"Турция представя..." (27): есенните сериали по KanalD

септември 15, 2015
Привет, приятели! Днес е 15 септември (вторник) и с новия си пети сезон се завръща една от най-обичаните рубрики на СЕРИАЛИ
в България "Турция представя..."! И през тази есен издания от нея отново ще можете да четете в запазения ѝ ден на публикуване - всеки вторник, за да се информирате за всичко около новите мелодрами, стартиращи в южната ни съседка! Няма да увъртаме, а направо ще започнем с днешното първо за сезона и двадесет и седмо подред, в което предстои да Ви запознаем с новите проекти тази есен на KanalD! Преди това обаче нека си припомним какво се случи с тази телевизия през изминалия телевизионен сезон накратко! Миналата година по това време медията буквално ни заля с голямо разнообразие от нови и кой от кой по-обещаващи проекти. Първи започнаха "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe) с Айча Бингьол и Мете Хорозоулу и "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artik Hicran De) с Аслъ Енвер и Буура Гюлсой. Колкото и обещаващи да бяха те, толкова и ниски рейтинги постигнаха и именно заради това спряха само след няколко излъчени епизода. Втората вълна нови продукции бе през октомври, когато започнаха още две - "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) с Нур Фетахоулу и Енгин Йозтюрк и "Незапомнените времена" (Urfaliyam Ezelden) с Мерал Четинкая и Бюлент Инал. И тези два последваха съдбите на своите предшественици, които наследиха в дните сряда и неделя, но излъчиха повече епизоди от тях - по 13, като имаха и по-висок рейтинг. Важно е да отбележим, че през ноември вторият премина в ефира на конкурентната StarTV, където бе доизлъчен. През ноември на негово място започна новата младежка поредица "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) с Шюкрю Йозйълдъз и Керем Бурсин, която също не постигна цветущи резултати, но въпреки това се задържа най-дълго в ефир и показа над 20 епизода, продължавайки до април. В началото на настоящата 2015 г. в ефира на KanalD започна последната подготвяна от медията нова поредица за изминалия телевизионен сезон "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) с Бурчин Терзиоулу и Илкер Калели, която най-сетне "счупи" каръка и представи голям успех, като именно и заради това скоро започва новият ѝ втори сезон. Важно е да отбележим и старта на първия дневен сериал на KanalD миналата есен "Писмо до Али" (Alin Yazim), който се излъчваше всеки делничен ден след 10.00 часа и въпреки че с първите си епизоди постигна немного високи за часовия си пояс рейтинги, през изминалата пролет значително ги повиши и именно заради това в момента зрителите гледат новия му втори сезон. Тази есен, за разлика от миналата, KanalD са далеч по-скромни с броя на новите си мелодрами, които са едва... 2! Кои са те, разбирате сега!

"Морска история" (Bir Deniz Hikayesi):
Това е единственият нов prime-time сериал на телевизията и следователно - тя залага най-много на него тази есен! В него главните роли са поверени на добре познати и много обичани от зрителите актьори, сред които Емир Берке Зинчиди ("Времето лети"), който за последно се снима в приключилата миналата зима комедия "Малкият господин" (Kucuk Aga) на KanalD, Бегюм Биргюен ("Цената на живота"), която дълго време отсъства от телевизионния екран в южната ни съседка, и Емре Къзълърмак, който у нас все още не сме гледали в сериал, но е изключително популярен чрез ролята си в приключилата това лято криминална драма на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask). Важна роля ще има и Джанер Куртаран, познат у нас чрез ролята си в "Листопад". Режисьор на поредицата е Айдън Булут, а сценарист - Айлин Сюер. Продуцентската компания, която ще създаде новия проект, е Erler Film. Да разберем за какво ще се разказва в "Морска история" (Bir Deniz Hikayesi)! Малкият Дениз (Емир Берке Зинчиди) живее заедно с баща си Хакан (Емре Къзълърмак) в малко крайморско градче. Въпреки че животът им е скромен, двамата са щастливи, като като едно истинско малко хлапе, малчуганът обича да прави пакости и да си играе с приятелите си. Той се различава с тях по това, че има наистина силен и необичаен за възрастта си характер. Причина за това вероятно е липсата на майка му Зейнеб (Бегюм Биргюен) в живота му, която той не помни и която когато той е бил малък, безследно е изчезнала от живота на него и баща му. Още по-интересното е, че малкият Дениз дори не знае за нейното съществуване. Когато са били млади, преди да се роди момченцето, Хакан и Зейнеб са били много влюбени един в друг, но семействата им са били против връзката им. Въпреки всичките пречки в отношенията им, двамата създават своето малко семейство и така неслед дълго се ражда Дениз. Малко след това обаче Зейнеб изчезва от живота на любимите си хора. Сега, когато малчуганът вече е по-пораснал, един ден случайно в живота му и този на баща му Зейнеб отново ще се появи, а това ще доведе до наистина драматични, разтърсващи и трогателни събития. Какво ще се случи след завръщането на младата жена, как ще реагират на това Дениз и Хакан и защо в миналото тя е била принудена да ги напусне - ще разберете още от тази вечер, 15 септември, в епизодите на новата обещаваща поредица "Морска история" (Bir Deniz Hikayesi), която ще се излъчва всеки вторник след 20.00 часа по KanalD! Любопитно е, че всички сериали на Емир Берке Зинчиди досега - "Времето лети" и "Малкият господин", са се излъчвали във вторник по KanalD, като дали техните големи успехи ще бъдат наследени от най-новата му такава, предстои да разберете в следващото издание на рубриката ни "Какво гледат в Турция?". Трейлъра към премиерата на "Морска история" вижте от тук!

