Еда Едже и Берк Октай: "Статусът на връзките ни не е сложен"

октомври 15, 2015
Здравейте, приятели! Отново е четвъртък, а това означава, че отново е време да прочетете двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от любим
турски сериал! Вече два месеца публикуваме рубриката ни всеки четвъртък, като заради големия интерес от страна на Вас - нашите читатели, тя продължава под този си формат и през есенния сезон! Днес е четвъртък, 15 октомври, и предстои да прочетете поредното интересно и очаквано от Вас интервю, което ще бъде с актьорите Еда Едже и Берк Октай от най-успешния сериал, който турската телевизия ShowTV излъчва в момента - "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik)! Преди да започнем с него, нека да обобщим накратко биографиите на тези двама любимци на зрителите! Еда е родена на 20 юни 1990 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 25 години, зодия близнаци. Чаровната блондинка започва актьорската си кариера през 2003 г., когато е едва на 13 години и когато изиграва малка роля в поредицата "Hayat Bilgisi". В България е позната чрез ролята си в най-харесвания турски сериал, даван някога у нас - "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum). В южната ни съседка Турция е много позната и чрез героинята си в тийн-хита "Мръсната седморка" (Pis Yedili) от 2011 г. В момента се снима именно в летния хит на ShowTV "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik). Берк пък празнува рождения си ден на 28 октомври, като се е родил на тази дата през 1982 г. в столицата на Турция Анкара. Стартира актьорската си кариера през 2000 г., когато е едва на 18. Първата му изключително успешна роля е тази на комисар Синан в криминалната драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar), където се снима от 2009 до 2012 г. У нас е познат още и като Хакан от мелодрамата "Надежда за обич" (Benim Hala Umudum Var) от 2013-2014 г. В момента се снима в изключително успешната романтична комедия "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik), в която пресъздава образа на Джан. Време е да започваме с двойното интервю!

Еда Едже:
От участието Ви в "Мръсната седморка" изминаха четири години. Променихте ли се за този период?
О, да, определено! Тогава бях момиче, което все още учеше в гимназията. Сега, в "Състояние на връзката: сложно", съм млада жена, завършила следването в университета. Определено много неща в мен се промениха за тези четири години. Израснах и като личност, и като актриса. Придобих много повече знания за актьорската професия и вече съм много по-сигурна на снимачната площадка. Винаги обаче може по-добре, затова продължавам да работя усилено върху себе си и като човек, и като актриса!

Какво Ви привлече в "Състояние на връзката: сложно"?
Сценарият, който ми представиха при предложението, много ме заинтригува. А това по принцип е много трудно, тъй като в днешно време историите на повечето проекти са сходни и с нищо по-различни едни от други. Докато тази е наистина изключително интересна! А и досега съм играла най-вече второстепенни роли, винаги съм била в сянката на някой друг, докато сега героинята ми Елиф е главна и целият ми актьорски талант ще блесне!

Приличате ли си с героинята Ви Елиф?
По-скоро не, не си приличаме. Елиф е изключително женствена, много кокетна и суетна, следва всички последни модни тенденции, обича да е в рокли, докато аз не съм такава. Предпочитам да обличам това, което аз харесвам, а не това, което ми се налага, както и да съм по-спортно и "casual" облечена.

В "Състояние на връзката: сложно" се разказва за един много объркан любовен четириъгълник. Вие попадала ли сте в такъв?
Честно казано, никога не съм попадала в такава ситуация, изпълнена с интриги. И да си призная, не искам никога да ми се случва подобно нещо! Като казвам интриги обаче, имам предвид не жестоки и противни, а изключително забавни и комични, но и този по-лек вариант не ми се ще да изживявам в реалността. Историята е много впечатляваща, нашите герои ще се сблъскат с живота и с всичките му лица, а зрителите много ще се забавляват.

Как бихте се държали, ако бяхте на мястото на героинята Ви Елиф?
Аз, за разлика от Елиф, виждам истината с просто око и я приемам такава, каквато е. Докато Елиф е "сляпа" в това отношение, но дори когато "прогледне", не иска да приеме нещата такива, каквито са. Мурат (Памир Пекин) проявява интерес към нея, но тя е влюбена в Джан (Берк Октай), който пък харесва Айшегюл (Серен Шириндже). Общо взето всичко е много объркано, така че не мога да отговоря какво бих направила, ако попадна в такава ситуация.

Какво отличава "Състояние на връзката: сложно" от другите сериали?
Определено сценарият на този проект го отличава най-много от всички останали сериали, излъчващи се в момента. Той е изключително различен и необикновен, зрителите много ще се изненадат, когато се запознаят с него отблизо. Същевременно няма да знаят какво и кога да очакват, а това също много ще ги забавлява и ще задържи интереса им.

Какво е състоянието на Вашата връзка?
Няма нищо в моята връзка, от което съм много щастлива! Аз и моят приятел сме заедно вече няколко години и имаме изключително силни отношения помежду си. През тези години, откакто сме заедно, никога не съм разкривала личността му пред медиите, защото смятам, че това би попречило и влошило връзката ни. Той обаче смята, че дори и да разкрия на света, че съм с него, това няма да повлияе на любовта ни. Аз все пак не искам да рискувам!

