Неслихан Атагюл и Бурак Йозчвит: "Много сме щастливи"

Здравейте, приятели! Отново е четвъртък, а това означава, че отново предстои да прочетете двойно интервю с Ваша любима екранна двойка
от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция! Двойните ни интервюта започнаха публикуването си в началото на месец август т. г., като съвсем скоро предстои да отбележим три месеца, откакто те започнаха! Напомняме, че допреди това отново всеки четвъртък отново четяхте интервюта, но само с по един Ваш любим турски актьор. Днес е 29 октомври и предстои да прочетете ексклузивно интервю от преди няколко дни със звездите от стартиралия наскоро нов турски сериал "Черна обич" (Kara Sevda) - Неслихан Атагюл и Бурак Йозчивит! Преди да започнем, нека Ви запознаем накратко с биографиите на тези двама актьори! Неслихан е родена на 20 август 1992 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 23 години, зодия лъв. Освен с ролята си в "Двете лица на Истанбул", където изиграва образа на бедната и скромна Нериман, у нас е позната и с по-малкия си персонаж в най-успешната семейна драма "Листопад" (Yaprak Dokumu). Актьорският ѝ талант пък бива за първи път подобаващо оценен във хитовия филм "Чистилището" (Araf) от 2011 г. Бурак пък е роден на 24 декември 1984 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 30 години, зодия козирог. Започва да се занимава с актьорската професия още от 2006 г., когато е едва на 22 години, изпълнявайки малки роли в различни сериали и филми, като преди това е и професионален модел. През 2010 г. получава първата си съществена роля в мелодрама, а именно тази на Четин в турския тийн-сериал, излъчен и у нас преди няколко години - "Малки тайни" (Kucuk Sirlar), чрез която придобива и доста голяма популярност. Световната такава обаче го спохожда през 2011 г., когато взема участие в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), в която изиграва Малкочоулу Бали Бей. Последната му роля в сериал бе през 2013-2014 г. в съвременната адаптация на класиката "Чучулигата" (Calikusu), в която си партнира и със сегашната си половинка и актриса Фахрие Евджен ("Листопад"). Последната му роля пък бе във филма "Любов като теб" (Ask Sana Benzer), в който също си партнираше с Фахрие. Време е да започваме с интервюто!

Неслихан Атагюл:
Когато все още бяхте нова в актьорския бранш, стремяхте ли се към голямата слава, споходила Ви през последните години?
Никога не съм имала амбицията да стана известна. Винаги съм се стремяла към едно - родителите ми да се гордеят с мен! Аз продължавам да мечтая за това, като го постигам, работейки така, както трябва. Когато си поставя нещо за цел, не спирам да се опитвам да го постигам, което е една от доста добрите ми черти на характера. Упорствам и дори се инатя, докато не стигна до там, на където съм се запътила!

Започнахте актьорската си кариера едва на 14 години чрез малката си роля в "Листопад". Сега, години след това, сте една от най-известните турски актриси. Очаквахте ли това?
Честно казано, не си спомням. Тогава бях много развълнувана и амбицирана да покажа повече, но за съжаление ролята ми не го позволи, аз бях просто един детайл от историята. Тогава бях и твърде малка, трябваше да съчетавам снимките с ученето, не знам дали в такъв период едно младо момиче може да очаква да стане известна в бъдеще. Тогава правех всичко за момента, докато сега не е така.

Разкажете ни повече за семейството си!
Баща ми е шофьор, а майка ми - домакиня, общо взето израснах в едно напълно обикновено обикновено семейство. Имам брат, който в момента е на седем години и на когото съм кака. Още като малка имах интерес към актьорската професия, като винаги, когато ме питаха каква ще стана като порасна, аз отговарях: "актриса"! А бях едва на осем годинки... Когато станах на 13, започнах да се целя именно към този бранш, майка ми ме записа в много кастинг-агенции, не след дълго ни се обадиха, явих се на прослушване и така започна всичко. Така, както го разказвам, звучи много лесно, но всъщност само аз знам какво преживях, за да стигна дотук.

По онова време вече нямаше ли компютри, не Ви ли одобриха по този начин?
Не, тогава нямахме компютър у нас. Имахме три домашни любимци - котка, куче и едно малко птиче, те изискваха много грижи и разходи, нямаше как да отделим средства и за подобен лукс. Трябваше да прикачим към молбата си и снимка, затова майка ми отиде до агенцията и предаде моя хартиена. Минаха доста месеци, докато ни се обадиха, дори в един момент загубих надежда, че ще ме приемат, но след цели шест месеца ни се обадиха и съобщиха, че са ме одобрили! Бях колкото щастлива, толкова паникьосана и уплашена да не се проваля!

Защо се страхувахте?
Защото всички сме ставали свидетели, дори и по онова време, на разбити и неосъществени мечти на млади кандидат-актьори и актриси, които получават от журито на кастингите много негативи и общо взето повечето от тях се отказват от целите и мечтите си. А сега, израствайки, научих, че тези кастинги не могат да определят живота и мечтите ти.

