Ханде Ерчел и Толга Саръташ: "Славата не ни промени"

ноември 26, 2015
Здравейте, приятели! Отново е четвъртък, а това означава, че отново предстои да прочетете двойно интервю с Ваша любима екранна двойка
от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция! Двойните ни интервюта се публикуват вече повече от четири месеца, като само след три седмици предстои да приключат своя сезон! Напомняме, че предишните ни интервюта отново се публикуваха всеки четвъртък, но само с по един Ваш любим турски актьор. Днес е 26 ноември и предстои да прочетете такова със младите звезди от изключително успешната младежка поредица "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), излъчваща се в момента в Турция - Ханде Ерчел и Толга Саръташ! Преди да започнем, нека Ви запознаем накратко с биографиите на тези двама актьори! Ханде е родена през 1993 г., като към днешна дата е или на 22, или на 23 години, тъй като датата ѝ на раждане не е известна за широката аудитория в интернет. Започва да се занимава с актьорско майсторство през 2014 г., като най-успешната ѝ роля до момента е именно тази на Селин в "Дъщерите на Гюнеш", с която се справя повече от добре, въпреки все още малкия си опит пред снимачната площадка. Толга, за разлика от Ханде, има доста по-интересна и подробно биография! Той е роден на 1 януари 1991 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 24 години, зодия козирог. Започва да се занимава с актьорската професия още от 2009 г., когато е на 18 години. Бива забелязан от по-широката аудитория чрез епизодичните си роли в хитовете "Опасни улици" (Arka Sokaklar) през 2012 г. и "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman ki) през 2013 г. По-късно през същата година се включва с третостепенна роля в криминалната драма "20 минути" (Yirmi Dakika), а след това и в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), в която изиграва ролята на принц Джихангир. През изминалата есен се включи в провалилата се поредица "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe), а от лятото на т. г. се снима в първата си главна и изключително успешна роля - тази на Али Мертоулу в тоталния тийн-хит "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari). Време е да започваме с интервюто!

Ханде Ерчел:
Приличате ли си с героинята Ви в "Дъщерите на Гюнеш" Селин?
Ролята на Селин в този проект дойде за мен в най-правилния момент. От нея аз научих и продължавам да научавам много неща за живота, чрез нейния образ успях да погледна на него от една друга гледна точка, която много ме впечатли. Героинята ми е изключително интересна и колоритна, понякога успява хем да ме разсмее, хем да ме ядоса. Но определено не мисля, че си приличаме с нея. Преди да направя нещо, аз винаги премислям всички възможни последствия и дори след това се колебая дали да го направя, докато тя е много по-емоционална и взема важни решения под влияние не емоциите си, което често я поставя в неудобни ситуации. Понякога мисли като едно малко объркано дете. Аз не съм като нея.

Успявате ли да намирате време за любов в забързаното си ежедневие?
Към този момент съм се посветила изцяло на работата си в "Дъщерите на Гюнеш", влагам цялата си енергия и сила именно в този проект. Любовта може и да почака.

Какъв би бил човекът до Вас, в който ще сте влюбена до полуда?
Всеки един човек, който е изпълнен с любов към света и много знания в различни области, дълбоко би ме впечатлил и привлякъл. Любовта ни дебне зад всеки ъгъл, възможно е да се влюбим по всяко време, навсякъде и във всеки срещнат човек. Разбира се, ние не можем да предвидим това, колкото и да го искаме. Затова трябва да се оставим в ръцете на съдбата! Аз вярвам, че моята ми е отредила най-правилния човек, в който да се влюбя и с който ще прекарам живота си, остава ми да чакам той да се появи!

Как Ви се отразява славата, която придобихте след участието Ви в "Дъщерите на Гюнеш"?
Досега аз винаги съм била напълно свободна, естествена и истинска. Държала съм се по всякакви начини, без да ме интересува хорското мнение. Сега, замисляйки се, нищо не се е променило, въпреки известността, която придобих. Дори се чувствам още по-свободна и истинска. Не бих казала, че славата успя да промени по някакъв начин живота ми, не и коренно!

Как поддържате перфектния си външен вид, за който много млади момичета Ви завиждат?
Може би ще прозвучи надменно, но моята красота е напълно естествена и не полагам кой знае какви грижи за нейната поддръжка. Естествено, слагам по малко грим, който ме допълва, но определено мога и без него. Не полагам специални грижи за външния си вид.

