състояние на връзката: сложно". Той не само че беше единственият сериал, излъчен в събота в южната ни съседка, но и отчете най-високите рейтинги от самия си старт досега. Другите национални турски телевизии предложиха най-различни други програми и отново се лишиха от своите най-успешни продукции - сериалите, с изключение на ShowTV. Вместо епизод от поредицата "Войната на розите" (Gullerin Savasi), от KanalD излъчиха филма с Фарах Зейнеб Абдуллах и Мехмет Гюнсюр в главните роли "Ако забравя, прошепни ми" (Unutursam Fisilda) в prime-time, а след това предложиха и хитово предаване. Вместо епизод от криминалната драма "Гущерите" (Kertenkele), от ATV предложиха на зрителите филм в prime-time, а след това завъртяха отново първия епизод на новата мелодрама "Достатъчно" (Yeter), а по-рано през деня повторение на последния показан епизод от хита си "Оскърбени цветя", който постигна завидни резултати.  От FOX и StarTV също излъчиха игрални филми във втория ден от новата година, а по-късно от StarTV предложиха и нов епизод от риалити предаването "Big Btother". Вижте по-долу резултатите на сериала на ShowTV, както и какви рейтинги са постигнали новините в събота, 2 януари!

1. "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) - от 21.00 до 23.31 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 9.53%; Пазарен дял: 21.84%

Новини и предавания за събота:
Както няколко пъти през изминалата година, така и с началото на тази, в събота най-гледани са новините на ShowTV. На 2 януари те попадат на 3 място с 5.81% рейтинг. Следват емисиите на FOX, класирали се на 4 позиция с 5.77% рейтинг. След тях са новините на ATV, които са на 7 място с рейтинг от 4.56%. Следващи са информационните емисии на KanalD, заели 14 място и отчели 3.44% рейтинг. Последни са емисиите на StarTV, които са с рейтинг от 2.17% и така се класират на 27 място от общо 100.


Рейтинги за неделя, 3 януари:
Интересен развой на събитията със сериалите, излъчени в неделя, 3 януари! Някои от тях започнаха новата година с изключително високи рейтинги, като всички сериали на националните телевизии в неделя успяха да попаднат в ТОП 10. Най-гледан и с в началото на 2016 г. продължава да бъде "Този живот е мой" на FOX, който не успя да победи само една единствена програма - новините на FOX. Хитовата поредица на ATV "Омъжени и яростни", стартирала в ефира на медията през октомври, покачи значително своите резултати и така постигна малко по-високи рейтинги от обикновено. "Сърдечни спомени" на StarTV пък най-после успя да се нареди сред десетте най-гледани програми с предпоследния си епизод. Новият сериал на ShowTV "Горчива любов" успя малко да покачи резултатите си с третия си излъчен епизод. Единствено от Kanal D не предложиха епизод от сериала си, стартирал преди месец - "Животът е пълен с чудеса" (Hayat Mucizelere Gebe). В неделя са показани общо 4 сериала, като StarTV, ATV, FOX и ShowTV са излъчили по 1 сериал. Вижте в страни кои са трите най-гледани мелодрами в ефира в неделя, чрез специалния ни колаж!

2. "Този живот е мой" (O Hayat Benim) - от 20.59 до 23.58 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 6.59%; Пазарен дял: 15.83%

5. "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) - от 20.13 до 23.15 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 4.73%; Пазарен дял: 10.57%

9. "Сърдечни спомени" (Hatirla Gonul) - от 20.53 до 23.36 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 3.87%; Пазарен дял: 8.99%

13. "Горчива любов" (Aci Ask) - от 20.32 до 22.29 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 3.23%; Пазарен дял: 7.05%

Новини и филми за неделя:
Най-гледаната програма в турския телевизионен ефир на 3 януари, са новините на FOX, които попадат на 1 място с рейтинг от 6.62% и пазарен дял от 15.47%. Следващи са новините на ShowTV, които пък са на 3 място с рейтинг от 6.24%. На 7 позиция попадат емисиите на Kanal D, отчели 4.08% рейтинг-резултат. След тях са информационните емисии на ATV, които са пък на 8 място с 4.00% рейтинг. Последни в неделя са новините на StarTV, отчели 2.93%, с който попадат на 17 позиция.
В неделния ден от Kanal D са излъчили един от най-харесваните филми, в който участват Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - "Любов като теб" (Ask Sana Benzer), като той попада на 15 позиция с 3.06% рейтинг.

НОВИНИ:
1) Една от най-очакваните и обещаващи нови мелодрами най-после ще стартира в Турция! На 12 януари (вторник) в южната ни съседка своята премиера ще направи дългоочакваният нов сериал "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi). Поредицата ще стартира в 20.00 часа, като се очаква да постигне изключително високи резултати и да се нареди сред трите най-гледани програми всяка вторник вечер. Тя ще бъде като заместник на приключилия миналата седмица сериал "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderim Yazildigi Gun), като от StarTV залагат най-много на новата си мелодрама за зимния телевизионен сезон. Напомняме Ви, че в "Кралица на нощта", за чиято неясна съдба и проблеми със сценария имахте възможността да се инфромирате единствено при нас през изминалата година, участие ще вземат Мерием Узерли (Хюрем от "Великолепният век"), Мурат Йълдъръм (Демир от "Гордата Аси", Окан от "Голямата лъжа", Саваш от "Любов и наказание"), Уур Полат ("Тайни"), Фунда Еряит, Дениз Джелиоулу, Седа Акман (Шиесте от "Опасна красота"), Селим Байрактар (Сюмбюл ага "Великолепният век") и други. Какво ще се случи в първия епизод на поредицата на 12 януари (вторник), вижте от тук! Поредицата предстои да се изправи срещу сериозна конкуренция в лицето на "Без бандити светът е невъзможен" на ATV, "Отново любов" на FOX и "Майската кралица" на ShowTV.

