"Турция представя..." (31): какво ново тази есен по FOX?

октомври 13, 2015
Здравейте, приятели! Днес е вторник, 13 октомври, и е време за нов брой от любимата на мнозина от Вас наша рубрика "Турция представя..."!
През изминалия един месец, откакто започна нейният нов пети сезон, представихме общо 10-те нови сериали, започващи тази есен по четири от най-гледаните телевизии в южната ни съседка - KanalD, StarTV, ATV и ShowTV. Изключително радостен е фактът, че всички от тях, които вече започнаха, представиха изключително силни като за начало рейтинги и имат големи шансове да се превърнат в новите хитове тази есен и да направят така, че най-сетне тази есен успехите да бъдат повече от провалите, противно на това, което се случи през изминалите две години и за което много пъти сме писали. Никога не е късно обаче даден хит тотално да се провали, като на такива ситуации ставаме свидетели постоянно в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?". Единствената телевизия, която към момента не е представила нов есенен сериал, е FOX - най-гледаната през изминалия телевизионен сезон. Заради големия успех, който постигна с всичките си сериали през изминалите есен и пролет, тази есен медията залага изцяло на новите сезони от любимите на зрителите свои поредици. Но въпреки че залага на най-големите си хитове, които е излъчвала някога, отскоро FOX се сбогува с първото място всяка седмица и още по-лошо - вече е най-малко гледаната турска телевизия! Какво се случи с нея през изминалите първи есенни седмици, разбираме сега!

Есенният телевизионен сезон за FOX бе открит с началото на новия втори сезон на най-гледаната романтична комедия през изминалата пролет "Отново любов" (Ask Yeniden), стартирал на 15 септември. Поредицата, разказваща за играта, превърнала се в любов между главните герои Зейнеб и Фатих, изпълнявани съответно от младите надежди на турското кино Йозге Йозпиринчи ("Момичето с червения шал" и "Ангели-пазители") и Буура Гюлсой ("Незабравима", "Пепел от рози" и "Север-Юг"), продължава да постига отлични рейтинги и всеки вторник да привлича огромен брой аудитория пред екраните. Този сезон обаче очевидно тя ще бъде побеждавана от новата криминална драма на ATV "Без бандити светът е невъзможен", която отчита доста по-голям интерес. Засега обаче досегашният лидер във вторниците здраво е стъпил на второто място и не смята да слиза от него. Сюжетните линии във втория сезон на "Отново любов" отново са изключително интересни и любопитни за зрителите. След като през целия първи сезон Зейнеб и Фатих криеха от семействата си за лъжата, че не са избягали заедно за Америка, а са се запознали в самолета на връщане за Турция, разочаровани от предишните си връзки, и че Фатих не е баща на детето на Зейнеб, сега двамата разкриха тази тайна пред всички, като това ще доведе до още много драматични, но и комични ситуации. Впечатление ни направи малката промяна във визията на Йозге Йозпиринчи, която е изсветлила цвета на косата си и от тъмно кестенява сега е с червен оттенък. Най-голяма промяна във визията обаче се наблюдава при актрисата, изпълняваща майката на Зейнеб Мерием - Сема Шимшек (Дайе хатун от "Великолепният век"), която е значително отслабнала и е с по-дълга от преди коса, което я подмладява доста. 

Няколко дни след началото на новия втори сезон на "Отново любов", на 20 септември (неделя) по FOX започна новият трети сезон на една от най-успешните драматични истории, излъчвани в ефира на медията - "Този живот е мой" (O Hayat Benim). С новите си епизоди поредицата продължава всяка неделна вечер да разбира конкуренцията на парчета и да е на първо място по гледаемост, като любопитното е, че вече няколко седмици именно тази продукция е единствената, която осигурява място на телевизията си в класацията ТОП 7 в рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в която участват най-гледаните сериали за всеки един от седемте дни на седмицата. Именно това е сериалът, който единствено сред всички останали на канала е на първо място по гледаемост за деня, в който се излъчва. Поне за нас това е изключително неочаквано и изненадващо, тъй като през изминалия телевизионен сезон имаше доста по-гледани и харесвани поредици на FOX. Очевидно драматичната история на героите в тази мелодрама продължава изключително много да вълнува зрителите пред екраните всяка неделна вечер. Приятно впечатление ни направи промяната във визията на актрисата, изпълняваща главната героиня в сериала Бахар - Езги Ашароулу, която е изсветлила цвета на косата си, леко отслабнала е и така изглежда доста по-добре отпреди, с вид на истинска борбена жена, а не на плахо и наивно момиче, както преди. 