"Любов и грях" (Ask ve Gunah):
След успеха, който постигна първият делничен дневен сериал на телевизията "Писмо до Али" (Alin Yazim), наредил се през изминалата пролет до най-големите дневни хитове "Прости ми" (Beni Affet), "Не ме забравяй" (Unutma Beni) и "Морска звезда" (Deniz Yildizi) по рейтинг, тя реши да продължи с излъчването на такива продукции и именно заради това от тази есен в ефира ѝ започна още една! Това е вторият нов сериал на телевизията - "Любов и грях", който започна в ефира ѝ преди две седмици - още на 31 август (понеделник), като се излъчва всеки делничен ден от 16.00 часа и до момента е показал 11 епизода. Както вече знаете от предишните две издания на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в момента все още не може да се наложи сред зрителите, но със сигурност в скоро време ще го направи, тъй като има огромен потенциал! Главните роли в новата поредица са поверени на сравнително непознати за турските, а и българските зрители актьори, сред които Текин Темел, Серен Дениз Ялчън, Елчин Атамгюч, Елиф Байсал, Ферия Ейюбоулу и други. Единствената актриса, която успяхме да разпознаем, е Тюркан Кълъч, която у нас сме гледали в хитовете "Листопад", "Перла", "Имението с лозите" и "Цената на славата". Сценаристи на сериала са Суна и Сема Тенси, а режисьори - Мустафа Котан и Джемиле Карадаш. Продуцентската компания, която го създава, е собствената такава на KanalD - D Yapim. Ето за какво се разказва в "Любов и грях" (Ask ve Gunah): Керим (Текин Темел) е успешен бизнесмен с голямо доверие и наложен статут, който има голямо и сплотено семейство и три деца. По време на благотворителен търг, на който участва, се случва въоръжено нападение, като пистолетът е насочен към Керим, но неговият шофьор се хвърля пред него и поема куршума. Дъщерята и съпругата на бизнесмена обаче са сериозно пострадали. След този тежък инцидент, животът на Керим се преобръща и наяве излизат много негови тайни, сред които е и двойнственият живот, който е водил. В историята ще се намеси втората съпруга на Керим Селда (Тюркан Кълъч), с която той е имал паралелна връзка. Между нея и другата му жена Несрин, въпреки трудния момент, ще пламне истинска война, като и двете имат тайни, за която нито едната, нито другата не знае. В един момент обаче Селда ще се окаже с голям коз в ръцете си, защото ще научи тази на Несрин и ще я използва срещу нея, за да се превърне в единствената жена в сърцето на Керим. Какво ще се случи по-нататък, зрителите в Турция ще могат да разберат всеки делничен ден след 16.00 часа по KanalD!
_________________________________________________________________________________

Освен тези два нови сериала тази есен, KanalD ще продължи да излъчва вече наложилите се свои летни хитове "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) всеки понеделник, "Ако останеш в сърцето ми" (Kalbim Ege de Kaldi) всяка сряда и "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu) всяка неделя. В началото на този месец с нов сезон се завърна хита "Войната на розите" (Gullerin Savasi), излъчващ се всяка събота, а от този четвъртък, 17 септември, отново на екран зрителите ще могат да гледат криминалната драма "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) с епизоди от тринадесетия ѝ сезон всеки четвъртък. Съвсем скоро предстои да започне новият втори сезон на друг голям хит на медията - "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), като повече информация около него можете да очаквате в следващите издания на рубриката ни "Какво гледат в Турция?". Не трябва да забравяме и делничният сериал на телевизията "Писмо до Али" (Alin Yazim), който продължава да се позиционира в ефира ѝ всяка делнична сутрин. А следващата седмица, във второто за сезона и двадесет и осмо издание от рубриката ни "Турция представя...", можете да очаквате представянето на новите сериали тази есен по StarTV! Предишните издания от поредицата ни можете да си припомните чрез архива на рубриките ни от тук!

2 коментара:

Анонимен каза...

"Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu) не го ли дават в неделя ?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Да, в неделя се излъчва, извинете ни за грешката, веднага ще я поправим!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.