"Турските актьори 24/7" (38): от 15 до 21 юни 2015 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 21 юни, и днес приключва пролетният сезон за най-добрия блог за сериали и теленовели у нас - СЕРИАЛИ
в България! Сезоните на повечето от рубриките ни приключиха, като те ще се завърнат с нови такива на есен. Други ще продължат и през цялото лято, за да Ви информират за всичко ново около любимите Ви мелодрами и актьори от тях. Приключиха и двата ни проекта през изминалата пролет, показвайки невероятни резултати с финалите си. От утре, 22 юни (понеделник) започва летният сезон за блога, през който Ви очакват много приятни изненади. Но да преминем към днешното тридесет и осмо издание от любимата на мнозина от Вас наша рубрика "Турските актьори 24/7", в което ще Ви информираме за всичко ново, случило се с любимите Ви актьори и актриси от турските сериали за периода от 15 до 21 юни 2015 г. През изминалите седем дни любимците Ви се подготвяха за лятото, поддържаха приятелства, тъгуваха по свои роли, проговаряха след слухове по свой адрес, разкриваха плановете си, празнуваха успехите на децата си, имаха нови хобита, прекаляваха с алкохола, планираха медените си месеци, обмисляха предложения за роли, променяха визиите си, шокираха феновете си и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Вчера, 20 юни (събота), се проведе големият финал във втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Големият победител, който печели титлата, е любимецът на зрителите Къванч Татлъту, за когото гласуваха 50.35% от всички потребители, подкрепили своите фаворити. Мурат Йълдъръм остана на второ място с 49.65% вот, като гласуването на големия финал от петък вечерта до вчера бе изключително оспорвано и бе удължено от нас цели три пъти, като в крайна сметка единият глас в повече за Къванч го направи победител. Хазал Кая се нареди на трето място, Нюргюл Йешилчай - на четвърто, а Йозджан Дениз - на пето. Резултатите от финала на "Любима турска звезда 2015" са изключително добри, като във вчерашния ден сайтът на проекта е бил посетен над 700 пъти, а статията, оповестяваща, че Къванч Татлъту е победител, е била прочетена близо 300 пъти. Благодарим Ви за подкрепата и активното гласуване през целия сезон! 

2) Лятото в южната ни съседка Турция отдавна дойде и всички вече са направили планове как да го прекарат. Изключение не правят и звездите, които също се готвят за отпускарския сезон. Сред тях е и Бааде Ишчил, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Езел" и "Север-Юг", която наскоро сподели в профилите си в социалните мрежи своя снимка, на която позира прегърната заедно със съпруга си Малкоч Суалп, като изглеждаше повече от щастлива. Според по-запознати и близки до чаровната блондинка, заедно с мъжа си тя е заминала за малко курортно турско градче, където да прекара лятото и да се зареди със сили за есента, от когато се предполага, че ще се завърне на екран в нова мелодрама. Бааде обаче никак няма и да скучае, тъй като вече е планувала да взема уроци по нашумялия в последно време спорт "водни ски". 

3) Приятелства, започнали на снимачната площадка, съществуват! Турските актриси Берен Саат и Есра Дерманджъоулу, които преди години се снимаха в хита "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?), в който се запознаха и сприятелиха, са пример за това! Наскоро Берен и Есра заедно със съпруга на първата Кенан Доулу бяха забелязани да вечерят заедно в малко рибно ресторантче. Тримата го посетиха след края на церемонията по награждаване в престижния конкурс за красота "Мис Турция 2015", чийто водещ бе именно певецът Кенан Доулу. Те пристигнаха в заведението към 23.00 часа, като го напуснаха доста късно - чак в 01.30 часа през нощта, като си говореха дълго и не спряха да се смеят заедно. Очевидно, въпреки че в "Пепел от рози" играха роли на мразещи се героини, в живота Берен Саат и Есра Дерманджъоулу са добри приятелки. 