2) Продължаваме със StarTV, която освен старта на нов сериал, предстои да покаже и финала на друг! След поредица от ниски рейтинги турският сериал "Сърдечни спомени" (Hatirla Gonul) ще покаже своя преждевременен финал. Той ще се излъчи тази неделя, 10 януари, като така мелодрамата ще приключи с общо 13 епизода. В лентата участие взеха Гьокче Бахадър, Онур Сайлак, Енгин Йозтюрк и други популярни актьори. Очакванията на StarTV към тази поредица бяха наистина големи, но за съжаление тя многократно отчете незадоволителни резултати и не успяваше да се вмести сред десетте най-гледани програми в неделя вечерите. Най-вероятно след края на сериала StarTV ще предложи на зрителите новата продукция "Миграция на времето" (Goc Zamani), която е много възможно да се излъчва всяка неделя. Очаквайте утре, в първото за новата година издание на рубриката ни "Турция представя...", представяне на двата нови сериала на телевизията с пъстроцветната звездичка за лого "Кралица на нощта" и "Миграция на времето"!

3) От FOX вече официално обявиха старта на новия си обещаващ сериал, в който главната роля ще изпълни Ибрахим Челиккол - "Ослепяване" (Kordugum). Мелодрама, която се очаква да постигне огромен успех, ще стартира в турския ефир този четвъртък, 7 януари, от 20.00 часа, като епизоди от нея ще се предлагат всеки четвъртък в prime-time-а на FOX. Освен Ибрахим Челиккол, който у нас познаваме от сериалите "Ифет", "Милост" и "Черни планини", участие в поредицата ще вземат и Белчим Билгин, Алиджан Юджесой и още много други актьори, като от тук можете да разберете какво ще се случи в първия епизод на сериала! "Ослепяване" ще се изправя в бити за рейтинги срещу едни от най-силните конкуренти през седмицата - "Долината на вълците" по KanalD, "Никога няма да се откажа" по ShowTV, "Великолепният век: Кьосем" по StarTV и "Достатъчно" по ATV, които също се излъчват в prime-time-a всеки четвъртък.
Междувременно съобщаваме, че романтичната комедия "Нарочно любов" (Inadina Ask), която досега се излъчваше в четвъртък по FOX, вече ще се позиционира с епизоди всяка сряда вечер от 20.00 часа. Това влиза в сила от 6 януари, когато ще се излъчи 28 епизод на лентата, която вече ще има нова конкуренция в лицето на "Черна обич" на StarTV, "Завръщане у дома" на ATV, "Пойраз Карайел" на KanalD и "Възкресението на Ертугрул" на TRT 1. А какви рейтинги ще постигне "Нарочно любов" и стартът на "Ослепяване", ще научим в следващото издание на "Какво гледат в Турция?"!

4) В началото на годината от ShowTV също обявиха предстоящия старт на най-новия си сериал, който ще започне да се излъчва в следващите седмици в ефира на медията. "Зимно слънце" (Kis Gunesi) е новата мелодрама, която зрителите в южната ни съседка съвсем скоро ще могат да проследят и то в най-гледаното време - prime-time-а. В обещаващата лента, която усилено се върти в ефира на ShowTV и която ще бъде правена от Endemol, участие ще вземат Аслъ Енвер (Мине от "Мечтатели", Йозлем от "Тайни"), Шюкрю Йозйълдъз (Озан от "Надежда за обич"), Махир Гюнширай (Али-Иксан от "Ифет", "Дила"), Шенай Гюрлер (Шебнем от "Малки тайни"), Хакан Герчек, Башак Парлак (Рюя от "Двете лица на Истанбул"), Хакан Бояв (Тюркан от "Любов извън закона") и други. Вижте рекламата на сериала от тук! Очаквайте информация за старта на поредицата!