Какво през годините Ви мотивираше да продължите напред с актьорството?
Когато ме одобриха, си казах, че винаги ще съм себе си и ще следвам мечтите си. Продължавам да правя това и до днес и никога не съм изневерявала на тези свои два принципа. На 13 години изиграх първата си роля във филма "Първа любов" (Ilk Ask) и веднага след това получих признанието "Най-обещаваща млада актриса" на златните филмови награди. Това колкото вдигна самочувствието ми, толкова ме и мотивира да продължа напред и да ставам още по-добра. На 14 участвах в "Листопад", като след това си дадох дълга почивка, през която се отдадох изцяло на образованието си. На 18 се завърнах на екран и оттогава досега не съм спирала да играя.

Преди време се обявихте против използването на смартфони и носенето на скъпи обувки като "Converse". Защо?
Аз не съм против точно тези неща от живота, защото не те са най-големият проблем на днешното общество. Против съм това, че те отдалечават хората един от друг, целите на младежите вече станаха не да изкарат добри оценки в училище или да правят добрини, а да си купят най-новите модели смартфони или обувки. Това не е добре! Напоследък всеки, когото срещна навън, се е вторачил в телефона си и си пише с някого. Аз не приемам тези човешки взаимоотношения за нормални. 

Но сега сте със смартфон в ръка...
Така е, защото вече нормалният ни начин на живот го налага. Аз ползвам този телефон, само за да се обадя на близките си или за да гледам клипове, нито си пиша чрез него с приятелите ми, нито по цял ден вися в социалните мрежи. Имам смартфон, но нямам последен модел обувки, нали? Защото целейки се в едни и същи неща, ние ставаме не оригинални, а обикновени и еднакви с всички останали, изгубваме стила и мнението си. Изгубваме смелостта да бъдем различни!

Разкажете ни повече за новия проект "Черна обич" и героинята Ви в него?
Това е един нов сериал, който ще се излъчва всяка сряда по StarTV. Каква е новата ми героиня Нихан? Тя е студентка, чиято единствена цел в началото на историята е да завърши образованието си успешно. Идва от богато семейство, свикнала е да живее в лукс, а това съвсем естествено не ѝ позволява самостоятелен начин на живот, тя разчита главно на близките си и все още е като малко дете. В един момент обаче тя неизбежно се сблъсква с живота и много трудно започва да се учи да се справя сама с трудностите, които той ѝ поднася. Неин ментор в този труден етап от живота ѝ ще бъде един мъж, който ще се превърне във всичко за нея. Зрителите ще проследят голямото развитие на моята героиня по време на целия сериал, от самото му начало до самия му край. Приех ролята на Нихан в "Черна обич" и защото тя много ми допадна, и защото сериалът е продуциран от "Ay Yapim" - компанията, с която работих за първи път. Тя има голяма сантиментална стойност за мен!

В "Черна обич" се разказва за богато момиче и бедно момче - вече отдавна пресъздадена сюжетна линия. Отличава ли се този проект от всички останали?
Естествено, че се различава. Всяка една история, независимо дали във филм или сериал, е напълно различна от всички останали, оригинална сама по себе си. Неизбежното е, че всички филмови и телевизионни проекти се крепят на една и съща основа - любовта между бедно момиче и богато момче или обратното. Това няма как да бъде променено и именно това всъщност се харесва на зрителите, свикнали с тази рутина. Ако няма такава сюжетна линия, те ще се шокират и съвсем естествено продукцията няма да им се хареса. 

Отношенията Ви с Кадир Доулу според мнозина са много скучни - двамата си седите предимно у дома и обсъждате сценариите, които получавате като предложения...
О, изобщо не ни е скучно. Въпреки че вече повече от година сме заедно, все още не сме се опознали напълно и винаги има за какво да си говорим и то по много забавни и интересни теми. Факт е, че прекарваме доста време у дома, но пък през изминалото лято прекарахме една страхотна почивка заедно в голям морски курорт, където, естествено, няма как да стоим вътре. Четем и сценарии, но чрез тях черпим и вдъхновение, подкрепяме се един друг, казваме си дали дадена роля би ни отивала или не и т. н. 

Ревнувате ли един от друг, снимайки по-интимни сцени с целувки?
Категорично не. Както той, така и аз си имаме голямо доверие един в друг и знаем, че всичко е само за пред камерата. Ето това е може би един от най-големите плюсове актриса да има връзка с актьор - не се обвиняваме един друг за нищо, свързано с работата и знаем всичко еднакво добре. Представете си, че половинката Ви е завързала очите и Ви насочва къде да ходите. Вие ѝ имате пълно доверие, нали?! Така сме и ние с Кадир - вярваме си безусловно!

