"Турските актьори 24/7" (43): от 20 до 26 юли 2015 г.

Привет, приятели! Днес е неделя, 26 юли, а това означава, че за четиридесет и трети пореден път предстои да Ви потопим в света на
най-любимите Ви турски актьори и актриси от сериалите в най-харесваната от Вас наша рубрика "Турските актьори 24/7"! В днешния брой на поредицата предстои да разберете какво се случи с любимците Ви от малкия екран за периода от 20 до 26 юли 2015 г. През изминалата седмица звездите от мелодрамите в южната ни съседка подготвяха сватбите си, прекарваха романтични моменти заедно с половинките си, тъгуваха едни за други, променяха визиите си, правеха компромиси в името на децата си, говореха за първи път след скандали, водеха на екскурзии в чужбина предполагаемите си половинки, не искаха да се снимат повече с някои свои колеги, включваха се в новите сезони на сериали, пазариха се с продуцентите на новите си проекти за по-високи хонорари, включваха се в нови проекти, раждаха, почиваха си за кратко и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Приготовленията по сватбата на турската актриса Мерве Болуур ("Малки тайни", "Великолепният век" и "Север-Юг") и певецът Мурат Далкълъч продължават! Наскоро семейството на един от най-желаните мъже в южната ни съседка посети това на една от младите надежди на турското кино, за да поиска ръката ѝ, както традицията повелява. Това се е случило на първия ден от големия турски празник Рамадан Байрям. След като пет месеца Мерве и Мурат бяха разделени, в началото на този месец те отново се събраха, като дори обявиха, че ще се оженят на 24 август в тузарския истанбулски квартал Бешикташ. Сега пък стана ясно, че къната на булката ще се извърши в прочутия музеен султански дворец в Истанбул. Снимки от вечерта, на която семейството на Мурат е поискало ръката на Мерве от нейното, вижте вдясно! 

2) След като през изминалите седмици турските папараци разкриха официално със сензационни снимки, че между актьорите Кенан Имирзалъолу ("До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливостта на Кара") и Синем Кобал ("Малки тайни") има връзка, то любимците на турските зрители, които дълго време отричаха това, вече не се крият и ясно показват взаимоотношенията си. На големия турски празник Рамадан Байрям Кенан и Синем заедно с тяхна обща приятелка посетиха луксозен ресторант в тузарския квартал Нишанташъ, където вечеряха и пиха по шампанско. Папараците уловиха и този романтичен момент между брюнетът и блондинката, като дори и чуха какво си говорят! Кенан романтично казал на Синем, че я обича, а тя му отвърнала, че изпитва същото към него и че се радва, че го е открила. 

3) През това лято младият турски актьор Шюкрю Йозйълдъз, който у нас познаваме чрез ролята му в хита "Надежда за обич", е изключително зает с професионални ангажименти. Отскоро любимецът на хиляди зрителки по света се снима в новия сериал на StarTV "Малки сладки лъжкини" (Tatli Kucuk Yilancilar), който е римейк на едноименната американска изключително успешна поредица, в която изиграва една от главните мъжки роли. Освен това, паралелно с участието си в новия обещаващ проект, излъчващ се всеки понеделник, Шюкрю се снима и в кино-лентата "Всичко за любовта" (Her Sey Asktan). Именно заради натоварената си програма, наскоро Йозйълдъз трябваше да напусне родния си град, като на летището в Ататюрк той бе изпратен от своята любима Шукран Овалъ, с която се запознаха на снимачната площадка на приключилия младежки сериал "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) на KanalD. Двамата, въпреки че се разделят за кратко, бяха много тъжни, като страстно се целунаха, а от вълнение Шюкрю дори изпусна сака с багажа си. 

