"Какво гледат в Турция?" (65): от 22 до 28 юни 2015 г.

Графикът на турските телевизии за летния сезон вече е запълнен! Повечето от новите летни сериали стартираха и тези, успели да покажат високи
рейтинги, ще продължат да се излъчват, а други, които не са, няма да се задържат дълго в ефира. За това очакванията към някои сериали са огромни, а към други - не чак толкова. На някои сериали се залага повече, а на други - по-малко. И тъй като летният сезон за FOX, StarTV, KanalD и ShowTV вече окончателно започна и те стартираха първите си нови проекти, резултатите от тях бяха доста очаквани, а и интересни. ATV все още не е дала началото на новия сезон, но и тя готви силни козове, с които да събере милиони зрители пред екраните. Днес, 29 юни, ще разберем какви са резултатите на новостартиралите летни мелодрами, кои от тях са успели да привлекат вниманието на зрителите и кои не са. Интересът към летните и свежи нови поредици в момента е изключително висок, като някои започват отлично, но в последствие се провалят, а други започват зле, но в последствие започват да постигат отлични рейтинг-резултати. Ясно е, че хитове ще има, както и провали, но телевизиите имат някои продукции, които така да се каже са им "по-симпатични" от други. Така понякога настъпват и изненади за самите тях, защото сериалите с по-големи очаквания се провалят, а другите, с по-ниски, постигат по-добри резултати. Това обаче се случва рядко, като обикновено козовете си изиграват ролята и носят очаквания рейтинг на турските медии.
По-миналата седмица в южната ни съседка премиерите си направиха "Дъщерите на Гюнеш" по KanalD, който остави добри резултати с премиерата си, а с повторението си веднага след първия епизод - още по-добри и високи; "Любов под наем" по StarTV, който постигна отлични рейтинг резултати и размаза конкуренцията; "Ти си ми" по FOX, който за съжаление не успя да постигне желаните рейтинги с първия си епизод, но все още не е късно да го направи; новите епизоди на "Петима братя" по KanalD, който очаквано остави доста ниски рейтинги, както през зимата, и може би ще бъде спрян. Бяха показани сезонните финали на "Отново любов" (Ask Yeniden), "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderemin Yazildigi Gun), "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), "Черен хляб" (Kara Ekmek) и "Гущерите" (Kertenkele), а окончателните си финали излъчиха "Справедливостта на Кара" (Karadayi), "Цена" (Bedel) и "Красивата селянка" (Guzel Koylu). От ATV обявиха, че "Черни пари за любов" се удължава с още няколко епизода, тъй като поредицата трябваше да приключи миналата сряда, 17 юни, но е удължена с още 4 епизода и така ще има общо 54 и финалът й ще бъде показан през юли месец. Определено летните хитове припокриват очакванията на турските телевизии, а някои от мелодрамите могат да бъдат идеални заместници на приключилите сезоните си мелодрами с огромен успех. Продължават усилията на ATV и ShowTV да изпратят сериал на първото място в някой определен ден и идеалната възможност за това им се отваря точно сега, през летния сезон! Но това дали ще успят, зависи само и единствено от тях и правилното програмиране на мелодрамите им.
Последният понеделник на месец юни е тук и за последно през този месец Ви очаква порция рейтинги до втръсване. В седмицата от 22 до 28 юни отново сме свидетели на жестоки сблъсъци за рейтинг с интересни резултати след тях. Сезонните си финали показаха "Семейството на съпруга ми", "Опасни улици", "Сезонът на черешите", "Този живот е мой" и "Спешно търсене на любов", с които се слага край на есенно-пролетния сезон за 2014-2015 г. и изцяло се отстъпва място на летните хитове, като през изминалата седмица стартираха доста такива. Нека видим какви са били резултатите на мелодрамите в Турция през изминалата седмица!

Рейтинги за понеделник, 22 юни:
След финала на "Справедливостта на Кара" и след излъчения сезонен финал на "Писмо до Али" в понеделник се е излъчил само един единствен сериал - "Парченцата" на StarTV. Той е победен от "Сървайвър" за втори път и за поредна седмица не успява да заеме първото място, което бе превзел през целия изминал сезон в понеделниците.

