"Твоят мой живот" (1): сюжета и героите - запознаване

октомври 27, 2015
След броени дни в България премиерата си ще направи един от най-харесваните и успешни турски сериали, създавани някога - "Счупени парчета"
(Paramparca)! Мелодрамата, започнала преди година в южната ни съседка, ще стартира у нас на 9 ноември (понеделник), като ще се излъчва всяка делнична вечер от 20.00 часа по най-гледаната българска телевизия БТВ и ще върви под името "Твоят мой живот". Още с началото си в Турция поредицата привлече интереса на претенциозната аудитория и се превърна в нейна любима. В момента в южната ни съседка се излъчват новите епизоди от втория сезон на мелодрамата, която продължава да се радва на небивал интерес от страна на зрителите и да постига изключително високи рейтинги. От днес, 27 октомври (вторник), СЕРИАЛИ в България започва новата си рубрика, посветена на новостартиращия у нас турски сериал, която ще бъде едноименна с него и в която всеки вторник ще Ви информираме за това какво да очаквате в следващите му епизоди. Преди това, естествено, трябва да Ви запознаем със сюжета и с героите в "Твоят мой живот". Време е да започнем!

В "Твоят мой живот" се разказва за две 16-годишни момичета - Джансу (Лейля Танлар) и Хазал (Алина Боз), които са коренно различни една от друга. Джансу е ученолюбива, възпитана и мила с всички, като е израснала в охолното семейство Гюрпънар и са я отгледали Джихан (Еркан Петеккая) и Дилара (Ебру Йозкан). Хазал пък не обича да учи и е недоволна от скромния начин на живот, който ѝ осигурява Гюлсерен Гюлпънар (Нургюл Йешилчай) - бедна, но изключително честна и справедлива жена, като двете живеят при лелята на Хазал Кериман (Нурсел Кьосе), която е алчна и мисли само за пари. Един ден, след като Джансу претърпява злополука, става ясно, че тя не е дъщеря на Джихан и Дилара и че в деня на раждането си е била разменена с друго бебе в болницата заради близкото сходство във фамилията ѝ с тази на Хазал. Младото момиче е объркано, но започва да търси биологичните си родители и не след дълго намира своята майка Гюлсерен, която също е шокирана и по този начин научава, че обичаната от нея Хазал не е нейна дъщеря. Тя от своя страна е много радостна от факта, че нейните истински родители са едни от най-заможните хора в страната и се радва, че най-сетне се е отървала от бедния живот. Какво ще се случи, след като всички научават истината за Джансу и Хазал, ще разберете от 9 ноември в епизодите на "Твоят мой живот" по БТВ! 

PictureГюлсерен Гюлпънар (Нургюл Йешилчай) е бедна и скромна, но честна и справедлива жена, чиято най-важна мисия в живота е да възпита на морал и ценности своята дъщеря Хазал, над която е треперела цял живот. След неочакваното и безотговорно изчезване на съпруга ѝ Йозкан, който е заминал за Германия преди години, Гюлсерен живее при неговата сестра и своя зълва - Кериман, заедно с Хазал. В този дом обаче и двете не намират спокойствие, тъй като тази жена постоянно им натяква, че заради нейната милост те имат покрив над главите си. Гюлсерен често сменя работните си места, тъй като често се среща с несправедливостта на живота, но винаги остава честна и почтена, с високо вдигната глава. След като научава, че Хазал не е нейната истинска дъщеря, Гюлсерен не иска да се разделя с нея, но съдбата е безмилостна ѝ я отнема. За сметка на това биологичната ѝ дъщеря Джансу се привързва силно към нея и запълва липсата в сърцето ѝ. 

Picture
Джихан Гюрпънар (Еркан Петеккая) е изключително влиятелен и уважаван мъж. Собственик е на голяма верига луксозни ресторанти, но никога не е злоупотребявал с влиянието си, държейки се с уважение и доброта към всички. За мнозина животът му е мечта - той има успешен бизнес, сплотено и уважавано семейство, възпитал е двете си деца повече от добре. Душата на Джихан обаче не е щастлива, тъй като чувствата на мъжа към съпругата му Дилара отдавна са изстинали, но той все още живее с нея, за да не разстрои децата си, а и защото вече е късно да създаде нов живот - на 41 години е. Така животът на бизнесмена е непълноценен и той не се чувства щастлив. Фактът, че обичаната от него Джансу не е негова истинска дъщеря, променя коренно живота на Джихан, като това ключово събитие го свързва неизбежно с бедната и скромна Гюлсерен, в която той се влюбва. Дали бизнесменът ще подтисне чувствата си, които не е изпитвал от години насам, и ще продължи да живее в беземоционалната си рутина или ще я разбие и ще започне нов живот, без да се интересува от мнението на околните, предстои да разберем! 

