"Турските актьори 24/7" (65): от 28 декември до 3 януари

януари 03, 2016
Здравейте, приятели! Днес е неделя, 3 януари, и след кратка двуседмична празнична пауза с нови издания се завръща любимата Ви рубрика
"Турските актьори 24/7", в която и през новата 2016 година всяка неделя ще Ви информираме за най-актуалните, любопитни и ексклузивни новини около любимците Ви от турските сериали. Без да увъртаме повече, нека преминем към същинската част на днешното първо за новата година шестдесет и пето издание - новините за периода от 28 декември 2015 г. до 3 януари 2016 г.! През изминалата седмица звездите посещаваха чужбина заради новите си проекти, бяха клеветени от най-близките си хора, прекарваха празниците у дома заедно с любимия човек, събираха се отново с екипите на предишните си сериали, не знаеха какво печелят, губейки, бяха нелюбезни и високомерни, откриваха новите си хобита и таланти, променяха се след пътувания, влизаха в задочни войни, пътуваха надалече, за да прекарат празниците със семействата си, впечатляваха с външия си вид, въпреки възрастта си, не можеха да се понасят с екранните си партньори, смятаха да се завърнат на екран, забиваха нож в гърба и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Докато бяхме в празнична пауза, премиерата си в турските кина направи дългоочакваният нов филм "Див мед" (Delibal), който още преди да започне да се върти на големия екран, взриви интернет. Любопитно е, че само седмица след премиерата му актьорите, изпълняващи главните роли в него - Чаатай Улусой ("Огледален свят" и "Кварталът на богатите") и Лейля Лидия Туутлъ ("Справедливостта на Кара"), посетиха германския град Щутгарт, където се излъчи специална прожекция на филма. Неочаквано за големия турски екип, организирал това събитие, то предизвика огромен интерес и доста фенове на турското кино отидоха, за да се срещнат на живо със своите любимци и за да изгледат филма с тяхно участие. След като мина по червения килим, Чаатай сподели пред медиите, че за първи път идва в Германия и че е усетил голямата любов на германските му фенове към себе си. Той сподели още, че се надява "Див мед" да се хареса на немската аудитория. По-късно, в края на вечерта, родената в Германия Лейля Лидия Туутлу благодари на немски на всички, уважили събитието с присъствието си. 

2) Много вероятно е в скоро време известната турска актриса Бааде Ишчил ("Езел" и "Север-Юг") да изгуби родителските си права! Нейният бивш съпруг и известен турски бизнесмен Малкоч Суалп, с когото тя се разведе преди няколко месеца, е подал иск в  съда за отнемането на родителските ѝ права над сина им Азур, тъй като употребявала наркотични вещества и не се грижела добре за малкото момченце. Враждата между бившите съпрузи излиза извън границите на нормалното, тъй като според Бааде бившият ѝ мъж я клевети, едновременно за да ѝ вземе детето и за да опетни репутацията ѝ на актриса и модел. Тя отрече неговите нападки и твърдения, че е наркоманка и че не се грижи за невръстния Азур, но съдът не можеше да просто така да повярва на думите ѝ и изиска направата на тест за наркотични вещества в кръвта от взет неин косъм и нейна урина. За щастие, пробата за оказа отрицателна и така Бааде вече може да си отдъхне. Ако обаче тестът бе положителен, Ишчил бе заплашена от три години лишаване от свобода. 

3) Една от най-обсъжданите турски светски двойки - Неслихан Атагюл и Кадир Доулу, прекара посрещането на новата 2016 година... у дома! Двете млади надежди на турското кино, които се запознаха и влюбиха преди две години на снимачната площадка на мелодрамата "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), прекараха празника сами в общото им жилище. Това стана ясно на първия ден от новата година рано сутринта, когато Кадир Доулу, който у нас сме гледали още от "Малки тайни" и който в момента се снима в историческата мелодрама "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), сподели в профилите си в социалните мрежи свое общо selfie с Неслихан, позната у нас и от "Листопад" и снимаща се в момента в хита "Черна обич" (Kara Sevda), което озаглави "Най-хубавата любов" (‘En’ güzel aşk). Милият фотос трогна феновете на двойката, но по-голямо впечатление им направи наблягането на думата "най" от Кадир, която бе поставена в кавички. 