2. "Парченцата" (Paramparca) - от 20.43 до 23.45 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 7.18%; Пазарен дял: 20.84%

Новини и предавания за понеделник:
Най-гледани продължават да бъдат новините на FOX, които попадат на 8 място с 3.11% рейтинг. След тях са новините на KanalD, които пък попадат на 9 място с 3.02% рейтинг. Третите най-гледани информационни емисии са тези на ATV, които с 2.22% рейтинг заемат 18 позиция. Следващи са емисиите на ShowTV, които попадат на 20 позиция с 2.11% рейтинг. Емисиите на StarTV са последни, с рейтинг от 1.75% и заемат 25 място.
"Сървайвър" на TV8 попада на 1 място за деня, отчитайки 8.71% рейтинг. "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister) на ATV в понеделник попада на 13 място с 2.54% рейтинг. 

Рейтинги за вторник, 23 юни:
Във вторник в жестока битка за рейтинг са се изправили само 2 сериала - 1 на FOX и 1 на KanalD. Стартира "В името на щастието", който остави след себе си блестящи рейтинги и заявка за сигурно продължаване в ефира. "Петима братя" с новите си епизоди продължава да постига ниски рейтинги и това ще доведе до спирането му .

2. "В името на щастието" (Adi Mutluluk) - от 21.00 до 22.50 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 5.75%; Пазарен дял: 16.61%

36. "Петима братя" (Bes Kardes) - от 20.44 до 23.18 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.28%; Пазарен дял: 3.76%

Новини, предавания и филми за вторник:
Емисиите на FOX остават най-гледани и във вторник те попадат на 4 място с 3.72% рейтинг. Следващи след тях са новините на ShowTV, които заемат 15 място с 2.34% рейтинг. Емисиите на KanalD попадат на 17 място и това ги прави третите най-гледани такива с 2.06% рейтинг. Информационните емисии на ATV са плътно до тези на KanalD и заемат 18 позиция с 2.06% рейтинг. Последни отново са новините на StarTV, които попадат на 29 място с 1.52% рейтинг.
На първо място като най-гледаната програма във вторник за пореден път е "Сървайвър", оставил след себе си 6.80% рейтинг. 
В ефира на StarTV се е излъчила първата част на филма "Хобит", която попада на 6 място с 3.39% рейтинг. 

Рейтинги за сряда, 24 юни:
Стартовете на още две нови продукции се състояха в сряда - на StarTV и KanalD, като тази на първата медия представи по-високи рейтинги, но и двете стартираха с отлични резултати. Не бе излъчен финалът на сезона на "Отмъщението на змиите", който ще се състои следващата сряда, но с епизода си на 24 юни поредицата отчете най-ниските си рейтинги досега, откакто е започналa. Сериалите, излъчени в сряда, са 4 - 1 на ATV, 1 на StarTV, 1 на ShowTV и 1 на KanalD.

2. "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu) - от 20.41 до 22.31 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 4.31%; Пазарен дял: 12.57%

3. "Ако останеш в сърцето ми" (Kalbim Ege'de Kaldi) - от 20.13 до 22.30 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.92%; Пазарен дял: 11.58%

10. "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) - от 21.27 до 00.39 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 2.90%; Пазарен дял: 8.99%

15. "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) - от 21.19 до 00.29 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 2.40%; Пазарен дял: 7.22%

Новини и предавания за сряда:
Емисиите на FOX попадат на 7 място с 3.18% рейтинг, което ги прави най-гледани и в третия ден от седмицата. След тях са емисиите на ATV, попадащи на 16 място с 2.28% рейтинг. Новините на ShowTV са се класирали на 18 позиция с 2.17% рейтинг. Предпоследни са информационните емисии на KanalD, заемащи 21 място с 1.98% рейтинг. Последни са новините на StarTV, които са успели да отчетат 1.95% рейтинг и това ги праща на 22 позиция.
"Сървайвър" без съмнение е лидерът в сряда, най-гледаната програма, с рейтинг от 6.88% и заема 1 място. 

Рейтинги за четвъртък, 25 юни:
Нови сериали и сезонни финали са се излъчили в четвъртък, като са се изправили в пряка битка за спечелване на повече зрители пред екраните. "Дъщерите на Гюнеш" успя да се наложи сред зрителите и в четвъртък отчете невероятни рейтинги, като се превърна в най-гледания сериал за деня и към момента е най-успешната продукция на KanalD. Стартира и "Момичето на фабриката", който с премиерата си остави ужасно ниски рейтинги. Показан е и финалът на сезона на "Семейството на съпруга ми", като поредицата се завръща през септември с втори сезон. Общо 3 сериала са излъчени в четвъртък - 1 на FOX, 1 на KanalD и 1 на ShowTV.