Picture
Дилара Гюрпънар (Ебру Йозкан) е съпруга на Джихан. И тя, като него, е изключително уважавана и влиятелна дама, занимаваща се с фондация за благотворителност. Консервативна и строга е, иска да управлява всичко и всички, но в един момент вече нищо не зависи от нея. Изключително амбициозна е за бъдещето на децата си Джансу и Озан, като ги следи изкъсо за това какво правят, но те страдат от това. Изградила е около себе си защитна бариера, като разкрива емоционалността си само пред най-близките си хора. Във фондацията, на която е начело, Дилара е създала привидно силни приятелства със своите съдружнички, които обаче винаги биха намерили повод да злословят по неин адрес, защото ѝ завиждат за успешния живот, който има. Хорското мнения за нея е изключително важно, като в момента, когато разбира, че не Джансу, а Хазал е нейната истинска дъщеря, тя е много притеснена да не развали репутацията си и мисли повече за това как ще се представи Хазал пред обкръжението ѝ и да не се изложи, отколкото как момичето ще приеме всичко и ще свикне с новия си живот. Още по-големият шок за Дилара идва, когато съпругът ѝ Джихан ѝ признава, че чувствата му към нея са изстинали. 

Picture
Джансу Гюрпънар (Лейля Танлар) е момичето, което е отгледано от Джихан и Дилара, но в действителност е дъщеря на Гюлсерен и Йозкан. Въпреки че няма кръвна връзка с него, Джансу много прилича по характер и поведение на Джихан, защото и тя като него се отнася с еднакво уважение и доброта към всички, въпреки че е израснала в охолство и е получавала всичко, което е пожелавала. Джансу не е разлигавено момиче, има мнение по всеки един въпрос и го отстоява винаги. Не търпи интригите и несправедливостта. Занимава се с конна езда, но винаги първото място на състезанията ѝ се изплъзва, което амбициозната Дилара не може да приеме. Именно заради това Джансу претърпява инцидент, след който става ясно, че не е дъщеря в семейство Гюрпънар. Когато се среща с истинската си майка Гюлсерен, тя я обиква истински и се привързва бързо към нея, като дори е готова да се лиши от охолния живот, за да прекарва повече време с нея. За Джансу материалните неща не са от голямо значение, а духовните.

Picture
Хазал Гюлпънар (Алина Боз) е момичето, което е отгледано от Гюлсерен, но в действителност е дъщеря на Джихан и Дилара. Тя е коренно различна от Джансу - озлобена е към всички заради това, че не получава стандарта на живот, който иска от бедната и скромна Гюлсерен. Създава интриги между хората за собствена изгода. За нея материалното благо е на първо място. Въпреки че винаги е недоволна от нея, по свой собствен начин тя обича Гюлсерен, но не го показва. По този начин притъпява и всички други емоции, които изпитва, което ѝ дава вид на безчувствено и студено момиче. Но дълбоко вътре в себе си Хазал е ранима и чувствителна и понякога се държи като малко дете. Това се дължи на факта, че е израснала без баща си Йозкан. Когато разбира, че в действителност е дъщеря на едни от най-заможните и уважавани хора в страната, Хазал е на върха на щастието, като е готова веднага да изостави Гюлсерен и стария си скромен начин на живот, за да заживее като принцеса, както винаги е мечтала. Завижда за всичко на Джансу, като се опитва да заеме нейното място в семейство Гюрпънар. Дали ще успее?

