"Турция представя..." (29): есенните сериали по ATV

септември 29, 2015
Вторник е, 29 септември, и днес продължава една от любимите Ви наши рубрики "Турция представя..."! Есенният телевизионен сезон вече официално
започна както у нас в България, така и в Турция, където тази година, в сравнение с предишната, телевизиите са далеч по-скромни в отношение на новите проекти, които стартират. Именно заради това вместо днес да представим новите козове тази есен на FOX, както бяхме предвидили, ще прескочим направо в ефира на ATV, която подготвя за зрителите си три нови сериала. Това се налага, тъй като към момента от FOX не са обявили началото на нито една своя нова мелодрама, а програмата ѝ е запълнена от нови сезони на вече познатите ѝ поредици. Ще започнем с кратък анализ на случилото се с ATV, чиито нови сериали ще представим днес, през изминалата есен! Тогава медията, подобно на останалите, се бе подготвила с доста нови поредици, но повечето от тях се провалиха. Първи от тях започна романтичната комедия с Мине Тугай "Крадец на сърца" (Kalp Hirzisi), която се излъчваше всяка неделя и първоначално постигаше доста добри рейтинги, но след това спря заради сериозното им понижение. Втора започна "Трима приятели" (Uc Arkadas) с Бурак Хаккъ, който още с началото си постигна провал и приключи само след няколко излъчени епизода. Трета започна дълго отлаганата и може би най-обещаваща и очаквана тогава нова мелодрама на оранжевата телевизия - криминалната драма "Бял карамфил" (Beyaz Karamfil), който бе от създаделите на тоталния криминален хит "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu), но за разлика от него, тази постигна тотален провал и приключи скоро след започването си. Последна започна четвъртата есенна поредица на медията - криминалната комедия "Гущерите" (Kertenkele), която "счупи" каръка и постигна голям успех, като именно заради това сега е една от малкото, завърнали се с нов втори сезон. Тази есен ATV отново е подготвила на зрителите си разнообразие от нови поредици, като засега сезонът за тази телевизия започна доста добре и през изминалата седмица, както вече знаете от вчерашното издание на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", тя бе най-гледана. Време е да представим новите ѝ сериали тази есен!

"Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz):
Това е първата нова поредица тази есен на телевизията, на която тя залага изключително много през текущия телевизионен сезон и която започна още преди около месец, излъчвайки се всяка вторник вечер, и бе сред първите започнали нови есенни сериала на телевизиите. С първите си три епизода, излъчени до момента, тя постигна невероятен успех и миналия вторник, въпреки голямата конкуренция в лицето на новите сезони на големите хитове "Отново любов" на FOX и "Денят, в който е написана съдбата ми" на StarTV, както и на новия проект "Морска история" на KanalD, се нареди на първо място по гледаемост с невероятни резултати, носейки на телевизията си огромен успех и правейки началото на есенния телевизионен сезон за нея изключително силно. Главните роли в новата криминална драма са поверени на двама от най-обичаните турски актьори - Дениз Чакър ("Листопад", "Великолепният век" и "Ифет") и Октай Кайнарджа. Неин продуцент е Раджи Шашмаз, режисьор - Онур Тан, а сценаристи - Раджи Шашмаз и Бахадър Йозденер. Главният герой - този на Октай Кайнарджа, още от малък е имал една мечта - да се пребори с големите в подземния свят и да възтържествува доброто, а не злото, както е от години наред. Крачка по крачка, с годините, той успява да постигне мечтата си, като един ден именно той става най-големите сред най-големите в подземния свят и така доброто и справедливостта наистина вече е на почест там, колкото и абсурдно да звучи. С това обаче той получава редица привилегии и се запознава с огромната сила на парите, от която бива сериозно изкушен дали да тръгне по лошия път или да удържи на идеала си и да продължи по пътя на доброто, който е поел. Отговорността е голяма и той постоянно бива поставян и пред други сериозни избори, които трябва да прави. Някои от тях са грешни, други - правилни. Дали ще успее да удържи на своята вече сбъдната мечта и да продължи да бъде добрият мафиот или ще се поддаде на силата на парите, както и как се отразява всичко това на най-близките му хора, ще разберете в епизодите на новата криминална драма "Без бандити светът е невъзможен" всеки вторник след 20.00 часа в ефира на ATV. Рейтингите на поредицата можете да следите всеки понеделник в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?"!

"Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli):
Това е втората нова поредица тази есен на телевизията, на която тя също ще заложи изключително много през текущия телевизионен сезон и се надява да постигне огромен успех. Един от факторите, който със сигурност ще помогне на новия проект да се превърне в голям хит, е продуцентската компания, която ще го създаде, а именно новият изключително силен играч на турския медиен пазар Surec Film. Едни от най-големите хитове в южната ни съседка - "Отново любов", "Дъщерите на Гюнеш" и "Сезонът на черешите" са именно сред поредиците на тази компания, като се очаква и най-новият ѝ проект да последва съдбите им и да се превърне в любим на зрителите. Главните роли в тази поредица са поверени на някои добре, а други не чак толкова познати за зрителите актьори, сред които Бирдже Акалай, Сарп Аккая ("Езел"), Йълдъз Чааръ Атиксой ("Времето лети"), Ебру Чюндюбейоулу и Айча Ертуран. Лошо впечатление ни направи загрозяването на младата надежда на турското кино Йълдъз Чааръ Атиксой, която е с доста скъсена прическа, придаваща ѝ вид на по-възрастна и улегнала жена. В новия обещаващ сериал "Омъжени и яростни" ще се разказва за четири жени, които са напълно различни една от друга, имат коренно противоположни интереси, професии, начини на живот и навици, но омразата им към един мъж ще ги сплоти така, както никога не са очаквали. Този мъж е бившият съпруг на всяка една от тях, който ги е наранил изключително много и на който сега, събирайки се заедно, четирите отчаяни съпруги Есра, Мине, Серай и Дилек, ще имат една единствена обща мисия - да си отмъстят за всички сълзи, проплакали за един и същ мъж, от който са останали разочаровани. Този мъж ще е именно Сарп Аккая, с което зрителите ще го видят в напълно различна светлина от тази на предишните му роли. "Омъжени и яростни" започва на 4 октомври (неделя) и ще се излъчва всяка неделя в prime-time-а на ATV, като трейлъра му можете да изгледате от тук! Какви рейтинги ще постигне с първите си епизоди, ще разберете в следващите издания на рубриката ни "Какво гледат в Турция?"! 

"Завръщане у дома" (Eve Donus):
Това е третата нова поредица тази есен на телевизията, на която тя също ще заложи изключително много през текущия телевизионен сезон и се надява да постигне огромен успех. Един от факторите, който със сигурност ще помогне на новия проект да се превърне в голям хит, е актьорският му състав, който включва редица известни и любими на турските зрители, а и не само актьори. Сред тях са Джансел Елчин ("Огнено сърце"), Дилшад Челеби ("Огнено сърце"), Тарду Флордун ("1001 нощ") и още много други, които се очаква с новите си персонажи и дългоочаквания завръщани на екран да пленят сърцата на телевизионната аудитория. Именно горе-упоменатите актьори ще изиграят главните роли в поредицата, като Джансел ще пресъздаде образа на Юсуф, а Дилшад - на Лейля. Любовната интрига в сериала ще е именно между тях, като е любопитно, че в хита "Огнено сърце", където си партнираха в началото, също бяха влюбена двойка, чиято история завърши трагично. Дали и тук ще е така, предстои да разберем! В "Завръщане у дома" се разказва за бедния млад Юсуф (Джансел Елчин), който е израснал в семейство на рибар и е възпитан на чест, достойноство и морал. Лейля (Дилшад Челеби) пък е момиче, отгледано в богато семейство и охолство, на което нищо не му е било отказвано. Въпреки това обаче, то не е от типичните разглезени момичета, а умее и сама да се справя с много трудности, които ѝ се сервират. В един момент животите на двамата коренно различни млади ще се обърнат на сто и осемдесет градуса и между тях ще пламне истинска любов, породена от желанието да си отмъстят на общия причинител за всичките беди, сполетели семействата им. Снимките на поредицата вече са започнали, като е важно да отбележим, че голяма част от действията в първия ѝ епизод са заснети във френската столица Париж, където Джансел Елчин е снимал доста от предишните си изключително успешни проекти. "Завръщане у дома" започва на 7 октомври (сряда) в ефира на ATV, като ще се се излъчва всяка сряда вечер и се очаква да се превърне в един от най-големите хитове този телевизионен сезон. Скоро в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?" ще Ви информираме какви рейтинги ще постигне с първите си епизоди новата поредица!
_________________________________________________________________________________

Това бяха трите обявени до този момент нови есенни сериала на ATV! И през есента медията ще продължи да излъчва най-големият си хит от изминалото лято "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) всеки понеделник, както и новите сезони на двата си единствени успели да се задържат на екран свои мелодрами от предишния телевизионен сезон "Черен хляб" (Kara Ekmek) всеки петък и "Гущерите" (Kertenkele) всяка събота. Очаквайте следващото четвърто за сезона и тридесето подред издание от "Турция представя..." следващия вторник, 6 октомври!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.