2. "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesi Kizlаri) - от 20.43 до 23.15 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 6.11%; Пазарен дял: 18.46%

3. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 20.44 до 00.17 часа - ФИНАЛ НА СЕЗОНА:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 3.34%; Пазарен дял: 10.54%

31. "Момичето на фабриката" (Fabrika Kizi) - от 20.56 до 23.02 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 1.52%; Пазарен дял: 4.57%


Новини и предавания за четвъртък:
Водещите емисии продължават да бъдат тези на FOX, които в четвъртък са попаднали на 4 място с рейтинг от 3.33%. С висока гледаемост са и новините на KanalD, заемащи 13 място с 2.34% рейтинг. Трети са информационните емисии на ShowTV, попадащи на 14 позиция с 2.16% рейтинг. На 16 позиция с 2.12% рейтинг са се класирали емисиите на ATV. Последни са новините на StarTV, грабващи 24 място с 1.69% рейтинг.
"Сървайвър" е отчел 7.46% рейтинг и заема 1 място.

Рейтинги за петък, 26 юни:
Новият сериал на StarTV "Любов под наем" разби конкуренцията на парчета и успя да се изкачи на първо място с доста висока гледамост! Вторият епизод на "Ти си ми" постигна далеч по-добри рейтинги в сравнение с премиерата си, като сериалът успя да влезе в ТОП 10 и към момента, ако продължи да постига такива резултати, няма да бъде спрян. Стартира и новият сериал на ShowTV "Сума в сума", който удари дъното по ниски рейтинги още с първия си епизод. Изненадващо KanalD показа последния епизод на "Опасни улици", като поредицата повече няма да се излъчва в ефира на тази телевизия, а с според слухове минава по ATV от есента. В петък са излъчени 4 сериала - 1 на KanalD, 1 на ShowTV, 1 на FOX и 1 на StarTV.

1. "Любов под наем" (Kiralik Ask) - от 20.42 до 22.50 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 7.13%; Пазарен дял: 21.23%

4. "Опасни улици" (Arka Sokaklar) - от 20.42 до 23.33 часа - ФИНАЛ НА СЕЗОНА:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.99%; Пазарен дял: 12.00%

6. "Ти си ми" (Sen Benimsin) - от 21.00 до 23.26 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 3.39%; Пазарен дял: 10.12%

80. "Сума в сума" (Tutar mi Tutar) - от 20.58 до 22.55 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 0.71%; Пазарен дял: 2.10%

Новини и предавания за петък:
Както винаги новините на FOX са най-гледани, като те заемат 7 позиция с 3.32% рейтинг. Следващи са емисиите на KanalD, попадащи на 15 позиция с 2.39% рейтинг. Третите най-гледани информационни емисии са тези на ATV, попадащи на 18 място с 2.07% рейтинг. Новините на ShowTV са следващите най-гледани, като попадат на 20 позиция с 2.01% рейтинг. Последни за пореден път са емисиите на StarTV, като с 1.54% рейтинг те попадат на 31 място.
"Сървайвър" беше победен от сериала на StarTV, като риалити предаването попадна на второ място с 6.84% рейтинг. Излъчен е и епизод от "Стани богат" (Kom Milyoner Olmak Ister) на ATV, който е попаднал на 21 място с 2.00% рейтинг. 

Рейтинги за събота, 27 юни:
Подобно на понеделник, в събота се е излъчил само 1 сериал - сезонният финал на "Сезонът на черешите", който ще се завърне с нови епизоди от септември. "Сървайвър" обаче побеждава тийн поредицата с Даахан Кюлегеч и Нилпери Шахинкая, но въпреки това тя е постигнала отлични резултати, както винаги.

2. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 21.00 до 23.43 часа - ФИНАЛ НА СЕЗОНА:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 5.60%; Пазарен дял: 17.04%

Новини и предавания за събота:
Както винаги най-гледани са новините на FOX, в събота заемащи 4 позиция с 3.35% рейтинг. Следващи след тях са емисиите на ATV, грабващи 11 място с 2.59% рейтинг. ShowTV е следващата с най-гледани емисии - 13 място, 2.54% рейтинг. Предпоследни са информационните емисии на KanalD, които са се класирали на 17 позиция с рейтинг от 2.19%. Последни са новините на StarTV, които с 1.93% рейтинг са заели 21 позиция.
Както казахме, "Сървайвър" побеждава конкуренцията в събота, класирайки се на 1 място с 6.84% рейтинг. 

Рейтинги за неделя, 28 юни:
Само два сериала са излъчени в неделя - сезонните финали на хитовете "Този живот е мой" на FOX и "Спешно търсене на любов" на ShowTV. И двата са постигнали много високи резултати, като разбира се сериалът на FOX с Джерен Морай ("Мечтатели") е по-гледан и победен единствено от "Сървайвър". И двете поредици ще се завърнат с нови епизоди през септември.