5) Време е за традиционния обзор на рейтингите! Както през изминалата година, така и през тази в края на всяко едно издание от "Какво гледат в Турция?" предстои да Ви информираме за това кои са най-гледаните сериали, най-гледаните телевизионни програми и най-гледаните телевизии в южната ни съседка! През изминалата седмица - от 28 декември 2015 г. до 3 януари 2016 г., се случиха изключително интересни и неочаквани събития, като определено ще има промяна в подредбата на сериалите, класирани в традиционни ТОП 7, който правим всяка седмица! Да преминем към него!
И така, най-гледаният сериал през изминалите седем дни в Турция е "Черна роза" (Karagul) на FOX, който е на първо място с рейтинг от 10.38%! Важно е да уточним, че епизодът на сериала от миналата седмица е и най-гледаната телевизионна програма. На второ място, изненадващо или не, се класира романтичната комедия на ShowTV "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik), която в съботната вечер постигна рекордните 9.53% рейтинг! Любопитно е, че този сериал за първи път е на такава позиция в ТОП 7. И третото място отива за мелодрамата на ATV "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler), която миналия понеделник бе гледана от 9.22% от аудиторията. Можете да визуализирате резултатите на сериалите в ТОП 3 чрез графиката ни встрани! Нека да научим кои най-гледани сериали от изминалата седмица заеха останалите места в ТОП 7: на четвърто място се нарежда "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) на ATV с рейтинг от 9.11%. Петата позиция пък е за поредицата на StarTV "Черна обич" (Kara Sevda), отчела резултат от 6.99% зрителски интерес миналата сряда. На предпоследното шесто място застава драматичния сериал "Този живот е мой" (O Hayat Benim) на FOX, който в неделя отчете 6.59% рейтинг. И на последното седмо място е специалният епизод от криминалната драма на KanalD "Опасни улици" (Arka Sokaklar), показан в навечерието на новата 2016 година и отчел 4.96% рейтинг!
Така стигаме до изводите, че най-гледаната телевизия в Турция за периода от 28 декември 2015 г. до 3 януари 2016 г. е FOX, която попада в ТОП 7 с два най-гледани сериала, единият от които е най-гледан за цялата седмица. Втора остава ATV, която също излъчи два най-гледани сериала през изминалите седем дни. Третото място за първи път е за ShowTV, попадаща с по една продукция, а четвъртото и пето - съответно за StarTV и KanalD, също с по 1 мелодрама в ТОП 7.

А сега идва ред за още новости в изданията на "Какво гледат в Турция?" по случай началото на 2016 година! Освен графиките, както споменахме в началото на тазседмичния деветдесет и първи брой, вече ще Ви информираме кои са най-гледаните сериали в южната ни съседка по жанрове - драми, романтични комедии и криминални драми! Тях ще подреждаме в ТОП 3 всяка седмица, в която ще попадат те според рейтингите, които са отчели! Време е да започваме!
Най-гледаната драматична поредица за периода от 28 декември 2015 г. до 3 януари 2016 г. е и най-гледаният сериал за цялата седмица - "Черна роза" (Karagul) на FOX, с рейтинг от 10.38%! На втората позиция застава епизодът на "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) на ATV, излъчен в понеделник и отчел 9.22% рейтинг. Третата най-гледана мелодраматична сага през изминалите седем дни е "Твоят мой живот" (Paramparca) на StarTV с 8.20%. Въпреки че поредицата не попада в ТОП 7 на най-гледаните сериали, тя постигна изключителен резултат миналия понеделник и това я класира в ТОП 3 на най-гледаните драми! По-голяма представа ще получите чрез графиката встрани!

Най-гледаната романтична комедия през изминалата седмица е "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik) на ShowTV от събота с рейтинг от 9.53%. На второ място се класира хитовата поредица на FOX от вторник "Отново любов" (Ask Yeniden), която въпреки че не попада в ТОП 7 вече повече от три месеца, намира място в класацията ни за най-гледани романтични комедии за седмицата. И на последната трета позиция се нарежда епизодът на поредицата на ATV от неделя "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli), който отчете 4.73% рейтинг! Визуализирайте всички тези резултати чрез графиката ни встрани!

Краят на тазседмичното първо за годината издание от "Какво гледат в Турция?" и обзора ни на рейтингите ще постави класацията на трите най-гледани криминални драми от изминалата седмица! Първото място е заето категорично от поредицата на ATV "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), чийто епизод от вторник вечер отчете 9.11% рейтинг. На втора позиция с не по-малко висок резултат се класира сериалът на KanalD "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), с чиято серия от миналата сряда отчете 6.25% зрителски интерес. И на последното трето място поставяме специалният епизод на хитовата у нас криминална лента "Опасни улици" (Arka Sokaklar), излъчен на 31 декември, който е с 4.96% рейтинг. По-ясна представа за рейтингите на криминалните драми ще получите чрез графиката встрани!

Това беше всичко от "Какво гледат в Турция?" за днес! Време е да съобщим и за последната промяна, която настъпва в рубриката с началото на 2016 година! Считано от тази седмица тя вече ще се публикува ден за ден - всяка сутрин, веднага след излизането на рейтингите за предния ден, чрез което ще се информирате за резултатите на любимите Ви сериали в южната ни съседка в реално време, винаги първи! Изберете оригинала, а не копието! СЕРИАЛИ в България продължава да бъде най-добрият и най-харесван блог за сериали и теленовели у нас, който не разчита на популярни фейсбук страници за интереса към себе си, а изцяло на собствените си материали, които са най-добрите и професионални! 

31 коментара:

Анонимен каза...

Погледнете си рейтингите от 3 дни насам и тогава ми говорете, че продължавате да сте номер 1.. смях в залата

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Какво им е на рейтингите от последните три дни? О, ако говорите за жалките опити на друг "блог" да информира за рейтингите по абсолютно изкопиран от нашия наложил се вече от две години насам начин - на тях трябва да се смеете, не на нас! Но бъдете спокойни, ако сте недоволни, че сте ги знаели вече от тях - от утре ще се информирате за предстоящите първо при нас!
Леки и успешни дни! :)

Теленовелас Новини каза...

Ако смятате, че рейтингите са Ваша собственост и патент, жестоко грешите :)

Админ каза...