PictureРахми Гюрпънар (Дживан Джанова) е бащата на Джихан. Той, за разлика от останалите бащи, почти никога не е подкрепял сина си в неговите начинания, като не е бил до него през най-важните моменти от живота му. Живее в Санкт Петербург, Русия, където има свой собствен ресторант. В един момент обаче бизнесът му тръгва надолу и Рахми задлъжнява на опасни лихвари. Така той се връща в Истанбул, Турция, в дома на сина му, където да се укрие от търсещите го мафиоти. Джихан не приема завръщането му добре, но все пак се съгласява да остане в дома му. Рахми крие от Джихан и Дилара, че дължи пари, но в един момент лихварите го откриват и той неизбежно търси помощ от снаха си, тъй като изпитва неудобство от това да поиска пари от Джихан, на когото никога не е помагал и който е оставял винаги да се справя сам с трудностите. Рахми се появява отново в живота на сина си и семейството му точно в момента, когато разбират, че Джансу не е истинската им дъщеря. Рахми не може да приеме истинската си внучка Хазал, която смята за невъзпитана и глупава, без обноски. В един момент обаче внучката ще сложи в малкия си джоб своя дядо-интригант. 

Picture
Кериман (Нурсел Кьосе) е зълвата на Гюлсерен, в чийто дом живеят тя и Хазал. Тя е арогантна, цинична и лицемерна жена, която върши всичко с една единствена цел да получи материална изгода от това. Въпреки че е приела Гюлсерен и Хазал да живеят в дома ѝ, тя се отнася лошо с тях и ги кара да ѝ се чувстват длъжни и виновни, като постоянно изисква от снаха си да ѝ помага финансово с битовите разходи и с къщната работа, превръщайки я в слуга. Брат ѝ и бившият съпруг на Гюлсерен Йозкан е в Германия, където заради свое провинение влиза в затвора. През всичките години, откакто е заминал за чуждата държава, той е пращал на сестра си пари, с които да се грижи за Гюлсерен и Хазал. Стиснатата Кериман обаче ги е прибирала за себе си. След като научава, че смятаната от нея за нейна племенница Хазал в действителност не ѝ е такава, Кериман забравя за чувствата си към момичето и вече вижда в негово лице още по-голяма финансова тежест, отколкото преди. Кериман обаче вижда възможност за забогатяване в истинската си племенница Джансу, от чието семейство да изкопчи пари. Дали ще успее, предстои да разберем!

PictureЙозкан Гюлпънар (Толга Текин) е бившият съпруг на Гюлсерен и брат на Кериман. Когато смятаната от него за дъщеря Хазал е едва няколко-годишна, той безследно изчезва от живота на семейството си и заминава за Германия, откъдето уж ще помага на близките си финансово. Там обаче той бързо се замесва в неприятности и заради свое провинение не след дълго влиза в затвора. Сега той се свързва със сестра си Кериман, от която иска да го измъкне от пандиза, наемайки му адвокат. Междувременно събиралата през тези години малко пари Кериман, които Йозкан е изпращал за семейство си, трудно се съгласява да ги даде за брат си, но в крайна сметка се съгласява и наема адвокат, който в последствие я измамва и прибира всички пари за себе си, изчезвайки безследно. Арогантната жена крие от брат си, че Хазал не е негова дъщеря и че всъщност истинската му такава е от богато семейство. Дали Йозкан ще успее да излезе от затвора и дали отново ще се върне в живота на Гюлсерен, предстои да разберем!

Picture
Озан Гюрпънар (Бурак Тозкорпан) е синът на Джихан и Дилара. Той е по-големият брат на смятаната от него за негова сестра Джансу. Той е наивен младеж, който в стремежа си да се покаже като вече пораснал и възмъжал, попада в големи неприятности. Има голямо уважение към родителите си, като се възхищава на баща си Джихан, който обаче е изключително строг към сина си, но никога не го съди за постъпките му, а го подтиква да се учи от грешките си и да не ги прави повече. Джихан е човекът от семейство Гюрпънар, който най-трудно приема истината, че обичаната от него Джансу всъщност не е неговата по-малка сестра, с която през годините е изградил изключително силна връзка. Той не може да приеме Хазал, която още преди да научи, че му е истинска сестра и преди да я познава, му създава големи главоболия. 

PictureАлпер (Джемал Хюнал) е приятел на Джихан още от детството. Неизбежно близостта между двамата ги прави и съдружници в бизнеса, като Алпер е част от управителния съвет на голямата верига ресторанти, управлявана от Джихан. По принцип винаги Джихан е бил по-уважаван и по-успешен от него, като това е родило в Алпер комплекси и ненавист към добрия му приятел в миналото. Мъжът е алчен и арогантен, мислещ само как да забогатее. Радва се на неуспехите на Джихан, за които причина е самият той. Завижда на Джихан за всичко, което има и е озлобен към него. Ненавистта му става толкова голяма, че в един момент той не се плаши от нищо и е готов дори да убие, за да застане на мястото на съдружника си. Дали ще успее, предстои да разберем!