2. "Този живот е мой" (O Hayat Benim) - от 21.00 до 00.18 часа - ФИНАЛ НА СЕЗОНА:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.19%; Пазарен дял: 13.35%

4. "Спешно търсене на любов" (Acil Ask Araniyor) - от 21.30 до 00.27 часа - ФИНАЛ НА СЕЗОНА:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 3.47%; Пазарен дял: 11.25%

Новини и предавания за неделя:
В неделя доста изненадващо най-гледаните новини са тези на StarTV, които през цялата седмица бяха последни. Те попадат на 5 място с 2.77% рейтинг. Втори са емисиите на ATV, заемащи 8 позиция с 2.68% рейтинг. Най-гледаните новини в Турция, а именно тези на FOX, в неделя са третите най-гледани, като попадат на 10 място с 2.55% рейтинг. След тях са информационните емисии на ShowTV, заемащи 14 позиция с 2.27% рейтинг. На 17 място са се класирали емисиите на KanalD, отчели 2.11% рейтинг.
Риалити форматът "Сървайвър" грабва първото място с рейтинг от 7.68%. 

НОВИНИ:
1) Новата лятна младежка поредица на KanalD "Историята на лятото" (Yazin Oykusu) ще се излъчва в ефира всеки понеделник. Тя ще стартира на 6 юли (понеделник) след 20.00 часа, като епизодите ѝ турските зрители ще могат да гледат в prime-time-а на KanalD. Напомняме, че участие в новата лятна мелодрама ще вземат Вилдан Атасевер ("Златната клетка" и "Млечният път"), Тансел Йонджел ("Сълзи над Босфора"), Едже Чешмиолу ("Семеен сарай", "Перла"), Татък Юндюз и други. Какви резултати ще постигне, ще разберем в понеделник, 13 юли!
Междувременно Ви съобщаваме, че от 30 юни (вторник) сериалът "Петима братя" (Bes Kardes) ще се излъчва след 22.30 часа, след като от 20.00 показва ниски рейтинги. Ако и тогава постигне ниски рейтинги, то от KanalD ще спрат излъчването на поредицата.

2) Също от понеделник, 6 юли, всяка понеделник вечер след 20.30 часа, в ефира на StarTV ще се излъчва "Малки сладки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar), който е римейк на едноименния и популярен американски сериал, радващ се на огромен интерес вече пет сезона в САЩ. Очакванията на StarTV към тази лятна мелодрама също са доста големи, тъй като се прави турски кавър на един от най-успешните американски сериали на ABC. Главните роли в нея са поверени на млади и непознати турски актриси - Бенсу Сорал, Дилан Чичек Дениз, Мелиса Шенолсун, Бесте Кьокдемир, Бюшра Девели и други. Вижте какво да очаквате в първия епизод от тук!

3) Отново от първия понеделник на месец юли, а именно 6-ти, в ефира на ShowTV се завърта и следващата от летните поредици на медията този сезон. Всяка понеделник вечер след 21.00 часа ще се излъчва "Тъкмо напротив" (Ne munasebet). Комедията е с участието на Сарп Левендоулу и Пелин Акъл в главните роли, като обещава на зрителите в южната ни съседка да бъде изпълнена с много любов и комедийни ситуации. Как ще се справи с рейтингите - предстои да разберем в понеделник, 13 юли! Вижте от тук какво да очаквате в първата серия на лятната поредица!

4) След като е ясно в кои дни ще се излъчват три от сериалите на ShowTV, то беше обявено и кога ще се излъчва и последният, четвърти летен сериал на медията, която това лято ще позиционира най-много такива. От 4 юли (събота) започва "Състояние на връзката: Сложно" (Iliski Durumu: Karisik), в който участват Серен Шириндже, Памир Пекин ("Сезони на любовта"), Еда Едже, Берк Октай ("Опасни улици" и "Надежда за обич"), Йозлем Йочалмаз и други. Лятната романтична комедия зрителите в Турция ще имат възможността да проследят всяка събота вечер след 21.00 часа, като от ShowTV залагат изключително много на мелодрамата. Вижте от тук какво ще се случи в първия епизод! Какви рейтинги ще постигне с премиерата си, ще разберем следващия понеделник!