4) Турската актриса Дениз Чакър винаги е обичала да експериментира с външния си вид и най-вече с косата си. След като през изминалата пролет чаровницата от "Листопад", "Великолепният век" и "Ифет" провокира всички с боядисването на част от косата си в ярко зелен цвят, сега любимката на милиони зрители по света отново е решила да се промени. Този път тя не е сменила цвета на косата си, а я е оформила на много и тънки плитки в бразилски стил. Дениз не пропусна да сподели това с феновете си в социалните мрежи, където новата ѝ визия се прие доста добре и мнозина я определиха като "свежа" и "перфектна за лятото". През идващия месец август обаче Чакър ще трябва да се раздели и с тази си прическа, защото ще започне снимките по новия си и обещаващ криминален сериал "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), който ще се излъчва по ATV и се очаква да пожъне голям успех.

5) Чаровната актриса Аслъ Тандоан, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Мелодията на сърцето" и "Щастливи заедно", разкри за първи път, че от навършването на седем годишна възраст до преди седем месеца, когато се роди първият ѝ син Атлас, не е яла месо! Брюнетката, която за последно се снима във филма "Отиди до главата ми" (Git Basimdan), сподели пред медиите, че още от малка е разбрала каква жестокост е това да се убиват животни, за да служат за храна, и сама, без да бъде подтиквана от никого, се е отказала да приема месни продукти. Сега обаче, след като в началото на тази година се роди синът ѝ, за да расте той добре и пълноценно, чаровницата е направила огромен компромис със себе си, като отново е започнала да яде месо, защото в него се съдържали много необходими протеини, които само животинските продукти набавяли на организма и се отразявали изключително добре на кърмата. Аслъ е взела това решение преди месеци, но и до момента кърми бебето си. Тандоан сподели още, че майчиното чувство е уникално и е много щастлива. 

6) Наскоро турските медии отсяха актрисите, които участват отскоро единствено и само в провалили се проекти. Фахрие Евджен, която стана изключително популярна след участието си в "Листопад", от тогава досега е участвала единствено в провали - "Лъжовна пролет" (Yalanci Bahar), "Сбогом" (Veda), "Чучулигата" (Calikusu) и "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura). Аслъ Енвер, чийто телевизионен дебют в младежката поредица "Мечтатели" я изстреля на върха, от тогава насам също е участвала само в провали - "Загуба" (Kayip), "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artik Hicran De) и "Просто бъдете щастливи" (Mutlu Ol Yeter). Бурджу Кара, която стана известна след участието си в хита "Сълзи над Босфора", също от тогава досега не е имала успешна своя роля, както и Наз Елмаз, която познаваме от "Късчета живот" и която след участието си в "Юнски нощи" (Haziran Gecesi) през 2004 г. с Йозджан Дениз, също няма успешен сериал. 

7) През изминалата пролет една от най-известните турски актриси Фахрие Евджен, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в семейната драма "Листопад" и историческия сериал "С Русия в сърцето", бе присъствала на престижния филмов фестивал в Кан, където както Ви информирахме в изданията на "Турските актьори 24/7", предизвика негативни мнения с външния си вид на събитието и дори бе укорена от редица английски медии за това. Сега, месеци след това, брюнетката сподели, че в желанието си да изглежда перфектно, явно е попрекалила малко и затова се е получило така, но пък заяви, че в никакъв случай не смята визията си на престижните награди за тотален моден провал, а че просто е малко прекалила. На въпросите на журналисти какво се е случило с лицето ѝ тогава, което също не беше одобрено, Фахрие отговори, че скоро преди това се е подложила на процедура по поставяне на ботокс, което пък не се хареса от феновете ѝ. 

8) Слуховете, че между младите надежди на турското кино Серенай Саръкая ("Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите") и Керем Бурсин ("В очакване на слънцето") има връзка, все повече се засилват. След като миналата седмица двамата бяха уловени от папараците да обядва заедно в малък и закътан ресторант, където се гледаха влюбено, наскоро изтече информацията, че двамата, които от пролетта насам са лица на рекламна кампания, заради което се запознаха, заминават на почивка за през оставащите два месеца лято в... Тексас, САЩ. Любопитна подробност е, че самият Керем Бурсин, който за последно се снима в приключилата младежка драма на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) е роден и израснал в американския щат и сега заминава със Серенай в родината си, за да я запознае с близките си роднини, живеещи там. Дали между Саръкая и Бурсин наистина има връзка, предстои да разберем! 