Мнозина възкликнаха в социалните мрежи, че сте много секси. Как приемате тези комплименти?
Като едно все още много младо момиче, тези думи определено ме изненадаха. Приятно, за щастие! Комплиментите съвсем естествено ме поласкаха и впечатлиха. Приемам ги положително, само когато са премерени и не опират до вулгарност и пошлост - тогава вече не ми е приятно да чета и чувам подобни думи. 

Помага ли Ви красотата Ви?
Да, определено много често съм се възползвала от нея в критични ситуации, от които съм излиза невредима и с това, което съм желала. Казвали са ми дори, че съм истинско произведение на изкуството, което много ме впечатли. В актьорската кариера външният ми вид също ми помага много, защото всички знаем, дори понякога да отричаме, че един актьор задължително трябва да бъде красив. Но, за съжаление, доста хора ме съдят само и единствено по външния ми вид, без да опознаят мен самата от вътре, моят характер и моето поведение. В такива моменти красотата ми доста ми пречи.

Какви са Вашите цели в актьорската кариера? Коя е ролята, която мечтаете да изиграете?
Изключително обичам професията си! Желанието ми, свързано с нея, е само едно - и занапред тя да ми бъде толкова забавна и приятна, колкото ми е в момента, да не ми омръзва и постоянно да се забавлявам! А ролите, които мечтая да изиграя, са няколко - шизофреничка, тежко болно момиче или злодейка. Много искам обаче да пресъздам ролята на луда жена, това би ми било може би най-забавно и интересно, любопитно ми е да вляза в образа на тези неразбрани от обществото хора и да изпитам техните емоции, да изживея техния живот. Не в реалността, разбира се! 

Позитивен човек ли сте?
Стремя се да бъда позитивна. Но всички ние - хората, не винаги можем да бъдем щастливи и да гледаме от добрата страна на живота и нещата, които ни се случват. Често действаме в съответствие с нашите емоции, които често ни водят до грешни решения. Тогава се разочароваме, започваме да мислим "защо", "как", "кога" и т. н. и мислим отрицателно. Старая се да мисля позитивно и да приемам дори и лошите неща, които ми се случват. Всяка вечер преди да заспя съм благодарна, че имам покрив над главата си и че лежа на топло, защото някои хора и това нямат.

Амбициозна ли сте?
Винаги съм била амбициозна. Но да си призная, често късметът, който ме преследва постоянно, ме прави по-малко амбициозна, защото ми поднася всичко, към което се стремя, по-лесно. Вярвам, че животът ще продължи да ме изненадва приятно и че късметът ще бъде с мен! 

Толга Саръташ:
Разкажете ни повече за детството и семейството си!
Израснал съм в едно обикновено семейство - многолюдно и сплотено. Три деца сме, като аз съм най-голям от всички. Роден съм в Истанбул, но голяма част от детството си съм прекарал в Сивас, където живяхме няколко години. Баща ми работеше в текстилния сектор, а майка ми бе домакиня и се занимаваше само с къщната работа и с нас. За мнозина сигурно би звучало странно, но аз все още живея със семейството си, въпреки че съм на 24 години. 

Кога решихте, че ще станете актьор?
Още когато бях на осем години, започнах да проявявам интерес към актьорското майсторство. Гледах телевизия в къщи и имитирах актьорите, които виждах, историите, които ме впечатляваха. Родителите ми ме записаха на курсове по актьорско майсторство, но по-късно изгубих интерес и се запалих по рок-музиката. Тогава нашите отново угодиха на желанието ми и ме записаха на уроци по бас китара, а след това и по барабани. Влюбих се в рок звученето, като в юношеството ми дори създадохме рок-група с няколко мои съученици. Похарчвахме всичките си джобни, които получавахме, за концерти на любимите ни групи. 

Тогава защо не станахте музикант?
Нямам си и на представа. Един ден, съвсем като на шега, ми се обадиха с предложение за участие в сериал, а аз като на още по-голяма шега приех. Е, така на майтап станах актьор. Музиката обаче винаги е заемала и ще заема специално място в сърцето ми. Истината е, че аз постоянно се лутах между музикалната и актьорската професия, коя да избера, коя би била по-доходна и подходяща за мен... Накрая не аз, а съдбата реши, че ще стана актьор, за добро или зло! (можете да чуете изпълнение на Толга в "Дъщерите на Гюнеш" от тук