До 3 коментар (Теленовелас Новини):
Здравейте,
Не сме казвали такова нещо! Ние наложихме тяхното публикуване преди вече близо две години и то изключително успешно, а сега Вие и Вашият блог ни взимате хляба от ръцете. Същото е с новините за турските актьори, които въпреки че в действителност Вие започнахте да отразявахте, отново ние наложихме като успешни. Сега сигурно ще кажете, че преди години, когато информирахте главно за латино сериалите, ние правехме същото спрямо Вас, но вече отдавна се променихме и залагаме на изцяло собствени идеи, които разработихме като успешни и харесвани. Разбираме, че всеки иска да е успешен и четен, но нека всеки да разчита на собствените си идеи и възможности. ;)
Леки и успешни дни! :)

Теленовелас Новини каза...

Ще ви кажа само едно - много НАЛОЖЕНИ от нас идеи лежат в изграждането на този "блог" (щом Вие не ни уважавате, и ние няма да го правим).

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
А ние ще Ви отговорим - с неуважението си към нас отдавна и първи започнахте Вие! Поздравяваме Ви за наложените идеи и усърдната работа през годините, но не виждаме с какво заслужаваме всичко това в момента! Няма как когато взимате нашите идеи, да Ви уважаваме - сигурни сме, че такова мнение бихте имали и Вие за нас, ако ние започнехме!
Леки и успешни дни! :)

Теленовелас Новини каза...

Бяхме започнали* Такава форма на глагола "започнехме" НЯМА! ;)

Админ каза...

До 7 коментар:
Здравейте,
Явно няма какво да друго да кажете, освен това... И все пак, между другото - има: http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B5%D1%85%D0%BC%D0%B5
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Доволен съм, че ги научавам от тях, не от вас. Никога не съм харесвал начина ви на изразяване и разтягане на локуми, милион пъти съм ви го казвал.
И рейтингите от последните три дни ясно показват кой е най-предпочитаният блог за новини. Говорите пълни смешки, че сте най-добрият блог за сериали и забележете теленовели..тази дума теленовела не съм сигурен знаете ли й значението, аз мисля, че не. Разнообразието е именно там в онзи блог, радвам се, че почнаха да ни информират още по-всеобхватно. А вие се тупайте в гърдите, че сте номер 1, е вече не сте. Лека ви вечер!

Админ каза...

До 9 коментар:
Здравейте,
Много ни е интересно защо всичко, което сме направили досега и е било успешно, се пренебрегва и не се зачита. Нима искате да сравните две години труд от наша страна с два дни от тяхна?! Това вече е наивно и показва колко пристрастни сте всъщност! Жалко е, че подробността вече се смята за разтягане на локуми, наистина. Чудно ни е и как само ако не сме упоменали нещо, смятано от Вас за разтягане на локуми, някой постоянно се обажда, допълва го и ни обвинява колко малко знаем! Какво искате, хора? Отдавна знаем значението на думата "теленовела" и да - тя не е израс само за латиноамериканските сериали! Смятаме, че предлагаме по толкова, колкото се търси. Организирането на сезони от "Любима латино звезда" всяка година в рамките на три месеца според нас е достатъчно. Но дори ако започнем да пишем повече за тях, веднага ще бъдем обвинени в плагиатстване, нали?! Защото ние сме виновни за всичко, а всички техни грешки се оневиняват и дори се издигат в култ и в момента това, което извършват спрямо нас, е напълно нормално, но ако случайно ние го направим - направо ще получим смъртна присъда! За разлика от тях, ние не разчитаме на посещения, които са дошли чрез рекламирането им в купища популярни фейсбук страници, а изцяло на собствените си материали, така че реалният най-четен блог продължаваме да бъдем ние! Защото ако статиите им не биваха споделяни в толкова харесвани фейсбук страници, силно се съмняваме, че щяха да са толкова посещавани през изминалите дни.
Лека вечер и на Вас! :)

Админ каза...

*ИзраЗ (простете за грешката)!

Анонимен каза...

Не съм казал, че не съм го зачитал, но прекаленото ви биене в гърдите, че сте номер, самото ви държание, ме отвращават. А вие пък защо сравнявате две години от вашата работа с два дни от тяхната? Те са в този бранш от 5 години и те са първите, които наложиха блога и много рубрики. Вие сте вървели по техните стъпки. Хаха, нека съм наивен, явно и другите хиляди, които ги четат са. Аз не отговарям за другите, които ви допълват, не ми слагайте думи в устата. Аз пък смятам, че не предлагате изобщо достатъчно, или ако предлагате в случая, то ще е пълно разтягане на локуми! Нека е достатъчно, ще си четем новините при тях и за латино, и за турски, и за испански и отвсякъде.. Ще ви отговоря защо - неправилен подход и не добро отношение. Преценявайте по-нататък. Именно, те се развиват и стават още по-популарни, хората ги споделят, четат, харесват, вие си разчитайте на собствените материали и само на блога. Много е жалко, да..за вас явно е жалко, защото започнаха да си възвръщат лидерските позиции. Реално вече не сте най-четеният блог, искате или не. Фейсбук е социална мрежа и развиването на блога в него е най-добрата тактика, но явно сте ограничени, за да го разберете. А питате ли се защо толкова известни страници ги споделят? Аз пък силно се съмнявам, че вече вие отсега нататък ще сте толкова посещавани, както досега. Лека ви вечер!

Админ каза...