Бурак Йозчивит:
Красив, успешен и талантлив актьор сте. Какво повече от това да иска човек от живота?
О, благодаря за комплиментите! Определено обаче животът ми не е розов. Всеки ден се сблъсквам с някакъв проблем, всеки ден изпитвам трудности и общо взето не се различавам по нищо от всеки друг обикновен човек, чието битие е изпълнено с трудности. Всички смятат живота ми за своя мечта, но не са на мое място, за да се уверят, че той не е такъв! Аз не винаги съм щастлив и не искам винаги да бъда щастлив. Защото само когато човек е тъжен, може да разбере и да усети щастието след това!

Какво тогава търсите в живота?
Щастието...

Нещастен човек ли сте, че да искате щастие от живота?
Разбира се, че не. Никой човек не е нещастен, защото тези, които се смятат за такива, само се смятат за такива. Имам в предвид, че търся щастливия възглед за живота. Защото обществото ни в момента е на много ниско паднало морално и духовно ниво, а това автоматично, без да го осъзнаваме, ни прави по-малко щастливи и гледната ни точка за света се променя към лошо. Аз не искам да е така!

Променя ли се гледната точка на човека за живота, докато расте или остарява?
Всички смятат, че когато са успешни в личен план и в кариерата, ще бъдат истински щастливи. Но това е само привидно щастие... Истински щастливият човек е щастлив, защото е свободен духом! Дори един затворник да е осъден на дълги години лишаване от свобода, ако душата му е на свобода и мечтите му се големи, той би бил щастлив. Именно заради това казвам, че ние сами избираме дали да бъдем щастливи или не. Определено възрастта влияе на възприятието за живота от човека. Докато бях по-млад събирах голям товар на плещите си, от който трудно се освобождавах, докато сега се стремя да щадя себе си. 

Какво ни прави добри хора?
Истински добрите хора гледат на всяко едно нещо от живота положително, независимо, че може да говорим за най-отрицателното и подтискащо. Винаги трябва да виждаме чашата наполовина пълна, а не наполовина празна. Когато намерим вътрешен покой със самите себе си, тогава можем да сме истински добре и с околните. 

Какво Ви беше най-трудно в живота Ви досега?
Досега в живота си съм натрупал доста голям житейски опит, ставал съм свидетели на всякакви неща и съм се учел много от тях. Но най-трудно ми беше да се науча да казвам "Благодаря!". Това е може би най-трудната дума за изричане, по-трудна дори от израза "Прости ми!". Когато човек благодари на живота и на околните за всичко, което му се случва, тогава той вече е изключително израснал като личност. 

За ролята си на Кемал в "Черна обич" обръснахте дългогодишните си мустаци...
Да, така е, през първите няколко дни ми беше много трудно да свикна с новия си външен вид и с усещането, че нямам мустаци. Но не съжалявам, че се съгласих да ги обръсна. Кемал е един съвсем обикновен младеж, чийто живот е изпълнен с множество трудности, съпътстващи го всеки ден. Той е студен, чието семейство трудно намира пари, с които да плаща образованието му. Уви, на много младежи в реалния живот им се налага да прекъсват обучението си именно заради тази абсурдна и нелепа причина. За съжаление, Кемал ще бъде един от тях, но както се казва - когато човек губи нещо, не знае какво печели! За него ще се отворят вратите на един нов и непознат, но обещаващ свят! Това ще изправи героя ми пред голяма дилема, той ще трябва да направи много важен избор... Спирам до тук с разказването!

Важно ли е един актьор да бъде красив на външен вид, за да успее?
Разбира се, че е важно. Но определено не това е най-важното! Всеки ден по улиците виждаме хиляди красиви хора, но не всички са актьори или актриси, нали?! Най-важен е талантът и желанието, с които играеш на сцената или на снимачната площадка. Най-важно е желанието ти да впечатлиш и докоснеш публиката или зрителите и да чувстваш след това удовлетворение от свършеното. 

Каква е тайната за успеха на даден филм или сериал?
Зрителите вече са пренаситени от различни истории и става все по-трудно да бъдат впечатлени. Съвсем естествено, режисьорите и продуцентите вече работят на много по-високо ниво от преди и са много по-мотивирани да впечатлят аудиторията, предлагайки изключително качествени проекти. Истината е, че аудиторията вече разбира дали едно нещо ѝ харесва или не само с един поглед! Вече всичко е въпрос на късмет!

Впечатлявате ли се от жълтите писания от Ваш адрес?
Не, отдавна се научих да не обръщам внимание на подобни драсканици. Предпочитам да се съсредоточавам най-вече върху работата и семейството ми, отколкото да си губя времето, ядосвайки се за някакви пълни глупости. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция, следващия четвъртък, 5 ноември! Ако дотогава много Ви липсваме, можете да си припомните предишните такива чрез архива на рубриките ни от тук, както и да давате Вашите предложения за това с кои Ваши любими екранни двойки искате да прочетете двойни интервюта до края на годината! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.