"Турските актьори 24/7" (58): от 2 до 8 ноември 2015 г.

ноември 08, 2015
Здравейте, приятели! Днес е 8 ноември, и предстои да прочетете новото петдесет и осмо издание от най-харесваната рубрика на най-добрия блог
за сериали и теленовели у нас СЕРИАЛИ в България - "Турските актьори 24/7"! В днешния брой от поредицата предстои да Ви информираме за всичко най-актуално, любопитно и ексклузивно около любимците Ви от турските сериали за периода от 2 до 8 ноември 2015 г.! През изминалите седем дни те се променяха към добро, получаваха световни признания за пореден път, сбогуваха се с близък човек, релаксираха след стресови ситуации, биваха изненадвани от половинките си, осиновяваха си домашни любимци, разкриваха нестандартните си хобита, бяха повече от щастливи както в професията, така и в личния живот, сбъдваха мечтите си деца след години очакване, напуснаха проекти, още преди те да са започнали, запазваха хладнокръвие в критични ситуации, получаваха интересни предложения и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Младата надежда на турското кино Мерве Болуур, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Малки тайни", "Север-Юг" и "Великолепният век", определено се е променила, след като преди два месеца се омъжи за своя дългогодишен приятел и известен турски певец Мурат Далкълъч. Чаровната брюнетка наскоро бе забелязана от турските папараци да се разхожда, облечена цялата в черно, като въпреки поттискащия цвят на дрехите ѝ, настроението на чаровницата бе повече от добро. От славещата се с лошото си отношение към журналистите актриса вече няма и помен, тъй като тя с охота разказа пред тях, че се чувства прекрасно като омъжена жена и че със съпруга ѝ се разбират повече от добре и се обичат безкрайно много. "Какво по-хубаво от това?!", възкликна Мерве. Очевидно бракът е смекчил бойния нрав на Боллур, с който тя се славеше. 

2) Мега-звездата Туба Бююкюстюн с поредно световно признание! Наскоро чаровницата замина за италианския град-държава Ватикана, тъй като бе номинирана за най-добра актриса от престижните телевизионни и кино награди там. Организаторите на конкурса търсели за своите номинации не само актьори и актриси от цял свят, чийто талант е безспорен, но такива, отнасящи се с отговорност и голяма заинтересованост към проблемите на днешния свят. Всеизвестно е, че освен с актьорство, Туба се занимава активно и с благотворителност, като е сред посланиците на добра воля в световната организация УНИЦЕФ. Заминаването за Бююкюстюн в Италия се е случило "две в едно", тъй като там ще се заснемат и голяма част от сцените в новия филм с нейно участие, режисиран от Ферзан Йозпетек, в който тя ще си партнира с холивудската звезда Мат Дилън и чиито снимки започват до дни. Така чаровницата ще прекара няколко седмици на територията на "Ботуша". 

3) Миналата седмица Ви информирахме, че семейна трагедия сполетя младата актриса Синем Кобал, чиято баба почина преди преди дни. Дни след като това стана ясно, в медийното пространство изтекоха снимки от погребението на възрастната 67-годишна жена, на която присъстваха всички близки и приятели на семейство Кобал, включително Синем и нейната половинка Кенан Имирзалъоулу. Въпреки тежкия момент, който изживяваха всички, папараците не изпуснаха от погледите си двамата актьори, като заснеха няколко техни снимки, на които се виждаше колко съсипана е Синем и колко празен е погледът е, облегнала се до нейна скърбяща близка; как Кенан се моли за покойницата и как е начело на пренасянето на ковчега ѝ. Младата актриса, изгубила баба си, въпреки трагедията продължава да се снима в новата криминална драма на ATV "Майки и мащехи" (Analar ve Anneler), излъчваща се всеки четвъртък, проявявайки силен и борбен характер. 