9) На снимачната площадка на приключилата историческа драма "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) се запознаха известните актьори Къванч Татлъту ("Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод" и "Север-Юг") и Фахрие Евджен ("Листопад"), които във втория сезон на провалилата се поредица изиграха двамата влюбени персонажи. Повече от половин година след като продукцията приключи, чаровната брюнетка сподели пред медиите, че има желанието отново да се снима в общ проект с определяния като "турски Брад Пит" актьор. От своя страна самият той пък след това обяви, че не желае, тъй като за първи път в професионалната си кариера е видял толкова капризна актриса на снимачната площадка на "С Русия в сърцето", визирайки именно Фахрие, и е останал потресен от това. Татлъту заяви още, че дори не иска да чува името ѝ повече, с което определено заформи новият скандал в турските кино среди. 

10) Йозге Йозпиринчи, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Ангели-пазители" и "Момичето с червения шал" е една от най-скъпоплатените млади актриси в южната ни съседка. От началото на тази година чаровницата се снима в най-успешната романтична комедия за изминалата пролет в ефира "Отново любов" (Ask Yeniden) на FOX, която всеки вторник разбиваше конкуренцията и винаги бе най-гледан сериал за деня. Наскоро стана ясно, че за ролята си на Зейнеб в поредицата Йозге е получавала по 15 000 турски лири на епизод или 60 000 за месец. Сега, след изключителния успех на сериала, в който си партнира с Буура Гюлсой ("Незабравима", "Пепел от рози" и "Север-Юг"), Йозпиринчи преговаря с продуцентите на проекта, който ще се завърне с нов втори сезон през септември, за по-голям хонорар, който да е с 10 000 лири повече от досегашния ѝ или по-точно - 25 000 на серия. 

11) Вече е ясно, че дори и да постигне провал, от криминалната обещаваща поредица "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), която ще стартира от септември по ATV, ще бъдат излъчени 13 епизода. За толкова са подписали първоначален договор актьорите, които ще изиграят главните роли в нея - Дениз Чакър и Октай Кайнарча. Станаха ясни и хонорарите им! За един епизод от криминалната дългоочаквана драма актрисата от "Листопад", "Великолепният век" и "Ифет" ще взима по 40 000 турски лири или общо 520 000 за всички 13 серии. Екранният ѝ партньор пък ще получава колосалните 85 000 на серия или общо, забележете, 1 105 000 лири за всички 13 епизода, с което се нарежда редом до най-скъпоплатените актьори в Турция - Йозджан Дениз и Еркан Петеккая. 

12) Нова голяма турска звезда предстои да се присъедини в новия втори сезон на най-успешния нов сериал за изминалия телевизионен сезон 2014-2015 г. "Счупени парчета" (Paramparca)! Това е актьорът Баръш Фалай, който у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "Готова на всичко", "Езел", "Момичето с червения шал" и "Кварталът на богатите", който ще вземе нова важна роля в новите епизоди на рейтингоразбивачът с участието на Еркан Петеккая и Нургюл Йешилчай в главните роли. Снимките на втория сезон на "Счупени парчета" започват в края на август или началото на септември, като вероятно в края на септември зрителите ще разберат дали героините на Ебру Йозкан и Алина Боз - Дилара и Хазал, ще оцелеят след като първата попадна на мястото на бомбата, а втората падна в морето, след като стар неприятел на Джихан (Еркан Петеккая) бе причината за тези разтърсващи събития.

13) Турската актриса Берен Саат, за която се спекулираше, че е бременна с близнаци, но това в последствие се оказа само слух, в момента усилено преговаря с продуцентите на новия обещаващ исторически проект "Кьосем султан" (Kosem Sultan), който ще стартира от септември по StarTV и в който ще изиграе главната роля, за това какъв хонорар да получава. Първоначално от екипа на своеобразното продължение на най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" ѝ предложили 60 000 на епизод, но тъй като за участието си в последния си към момента сериал "Отмъщението" (Intikam) е получавала 80 000 турски лири седмично, сега Берен се пазари с продуцентите на "Кьосем султан" за минимум толкова заплащане. Освен Саат, в дългоочаквания и обещаващ сериал ще се включат още Мете Хорозоулу, Хюлия Авшар, Фикрет Кушкан, Йълдъз Чааръ Атиксой, Алиджан Юджесой, Есра Дерманджъоулу и други. 