До 12 коментар:
Здравейте,
Винаги сме се стремели към добрия тон в отношението ни към читателите, но само когато самите те не го превишат! Не сравняваме нашата работа с тяхната, а Вие я сравнихте, и Вие на вкарвайте думи в нашата уста! Това, че започнаха първи, не ги прави най-добри! Защото в момента ние сме с далеч по-професионален дизайн от техния и сме на собствен домейн, за разлика от тях. Сега и тези ли наши предимства ще отречете? И защо, когато има защо да се хвалим, да не го правим? Защо те, които преди се хвалеха постоянно колко много са четени и колко много са посещавани, не Ви отвращаваха? Не е ли странно как допреди една седмица бяха с по 300-400 посещения и ги биехме с пъти повече посещения всеки ден? Не е ли странно защо това се случваше две години подред? Според Вас на какво се дължи този ръст в посещенията им? Естествено, че на фейсбук страниците, които ги споделят! Много вероятно е и ние, ако пишехме само за Чаатай Улусой, Къванч Татлъту и другите най-известни турски актьори, да бяхме най-четени и споделяни, не мислите ли? Но ние се стремим да пишем за далеч повече и може би по-малко популярни актьори, за да бъдат доволни всички. Защо не недоволствате от тях например, че пишат само за определени актьори, за да бъдат толкова четени и споделяни? Тактиката им е пределно ясна. През последните дни интересът към нас въобще не е спаднал, само този към тях се е покачил и то неравномерно спрямо преди... Ние продължаваме да водим успешните си и харесвани рубрики, да предлагаме нови онлайн-състезания и продължения на сериали и няма никаква причина интересът към нас да се понижи. Това, че през изминалите дни те бяха по-четени, не значи, че ние губим от аудиторията си! Именно заради това ние нищо не губим! И един въпрос - ако не разчитаме на собствените си материали, на кого другиго да разчитаме? На фейсбук страници с хиляди харесвания ли? Не, мерси!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Аз съм една от фенките на този блог. Чета всичко което пишете и така и не разбрах защо са всички тези дразги и панаири? Преди година харесвах страшно много Теленовелас новини, но в последствие този блог ми стана адски скучен еднообразен и дори бих казъла затъпял. С годините осъзнах, че именно СвБГ са блога от който интернет има най-голяма нужда, блога, без който интернет ще е адски безинтересен. Те предложиха от всичко по-малко и лично аз съ доволна от работата им и препоръчвам единствено тях на моите приятели. Не съм фенка нито на турските, нито на латиното, нито на индийските сериали, като гледам и харесвам и трите по националнист сериали. Единствено тук в продължение на повече от година аз научавах за всичко ново около турските актьори, научавах за рейтингите и продобивах ясна представа за това какво може да започне тук при нас. Къде бяха Теленовелас тогава? Този блог предложи и продължения най-хубавото от тях на "Огнено сърце", предложи онлайн конкурси, както и страхотни други рубрики. Така аз осъзнах че един профисионален екип никога не би оставил това, с което е започнал и на което читателите са се възхищавали. От момента, в който Теленовелас изчезнаха в фейсбук, просто спрях да ги посещавам. Липса на време? Какво подяволите? Стартирах сумати рубрики, които след 2 издания и вече ги няма и защо? Ами заради липса на време. Да не се бяхте хващали, щом ви липсва време. Много работи научих именно от тук и точно от тук смятам да продължа да се информирам за всичко... Ако админите на този блог видят блога на Теленовелас ще видят и че те всичко са взели от тук, защото тук то се чете и те веднага го взеха. Какво да правим ние като си мързелувате и си опъвате свинските гъзове с извинение вкъщи и не пускате нищо от обещаното? Този блог си направи труда да го направи и точно тук за тези години научих всичко, за актьорите, сериалите, музиката и др. За това админите да не обръщат внимание на никой, да си карат с пълна сила напред и толкова. Който ви хареса харесва, а който не да не посещава нали така? За много години от мен и бъдете живи и здрави СвБГ и все повече успехи! Дано има повече хора през 2016,които да ценят труда Ви! Пожелавам ви го! Успех! :) <3

Админ каза...

До 14 коментар:
Здравейте,
Размазахте ни от удоволствие, наистина! Това беше може би най-окуражаващият и позитивен коментар, който бяхме чели досега и от който имахме най-голяма нужда в момента! Адски много Ви благодарим за милите думи, хубавите пожелания и оценките, които ни дадохте - не можете да си представите колко много значат те за нас! Най-сетне някой да оцени истински това, което правим вече толкова години! Ето заради такива земни, интелигентни и прями хора като Вас, които оценяват труда на хората и са справедливи спрямо всички, ще продължим да работим, защото очевидно има смисъл! Ако можехме, щяхме да сложим този Ваш коментар в рамка и да го закачим някъде, където всички да го видят! Най-сетне обективна оценка за случващото се! Абсолютно права сте за абсолютно всичко! Бъдете жива, здрава и много щастлива през новата 2016 година и нека да има повече хора като Вас! :) <3 :)

Анонимен каза...

