"Турция представя..." (34): новите сериали по FOX и ATV

декември 15, 2015
Привет, приятели! Днес е вторник, 15 декември, и за последно тази година се срещаме в издание от рубриката ни "Турция представя..."!
През изминалите три есенни месеца в броевете на тази наша изключително харесвана и интересна поредица Ви запознахме с всички започнали през изминалата есен нови сериали по телевизиите в южната ни съседка. За щастие, повечето от тях успяха да се задържат на екран и да постигнат успех, като историята от есента на миналата 2014 г., когато всеки втори нов проект се проваляше и спираше преждевременно, не се повтори! През новата 2016 г., идваща само след седмици, телевизиите в Турция са подготвили за зрителите си още изненади и нови сериали, с които да привлекат интерес и да постигнат високи рейтинги. Те вече издават повече подробности около тях, като за тях накратко Ви информирахме вчера в изданието на рубриката ни "Какво гледат в Турция?"! Време е да научим повече подробности за две от общо четирите нови обявени сериала в южната ни съседка - тези на FOX и ATV!

"Ослепяване" (‪‎Kördüğüm‬) - FOX:
Това е първата нова мелодрама, обявена от най-гледаната турска телевизия през изминалия телевизионен сезон, от три месеца насам. През есенния сезон FOX не предложи нови проекти, а заложи изцяло на добре познати и обичани от зрителите такива, с които чупеше рейтинги през изминалия телевизионен сезон и които я превръщаха в най-гледаната и харесвана медия в южната ни съседка. Тази стратегия обаче не се оказа особено успешна, тъй като три от тези харесвани допреди поредици се провалиха с новите си сезони и спряха излъчванията си. Другите оцелели сериали на медията, радващи се на сравнително висок интерес, също значително понижиха досегашните си резултати, но все още се крепят и носят желаните рейтинги. Да се върнем обаче на "Ослепяване", който вещае ново начало за FOX! Поредицата е изключително обещаваща и дългоочаквана от зрителите, като в нея грандиозното си завръщане на екран след едногодишна пауза в кариерата си ще направи любимецът на милиони зрителки по света Ибрахим Челиккол! В сериала той ще си партнира с по-малко познатата у нас, но много популярна в Турция актриса Белчим Билгин. Третият главен герой в мелодрамата пък ще бъде пресъздаден от Алиджан Юджесой. Персонажите на тези трима актьори, очаквано, ще образуват любовен триъгълник. В "Ослепяване" традиционната представа за любовта ще претърпи редица трансформации, повлияни от модерните и съвременни времена, в които живеем. Ще бъде засегната и вечната тема за дискриминацията и разделянето на обществото на бедни и богати, за моралността в днешно време. Любовта няма да бъде повлияна от тези обстоятелства, тя ще бъде сляпа и непобедима! Любопитно е, че първият епизод от "Ослепяване" е заснет в италианския град Милано, както и на езерото Комо. Продуцентската компания, която ще създаде новата дългоочаквана мелодрама, е Endemol Turkey, известна с качествените си и изключително интересни сериали. Излъчването на "‪‎Kördüğüm" започва през месец януари 2016 г. в ефира на FOX, като тепърва предстои да бъде обявена датата на старта и деня, в който ще се излъчва сериалът, за които ще Ви информираме скоро в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?"! Първият трейлър на "Ослепяване" изгледайте от тук

"Достатъчно" (Yeter) - ATV:
Това е петият обявен от тази телевизия нов сериал от изминалите три есенни месеца досега. Именно оранжевата телевизия претърпя най-голямо развитие през отиващия си есенен сезон. По нея започнаха най-много нови проекти досега - цели четири, като цели три от тях постигнаха доста голям успех и се превърнаха в истински хитове - "Без бандити светът е невъзможен", "Завръщане у дома" и "Омъжени и яростни". След поредицата от провали през изминалата една година, тази есен ATV най-сетне се стабилизира и през изминалите три месеца дори бе най-гледаната телевизия в южната ни съседка! Да се върнем обаче на новият ѝ сериал "Достатъчно", който също като другите вече отдавна започнали се очаква да постигне голям успех. В тази поредица дългоочакваното и грандиозното си завръщане на екран след година и половина пауза в кариерата си и след едногодишно майчинство предстои да направи младата надежда на турското кино Пелин Карахан ("Мечтатели" и "Великолепният век"). Неин екранен партньор пък ще бъде по-малко популярният у нас Юрдаер Окур ("Справедливостта на Кара"), а другите важни роли в сериала ще бъдат поверени на Корел Джезайрели, Айшен Йешим Чапаноулу, Селен Домач, Толга Еврен и още много други. Режисьор на "Достатъчно" са Таркан Карлъда, а сценарият е поверен на Налан Мертер Саваш и Вилмер Йозчънар. Продуцентската къща, която ще го продуцира, пък е Koliba Film, занимавала се доскоро със създаването на провалилата се с втория си сезон поредица на ShowTV "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu). В "Yeter" силно засегната е темата за домашното насилие над жени, която е един от основните социални проблеми в южната ни съседка. Героинята на Пелин Карахан ще се омъжи за героя на Юрдаер Окур, с когото си е представяла светло и щастливо бъдеще. След сватбата бавно мечтите ѝ се превръщат в кошмар, от който тя не може да избяга и не може да повярва, че всички тези лоши неща ѝ се случват и то благодарение на човека, в който е била влюбена. Дали героинята на завръщащата се на екран актриса ще намери сили и воля и ще се опълчи на насилието от страна на съпруга ѝ, предстои да разберем съвсем скоро в новия сериал на ATV "Достатъчно" (Yeter), който ще стартира или в края на настоящия месец декември, или в началото на идващия януари. Изгледайте първия трейлър към поредицата от тук!

Освен "Ослепяване" (Kördüğüm‬) по FOX продължава излъчването на "Отново любов" (Ask Yeniden) всеки вторник, "Нарочно любов" (Inadina Ask) всеки четвъртък, "Черна роза" (Karagul) всеки петък и "Този живот е мой" (O Hayat Benim), както и на делничния дневен сериал "Не ме забравяй" (Unutma Beni). 
Освен "Достатъчно" (Yeter), който най-вероятно ще замести някой от скороприключващите провали "Майки и мащехи" (Analar ve Anneler) или "Черен хляб" (Kara Ekmek), по ATV продължава излъчването на "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) всеки понеделник, "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) всеки вторник, "Завръщане у дома" (Eve Donus) всяка сряда, "Гущерите" (Kertenkele) всяка събота и "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) всяка неделя. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от тазседмичното последно за сезона и за 2015 година осмо за есента и тридесет и четвърто подред издание от "Турция представя..."! Очаквайте завръщането на рубриката с новите ѝ издания в началото на новата 2016-а, тъй като телевизиите в южната ни съседка не спират да обявяват още и още нови сериали, кой от кой по-обещаващ и дългоочакван. Припомнете си предишните броеве на поредицата ни чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.