4) Въпреки че приключи преди половин година, екипът на хитовата криминална драма "Справедливостта на Кара" (Karadayi) не се разделя. Наскоро, в един от последните дни на 2015-а, голяма част от актьорския и техническия състав на приключилия след три изключително успешни сезона излъчване сериал се събра заедно на вечеря в известен ресторант в истанбулския квартал Джихангир. Сред присъстващите в компанията бе изключително популярният актьор Кенан Имирзалъоулу, изиграл главната роля в поредицата. Той бе придружен от половинката си Синем Кобал, въпреки че тя не бе част от "Справедливостта на Кара". Бергюзар Корел, с която Кенан си партнираше в кримката, не можа да дойде на сбирката, тъй като бе заминала за Франция със семейството си, където посрещна Новата година. На тръгване от приятелското събиране на екипа на продукцията на ATV, чакащите пред ресторанта журналисти се нахвърлиха на звездната двойка Кенан-Синем, като ги затрупаха с много въпроси. Сред най-интересните обаче беше един - ще замине ли Имирзалъоулу за САЩ, където ще се срещне с двама холивудски продуценти. На него актьорът отговори многозначно, че ако отиде и се включи в нов проект, ще информира всички за това. 

5) Планираното посрещане на Новата 2016 година на младите влюбени актьори Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит на Бахамските острови се отложи. Една от най-коментираните и обсъждани светски двойки в южната ни съседка отмени ваканцията си на екзотичната дестинация за след три месеца, заминавайки през март. Както се казва обаче - двамата попаднаха "от трън, та на глог", но в добрия смисъл! Вместо на Бахамите, те решиха да посрещнат новата година в луксозен хотел във Виена. Романтичното им пътуване бе до столицата на Австрия, където отседнаха в известния хотел "DO&CO", където и прекараха посрещането на 2016-а заедно. Това тяхно заминаване опровергава всички слухове, разпространили се през изминалите седмици, че двамата са разделени и скарани. Почивката на Фахрие и Бурак, които се срещнаха и влюбиха преди две години на снимачната площадка на хита "Чучулигата" (Calikusu), не продължи за дълго заради професионалните ангажименти на Йозчивит, снимащ се в момента в хита "Черна обич" (Kara Sevda) на StarTV. 

6) Известната турска актриса-ветеран Небахат Чехре понякога страда от интереса към себе си. Перфектно изглеждащата за възрастта си дама, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Късчета живот", "Забраненият плод" и "Великолепният век", наскоро стана жертва на тормоз от страна на възрастен уличен продавач на детски играчки. Според папараците, заснели случката, в момента, щом човекът видял Небахат, се втурнал към нея и започнал да ѝ предлага да си купи нещо от него. Тя любезно му отговорила, че няма нужда и продължила по пътя си, но продавачът се оказал настоятелен и продължил да я преследва с молби да си купи нещо. Той дори се обърна към нея с думите "Небахат, ние израснахме заедно", което наведе на мисълта журналистите, че двамата се познават, но ветеранката на турското кино не реагира на това и се качи в автомобила си, който въпреки опитите да бъде спрян от настоятелния продавач, потегли от нейния шофьор, изместил със сила човека по-далеч, в неизвестна посока. Побелелият мъж останал разочарован от отношението на Чехре. 

7) Бергюзар Корел има ново хоби! Изключително популярната актриса, позната у нас чрез ролите си в хитовете "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара", която вече година държи своята кафе-сладкарница в истанбулския квартал Джихангир, чието откриване бе подтикнато именно от страстта на чаровницата към кулинарията и най-вече сладкишите, вече се интересува силно и от изобразителното изкуство! Отскоро заедно със своя приятелка Бергюзар рисувала в заведението си, като била много заинтересована от живописта. Според близки до Корел като за начинаеща в рисуването тя се справяла много добре и дори била подтиквана да се запише на курсове по изобразително изкуство, за да усъвършенства скрития си талант. Феновете на актрисата разбраха за новото ѝ хоби чрез публикуването на нейни снимки в профилите ѝ в социалните мрежи, на които се вижда как, пиейки кафето си в кафе-сладкарницата с приятелката си, се е съсредоточила върху рисунката пред себе си. 

8) Няколкомесечният престоя на Серенай Саръкая в Тексас заедно с половинката ѝ Керем Бурсин определено я е променил. Чаровницата, позната от сериалите "Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите" има нова страст - четенето на книги. Наскоро тя сподели, че е преоткрила четенето и че благодарение на него успява да се откъсне от суровата действителност и да се отпусне, изгубвайки се в друг необятен свят. Красавицата разкри, че за последно много я е впечатлила книгата "Вчера, днес, утре" на София Лорен и че в момента чете "Училище за богове" (Tanrılar Okulu) - любимата книга на майка ѝ. Серенай е много впечатлена и от посрещането на Деня на благодарността, като за първи път в живота си тази година е имала възможността да го отпразнува. Саръкая останала очарована от местността Сан Марино в Тексас, в която отседнала заедно с Керем. Тя била много спокойна и изобилствала от хубави заведения за хранене и кафенета, като голямо впечатление ѝ направил вкусът за музика на хората там, който много ѝ допаднал. Младата надежда на турското кино разкри, че определено този начин на живот в САЩ ѝ е харесал и го предпочита пред тези в огромните космополити Ню Йорк и Лос Анджелис. 

