"Любопитно" (25): хобитата на турските актьори

Здравейте, приятели! Отново е събота, а това означава, че отново предстои да Ви потопим в необятния свят на любимите Ви турски сериали в
рубриката ни "Любопитно"! Тя се завърна преди  повече от два месеца с новия си втори сезон, като продължава да бъде изключително четена и с новите си издания! От началото на есента досега разгледахме доста интересни теми от света на турските сериали, но бъдете сигурни, че през оставащите три есенни седмици Ви очакват още по-интригуващи такива! Днес, 28 ноември, публикуваме единадесетата за сезона и двадесет и пета подред тема, в която предстои да разберете как любимите Ви турски актьори и актриси прекарват свободното си време и какви са хобитата им!

Турските звезди се снимат по шест дни в седмицата в своите сериали. Техният работен график е изключително натоварен и изморителен, като неведнъж мнозина от тях са се оплаквали от него. Въпреки това удоволствието да се снимат в различни истории и след това да получават хиляди похвали за работата си ги кара да продължават, защото това е тяхното призвание - да радват своите фенове, боготворящи ги! Всички актьори и актриси обаче са съвсем обикновени хора като нас - със своите чувства, преживявания, спомени, тъжни и весели моменти и... любими занимания и хобита! Това издание на "Любопитно" ще бъде изключително интересно, тъй като ще разкрием за Вас, нашите читатели, непознатите страни на любимците Ви и ще разберете с какво се занимават те през свободното си време!

Бергюзар Корел е сред най-изявените кулинарни майстори в актьорските среди. Чаровницата, която придоби световна популярност след участието си в незабравимата история "1001 нощ" (Binbir Gece), от дълго време се е запалила по кулинарията, като споделя в профилите си в социалните мрежи доста често снимки как твори в кухнята, а след това и на изкушенията, приготвени от нея. Чаровницата предпочита да приготвя сладкарски изделия, а мечтата ѝ дълго време бе да открие собствена кафе-сладкарница. И тя се сбъдна в началото на тази година! Бергюзар откри своето бленувано заведение в тузарския истанбулски квартал Джихангир, като то носи името "Not Just Coffe" (в превод от английски "Не просто кафе"). В него красавицата и екипът ѝ приготвят различни сладки изкушения и напитки, като новото начинание на Корел към момента върви повече от добре. Докато още се снимаше в "Справедливостта на Кара" (Karadayi), приключил през юни т. г., тя не можеше да намира достатъчно време за кафе-сладкарницата, но сега, вече няколко месеца след края на криминалната драма, тя се е отдала единствено на нея и нейната поддръжка. Освен за кафе-сладкарницата си, отскоро Бергюзар прекарва времето си и грижейки се за малко кученце, осиновила си преди два месеца. 

Серенай Саръкая пък е сред най-известните актриси, занимаващи се непрофесионално с музика! Чаровната блондинка, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Сезони на любовта", от дълго време се занимава със своето хоби да се изявява като певица, като дори няколко пъти показа таланта си пред милионите си почитатели на телевизионните екрани. Серенай неведнъж се изяви като музикална изпълнителка в тоталния хит "Кварталът на богатите" (Medcezir), с което си спечели още хиляди фенове. Според мнозина певческият талант на Саръкая не е никак малък, като тя има потенциал да го развие и да започне да се занимава професионално и с музика, освен с актьорство. Красавицата впечатли милионите зрители в Турция най-вече с изпълнението си на една от любимите песни в южната ни съседка "Ah bu ben" (в превод от турски "Ах, този "аз"!"), която освен че изпя в дует със своя бивш екранен, а и реален партньор Чаатай Улусой, първоначално я изсвири и на пиано. Можете да чуете кавъра им в "Кварталът на богатите", взривил социалните мрежи и интернет-пространството, от тук! Междувременно Серенай има планове да започне професионално да се занимава с музика и дори да издаде собствен албум, но не и на този етап. 

Чаала Кубат пък е сред изявените актриси, занимаващи се активно и със спорт. Чаровната блондинка, която стана популярна след участието си в обичаната от милиони криминална драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar), в която изигра ролята на комисар Елиф, от няколко години се е отдала на водния спорт сърф. Чаровницата се занимава професионално с това и дори вече няколко лета подред дава уроци по сърфиране заедно със своя съпруг, който я запалил по този спорт и с който основали училище за курсове по каране на сърф. Чаала се занимава най-вече с обучението на деца, като неведнъж е споделяла, че работата ѝ я зарежда с много положителна енергия. В средата на миналата година се роди дъщеричката на Кубат, като тя сподели, че заедно със съпруга ѝ ще научат и нея да кара сърф, а курсовете ѝ ще започнат съвсем скоро, въпреки че е все още бебе. Чаала неведнъж се е явявала на престижни състезания по сърф, на които се е представяла повече от добре. Освен водните спортове, бойните изкуства също са хоби на Чаала, която тренира и жио-жицу. 