Какво Ви привлече в "Дъщерите на Гюнеш"?
Истината е, че не очаквах, че този проект ще постигне толкова голям успех. Търсех занимание, с което да уплътня времето си през лятото, когато нямаше какво да правя, и приех предложението за участие в сериала. Имах намерението да се завърна на екран чак през зимата, за да си отпочина малко, но "Дъщерите на Гюнеш" не попречи на моите планове - смятах, че този проект ще се провали и след това, през зимния сезон, ще се включа в някой по-обещаващ и очакван от зрителите, за каквито имах доста предложения. Е, и този път съдбата промени плановете ми и така и до момента продължавам да се снимам в "Дъщерите на Гюнеш", постигащ доста голям успех. Явно не е трябвало тези мои планове да се осъществяват и затова в момента съм изключително благодарен и оценявам факта, че се снимам в една от най-успешните младежки поредици в Турция! 

През есента конкуренцията обичайно е много по-голяма, отколкото през лятото. Смятате ли, че тя ще се отрази на високия успех на "Дъщерите на Гюнеш"?
Конкуренцията в различните сектори, не само в телевизионния и между сериалите, е напълно нормално нещо. Целият екип на сериала си вършим работата по възможно най-професионалния начин на най-високото ниво. От там нататък всичко зависи от преценката на публиката, на която и да искаме не бихме могли да повлияем. Но аз съм много уверен в нашия сценарий, който става все по-интересен и по-интересен. Забелязвам уникално развитие на моя герой Али, а и на всички останали, с всяка следваща серия, което според мен е формулата за успех и именно така ще задържим интереса на зрителите. 

Какво е мнението Ви за Вашия герой Али?
Първоначално, четейки сценария на първия епизод от "Дъщерите на Гюнеш", си казах - "Какво "ла*но", само!". Възприех го като едно разлигавено и безчувствено момче, без никакви цели в живота, което получава всичко на поднос от баща си. Впоследствие преоткрих своя образ, който претърпя тотална промяна в съзнанието ми и се издигна много в очите ми. Разбрах, че той всъщност е студен и не показва чувствата си именно заради своя баща и заради нелеките си изминали години. Али е изключително борбен човек, който никога няма да се откаже от каквато и да е битка. Много силен характер, на който се възхищавам дълбоко! 

Влюбен ли сте?
Точно в момента не, но не знам дали след малко животът няма да ме изненада и се влюбя! Нищо чудно дори да е в някоя от моите колежки в "Дъщерите на Гюнеш" - на снимачната площадка на сериала всички много се сближихме и няма да е необичайно, ако скоро започнат да пърхат пеперуди в коремите ни - млади сме, красиви сме, умни сме - какво повече?!

Обичате ли нощния живот?
Разбира се, че го обичам. Все още съм млад и трябва да се възползвам от това. Не че когато остарея няма да мога да се забавлявам, но сега емоциите са най-силни и интересни! Естествено, всичко е в границата на нормалното, никога не бих поставил своя или живота на наякого друг в опасност, тъй като през нощта и под влиянието на няколко чаши алкохол за други мои връстници всичко е възможно. 

Как Ви се отразява славата, която придобихте след участието си в "Дъщерите на Гюнеш"?
Интересът към мен и героя ми Али е много голям, не мога да не го призная! Всичко това обаче е част от нашата работа като актьори, неизбежно е да бъдем успешни и добри в този сектор, без да сме популярни. Затова аз приемам тази слава за нещо нормално, следващо от моята работа, като част от възнаграждението ми за нея. Определено обаче цялата тази популярност доста ми гали егото и ме прави по-самоуверен и с повече самочувствие! 

Амбициозен ли сте?
Разбира се, че съм амбициозен! Но не мога да кажа, че съм много амбициозен. Амбицията ми опита до там да си свърша по възможно най-добрия начин работата и задачите, които са ми поставени, а след това те да се харесат на аудиторията. Нищо повече. Нямам амбицията да ставам един от най-успешните и харесвани актьори - първо, защото съм доста по-млад от тях; второ, защото все още не мога да се меря с тях и техния талант. Предпочитам да играя за удоволствие и забавление, а не с мисълта, че трупам опит и ставам по-добър и по-добър. Подобни мисли биха ме изморили и обезкуражили. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция, следващия четвъртък, 3 декември! Ако дотогава много Ви липсваме, можете да си припомните предишните такива чрез архива на рубриките ни от тук, както и да давате Вашите предложения за това с кои Ваши любими екранни двойки искате да прочетете двойни интервюта до края на годината! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.