Picture
Солмаз (Гюнеш Емир) е жената до Алпер и най-добрата приятелка на Дилара. И тя като своя съпруг изпитва ненавист към семейство Гюрпънар, като завижда за всичко на Дилара. Алчна и безскрупулна жена, която се опитва да се изкачи на по-високо социално положение. Идва от бедно семейство, омъжвайки се за Алпер, който първоначално ѝ осигурява сигурен и заможен живот, но впоследствие парите бързо се изпаряват и двамата вече живеят от дългове към семейство Гюрпънар. Комплексирани и озлобени към всички са от това. Стои винаги до съпруга си, въпреки че често не одобрява прибързаните му решения и планове. Солмаз проявява лицемерие към Дилара, в чиято фондация за благотворителност е член. Тя е близка със семейство Гюрпънар, като знае повечето му тайни и по-пикантните ги разпространява сред останалите членове на фондацията, с което злепоставя Дилара. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от новата ни рубрика "Твоят мой живот" за тази седмица! Очаквайте следващото ѝ второ издание следващия вторник, 3 ноември, когато ще Ви информираме какво да очаквате в първите пет епизода от едноименния нов турски сериал, които ще се излъчват на 9, 10, 11, 12 и 13 ноември 2015 г. Издания от рубриката ни "Турция представя...", която се публикуваше досега всеки вторник, ще има при поява на официална информация за нов сериал, започващ в южната ни съседка, като допълнително ще Ви информираме за това кога при такива ситуации да очаквате "Твоят мой живот"! 

12 коментара:

Анонимен каза...

Тъпотия.... отново .... И рубриката любопитно развалихте....

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Защо да е "тъпотия"? Ако смятате да гледате сериала, който наистина си струва, тази информация би Ви била доста полезна. Но ако дори и да нямате такова намерение, пак чрез тази наша статия и цялостна рубрика можете да размислите и да дадете шанс на тази наистина интересна поредица. Не виждаме какво развалихме в "Любопитно", рубриката и този сезон продължава да бъде сред най-четените на блога и дори подобрява успеха си от изминалия сезон, което показва, че читателите ни продължават да я харесват и да я четат.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Тъпо е да четем какво ще се случва във филма,ако чета какъв е смисъла да гледам сериала?

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Ние няма да преразказваме подробно какво ще се случи, както правихме през пролетта в рубриката ни "Пътят на живота", а доста по-накратко само ще акцентираме какво да очаквате. А и тя ще бъде четена, естествено, само от най-любопитните фенове на сериала, нямащи търпение да разберат какво да очакват. Както се казва - за всеки влак си има пътници!
Лек и успешни дни! :)

Анонимен каза...

за всеки влак, ама без товарния

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
Хайде стига вече, цитирахме поговорката, защото наистина за всеки влак си има пътници, а специално за тази наша рубрика ще има доста, тъй като с първото си издание за отрицателно време събра изключително голям брой прочитания! Вече издребнявате и излизате от темата!
Леки и успешни дни! :)

Unknown каза...

Благодаря ви!
Беше ми приятно да прочета, вашата рубрика!
Приятна седмица!

Анонимен каза...

Филма е много хубав и различен от повечето турски сериали.

Beril каза...

Здравейте!
Беше ми приятно да прочета, вашата рубрика!
Винаги ме интересува сюжетът и равитието на събитията.Това ни най-малко не намалява желанието ми да гледам екранизацията.Турските артистите играят ролите си много добре.
Приятен ден!

Анонимен каза...

Филма наистина е хубав и рубриката Ви също..., който не желае - да нея чете. Това в никакъв случай не пречи да се гледа екранизацията...
А че турските артисти играят добре - добре, но дублажа им е наистина фантастичен, а това са наши артисти ...

Анонимен каза...

Филмът, както всички други турски сериали давани до сега у нас е хубав, заинтригуващ и увлекателен. Никой никого не задължава да го гледаш, а най-малко да коментираш нещо, което не достига до ъзнанието и не те вълнува.
Всичко хубаво!

bebi каза...

Някак много бързо ме грабна този турски сериал, макар, че по принцип са против тези сапунки, но в интерес на истината много ми хареса,страхотен е!!!

Предоставено от Blogger.