Йозджан Дениз също е сред актьорите, занимаващи се с музика. Любимецът на милиони зрителки по света, който у нас познаваме чрез участията му в хитовете "Млечният път" и "Имението с лозите", се занимава професионално с музика, като от дълги години той освен актьор е и певец. Йозджан започва да се занимава активно в музикалния бранш през 1992 г., като е любопитно, че това е първият му талант, който открива. Впоследствие той започва да се изявява и като актьор. Първият си музикален албум Дениз издава през 1992-а, като досега е издал още над десет, постигнали небивал успех. През изминалото лято разнородният талант за пореден път се изяви като певец, снимайки се в рекламата на популярната газирана напитка "Кока Кола", в която изпълни песен заедно с друга известна турска певица Съла. Йозджан, снимащ се в момента в хита по StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), неведнъж е споделял, че има планове да се отдаде изцяло на музикалната си кариера и скоро да проведе турне из цяла Турция от няколко свои концерта. 

Нургюл Йешилчай има доста интересно хоби, с което си занимава от няколко месеца. След края на първия сезон на тоталния хит "Счупени парчета" (Paramparca) през юни месец т. г., през изминалото лято чаровната актриса започна да се занимава с бродерия! Красавицата, станала популярна след участията си в хитовете "Вярна на себе си", "Любов и наказание", "Имението с лозите" и "Ангелският остров", уши доста гоблени, които сподели със стотици хилядите си последователи в социалните мрежи. Всички харесаха шивашките произведения на Нургюл, която като за начинаеща се справи доста добре с бродериите, водейки се и по дадени модели, но и измисляйки собствени интересни идеи. Освен с бродерия Йешилчай обича да прекарва времето си и сред природата, пътувайки доста често до различни дестинации заедно със своя десет-годишен син или със своята половинка. 

Енгин Йозтюрк пък е сред младите актьори, които си падат доста по екстремните преживявания. Любимецът на хиляди млади зрителки по света е запален по мотоциклетите, като отдавна има и свой собствен такъв. С него освен че често успява да се спаси от натоварения трафик по истанбулските пътища, Енгин изживява много екстремни и вдигащи адреналина моменти. Естествено, актьорът от сериалите "Пепел от рози" и "Великолепният век" винаги носи предпазни средства като каска и наколенки, на които за щастие никога не му се е налагало да разчита, а да се надяваме и че занапред ще е така! Енгин, също като Серенай, която показа своя певчески талант в сериала "Кварталът на богатите", успя да впечатли зрителите в южната ни съседка с уменията си по каране на мотор в медицинската мелодрама "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) от изминалата есен, в която той се изяви като доста добър мотоциклетист и показа завидни умения. 

Има доста актьори, занимаващи се и с благотворителност през свободното си време! Сред тях най-изявените са Туба Бююкюстюн, Мурат Йълдъръм и Берен Саат! Именно за техните благотворителни каузи посветихме последното издание от предишния първи сезон на рубриката ни "Любопитно", което можете да си припомните от тук! Туба Бююкюстюн неведнъж е посещавала страните от Арабския свят, вдъхвайки кураж и сили на страдащите от войните там бежанци. През изминалото лято тя направи още една изключително благородна постъпка - отряза косата си и я дари за направата на перуки за онкоболни деца. Берен пък се е занимавала с по-нестандартна благотворителност, като чаровницата веднъж бе присъствала на важно спортно събитие, организирано в подкрепа на болните от различни заболявания хора, облечена в доста интересен спортен елегантен екип. Мурат пък миналата година посети за кратко Грузия, като бе специален гост-член на журито в грузинското издание на танцувалния формат "Dancing Stars", също за да помогне на болни деца.

Башак Саян стана изключително популярна след участието си в най-успешната турска семейна драма "Листопад", пресъздавайки образа на Джейда. Талантът на чаровната брюнетка обаче не опира само до актьорството! Мнозина знаят, че от доста време насам Башак се занимава професионално с писателска дейност, като вече има три издадени свои книги, постигнали небивал успех. Нюхът към изкуствата на Саян обаче не опира и до тези две! Чаровницата се занимава и с изобразително изкуство, но с него, за разлика от актьорството и писателството - непрофесионално и в домашна обстановка! Чаровницата обича да рисува по големи платна и да експериментира чрез различни идеи за цветови комбинации и форми, Башак неведнъж е споделяла, че цялата ѝ къща е пълна с нейни любителски произведения на изобразителното изкуство, като тя е показвала много от тях в социалните мрежи. За мнозина този неин талант е непознат, но ето, че Вие вече не сте от тях!

