"Турция представя..." (28): есенните сериали по StarTV

септември 22, 2015
Здравейте, приятели! Днес е вторник, 22 септември, честит празник на всички наши читатели! За нас почивка няма и продължаваме
да Ви информираме за всичко ново около любимите Ви сериали и актьори. Есента за нашите рубрики и проекти вече започна, като резултатите от първата есенна седмица на СЕРИАЛИ в България изключително много ни радват, тъй като блогът и до момента запазва лидерската си позиция сред всички останали конкурентни портали и то с доста сериозна преднина! Подробността на материалите ни и бързината в отразяването на най-ексклузивните новини от българския ефир продължават да са най-важните фактори за нашия успех! Днес е вторник, а както още от миналата есен знаете, това е запазеният ден за публикуване на изданията от една от най-харесваните ни и четени рубрики "Турция представя..."! Миналата седмица тя се завърна с новия си, забележете, пети сезон, като отново не ни разочарова и привлече с първото си за сезона и двадесет и седмо подред издание доста голям интерес. В него представихме двата нови есенни сериала на KanalD, като можете да си го припомните от тук! Днес ще направим същото, но с новите такива на StarTV, които обещават да са най-големите хитове този сезон. Преди това обаче нека си припомним накратко какво се случи с медията през изминалата есен! През септември м. г. по телевизията със звездичката започнаха два нови проекта - "Реакцията" (Reaksiyon) с Ибрахим Челиккол и Селен Сойдер и "Не можеш да избягаш от любовта" (Asktan Kacilmaz) с Берк Октай, които бързо се провалиха и слязоха от екран. През октомври стартираха още два нови сериала - "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun) с Йозджан Дениз и Хатидже Шендил и "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri) с Бену Йълдъръмлар, Селма Ергеч и Синем Кобал. Първият постигна невероятен успех с първия си сезон и именно заради това в момента зрителите гледат втория му. Вторият сериал пък с първите си епизоди показа доста добри резултати, но в последствие ги понижи и именно заради това през пролетта приключи с 26 епизода. През октомври започна и комедията "Изтрий началото" (Sil Bastan) с Емре Кънай и Есра Дерманджъоулъ, която обаче остана напълно незабелязана и спря заради ниските си рейтинги скоро след старта си. През декември StarTV даде началото на най-успешната нова поредица от изминалия сезон "Счупени парчета" (Paramparca) с Еркан Петеккая и Нургюл Йешилчай, която постигна невероятен успех и именно заради това в момента зрителите гледат новия ѝ втори сезон. Така стигаме до изводите, че през изминалия телевизионен сезон StarTV показа 2 нови хита и 4 нови провала, като към момента побеждава KanalD, която наложи едва 1 нов хит и излъчи цели 5 нови провала миналата есен. Време е да започнем със същинската част на днешното издание от "Турция представя..." - сериалите тази есен по StarTV!

"Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil Kosem):
Това е новият сериал, на който телевизията залага най-много през настоящия нов есенен телевизионен сезон! Както е загатното и в заглавието, той ще бъде своеобразно продължение на най-успешната турска историческа драма, създавана някога - "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), започнала в началото на 2011 г. и приключила в средата на 2014 г., показвайки цели четири сезона и превърнала се в еталон за всички останали сериали, не само за историческите. Екипът на този изключително обещаващ проект е почти същият, който създаваше и предшественика му, като продуцентската компания, заела се със създаването му, отново е TIMS Production. Любопитно е, че режисьорката на сериала Зейнеб Гюнай Тан, чийто невероятен талант у нас познаваме чрез историите ѝ в хитовете "Времето лети" и "Тайни", наскоро е напуснала екипа и на нейно място са дошли... двамата режисьори на "Великолепният век" Аяз Алптекин и Мерт Байкал, които създадоха историите в последния четвърти сезон на мелодрамата. Както всичко останало, актьорският състав на "Великолепният век: Кьосем" също е изключително звезден, като главните роли в сериала ще са поверени на завръщащата се на екран мега-звезда Берен Саат, телевизионната водеща Хюлия Авшар, младият Екин Коч ("Моето име е Гюлтепе"), Мете Хорозоулу ("Времето лети" и "Тайни"), Надир Саръбаджак ("Огнено сърце"), Кадир Доулу ("Малки тайни" и "Двете лица на Истанбул") и още много други. Важно е да отбележим, че в първите 10 епизода от поредицата ролята на Кьосем султан, поверена на Берен Саат, ще бъде изпълнена от младата гъркиня Анастасия Тсилимпо, която ще пресъздаде образа на малката Кьосем. Нека да разберем за какво ще се разказва във "Великолепният век: Кьосем"! Младият султан Ахмед (Екин Коч) току-що се е възкачил на престола на починалия си баща и предишен султан на Османската империя. Баба му Хафие султан (Хюлия Авшар) решава бързо да създаде семейство на своя внук, което да го подкрепя и в добро, и в зло, като избира младата Анастасия (Анастасия Тсилимпо) за негова бъдеща жена. Двамата млади бързо се влюбват един в друг, като както подобава, всяка една чужденка в харема на султана получава ново османско име, а това на Анастасия е Кьосем! Минава време, Ахмед и Кьосем вече са се опознали и обикнали, когато изненадващо младият султан умира. Това съкрушава цялата империя, но не и съпругата му Кьосем султан, която е готова да наследи престола му и да се превърне в първата и единствена султанка, управлявала Османската империя. Какво ще се случи, когато една млада и крехка жена се изправи с проблемите на цял един народ и през какво ще премине тя, ще разберем съвсем скоро през октомври по StarTV в най-очаквания нов сериал тази година "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem)! 

