Бурджу Йозберк и Берк Атан: "Героите ни са интересни"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 13 август, и днес продължава една от най-дългите ни рубрики, в които всяка седмица публикуваме интервюта
с любимите Ви турски актьори и актриси от сериалите. Отскоро тя обнови формата си, като от началото на настоящия месец август вече имате възможността да прочитате интервюта не с един, а с цели двама Ваши любимци, които на всичкото отгоре пък си партнират или са си партнирали заедно в сериал! Тази седмица, заради многото Ваши молби, двойното ни интервю ще бъде с млади и все още непознати за българската публика актьори, които обаче за отрицателно време се превърнаха в любимци на турската аудитория, а и в българското интернет-пространство се радват на голям интерес, на който всички наши читатели станаха свидетели отскоро в коментарите към публикациите ни. Днес ще Ви запознаем с Бурджу Йозберк и Берк Атан от най-успешния сериал на турската телевизия KanalD това лято "Дъщерите на Гюнеш" (Gunes'in Kizlari)! Преди това обаче нека Ви запознаем накратко с биографиите на двамата и за ролите им в хита. Бурджу е родена на 1 януари 1990 г., като в момента е на 25 години, зодия козирог. Преди години е участвала с малка роля в историческата драма "Великолепният век". В "Дъщерите на Гюнеш" изпълнява ролята на най-голямата дъщеря на главната героиня Назлъ, която е на... 17 години. Така Йозберк играе момиче, с 8 години по-младо от нея. Не ѝ личи, нали?! Берк пък е роден на 26 септември 1991 г., като в момента е на 24 години, зодия везни. В "Дъщерите на Гюнеш" изпълнява образа на доведения племенник на главния герой Халюк - Саваш, който е проблемен и затворен в себе си младеж. Време е да започнем с интервюто!

Бурджу Йозберк:
Вие сте от Ескишехирли, разкажете ни повече за този град!
Завърших университета в Ескишехирли. Този град е изпълнен с топли и добри хора, гостоприемни и отзивчиви. Израснах в едно голямо и сплотено семейство. Майка ми работеше в частния сектор, а баща ми беше държавен служител. 

Мнозина не знаят, че първо сте започнали да се занимавате с музика...
Да, така е. В прогимназията започнах да се занимавам с това изкуство, по-точно да свиря на цигулка. Семейството ни като цяло явно е привличано от музиката, защото сега пък сестра ми се учи да свири на виола.

Защо не станахте музикант?
Бях много активно и дори буйно дете. Обичах да си играя с часове навън и трудно се задържах на едно място, точно каквато е Назлъ в "Дъщерите на Гюнеш". А знаех, че музикантите прекарват доста време, свирейки на цигулка в продължение на часове. Това изкуство изисква спокойствие, търпение и уравновесеност, а аз тогава не притежавах тези качества и не можех да си представя по цял да съм затворена в една стая и да не правя нищо друго, освен да свиря. Започнах да уча театрално изкуство в университета в Хаджтепе. Тогава се запознах с Ердал Бешикчоулу, който ми проправи път в актьорската агенция и така приключението започна. Снимах се в 20 епизод на "Великолепният век", а сега съм в "Дъщерите на Гюнеш".

Как славата промени живота Ви?
Не славата, а актьорската професия ме промени. Допреди никога не съм играла на снимачната площадка в продължение на шест дни в седмицата, това е голяма промяна за мен. В един от почивните си дни наскоро реших да се отбия до търговския център и не очаквах, че хората толкова бързо ще ме разпознаят. Повечето ме молеха да си направим снимки или да им дам автографи, общо взето не можах да се разходя на спокойствие. Чувството е странно, но и хубаво.

В "Дъщерите на Гюнеш" героинята Ви Назлъ е мъжкарана, такава ли сте и в живота?
Да, има нещо мъжко в мен. Аз не съм разглезено момиче и когато стана свидетел на несправедливост, не мога да остана безучастна към това. А това за мен не е толкова мъжествено, колкото човешко. Но Назлъ е по-различен типаж, тя е с по-буен и труден характер.

Назлъ е единствената, която разбира и се интересува от Саваш в "Дъщерите на Гюнеш"...
Да, така е. Може би отношенията между тях се родиха от факта, че Назлъ не е момиче, което да се впечатли от пари, лукс и ухажори, тя е различна, също като Саваш. Той пък от своя страна е затворен в себе си, депресиран и не допуска никого до себе си. Междувременно Назлъ пък е много любопитна и мистерията около него още повече я привлича. Двамата са много интересни персонажи, а и с Берк (Саваш) много се разбираме на снимачната площадка. 