Звездите от "Ифет" Дениз Чакър и Ибрахим Челиккол пък са от хората, обичащи изключително много животните! Двамата са горди собственици на впечатляващите 152 пухкави четириноги, като виновник за тази цифра несъмнено е Ибрахим Челиккол. Актьорът се опитва да прекарва всяка минута от свободното си време със своите кучета - общо 150 кангала. Наричани още турски овчарки, това са най-силните кучета в света. Ибрахим не крие, че заемат специално място в живота му и не случайно мечтае някой ден да живее в чифлик. В сравнение с него Дениз Чакър е повече от скромна - тя живее с двете си котки Шатъ и Пиринч. И докато 150-те кучета са повече от основателна причина за Ибрахим да мечтае за чифлик, котките на Дениз живеят в мезонет в европейската част на Истанбул на стойност 450 000 турски лири. Апартаментът се състои от 5 стаи и хол, а само обзавеждането му струва 200 хиляди лири, превръщайки мъркащите любимци на Дениз в истински кралици!

Синем Кобал също е сред любителите на домашни любимци. Чаровната млада блондинка се грижи за кученце на име Бам-Бам, което много обича и в което е силно привързана. Синем, която у нас сме гледали единствено в хитовата тийн-поредица "Малки тайни" и която в момента се снима в криминалната драма на ATV "Майки и мащехи" (Analar ve Anneler), е прекарвала голяма част от почивките между снимките на миналогодишния ѝ проект "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), приключил през изминалата пролет по StarTV, именно в компанията на четириногия си приятел.

Йозлем Йълмаз също е голям любител на домашните любимци. Чаровницата, която стана изключително популярна след участието си в хита "Незабравима" (Unutulmaz), се грижи за своето кученце от породата "болонка". Йозлем, която миналата есен се снима в провалилата се поредица "Безопасност" (Emanet), а в момента играе главната роля в продължилата с втори сезон криминална драма на ATV "Черен хляб" (Kara Ekmek), е изключително привързана към своя четириног приятел, с който става сутрин и си ляга вечер. Йълмаз прекарва всеки свободен момент, за да се радва на своя любимец и да го дарява с нежни ласки и много обич. Тя неведнъж е споделяла негови снимки и техни общи selfie-та в профилите си в социалните мрежи, с които е показвала, че е неразделна със своето куче.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от тазседмичната единадесета за сезона и двадесет и пета подред тема от рубриката ни "Любопитно", надяваме се, че Ви е харесала! Разбира се, има още много актьори и актриси с интересни хобита, но ние представихме само тези най-известните, обичани и харесвани! Очаквайте следващото дванадесето за сезона и двадесет и шесто подред издание следващата събота, 5 декември. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните броеве от поредицата чрез архива на рубриките ни от тук! Очакваме и Вашите предложения за това кои теми, свързани с турските сериали, да разгледаме през следващите последни есенни седмици в "Любопитно" под формата на коментари към тази статия! 

9 коментара:

Анонимен каза...

И този ли път не сте си я довършили статията?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Още вчера я завършихме, вижте и се уверете!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Тоест вчера сте написали една част и по-късно другата?

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Да.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Офф пак ли... Писна ни! Само се бавите с публикациите.... Е това е безочие! Писна ми и вече се отказвам от вас. Миналия сезон на Любопитно беше по-интересен и не правихте такива СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ. Предлагам ви предварително да си пишете информацията, а не да ни разигравате!

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
Напротив, миналата година много по-често забавяхме статиите си, докато досега от общо 70 публикувани издания на всичките ни рубрики, само 4 от тях са били пуснати в деня след обявения. Публикуваме материалите тогава, когато имаме възможност, а това се случва най-вече вечер! Имайте търпение, ако ни плащаха, щяхме да пускаме всичко в 00:00, но правим всичко на доброволчески начела заради любовта ни към сериалите и актьорите в тях! Благодарете се, че и това можете да четете, защото не виждаме някой друг сайт, който толкова подробно, често и редовно публикува подобни интересни, ексклузивни и любопитни материали за сериалите! А и с какво точно според Вас се различават първият и вторият сезон на "Любопитно"?
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Първия сезон имаше страхотни публикации, беше невероятен, а сега не е че е скучен, ама вече знаем.

Анонимен каза...

Разбирам админите, но имам и една препоръка към тях. Следващият път моля ви пуснете информация за това какво става с Елчин Сангу!
Благодаря за труда ви, защото не всеки оценява това което правите☺

Админ каза...

До 7 коментар:
Здравейте,
Това е, което можем да направим. Рубриката продължава да бъде изключително четена, всъщност в момента тя е сред най-четените и харесвани. Идеите все някога се изчерпват, именно заради това вече се колебаем дали в някакъв момент отново да подновим тази поредица.
Леки и успешни дни! :)

До 8 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за разбирането и подкрепата! Винаги, когато се случва нещо интересно около Елчин Сангу, сме го отразявали в изданията на "Турските актьори 24/7". Очаквайте следващото издание на "Любопитно" в събота, 5 декември, когато ще има интересна информация за нея, свързана с наградите "Златна пеперуда" (Altin Kelebek), провели се вчера в Турция.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.