4) След стреса и всички здравословни проблеми, които актрисата Серенай Саръкая преживя миналата седмица, преди няколко дни тя бе забелязана да излиза заедно със своята половинка и известен млад турски актьор Керем Бурсин от спа-център в Истанбул. Въпреки всичко, което преживя младата чаровница, оперирайки една от гърдите си със съмнение за рак и след това превенционно премахвайки силикона от тях, тя вече изглежда по-спокойна и щастлива, както преди. Пред дебнещите журналисти двамата влюбени споделиха, че са посетили спа-центъра и са се отдали на дълъг отпускащ масаж, за да се отърват от натрупания стрес и да се успокоят, едновременно прекарвайки време заедно. Пред медиите Серенай сподели, че вече е много по-спокойна за здравето си и призова феновете ѝ да не се тревожат за нея. 

5) Както Ви информирахме и в предишното издание на "Турските актьори 24/7", миналата седмица най-известният турски актьор Къванч Татлъту ("Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето") отпразнува своя тридесет и втори рожден ден. Празникът за мега-звездата на турското кино обаче продължи и няколко дни след това! Наскоро половинката на Къванч - Башак Дизер, за която отскоро се спекулира, че той ще се ожени, организира парти-изненада за своя любим, като покани всички негови близки и приятели на специално следрожденно празненство в любимото заведение на Татлъту "Сохо Чецони" в Истанбул, което тя бе наела специално за мероприятието. Изненада за Къванч бе освен това неочаквано парти и тората, която любимата му бе лично приготвила и която бе под формата на цифрата "8", любима на актьора. На партито присъстваха редица бивши колеги на Татлъту, сред които Седеф Авджъ, Зейнеб Бешерлер, Баръш Фалай, Ръза Коджаоулу и други. 

6) Младата надежда на турското кино Джейда Атеш, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в тоталния хит "Огледален свят", наскоро в профилите си в социалните мрежи своя снимка, на която позира с... малко кученце! Фотосът събра хиляди лайкове от феновете на чаровницата, които останаха очаровани от малкия пухчо. Малко по-късно преди свои близки Джейда споделила, че кученцето е нейно и го е приютила у дома си преди няколко дни. Любопитно е, че в дома си допреди това Атеш се грижеше са още две кучета, които продължава да обгрижва и да им подсигурява подслон и любов, а с новото домашните ѝ любимци стават вече три! Блондинката, снимаща се в момента в новия сериал на ShowTV "Безгрижен живот" (Gamzis Hayat), разкрила, че всеки ден вижда доста бездомни животни и че ако би имала тази възможност, би се погрижила и взела при себе си всички. Според нея дори намерената алтернатива за този проблем - приютите за бездомни животни, били в много лоши състояние, а собствениците им не се отнасяли добре с четириногите. 

7) Наскоро изключително обичаната турска актриса Бену Йълдъръмлар, която у нас сме гледали в хитовете "Листопад" и "Другите отчаяни съпруги", сподели със света своето хоби, което крила дълги години. Преди няколко дни чаровницата сподели в профилите си в социалните мрежи няколко свои снимки, на които позира с интересни, оригинални и шикозни ретро-шапки, с което предизвика интереса на почитателите си. Актрисата, която за последно се снима в провалилия се проект на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), в който изигра главната роля и който приключи през изминалата пролет, сподели пред медиите, че отдавна колекционира различни шапки и има цяла колекция от такива у дома, като от доста време била зарибена към аксесоарите за глава, но чак сега решила да сподели това с всичките си фенове. 

8) Един от най-дългоочакваните филмови проекти тази година - "Див мед" (Delibal), ще направи премиерата си в турските кина само след месец и половина - на 25 декември! Филмът, в който главните роли играят двамата млади и изключително обичани от зрителите актьори Чаатай Улусой ("Огледален свят" и "Кварталът на богатите") и Лейля Лидия Туутлу ("Справедливостта на Кара"), се очаква да счупи всички всички боксофис рекорди и да се превърне в най-гледаният кино-проект тази година. Целият интернет от няколко седмици говори само това изключително събитие, като само за месец трейлърът на изключително обещаващия проект бе изгледан внушаващите близо 1 500 000 пъти! За да се уверите, можете да го видите от тук, а с български превод - от тук! В "Див мед", продуциран от Ay Yapim, ще се разказва за бурната любовна история на двама млади колежани, току-що постъпили в университета, изграни от Чаатай и Лейля. 