5) От идния четвъртък, 2 юли, в ефира на FOX се завърта още една от летните мелодрами на медията, която се рекламира от дълго време. От тогава всяка четвъртък вечер след 21.00 часа ще се излъчва "Нарочно любов" (Inadina Ask) - нова романтична комедия. Напомняме, че в нея участие взимат Ачеля Толаоолу, Джан Яман, Нилай Дуру, Ерен Вурдем, Джевахир Туран и други. Какви рейтинги ще постигне, ще стане ясно в понеделник! Междувременно от тук можете да видите какво ще се случи в първи епизод!

6) Тази вечер, 29 юни (понеделник) в ефира на ATV се завърта новата лятна поредица "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler). Тя ще бъде драматична и обещаваща продукция, като очакванията към нея са доста високи. Епизоди от новия сериал зрителите на ATV ще могат да гледат всеки понеделник след 20.00 часа, като премиерата на лентата тази вечер ще бъде от 21.15 часа. Главните роли са поверени на Йозгюр Чевик ("Брак с чужденец") и Ипек Карапънар ("Малки тайни" и "Пътят на живота"), а трейлъра можете да си припомните от тук!
Освен "Оскърбени цветя", тази седмица в ефира на ATV започва и още един от летните сериали на телевизията. Това е "Времето на любовта" (Ask Zamani), който се завърта в четвъртък, 2 юли, от 21.15 часа. Главните роли в новата комедийна поредица с елементи на драма са поверени на Явуз Бингьол ("Пътищата на съдбата", "Комшии" и "Черната роза"), Дениз Уур ("Огледален свят"), Бекир Аксой, Осман Албайрак и други. Очаква се тя също да постигне високи рейтинги, като дали е успяла, ще разберем в понеделник! "Времето на любовта" ще се изправи в сблъсък срещу "Дъщерите на Гюнещ", "Момичето на фабриката" и "Нарочно любов".

7) Обзор на рейтингите за седмицата: обзорът на рейтингите за седмицата е крайната точка на изданията на "Какво гледат в Турция?". 7 дни в седмица, 7 сериала, които във всеки един от дните са били най-гледани, но кой каква позиция заема в ТОП 7 след началото на летния сезон? Коя телевизия е най-гледаната и успяха ли и други телевизии да попаднат в класацията, освен досегашните? Разбираме това точно сега!
През изминалата седмица най-гледаният сериал в Турция стана "Счупени парчета" (Paramparca) на StarTV със 7.18% рейтинг. Сезонният му финал е тази вечер, 29 юни. На второ място след него е лятната комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask) отново на StarTV със 7.13% рейтинг. В ТОП 3 на трета позиция попада "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesi Kizlari) на KanalD с 6.11% рейтинг. Нека видим и останалите четири места: на 4 място се класира премиерата на "В името на щастието" (Adi Mutluluk) на FOX с 5.75%; 5 място грабва "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) на FOX с 5.60% рейтинг; 6 позиция е за премиерата на "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu) на StarTV с 4.31% рейтинг; последното 7 място отива при "Този живот е мой" (O Hayat Benim) на FOX с 4.19% рейтинг. Най-гледаният сериал на второ място след лидера е "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD с 3.99% рейтинг. Най-гледаната програма в Турция за изминалата седмица е риалити предаването "Сървайвър" на TV8, което с епизода си в понеделник е събрало 8.71% рейтинг.
И така, след направения обзор на рейтингите за периода от 22 до 28 юни 2015 г., разбираме, че отново три са най-гледаните телевизии в Турция - KanalD, StarTV и FOX. Този път обаче и FOX, и StarTV са с по 3 най-гледани сериала, а KanalD - с 1. И тъй като най-гледаният сериал в Турция за седмицата е на StarTV, а и телевизията е с два сериала в ТОП 3, в такъв случай приемаме, че през изминалата седмица StarTV е най-гледаната телевизия, следвана от FOX на второ и KanalD на трето място.

Следващото издание на "Какво гледат в Турция?" очаквайте в понеделник, 6 юли!

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте! Вие блог за сериали ли сте или блог само за турски сериали? Защо не намирам никаква информация да други заглавия, които започват в България освен турски? От утре започва нов италиански сериал "Бог да ни е на помощ". Не мислите ли, че трябва да информирате читателите си за всичко нова, което започва в България?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Не информираме само и единствено за турски сериали. Както може би вече сте разбрали, наскоро с нов втори сезон се завърна рубриката ни "Сблъсък", стартирала миналото лято, в която през следващите летни месеци ще представяме предимно сблъсъци между сериали (не само турски), състояли се именно в България. Инцидентно беше това, че не информирахме за старта на новия италиански сериал, но се надяваме чрез усилената реклама на поредицата по БТВ читателите ни да са разбрали за старта му. Извиняваме се за евентуално причиненото неудобство!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.