14) Младата надежда на турското кино Джейда Атеш, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в хита "Огледален свят", в момента се снима в нов кино-проект със заглавие "Работа в Адана" (Adana Isi). Чаровницата, която през изминалата есен се снима в хита на ShowTV "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), но малко след това го напусна, и която доскоро участваше в провалилата се лятна комедийна драма на същата медия "Сума в сума" (Tutat mi Tutar), предстои да се завърне, но на голям екран, в края на септември или по-точно - на 24-ти, когато премиерата си в кината ще направи новият филм с нейно участие. Кино-лентата ще бъде изпълнена с комични моменти, като главното събитие, за което ще се говори и около което ще се върти всичко, ще бъде обир на голяма банка. 

15) Германската актриса Вилма Елес, която обаче стана световно-популярна след участието си изключително успешната семейна драма "Времето лети" и която дори в края на изминалата 2014 г. се омъжи за известния турски бизнесмен Керем Джьоюш, роди близнаци! Най-щастливото събитие в живота на двамата млади влюбени се случи в сряда, 22 юли, когато в известна и световно призната болница в Чикаго, САЩ се родиха първите деца на чаровната блондинка и съпруга ѝ. Бебетата са момченце и момиченце, като са се родили без непредвидени усложнения и са с нормални тегло и размери. Още в деня на раждането им в социалните мрежи изтекоха първите снимки на щастливото семейство, на които уморената от раждането Вилма е прегърнала двете си рожби, а до тях усмихнат е баща им Керем. Пожелаваме светло и щастливо бъдеще на близнаците! 

16) Както Ви информирахме в предишните издания на "Турските актьори 24/7", любимецът на милиони зрителки по света Толгахан Сайъшман, който у нас познаваме като Чънар от хита "Сезони на любовта" и който от есента в Турция предстои да гледат в новия втори сезон на стартиралия в началото на тази година хит "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmen) на ShowTV, през лятото се снима в новия кино-проект "Византийска лудница" (Bizans Oyunlari). Съвсем скоро обаче чаровникът ще може да си поеме за кратко въздух и да си почине от всякакви професионални ангажименти и далеч от медийното пространство. До дни Толгахан ще замине на 10-дневна почивка в Лос Анджелис, САЩ, където ще се отдаде на едно от любимите си летни занимания - карането на джет. След това обаче той отново ще се завърне с родината си, където да продължи снимките на новия си филм, който по последна информация ще направи премиерата си първо в Иран. 

17) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 27 юли, предстои да прочетете новото шестдесет и девето издание от "Какво гледат в Турция?", в което ще разберете какви рейтинги са постигнали летните сериали в южната ни съседка за периода от 20 до 26 юли 2015 г. В четвъртък, 30 юли, идва ред на интервю с победителя във вече приключилото наше онлайн-състезание "Любима турска звезда 2015" - Къванч Татлъту. В петък, 31 юли, пък ще публикуваме шестото за сезона и шестнадесето подред издание от "Сблъсък", в което ще представим резултатите от двубоя между сериалите "Завръщане" (Sila) и "Гордата Аси" (Asi), състоял се през далечната 2007 г. в Турция. И в неделя, 2 август, идва ред на четиридесет и четвъртия брой от "Турските актьори 24/7"! 

2 коментара:

Анонимен каза...

В предишните броеве не бяхте ли писали, че Берен Саат ще получава 360 000 лири на епизоди от "Кьосем Султан"? И това я определяше като най-скъпо платената актриса редом с Къванч Татлату..

Анонимен каза...

Може ли да дадете информация за Берк Атан и актьорите от ,,Дъщерите на Гюнеш".Имаше едно интервю с него и Бурчу Йозберк щесе радвам ако го качите преведен...:)))

Предоставено от Blogger.