9) СКАНДАЛ! Оказа се, че смятаният за филм-бестселър на годината в Турция "Див мед" (Delibal) е копие на друга боливудска продукция, направила премиерата си в индийските кина преди цели три години! Случайно натъкнали се в интернет потребители намериха изключителна прилика между историята и всичко останало на направилия премиерата си преди седмица турски хит и индийският филм "Луна 3" (Moonu 3), създаден през 2012 г., като тази новина взриви социалните мрежи и турските медии, които обвиниха филма с Чаатай Улусой и Лейля Лидия Туутлу в тотално плагиатство от индийския. Новината шокира и разгневи всички, които смятаха интересната и оригинална история в "Див мед" за оригинална. Както в "Delibal", така и в "Луна 3" се разказва за любов между двама млади колежани, като момчето в тази любовна авантюра страда от психическо разтройство и двата проекта! По-наблюдателни киномани дори намериха голяма прилика между рекламните снимки на "Див мед" и "Moonu 3", които можете да сравните чрез снимката вдясно! От Ay Yapim и режисьорът на турския филм Али Билгин излязоха с изявление, че в действителност техният и индийският филм си приличат, но вкусовете на екипите, създали ги, били различни. Това "оправдание" още повече разгневи феновете. 

10) Две кралици предстои да започнат война съвсем скоро! Става въпрос за "Майската кралица" (Mayis Kralicesi) и "Кралица на нощта" (Gecenini Kralicesi), които на 12 януари (вторник) предстои да влязат в оспорвана битка за рейтинг. Именно тогава дългоочакваната си премиера по StarTV предстои да направи вторият сериал с участието на Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм в главните роли, който се очертава сериозна конкуренция за първия на ShowTV, започнал по-рано през изминалата година и постигащ незадоволителни рейтинги още с началото си. Така актрисите Ямур Танръсевсин, изпълняваща главната роля в "Майската кралица", и Мерием Узерли, която ще гледаме като "Кралица на нощта", влизат в своеобразна битка за по-високи рейтинги. От екипа на "Mayis Kralicesi" и продуцентът ми Бирол Гювен се притесняват силно за и без това нестабилните рейтинги на своя проект, като обвиняват екипа на "Gecenin Kralicesi" в копиране на името. Напомняме, че освен със сценария си, започващият след броени дни сериал на арабската продуцентска компания O3 дълго време имаше проблеми със заглавието си, което първоначално беше "Кураж" (Cesaret), "Усещане за любов" (Ask Kokusu) и накрая стана "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi). 

11) Подобно на доста свои колеги, изключително популярната актриса с турски и германски произход Мерием Узерли ("Великолепният век") избра да прекара коледните и новогодишни празници заедно със семейството си. За тази цел обаче тя трябваше да замине за родния си край в Германия, където живеят родителите ѝ. Чаровницата взе със себе си и малката си дъщеричка Лара, с която е буквално неразделна и чието лице още пази от света. Наскоро Мерием сподели в профилите си в социалните мрежи, в които е доста активна, снимка на малкото момиченце в родната къща на баба му и дядо му, преглеждащо сценария на майка си за следващия епизод на новия сериал с нейно участие "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi), започващ на 12 януари (вторник) по StarTV. За разлика от повечето си колеги, чиито празнични почивки бяха доста кратки, тази на Узерли ще продължи по дълго, тъй като красавицата ще се завърне в Истанбул за снимките на проекта чак на 11 януари, ден преди премиерата му. 

12) Известната турска актриса Зюхал Олчай, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Ифет" и "Една любовна история", се занимава професионално и с музика! Чаровницата, наричана от мнозина в южната ни съседка "Ледената принцеса", има успешна кариера на певица, като досега е издала десетки харесвани и много купувани свои албуми. Преди няколко дни Зюхал изнесе свой мини-концерт и представи новия си албум "Başucu Şarkıları 3" в културния център "Caddebostan" в Истанбул, където изпя някои от най-известните си, а и нови песни. Впечатление на повечето присъстващи обаче направи не певческият талант на Олчай, а нейната отслабнала фигура, която биваше разкрита от дръжка черна рокля с изцяло гол гръб. Вталилата се актриса прикова вниманието на аудиторията си, като мнозина възкликнаха колко добре изглежда въпреки възрастта си от 58 години и я похвалиха за волята, проявила при свалянето на натрупаните през изминалите години килограми. 