9) Изключително популярната турска актриса Нургюл Йешилчай в момента е в изключително добър етап от живота си както в професионален, така и в личен план. След като поредицата с нейно участие "Твоят мой живот" (Paramparca), стартираща утре вечер у нас по БТВ, продължава да постига отлични рейтинги и с втория си сезон, любимката на милиони зрители по света е на върха от щастието, тъй като допреди да се включи в този сериал последните ѝ няколко проекта се проваляха. Личният живот на Нургюл също е във възход! Наскоро чаровницата бе забелязана да се разхожда късно вечерта в Истанбул заедно със своята половинка - неизвестния Йозгюр Инал, като двамата вървяха ръка за ръка и изглеждаха повече от щастливи заедно. Журналистите не пропуснаха да зададат на Йешилчай и любимия ѝ въпроса дали смятат да сключат брак в скоро време, като на него актрисата отговори, че все още нямат такива планове. Тя не пропусна да се похвали, че с Йозгюр се чувства повече от щастлива и че двамата се разбират много добре. 

10) ЕКСКЛУЗИВНО! След като в края на изминалия телевизионен сезон от KanalD обявиха финала на една от най-обичаните и дълги криминални поредици "Опасни улици" (Arka Sokaklar) и след множеството слухове, че сериалът не е приключил и ще се завърне по ATV, сега вече има повече яснота по въпроса! Вече е официално потвърдено, че обичаният от милиони зрители в южната ни съседка сериал ще има продължение! Изненадващо е обаче, че то няма да се излъчва по дълго спекулираната ATV, а по конкурентната FOX, която в момента не е в най-добрата си светлина и определено има нужда от хит, който да я вдигне отново на крака. Очаква се новите епизоди на "Опасни улици" да започнат през декември, като най-вероятно ще се излъчват в сряда или събота, замествайки една от провалилите се тази есен хитови допреди това поредици "Семейството на съпруга ми" или "Сезонът на черешите". Илкер Инаноулу, Гюлчан Арслан, Берил Каяр, Мюдже Боз и Джан Нергиз вече няма да гледаме в кримката, но за сметка на това ни предстоят срещи с нови герои и със завръщащия се Уур Пекташ, познат като комисар Мурат. Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" за повече информация през следващите седмици!

11) Една от най-обичаните турски актриси Айча Бингьол, която у нас познаваме като Джемиле от изключително успешната семейна драма "Времето лети", предстои да стане майка! След като в "Oyle Bir Gecer Zaman Ki" изигра ролята на майка на четири деца, 40-годишната чаровница най-сетне ще изпита майчиното чувство и в реалния живот! След се омъжи за своя съпруг Али Алту преди петнадесет години и от тогава двамата не спираха с опитите си да създадат поколение, сега щастието най-сетне им се усмихна! Пред свои близки Айча наскоро споделила, че е изключително щастлива от бременността си и че според последния ултразвук, който направила при своя гинеколог, тя чака близнаци! След около две седмици тя отново ще отиде на преглед, като тогава вероятно ще стане ясен и полът на бебетата. В момента Бингьол и съпругът ѝ се молят единствено всичко да бъде наред с децата и да се родят живи и здрави. Междувременно Айча продължава да играе в театралната постановка "Хензел и Гретел". 