Берк Октай:
За какво се разказва в "Състояние на връзката: сложно"?
Всичко е много объркано и наистина сложно! Моят герой Джан е доста различен от всичките ми предишни образи, той не се чувства пълноценно и търси начин, чрез който да избяга от този си начин на живот и да се чувства добре. Лъч светлина за него е Айшегюл, завърнала се от чужбина в родината си, към която с времето започва да изпитва повече от приятелство. Междувременно от миналото се завръща Елиф (Еда Едже) - бившата половинка на Джан, която има намерения да започне всичко отначало с моя герой. В този любовен триъгълник се появява и четвърти човек - Мурат (Памир Пекин), който се влюбва в Елиф. Междувременно Айшегюл не усеща чувствата, които Джан таи към нея, и изпитва симпатии към Мурат. Всичко е много забавно, има много комични ситуации в сериала, наистина е интересен!

За първи път зрителите ще гледат историята на един любовен четириъгълник, в който никой не изпитва еднакви чувства един към друг...
Преди съм пресъздавал герои, попаднали в любовни триъгълници. Персонажите ми са били както добри, така и лоши. Сега всичко ми е много по-интересно, тъй като тук говорим за един наистина объркан любовен четириъгълник, за който няма надежда да се подреди, така че всеки един в него да бъде истински щастлив. Това обаче ще се случи, колкото и невъзможно да звучи. 

Това няма ли да шокира зрителите, свикнали да гледат предимно любовни триъгълници?
Факт е, че в съвременните ни истории, а дори и в тези от преди много години, се говореше най-вече за любовни триъгълници, като на края на тези истории един от този триъгълник винаги оставаше разочарован. За зрителите в началото наистина може би ще е странно да гледат любовен четириъгълник, това ще бъде шок за тях, най-вероятно. По принцип между нас, мъжете, е по-трудно едно приятелство да бъде разрушено заради любов. Докато при жените е много по-различно, защото когато стане дума за мъж, те загърбват всички други отношения и колкото и близки да са били, стават непоносими една за друга. Тези две теми също ще бъдат разгледани в сериала.

Какво Ви накара да приемете участие в този сериал?
Преди да се включа в тази поредица прочетох към седемнадесет сценария на сериали, в които ми предлагаха да участвам. Изчетох доста, но нищо не ме впечатли особено - в центъра на сюжетното развитие отново беше любов между бедно момче и богато момиче или обратното. Всичко беше еднообразно и с нищо по-различно и интригуващо. Причината, която ме накара да приема в "Състояние на връзката: сложно", е че най-сетне, за първи път, зрителите ще видят моя талант на комедиен актьор! Това много ми допадна!

В интервюта сте заявявали, че една жена може да промени живота Ви. Сега това ще се случи с героя Ви в "Състояние на връзката: сложно"...
Всъщност жената, която ще промени живота на моя герой Джан, няма да е само една, а ще са цели две! Истински ще го развълнува обаче само едната - Айшегюл, която ще го промени и ще го превърне в пълноценен човек. Тези двама наши персонажи хем много си приличат, хем имат много различия. Ще бъде много интересно за зрителите да ни гледат!

Още по-силно ли вярвате, че една любов може да промени човек?
Да, вече го вярвам и мисля много повече. Всъщност всеки един човек, с когото се срещаме и запознаваме, променя отчасти нашия живот. Но любовта го променя изцяло и ни прави други хора. Понякога дори не можем да се познаем!

Какво е състояние на Вашата връзката в реалността?
Със сигурност не е объркано и сложно! Състоянието на връзката ми е стабилно. Аз обичам моята половинка много и не искам отношенията между нас да стигат до "сложни".

Печелил сте конкурса "Най-добър модел" преди години. Как това се отрази на кариерата Ви?
Тази моя победа в този конкурс доста промени живота ми. По принцип модният подиум неотскоро е като трамплин за всеки един бъдещ актьор. Това важи като за Турция, така и за целия останал свят. Има хора, които работят с години, за да усъвършенстват актьорския си талант. За тези, които са станали популярни на подиума обаче, всичко, свързано с актьорството, е много по-лесно и бързо. Продуценти забелязват харизмата и чара ти, канят те на кастинг, предлагат ти роля, приемаш я и се впускаш в това предизвикателство. И на модния подиум, и на снимачната площадка съм бил и продължавам да съм себе си.

Връщайки се назад във времето, какво мислите за 10-годишната си кариера на актьор?
Не съжалявам за нищо, което съм направил в миналото. През тези десет години ми се отваряха много възможности да играя заедно с едни от най-големите звезди на турското кино, от което съм много щастлив! Играта ми със сигурност е далеч от перфектната, но както споменах и преди малко, аз съм себе си и съм много доволен от това. При нас, актьорите, не знаеш какво ще ти се случи утре. Искам да продължа да се развивам като актьор!
________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от любим турски сериал следващия четвъртък, 22 октомври! Ако дотогава много Ви липсваме, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук, както и да давате Вашите предложения за това с кои екранни двойки искате да прочетете такива под формата на коментари към тази статия! 

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво!Страхотно интервю!Бих искал да прочета двойно интервю с Дамла Сьонмез и Баръш Кълъч от Войната на розите

Предоставено от Blogger.