"Черна обич" (Kara Sevda):
Това е вторият нов сериал тази есен на телевизията, който също като "Великолепният век: Кьосем" се очаква да постигне невероятен успех и да се превърне в един от новите любими проекти на зрителите. Както вече знаете от изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в него главните роли ще бъдат поверени на двама от най-любимите турски актьори - Бурак Йозчивит, който у на сме гледали в тийн-поредицата "Малки тайни" и историческия хит "Великолепният век", и Неслихан Атагюл, позната в България от семейната драма "Листопад" и романтичната история "Двете лица на Истанбул". Интересното е, че в момента те двамата са най-харесваната екранна двойка от турски сериал в турското интернет-пространство и в социалните мрежи, въпреки новата им продукция все още да не е направила премиерата си там и зрителите все още да не са опознали героите им. Режисьор на поредицата е Хилял Сарал, а сценаристи - Йозлем Йълмаз и Анъл Еке. Продуцентската копания, която ще създаде сериала, е може би най-известната в южната ни съседка, а и у нас Ay Yapim. Ето за какво ще се разказва в новия сериал "Черна обич": Кемал (Бурак Йозчивит) е млад минен инженер, който работи неуморно в мина в областта Зонгулдак. Той е млад и скромен мъж, посветил се изцяло на семейството си и възпитан на чест, достойнство и морал. Нихан (Неслихан Атагюл) пък е весело и жизнерадостно младо момиче, което е израснало в охолство и богат живот, без да е лишавано от нищо. Тя е вечно усмихната и всички други момичета на нейната възраст мечтаят да имат нейния живот. Кемал и Нихан са две коренно различни личности, два противоположни характера, израснали и възпитани в две напълно различни среди и имащи тотално различни идеали и цели в живота. Въпреки това обаче един ден те ще се срещнат и съдбите им ще се преплетат. Наскоро, в един от първите трейлъри към поредицата, стана ясно, че първата среща между двамата главни герои ще бъде в автобус и съвсем като на филм, докато превозното средство прави рязък завой, Нихан ще се окаже в обятията на Кемал, който ще предотврати падането ѝ. Фрагмана можете да видите от тук! Очаквайте началото на "Черна обич" (Kara Sevda) съвсем скоро през октомври в prime-time-а на StarTV!

"Сърдечни спомени" (Hatırla Gönül):
Това е третата и последна към този момент нова поредица на телевизията със звездичката, която също е изключително обещаваща, но от медията не залагат кой знае колко на нея. В нея главните роли ще бъдат поверени на трима добре познати и любими на турската аудитория актьори, чиито последни проекти обаче не постигнаха кой знае колко голям успех - Гьокче Бахадар ("Листопад"), участвала за последно в провалилата се комедия на StarTV "Между нас да си остане" (Aramizda Kalsin), Енгин Йозтюрк ("Пепел от рози" и "Великолепният век"), за последно снимал се в приключилата заради незадоволителните си рейтинги миналата есен медицинска драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), и Онур Сайлак ("Гордата Аси" и "Огнено сърце"), който отдавна не се е снимал в сериал. Сценаристи на новата поредица ще са Дениз Йешилгюн и Есра Четек, а режисьор - Гюл Оуз. Към момента не е ясно коя ще е продуцентската компания, която ще създаде поредицата. Историята в нея също не е напълно разкрита, като към момента е обявено единствено, че героинята на Гьокче Бахадар ще изиграе ролята на отдадена към професията си медицинска сестра, живееща скромно, която ще трябва да избере между двама мъже, изиграни от Енгин Йозтюрк и Онур Сайлак. По последна информация именно образът на втория ще бъде съпругът на героинята на Гьокче, а този на първия - на новата ѝ любов. Ако е така, то медицинската сестра ще трябва да избере дали да остане със създаденото си и сплотено семейство или да се отдаде на любовта и да започне всичко отново. "Сърдечни спомени" (Hatirla Gonul) ще започне от октомври в ефира на StarTV, като скоро в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?" ще Ви информираме за това кога точно ще стартира и срещу кои сериали ще се изправи в битка за рейтинг, като ще прикачим линк и към скоро излизащия първи трейлър. 
_________________________________________________________________________________

Това са трите нови есенни сериала на StarTV! Освен тях през следващите дъждовни седмици телевизията ще продължи да излъчва другите си вече започнали и наложили се хитове "Счупени парчета" (Paramparca) всеки понеделник, "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun) всеки вторник, "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu) всяка сряда и "Любов под наем" (Kiralik Ask) всеки петък. "Малки сладки лъжкини" (Tatli Kucuk Yilancilar) скоро ще покаже последния си епизод заради ниските рейтинги, които постига. Продължават и делничните дневни сериали на медията "Цената на любовта" (Askin Bedeli) всеки делничен обед от 11.30 часа и "Прости ми" (Beni Affet) всеки делничен следобед от 17.00 часа. Следете изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?" през следващите седмици всеки понеделник за повече информация около това кога започват и кога ще се излъчват трите нови prime-time сериали на StarTV! Следващия вторник, 29 септември, очаквайте третия за сезона и двадесет и девети брой от "Турция представя..."! 

6 коментара:

Анонимен каза...

"Аромат на ягоди" ще бъде преместен най-вероятно в събота,защото "Черна обич" ще се излъчва в Сряда.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Все още това не е официално потвърдено, към момента "Мирис на ягоди" продължава да се излъчва в сряда, следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" за повече информация през следващите седмици!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Днес ще се разбере ;))

Анонимен каза...

30 септ. е следващия епизод на Аромат на ягоди

Админ каза...

До 3 и 4 коментар:
Здравейте,
Тоест сериалът продължава да се излъчва всяка сряда към този момент.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Да, на трейлъра така пише ! (:

Предоставено от Blogger.