4) В понеделник, 15 юни, бе показан големият и дългоочакван финал на една от най-обичаните турски мелодрами в южната ни съседка "Справедливостта на Кара" (Karadayi), като какви рейтинги е постигнал, разбирате утре в изданието на "Какво гледат в Турция?". Актрисата, изпълнила главната роля в нея - Бергюзар Корел, позната у нас и чрез хита "1001 нощ", сподели наскоро в социалните мрежи, че всички от екипа на поредицата много ще ѝ липсват, но че най-много ще тъгува за Фериде - нейната героиня, тъй като през изминалите три години, по време на снимките на криминалната драма, много ще ѝ липсва, защото е била свикнала да я одухотворява. Бергюзар също така за пореден път благодари на всички за подкрепата и за прекрасните емоции и преживявания. 

5) Турската актриса Нур Фетехоулу, която у нас сме гледали в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век" и която читателите на СЕРИАЛИ в България през изминалата пролет познаваха като Шафак от медицинската мелодрама "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди преразказахме в едноименната ни рубрика, най-сетне проговори за слуховете, че е бременна! Наскоро чаровницата, която от няколко месеца отново е със съпруга си Левент Везироулу, с когото се разведоха в началото на годината, бе засечена от журналистите да излиза от голям турски търговски център, като на въпросите им относно това дали наистина е бременна, както се спекулира отскоро в медийното пространство и както Ви информирахме в предишните издания на "Турските актьори 24/7", тя отговори, че е отегчена от тази тема и помоли да я оставят на спокойствие, защото е много уморена. Какво ще рече това - предстои да разберем!

6) Турската актриса Зейнеб Бешерлер, чиято звезда изгря в криминалната поредица на KanalD "Опасни улици" (Arka Sokaklar), която обаче отдавна напусна, бе забелязана наскоро да вечеря заедно със своя приятел Мустафа Деряхан в известен турски рибен ресторант. На излизане от тузарското заведение двамата бяха посрещнати от десетки любопитни журналисти, които не спираха да задават въпроси към отдалечилата се от медийното пространство чаровна брюнетка. Сред най-интересните ѝ отговори бяха, че през лятото ще си почине и ще практикува нашумялия в последно време спорт уиндсърф, че смята през есенния сезон да се завърне на екран и очаква предложения от продуцентски компании и че все още няма планове да роди дете. 

7) След като в миналото издание на "Турските актьори 247" Ви информирахме, че Берен Саат ще получава по 360 000 турски лири на епизод за ролята си на Кьосем султан в едноименната историческа мелодрама, стартираща на есен по StarTV, то вече са ясни хонорарите и на още няколко турски актриси в новите им сериали! Дениз Чакър, която ще се завърне на екран през новия телевизионен сезон в нова криминална мелодрама на ATV, ще получава по 50 000 лири на епизод. Вилдан Атасавер, която за ролята си в скоро стартиращия по KanalD летен обещаващ проект "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu) свали 5 килограма, ще получава по 25 000 на серия. Младата надежда на турското кино Езги Ейбюулъ, която у нас познаваме от "Великолепният век" и която ще се включи в новия летен сериал на FOX "В името на щастието" (Adi Mutluluk), пък ще взима по 20 бона на епизод. 

8) Турският актьор Мехмет Асланту, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Истанбулска приказка" и "Златната клетка", отпразнува дипломирането на сина си Джан Астанту. Наскоро зрелостникът завърши основното си образование, като заедно с баща си, който доскоро се снимаше в провалилата се криминална драма на ATV "Раджон - законът на моето семейство" (Racon Ben Ailem Icin), си направи selfie, което актьорът сподели в профилите си в социалните мрежи и което събра доста харесвания и поздравления от негови фенове и колеги в кино-индустрията. Дали Джан Астанту ще последва примера на баща си и след дипломирането си ще поеме пътя на актьорската професия, предстои да разберем! Снимките можете да видите вляво!

9) След като преди няколко месеца приключи последната продукция с нейно участие "Дръжте го под око" (Aramizda Kalsin), която се излъчваше по StarTV, но спря заради ниски рейтинги, турската актриса Гьокче Бахадар, позната у нас чрез ролята си в семейната драма "Листопад", се отдалечи от медийното пространство. Наскоро обаче чаровницата, за която се твърдеше, че е изпаднала в тежка депресия след поредния си провал в професията, сподели в профилите си в социалните мрежи свое selfie, на което изглежда повече от щастлива, окичила се с венец от цветя и радвайки се на хубавото време в Истанбул, където живее. Към фотоса Гьокче е добавила любопитен текст, в който казва, че трябва да сме благодарни за всичко в този живот и да бъдем търпеливи, защото само така мечтите ни ще се сбъднат. Тези философски размисли наведоха на мислите, че Бахадар има ново хоби, с което се занимава, докато почива от професионални ангажименти. 