Героинята Ви обаче събира и някои отрицателни коментари от страна най-вече на момичета в социалните мрежи, които не одобряват Назлъ...
Аз заставам зад своята роля категорично. Тези коментари донякъде ме натъжават, защото тези момичета поне за мен са объркани и нямат реална представа за човешките взаимоотношения. Не само на тях, но и на голяма част от нашето общество, не се харесва факта, че Назлъ действа без да мисли за последиците и края на събитията, че е темпераментна и лесно избухваща. Нацията ни още е твърде консервативна, за да приеме нормално това, но силата да го променим е най-вече в нас, младите!

Опишете се с три думи!
Надеждна, забавна и приятелски настроена.

Не можете да толерирате...
Несправедливостта.

Не можете да устоите на...
Вкусните ястия.

Берк Атан:
В "Дъщерите на Гюнеш" показахте страхотното си тяло и жените вече въздишат по Вас. Как Ви се отразява това?
Харесва ми, но не променя характера ми.

Как се промени живота Ви?
"Дъщерите на Гюнеш" е повратна точка за моя живот, тази роля и участието ми в сериала промениха живота ми коренно. Нека да не се хваля, но докато в поредицата ме наричат убиец, никой не ме харесва и всички изпитват страх и ненавист към мен, в реалността се радвам на много позитиви. Въпреки че ми казват, че съм красив, аз се чувствам неудобно така. Това вероятно обаче ще отмине с времето.

Какви са плановете Ви?
Ще кажа само, че плановете ми винаги са дългосрочни и мащабни, в далечен план. Аз не живея ден за ден. А ако говорите за отношенията ми с жени - искам да имам връзка с искрен и интелигентен човек, с когото да се разбираме взаимно. 

Печелил сте конкурса "Най-добър модел" за 2012 г., а такъв мъж по принцип е плейбой...
Аз обичам да флиртувам, но така че да не обиждам жените срещу мен, а да се чувстват добре в компанията ми, за разлика от повечето мои връстници. Израснал съм в една къща заедно с чичо ми, леля ми, дядо ми и братовчед ми. Те ме научиха да обичам дома, но и ме възпитаха да се държа добре с жените. 

Разкажете ни повече за детството си!
Както казах, израснал съм в голямо и сплотено семейство в Измир. Майка ми имаше фризьорски салон и за съжаление рядко ни оставаше време заедно, тя беше много заета. Същевременно се интересувах доста от футбол, като с чичо ми, който се занимаваше с този спорт и ме вдъхнови, постоянно си говорехме на тази тема. 

Тогава защо не сте се насочил към спорта, а към моделството, а сега и актьорството?
За да се занимава човек със спорт, трябва да има подходящата физика, тъй като това е доста изморително. Много мои приятели са ми казвали, че аз имам тяло и дух на спортист, и са ме съветвали и подтиквали да пробия. Аз обаче съм на друго мнение, не всеки може да се занимава със спорт. А моделството за мен започна като хоби. Явих се на конкурса "Най-добър модел" за 2011 г., но тогава не го спечелих. Това ме мотивира още повече и през 2012 г. вече успях.

Помогна ли ви външният Ви вид при пробиването в актьорската професия?
Безспорно този фактор в даден бъдещ актьор е много важен, но доста по-важна е работата му, тя да бъде на ниво и да е професионална, без да се преиграва. В момента уча актьорско майсторство в университета "Beykent".

Имате ли нещо общо с героя Ви в "Дъщерите на Гюнеш" Саваш?
Аз, за разлика от него, обичам да се забавлявам, забавен човек съм, докато той е студен и скучен, поне за мен. Той живее в богато семейство и в лукс, но пък хубавото е, че не се е самозабравил от това и е земен и човечен. Наричат го "зараза"... Мисля, че нямаме някаква точна обща прилика. Но въпреки това героят ми е интересен за пресъздаване.

Смятате ли, че зрителите Ви гледат заради външния Ви вид и атлетичното Ви тяло?
Мисля, че със сигурност това се отразява на рейтингите на който и да е сериал, актьорите в него да са приятни на външност и красиви. Но, както споменах и по-рано, не това е най-важното. Интересно е, че тенденцията да се показват хубавите тела на актьорите отдавна е наложена в Холивуд, но у нас, в Турция, дойде на мода чак наскоро.

Как поддържате фигурата си?
Посещавам три пъти седмично фитнес-залата и спазвам редовно специален хранителен режим.

Обсебен ли сте от тялото си и това да трупате мускулна маса?
Не. Обичам да спортувам и да изглеждам добре, но това никога не е било мания за мен.

Опишете се с три думи!
Положителен, топъл и приятелски настроен.