13) Слуховете за напускането на Нургюл Йешилчай от тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca), които плъзнаха в турското медийно пространство преди седмици и предизвикаха шок сред феновете на сериала, отново се засилват! Въпреки че от продуцентската компания на сериала Endemol Shine Turkey обявиха наскоро, че няма такова нещо и Нургюл ще продължи да се снима в него, това не може да успокои страстите в интернет-пространството и да убие всички съмнения. Наскоро стана ясно, че причина за напускането на Нургюл ще са ужасните ѝ отношения с екранния ѝ партньор Еркан Петеккая, когото не понасяла. Продуцентите намерили компромисно решение и решили сцените с целувки между двамата да бъдат създавани чрез технически монтаж - нещо, което за първи път се прави в турски сериал. Напрежението между двамата протагонисти обаче очевидно ескалира, тъй като според редица турски медии Нургюл продължава да иска да напусне. Именно заради това от екипа на "Твоят мой живот" вече са в голямото търсене на нейна заместничка, която да поеме ролята на Гюлсерен. 

14) ИЗНЕНАДВАЩО! На 29 декември (вторник) бе показан неочакваният финал на един от най-успешните сериали на StarTV през изминалите два телевизионни сезона "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun)! Поредицата приключи с 50 излъчени епизода, като след излъчването ѝ в телевизионния ефир целият ѝ екип се събра за последно, за да отпразнува заедно края на съвместната му работа по изключително успешния проект. Сред присъстващите, разбира се, бяха актьорите, изпълнили главните роли в сериала - Йозджан Дениз ("Млечният път", "Имението с лозите" и "Черна роза") и Хатидже Шендил Саяшар ("Дила" и "Черни планини"), която бе придружена от своя съпруг Бурак Саяшар ("Малки жени" и "Черни планини"). По време на дълго продължилия купон в известно истанбулско заведение Йозджан Дениз, който има и изключително успешна кариера на певец, изпълни няколко любими песни пред всички. В края на вечерта, когато всички постепенно си тръгваха, чакащите отвън журналисти не пропуснаха да се отправят към любимеца на милиони зрителки по света. Пред медиите Йозджан сподели, че към момента няма планове да се посвети изцяло на музикалната си кариера, каквито слухове имаше преди време, а ще продължи да се занимава най-вече с актьорската професия, което означава, че в скоро време е много вероятно отново да го гледаме на екран!

15) ПРЕДАТЕЛСТВО! Изключително популярната германска актриса Вилма Елес, станала световно-известна след участието си в най-успешната турска семейна драма след "Листопад" - "Времето лети", в която изигра ролята на арогантната и зла Каролин, заби нож в гърба на екипа на историческата поредица на TRT1 "Филинта" (Filinta). Чаровната блондинка неочаквано напусна екипа на сериала, излъчващ втория си сезон всеки петък по турската национална телевизия, за да се включи в новия далеч по-обещаващ и очакван проект на ATV "Достатъчно" (Yeter), направил премиерата си преди три дни. Вилма ще пресъздаде една от главните героини в криминалната драма, като вероятно причината да напусне досегашния сериал, в който участваше, е по-голям хонорар, предложен ѝ от продуцентите на "Достатъчно". Неоспорим факт е, че "Филинта" понесе две тежки загуби в актьорския си състав и се раздели с две от най-големите си звезди, върху които се крепеше и без това незадоволителния рейтинг на поредицата - Нур Фетахоулу напусна заради бременността си, а Вилма Елес заради включването си в "Yeter"!

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: на 4 януари (понеделник) предстои да прочетете първото за годината издание №91 от "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват много изненади и интересни рейтинги на сериалите и предаванията в южната ни съседка. Във вторник, 5 януари, ще публикуваме първия за новия сезон и тридесет и пети подред брой от "Турция представя...", в който ще представим новите сериали на StarTV "Кралица на нощта" (Gecenin Kraliçesi) и "Миграция на времето" (Göç Zamanı). В четвъртък, 7 януари, пък започва тематичен месец на "Твоят мой живот" за интервюта ни с турски актьори и актриси, като първото ще бъде с младата надежда на турското кино Лейля Танлар, изпълняваща ролята на Джансу. В събота, 9 януари, предстои да прочетете новото осмо издание от "Твоят мой живот", в което ще разберете какво да очаквате в новите епизоди на едноименния турски сериал, които ще се излъчат от 11 до 15 януари. И в неделя, 10 януари, ще бъде публикуван брой №66 от "Турските актьори 24/7"!
Не забравяйте, че на 7 януари (четвъртък) започва новият ни проект "Милост": Продължението, чиито нови епизоди, създадени от нашия екип, ще се публикуват всеки четвъртък и петък в специалната му страница

1 коментар:

Анонимен каза...

Dopylnete kakvo se e sluchilo vyv Viena s Bukar i Fahrie......

Предоставено от Blogger.