12) Турският актьор Мехмет Асланту напуска екипа на сериала "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi), още преди той да е започнал! Актьорът, който у нас познаваме чрез ролята му в "Истанбулска приказка", неочаквано и по незнайна причина се оттеглил от дългоочаквания проект, в който щеше да си партнира с мега-звездите на турското кино Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм и щеше да пресъздаде образа на Азис. Така поредицата, чиято дългоочаквана премиера бе планирана за началото на идния месец декември по StarTV, ще трябва да се отложи още малко време, докато продуцентите на намерят заместник на Мехмет Асланту. Сред актьорите, на които те се спрели, били Халюк Билгинер и Ердал Бешикчиоулу, с които водели преговори през последните няколко дни. Това не е единственият проблем, споходил обещаващия и дългоочакван от зрителите проект. Напомняме, че той трябваше да започне още през изминалата пролет, но заради проблеми със сценария бе отменен. Да се надяваме, че до края на тази година "Кралица на нощта" ще започна! 

13) Стресов момент изживяха наскоро младата турска актриса Пелин Карахан и съпругът ѝ и баща на сина ѝ Али Демир Беди Гюнтай. На връщане от приятелско събиране със семейния автомобил, пътно-полицейски екип спря возилото насред пътя и помоли шофьорът Бедри да даде проба за алкохол. Той с охота се съгласи, като дрегерът отчете 0.5% промила алкохол в кръвта, които са под опасното ниво в южната ни съседка. Така чаровницата, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век" и половинката ѝ се разминаха от глоба, но вече ще имат едно на ум за това как да се прибират у дома след подобни приятелски сбирки, на които се почерпват с алкохол. Любопитно е, че по време на теста и двамата проявиха изключителна хладнокръвност, което направи голямо впечатление както на полицейския екип, така и на дебнещите папараци отсреща им папараци.

14) През 2010 г. изключително популярната турска актриса Бергюзар Корел изигра главната роля в хита "Безкрайна песен" (Bitmeyen Sarki), закупена у нас. В нея героинята на чаровницата бе певица, като тя неизбежно трябваше да пее в някои моменти от сериала. Година след това екип от специалисти по музика поканиха Бергюзар на обучение по пеене при тях, тъй като те откриха неразвит певчески талант у нея именно чрез ролята ѝ в горе-споменатата продукция. Тя прие предложението им и записа два кавъра на известни турски песни в звукозаписно студио, които обаче така и не видяха бял свят. Сега, няколко години по-късно, към Бергюзар отново е отправено подобно предложение, но този път по-мащабно - да запише няколко свои авторски парчета, написани специално за нея, които след това да включи в своя първи музикален албум! Преди това обаче тя щяла да премине през сериозно обучение, за да бъде всичко максимално изпипано и професионално. Към момента Корел все още се колебае дали да приеме. 

15) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 9 ноември, ще бъде публикувано издание №84 от "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 10 ноември, ще можете да прочетете третия брой от "Твоят мой живот", в който ще разберете какво да очаквате в следващите пет епизода от едноименния нов турски сериал, започващ утре вечер по БТВ. В сряда, 11 ноември, пък идва ред на деветото за сезона и четиридесет и второ подред издание от "Музиката от турските сериали", в което ще представим музикалните теми от ретро-сериала "Брак с чужденец" (Yabanci Damat). В четвъртък, 12 ноември, ще бъде публикувано петнадесетото ни двойно интервю, което ще е с Йозге Гюрел и Серкан Чаноулу от "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi). В петък, 13 ноември, ще можете да прочетете деветия за сезона и двадесет и трети подред брой от "Успехът на...", в който ще анализираме успеха на "Двете лица на Истанбул" по света. В събота, 14 ноември, пък идва ред на деветата за сезона и двадесет и трета подред тема от "Любопитно", в която ще представим екранизираните в сериали турски романи. И в неделя, 15 ноември, очаквайте издание №59 от "Турските актьори 24/7"!

1 коментар:

Анонимен каза...

Какво е станало с Елчин Сангу през седмицата, на една снимка беше с превързана ръка ?

Предоставено от Blogger.