Не можете да толерирате...
Лъжите и несправедливостта.

Не можете да устоите на...
Моето куче Арес.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за седмица! Очаквайте ново двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от турските сериали у нас или в южната ни съседка следващия четвъртък, 20 август! А дотогава очакваме Вашите предложения под формата на коментари към тази статия!

18 коментара:

Анонимен каза...

Kolko puti shte trqbva da vi pishem s koga iskame da chetem v ednata statiq imate 56 komentara s predlojeniq v drugata 25 i shte e dobre ako se vlushate v chitatelite.

Анонимен каза...

Neslihan Atagul vs Kadir Douglu
Berk Oktay vs Gizem Karaca
Yusuf Cim vs Demet Ozdemir
Barus Arduc vs Elcin Sangu
Serenay Sarykaya vs Chagatay Ulusoy
Pamir Pekin vs Eda Ece
Tolgahan Saysman vs Amine Gulse
Baris Kilic vs Damla Sonmez
Taner Olmez vs Hazar Erguclu
Ibrahim Celikkol vs Deniz Cakur

Анонимен каза...

Юсуф Чим с Демет Йоздемир АРОМАТ НА ЯГОДИ ; Баръш Ардунч с Елчин Санги Любов под наем ; Памир Пекин с Еда Едже Състояние на връзката ; Хазар Ергючлю с Танер Йолмез Прилив и отливи ; Серенай Саръкая с Чаатай Улусой Прилив и отлив ; Кадир Доулу с Неслихан Атагюл Двете лица на Истанбул ;
Като цяло гласувам за актьори от сериали които сега са актуални в нас и в Турция.

Анонимен каза...

До коментар 1 ти сляпа ли си, че да не видиш колко много хора искат интервю с Бурджу и Берк. След като вашите желания са по малко какво очакваш ? След като искаш да прочетеш за свойте любими актьори наакарай свойте приятели да гласуват за тях. При положение, че Бурджу и Нерк имат повече гласувания, за какво не доволстваш, ние какво да направи след като твойте актьори нямат много гласувания. Нищо няма да ти стане ако интервюто с желаните от теб актьори закъснее с 1 седмица бъди малко по съобразителна и чети и брой по добре ;).

Анонимен каза...

Do komentar 1: ti neshto ne dovijdash mai ? Burcu i Berk imat nai-mnogo glasyvani sledovatelno adminite na stranocata se vslyshvat v chitatelite ;)))

Pps. Suglasna sum s komentar 4

Анонимен каза...

Абе ей,вие нормални ли сте ??? Мале заядливи хора май си нямате друга работа,да съм казала нещо конкретно за това интервю? Говоря по принцип.НЯКЪДЕ ДА ПРОЧЕТОХТЕ,ЧЕ ИМАМ НЕЩО ПРОТИВ ТОЧНО ТОВА ИНТЕРВЮ?? Я си намерете друга работа вместо да се чудите с кого да се заяждате.

Анонимен каза...

Танер Олмез и Хазар Ергючлю

Анонимен каза...

Baris Arduc i Elcin Sangu ot Kiralik Ask i Demet Ozdemir i Ysuf Cim ot cilek kokusu

Анонимен каза...

Няма нужда да карам приятелите ми да гласуват,защото моите любимци имат достатъчно гласове. Ти така ли направи накара приятелите си да гласуват нищо ,че не ги интересува статията и няма да я четат,ама нали трябва да си начешеш крастата ,най-вероятно и комшиите се накара да гласуват а ?

Анонимен каза...

Елчин Сангу и Баръш Ардуч - Любов под наем

Анонимен каза...

Demet ozdemir ft Ysuf Cim

Анонимен каза...

Hazar Ergucli i Taner Olmez

Анонимен каза...

Kadir Douglu i Neslihan Atagul fatih harbiye

Анонимен каза...

Nesliha atagul + Kadir douglu , Demet ozdemir + Ysuf cim , Barus arduc + Elcin sangu , Serenay sarykaya + Chaatay ulosoy , Hazar erguclu + Tanel ollmez ;
NAPULNO PODKREPQM KOMENTAR 3.

Анонимен каза...

Barys Arduc vs Elcin Sango

Анонимен каза...

Neslihan and Kadir Fatih-harbie

Анонимен каза...

Demet Ozdemir i Yusuf Cim , Elcin Sangu i Baris Arduc , Neslihan Atagul i Kadir Doulu

Анонимен каза...

Serenay Sarykaya i Chagatay Ulusoy
Hazar Ergucli i Taner Olmez
Baris Flay i Mine Tugay

Предоставено от Blogger.