Свидетелка съм на работата и на двата блога! Теленовелас Новини е феномен, чиято сила едва ли някой може да ОТРЕЧЕ! Смея да кажа, че прецениха много добре работата си - тяхната популярност бе несъмнена! Вие се появихте по-късно и в началото доколкото помня имахте сайт. Лично съм си писала с Ели Иванова като нейна фенка в скайп и как ми обясняваше как искала да ви помогне да се развиете като сайт за теленовели, тъй като партньорите им от Telenovelas Fans не публикуваха много. ТЯ ВИ ПОМАГАШЕ С КАКВОТО МОЖЕ - нека го каже! Но после вие тръгнахте ИЗЦЯЛО по нейните стъпки... Тя не го приемаше обаче като предателство, а продължи да ви има доверие... Хубав блог сте вие, харесвам някои ваши рубрики (особено заради турски сериали), но не забравяйте от къде сте тръгнали и сега плюете и джафкате и хапете като хрътки... Постоянно нападате колегите си, недейте! Колкото до популярността - има достатъчно за всички, нормално е Теленоелас Новини да имат по-ниска при по-ниска активност - сега се стараят и имат по-голяма! Имат всякакъв потенциал за това... лека вечер
Колкото за преместването им във фб - лично Ели ми обясни, че има семейни проблеми, който не ни засягат, и така се е наложило...Важното е, че сега публикуват и са активни...Насочете "хъса" си в някоя поредица като 'Милост', а не в яд!

Админ каза...

До 16 коментар:
Здравейте,
Никога няма да забравим откъде сме тръгнали, но според нас е по-важно какво сме направили досега и какво ни предстои! Благодарим за всичко на Теленовелас Новини - за цялата подкрепа, за партньорството ни преди няколко години, за подкрепата при провеждането на онлайн-състезанията ни и т. н. Но това, което се случва в момента, не е коректно от тяхна страна. Ние няма за какво да се ядосваме - продължаваме да бъдем все така четени и не губим от аудиторията си, дори напротив - увеличаваме я спрямо последните дни на 2015-а, което за нас е един страхотен старт на новата 2016 година! Това, че истината понякога е доста остра и не лесна за чуване, не ни прави хапливи и злобни! Лично ние в последно време изобщо не срещнахме колегиално отношение от тяхна страна - косвено изтъкваха недостатъците ни и нещата, които сме открили и приложили чрез тях, а не подкрепата им, както твърдите Вие. Лично ние най-малко искахме да се стига до подобно конфронтации - както може би сте видели, две години бяхме в мир с тях, докато не започнаха да ни взимат хляба и да използват успешните ни и наложени през годините идеи, именно които им донесоха успех! Ние можем само да се ласкаем от това и да си направим заключението каква добра работа сме свършили досега - щом толкова известен блог и екип като техния взаимства идеите ни и именно чрез тях през последните дни е толкова четен, значи наистина идеите и материалите ни са на много високо ниво и са успешни!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Крадецът вика дръжте крадеца...Вие откраднахте от тях рубриката за турските новини, те от вас за рейтингите, преглътнете го най-накрая. През годините всичко, което те са наложили, сте го взимали вие, сега че са взели една поне за мен безинтересна рубрика, не ги прави копие..моля, моля.

Анонимен каза...

Супер сте! Радвам се че ви има!

Анонимен каза...

Здравейте,от близо 2 години чета само Сериали в България, защото само те предлагат най-интересната информация за любимите ни сериали и актьори.Теленовелас отдавна не го чета,заради злобните им коментари и безинтересното съдържание.ПРЕДЛАГАМ на админа да започне да ТРИЕ всички злобни коментари и да престане да им отговаря.Не ми се четат такива простотии от злобни и зависливи хора ,които само ме товарят.Само това ми се иска да промените в сайта- да няма повече такива махленски спорове.ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНАТ или поне да се преместят някаде другаде...

Админ каза...

До 18 коментар:
Здравейте,
К'ва тяхна рубрика за турските актьори, к'ви 5 лева?! Водеха я има-няма 2-3 седмици и я спряха, а Вие ще я сравнявате с нашата, която я водим вече близо година и половина! Какво в момента сме копирали от тях, освен единствено снимките към публикациите, какво?! Създали сме собствен професионален дизайн, преминахме на собствен домейн, наложихме изцяло наши и оригинални идеи за рубрики, проекти, онлайн-състезания, продължения на сериали и в момента по никакъв начин не си приличаме с тях!
Леки и успешни дни! :)

До 19 коментар:
Здравейте,
И ние се радваме, че има такива хора като Вас, оценяващи обективно труда на хората! :)
Леки и успешни дни! :)

До 20 коментар:
Здравейте,
Искрено Ви благодарим за милите думи подкрепата, явно има хора, които ценят това, което правим и го оценяват обективно! Ще се стремим отсега нататък да трием всички негативни коментари, не съдържащи пълна аргументация и са само някакви хвърчащи думички без покритие.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Vajnoto e che kopirahte ideqta - broevete ne sa vajni ;) Stiga ste lamteli vehe!!!!! Qsno e che otivate kum proval

Админ каза...