Трети на екран се завърна най-гледаният сериал през телевизионните сезони 2013-2014 г. и 2014-2015 г. в Турция "Черна роза" (Karagul). Драматичната история, която носеше най-голям успех на телевизията си през изминалите две години, започна излъчването на новия си четвърти сезон на 2 октомври (петък), като продължава да се излъчва в запазения си ден на излъчване - всеки петък. Изненадващо или не, очевидно този телевизионен сезон тази поредица ще се сбогува за постоянно с първото място, на което свикнахме да я виждаме през изминалите две години, тъй като вече има сериозна конкуренция в лицето на най-успешния нов турски сериал, започнал през изминалия междинен летен сезон - "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV. Вече две поредни седмици поредицата с участието на Елчин Сангу и Баръш Ардуч в главните роли продължава да е лидер по гледаемост всеки петък и да побеждава със сериозна разлика в рейтингите тази с участието на Едже Услу и Сарухан Хюнел, която допреди беше непобедима от нито една друга поредица и отчиташе рекордни резултати. Дали това ще продължи и занапред и "Черната роза" завинаги ще се сбогува с първото място, което заемаше три поредни сезона, или битката не е приключила и тепърва ще ставаме свидетели на обрати, предстои да разберем!

Четвърта в ефир завръщането си направи една изключително обичана и харесвана най-вече от младите зрители романтична комедия "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi). Дългоочакваният втори сезон на най-гледания сериал през лятото на изминалата 2014 г., продължил и през силния телевизионен сезон именно заради изключително високите си рейтинги, започна на 3 октомври (събота), като обаче с първия си епизод не отчете желаните от FOX високи рейтинги, а се нареди чак на трето място по гледаемост, победен от цели две други мелодрами - "Състояние на връзката: сложно" на ShowTV и "Гущерите" (Kertenkele) на ATV. Този развой обаче бе очакван от всички, тъй като в края на изминалия телевизионен сезон поредицата значително понижи интереса към себе си и отчиташе сравнително ниски рейтинги в проценти от около 3.5-4%. Въпреки това през изминалите есен и пролет тя беше най-гледаният сериал всяка събота и отново носеше на телевизията си място в класацията ТОП 7, докато този път очевидно няма да е така. С началото на новия втори сезон някои от актьорите в поредицата са променили визиите си, като доста добро впечатление ни направи новата прическа на актрисата, изпълняваща главната роля на Йойкю - Йозге Гюрел, която е с оформен бретон, а това я прави още по-сладка, чаровна и красива от преди. 

Последна в ефира на FOX на екран се завърна семейната комедия "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), която започна през лятото на изминалата 2014 г. и която именно заради изключителния успех, който постигна тогава, продължи излъчването си и през основния и силен телевизионен сезон, излъчвайки се всяка четвъртък вечер. И през изминалата есен и пролет поредицата с участието на Гьокхан Алкан и Йелиз Куванджъ в главните роли продължи да постига доста голям интерес и да бъде на второ място в деня на излъчването си, нареждайки се веднага след дългогодишния лидер в четвъртъците "Долината на вълците" на KanalD. Дългоочакваният нов втори сезон на комедийния сериал започна преди няколко дни - на 7 октомври (сряда), като през този телевизионен сезон ще се излъчва всяка сряда вечер след 20.00 часа, в нов ден на позициониране. Тази промяна FOX наложи заради изключително големия интерес към лятната си поредица, излъчваща се в четвъртък - "Нарочно любов" (Inadina Ask), която отчита доста високи рейтинги в този ден и зрителите пожелаха тя да продължи да се позиционира в четвъртък. Очевидно обаче промяната в излъчването на "Семейството на съпруга ми" няма да се отрази на комедията, която миналата сряда за първи път отчете доста ниски рейтинги и ако продължава в същия дух, скоро ще видим преждевремения ѝ финал. 

През настоящия есенен телевизионен сезон от всички 5 нови мелодрами, започнали през лятото по FOX, излъчването си ще продължи единствено романтичната комедия с Аджеля Топаоулу "Нарочно любов" (Inadina Ask), която продължава излъчването си всяка четвъртък вечер след 20.00 часа. Другият голям хит от изминалите летни месеци "В името на щастието" (Adi Mutluluk) приключва преждевременно още тази вечер от 23.30 часа, защото след като премести излъчването си от вторник в сряда, започна да отчита доста ниски рейтинги. Останалите три сериала, излъчвали се през приключилия летен сезон по FOX - "Ти си ми" (Sen Benimsin), "Богато момиче, бедно момче" (Zengin Kiz Fakir Oglan) и "Градът на ангелите" (Sehrin Melekleri) приключиха преждевременно заради ниските рейтинги в проценти, които отчитаха. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравеите, бих искал да ви попитам, дали знаете дали моше примерно, БТВ дали има планове да пусне Мецузвездни Войни : Войната на Клонингите . Питам конкретно за събота и неделя сутринта, защото знам че понякога го пускат , а и сега дават 2 епизода на шантавите рисунки и затова си мислех дали не мове единия (от 6 часа) да е на мевдузюездни войни?
Сайалявам нямам кирилица.

Анонимен каза...

https://m.facebook.com/975714939115139/photos/a.976246345728665.1073741828.975714939115139/1045771635442802/?type=3&source=48

Otnovo vasha informaciq otkradnata bez da ste spomenato,nahalni deca

Предоставено от Blogger.