До 22 коментар:
Здравейте,
Важно е, че НИЕ НАЛОЖИХМЕ идеята като изключително успешна, четена и харесвана, а не те! Към провал отиваме най-малко ние - в момента сме изключително четени, подготвяме нови интересни, оригинални и грандиозни изненади през следващите месеци и продължаваме да работим с пълна сила напред!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Невинаги сте се стремели към добрия тон, но както и да е. Явно другите го виждат, а както винаги вие не. Напротив, сравнихте я два дни с две години, вие сами си вкарвате думите в устата, никой друг не го прави, първо помислете преди да пишете, защото се излагате. Започнаха първи, именно, а после вие ми предявявате претенции като вие сте започнали, а те са направили същото (в случая с рейтингите). Гледайте си във вашата паничка, Теленовелас Новити е голям залък за вас. Ето хвалебствията продължават..били с по-професионален дизайн, ми бъдете, това не ви прави по-добри и по-информативен блог. Не знам дали си спомняте, но не един път съм казвал, че преди не съм чел нито един от блоговете и не ме интересува преди какво е ставало, констатирам сега какво се получава. Ами не е странно, че сега са по-четени, защото публикуват нон-стоп нови новини, било то за Къванч, Чаатай или Елизабет и Уилям Леви..а това, че известни страници ги споделят, значи че много голям брой хора харесват материалите им и ги четат и представляват интерес за тях! Вас защо ли не ви споделят толкова? Защото не предлагате интересните за обществото новини. Нека ги споделят, така ще бъдат по-четени, имат солидна аудитория зад гърба си и от фейсбук и от блога, както казах Фейсбук е най-известната социална мрежа и именно че ги споделят и харесват, значи са си свършили работата. А вие си ядосвайте колкото искате, не никой няма да накривите. Далеч по-малко популярни новини и актьори? Че те ако бяха по-малко популярни, едва ли щяхте да пишете за тях. Защо не пишете новини за актьорите от делничните сериали? Защото няма да има интерес към тях, а после те си гледали интереса, същите сте и вие. Пишат затова, за което се чете и харесва..мен новина, която не ме интересува я пропускам, било то и при тях. Признахте, че имат тактика..уаууу. Не е спаднал, но не се е и покачил, докато при тях доста, радвам се, че вече хората оценяват кои са по-добрите. И да, голям фен съм им, но ако и вие бяхте на половината като тях, вярвайте и на вас щях да съм, но не сте! А те на кое разчитат? Дай да забранят на фейсбук страниците да ги споделят, а? Само защото на вас не ви харесва. Вижте вашата фейсбук страница, вижте тяхната..вижте и посещенията на техния блог, вижте и на вашия. Кои са по-добрите и по-харесваните? И да, разчитат на страници, защото това е по-важното в днешно време, да се пише да това, което после ще се чете!

Админ каза...

До 24 коментар:
Здравейте,
Много добър манипулатор сте, очаровани сме от Вас! Ние няма как да сравним две години работа от наша страна с два дни от тяхна, база за сравнение НЯМА, но за Вас явно има! Много ни е смешно как си противоречите - хем казвате, че миналото на двата блога не Ви интересува, хем излагате като тяхно предимство това, че са започнали първи и че ПРЕДИ сме взаимствали от тях! Така и не разбрахме какво толкова искате - да бъдем като тях или да не бъдем като тях?! Ако започнем и ние да информираме само за определени най-известни и харесвани актьори, сме сигурни, че също ще сме толкова споделяни и четени. Оляха се с този Чаатай Улусой, оляха се! Ако искате да кажете, че те информират за много повече актьори (имаме предвид турски), вече ще Ви помислим за 100% сляп! Не информираме за актьорите от дневните сериали в Турция, тъй като новини за тях в турските медии няма, а ние не можем да си измисляме такива! Но не можете да отречете, че сме писали за актьори, които зрителите не са гледали в България все още, като Баръш Ардуч, младите звезди от "Дъщерите на Гюнеш" и "Мирис на ягоди", Серен Шириндже, Йозге Гюрел и Серкан Чайоулу от "Сезонът на черешите" и още много, много други - чрез новини в "Турските актьори 24/7" или чрез интервюта с тях! Не можете да отречете, че ние информираме много повече и за много повече неща, въпреки че те, пускайки по толкова много статии на ден, създават илюзия, че информират много... А всъщност нещата, за които информират, не са и една десета от тези, за които ние пишем! Тяхната тактика ни е пределно ясна - пускат безсмислени материали за най-известните и най-харесваните актьори и сериали, които по един или друг начин ние отдавна сме обявили, защото знаят, че само по този начин страниците ще ги споделят и само така ще бъдат най-четени! Тяхната цел не е да информират, а просто да бъдат най-четени! Защото очевидно не умеят да губят и завидяха на успеха, който ние постигнахме с честен и много упорит труд през последните две години! Ние не отричаме мощността и силата на фейсбук, но водейки един блог, не трябва да разчиташ главно на нея! А те разчитат именно на това най-много! И ние сме били споделяни доста пъти и сме отчитали повече и от техните посещения в момента дори, не си мислете, че всички мислят и разсъждават като Вас! Хората не ги интересува кой е по-четен и кой публикува повече - интересува ги информацията, която четат, да е интересна! А нашата очевидно е била такава за доста, след като са я споделяли. Очевидно спорът с Вас е безсмислен - като кон с капаци сте, нито приемате, нито предавате! Четете си за едни и същи актьори и сериали, радвайте им се и толкова! От все сърце Ви молим да спрете да ни посещавате, наистина няма да Ви се отрази зле!
Леки и успешни дни! :)

Тони Андонов каза...

Колеги, доста се изписа по темата, но това да заблуждавате аудиторията, че пишем статиите си само за интерес, е най-голямата глупост, която успяхте да сътворите. Стараем се максимално да удовлетворим желанията на читателите ни и това, че започнахме по-активно, не значи, че го правим за рейтинг. Не създаваме никаква илюзия, че информираме, а го правим! Това че практиката ни на пускане на статии е такава, а не както при вас няколко в една, не показва ламтене за повече посещения. Безмислени материали също в никакъв случай не пускаме, ако е така, същото може да се каже и за Вас в случая. Всеки е свободен да пише за каквото желае, чувствайте си и Вие.

Админ каза...

До 26 коментар,
Здравейте, Тони!
Няма смисъл да влизаме в повече конфронтации, които и без това бяха създадени именно от читателите! Щом се чувствате свободен да пишете каквото искате, ще се радваме да се свържете с нас лично по имейл: seriali_in_bg@abv.bg, за да обсъдим някои неща, които не са за тук и засягат работата на двата блога!
Леки и успешни дни! :)

Слави Иванов каза...

Познато ли ви е името Слави Иванов? Да, аз съм. Аз съм този, който наложи рубриката за новините за турските актьори. Първото издание на Какво ново, Турция? го пуснах на 09.09.2013. Вие пуснахте вашата рубрика "Турските актьори 24/7" на 15.09.2014. Аз съм този, който НАЛОЖИ тази рубрика! Явно не ви е известно, че първото издание събра рекорден брой четения и се издигна на първо място в класацията на блога? Второто и третото също. Аз съм този, който започна да прави тази рубрика ПРЪВ! Щом сте толкова коректни защо не ме потърсихте за да ме попитаме защо съм я спрял и дали може да я продължите? Това, че рубриката бе прекъсната няма нищо общо с това, че аз я измислих и наложих сред блоговете за сериали! Така че не се правете много на интересни. Това си беше моя идея, за която незнайно защо вие не се бяхте сетили по-рано. Просто преценихте, че така ще привлечете повече хора и давайте! Уш сте много професионален блог, а допускате такива грозни грешки. И сега смеете да се обръщате срещу Теленовелас Новини понеже се чувствате обидени. Аз също се чувствам обиден, защото дори не съм получил извинение, но се съм тръгнал да нападам като някакво тинейджърче. Дръжте се на положение и знайте кога да си отваряте устата и кога не!

Админ каза...

До 28 коментар:
Здравейте, Слави!
Вие знаете ли какво значи думата "наложи"? Значи да направиш нещо успешно и да го наложиш като такова! Това, че Вие водихте Вашата рубрика за турските актьори има-няма две-три седмици и то изпълнена с купища глупави грешки, не значи, че Вие сте я наложил! Вие започнахте с идеята, но очевидно бързо се отказахте и я прекратихте набързо... Как можете да сравнявате две-три издания от Вашата рубрика с вече 65 от нашата? Теленовелас Новини са най-добри в едно - да започват нещо, след това да се отказват бързо от него и след това да обвиняват другите, че ги копират! Както администраторката Елена Иванова в началото на коментарите ни каза, че рейтингите на се наша собственост и патент, така сега ние ще Ви кажем същото - новините за турски актьори не са Ваш! Щом за тях нещо, което ние първи сме започнали и наложили, не е наш патент, то и Ваш не е, да не говорим пък че Вие само започнахте идеята, а не сте я наложил като успешна! Няма за какво да Ви се извиняваме, тъй като не сме направили нищо лошо! А и в крайна сметка читателите се информираха именно от нас за всичко ново около любимците им през последната година, а не от Вас! Няма какво повече да говорим...
Леки и успешни дни! :)

Слави Иванов каза...

Окей, останете си с това мислене. Вие сте тези, които са натрупали злоба в душите си. Вие ще се мъчите от това. Просто след като сте на това мнение въобще не коментирайте. Хем се оплаквате, че са ви копирали, хем като се заговори за това, че вие копирахте тази рубрика вие започвате да увъртате и да излагате същите доводи. За мен това не е проблем, пълни глупости са. Ама не вини другите за това, което самият ти вършиш. Факт е, че аз започнах тази рубрика. И 2000 издания да направите, идеята е моя, старта е мой. Вие сте просто един римейк, който си мисли, че е оригинален, но всъщност фактите друго говорят. Но останете си с тази идея, явно така сте по-спокойно. Но виждам, че се опитвате да измислите какви ли не доводи само за да се убедите, че сте прави, но дори вие самите знаете, че не е така. Както и да е, аз няма да споря, защото за мен това са глупости. Но ще ви дам един съвет - спрете със злобата, вредна е за здравето. А и също не винете другите за нещо, което вие самите сте правили!

Админ каза...

До 30 коментар:
Здравейте, Слави,
Ние не оспорваме, че идеята Ви беше добра! По-добре не се чувствайте обиден, а поласкан от това, че сме я взаимствали до някаква степен, което е един вид признание за добрата Ви работа! Извинете, но ние сме тези, които най-малко злобеем - всичките конфликти се създават от бившите Ви колеги и техните върли фенове, които ни обвиняват за какво ли не! Ние сме длъжни да се защитим и да изразим мнението си свободно, да не говорим пък че това е наш собствен блог и трябва да се чувстваме свободни да публикуваме каквото искаме, както ни подкани един бивш Ваш колега! Ние мислим, че сме прави, и сме с чиста съвест пред самите себе си - това е най-важното! Това, че мнението и позицията ни не съвпада с Вашето и с това на бившите Ви колеги и техните фенове, не означава, че злобеем, мнението Ви е твърде наивно и необективно! Надяваме се да сме се разбрали!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.