10) Във вторник, 16 юни, бе показан големият финал на първи сезон на успешната продукция на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), като какъв рейтинг е постигнал той, разбирате утре в изданието на "Какво гледат в Турция?". Тогава целият екип се събра на специално парти, на което заедно изгледаха последната за сезона серия, като изключение не направиха и актьорите, изпълняващи главните роли в поредицата. Метин Чекмез от "1001 нощ" и "Огледален свят", който участва в нея, въпреки достолепната си възраст от 69 години, попрекали с алкохола и затова бе нужно в края на партито да бъде изпратен от двама мъже от екипа, които го държаха, за да не залитне и да не падне. Когато журналистите понечиха да зададат въпросите си към Чекмез, той, вероятно заради влиянието на алкохола, попита възмутено какви са тези хора. 

11) В края на изминалия месец май една от най-коментираните турски светски двойки Хатидже Шендил ("Дила" и "Черни планини") и Бурак Саяшар ("Малки жени" и "Черни планини") сключиха брак с пищна церемония, на която бяха поканени редица други известни личности, близки до тях. Заради снимките на последните епизоди от първи сезон на сериала с участието на Хатидже - "Денят, в който е написана съдбата ми", обаче двамата не можаха да заминат веднага след сватбата на меден месец, но сега, след като първи сезон на поредицата приключи, двамата най-сетне могат да се отдадат един на друг. Наскоро пред медиите Бурак сподели, че в края на настоящия месец юни двамата с половинката му ще заминат на околосветско пътешествие, което ще бъде и техният меден месец, въпреки първоначалните им планове да посетят най-красивите места в родината им Турция. Саяшар аргументира промяната в решението им с това, че така ще се чувства по-спокойни и щастливи, далеч от медийното пространство. 

12) Турската актриса Гамзе Йозчелик е сред звездите, които най-често могат да бъдат забелязани от папараци и фенове в известните турски търговски центрове. Наскоро чаровната блондинка, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в криминалната поредица "Опасни улици", бе заснета заедно с малкия си почти 6-годишен син Муратхан да яде сладолед в един от тях, като двамата изглеждаха повече от щастливи заедно. В предишните издания на "Турските актьори 24/7" Ви информирахме, че Гамзе има планове да се завърне на екран скоро, като те се запазват - пред журналистите тя е споделила, че вече е получила няколко предложения и обмисля кое от тях да приеме. Очаква се Йозчелик да видим отново в ефир от есента.

13) Както отдавна читателите на "Турските актьори 24/7" знаят, през есенния сезон Бурак Йозчивит предстои да се завърне в нова обещаваща мелодрама, партнирайки си с младата надежда на турското кино Неслихан Атагюл, която у нас предстои да гледаме от следващата сряда в "Двете лица на Истанбул" по Диема Фемили. През изминалата седмица StarTV официално потвърди това, като стана ясно и заглавието на поредицата, което няма да бъде "Градина на мечтите", а "Черна обич" (Kara Sevda). В нея Бурак ще изпълни ролята на Кемал - млад минен инженер. Първите ексклузивни снимки от снимачната площадка на проекта вижте вдясно, като от тях се вижда, че за ролята си Йозчивит е променил визията си и е пуснал дълга коса. 

14) Младата надежда на турското кино Алина Боз, която всъщност е с германски и български произход, шокира феновете си в социалните мрежи с новата си прическа. Чаровницата, която в момента участва в рейтинг-разбивача на StarTV "Счупени парчета" (Paramparca), изненада всички с новата си визия, обръсвайки едната половина на главата си. Алина, пресъздаваща в хита образа на Хазал, сподели, че прави тази промяна във външния си вид именно заради ролята си в изключително успешния проект с участието на Нюргюл Йешилчай и Еркан Петеккая на Endemol, която го изисквала. След промяната, Алина разки, че не съжалява, че се е подложила на нея и че като един професионалист трябва да бъде готова на експерименти и компромиси със себе си. 

15) Половинката на мега-звездата Къванч Татлъту, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето" и спечелил втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г., Башак Дизер наскоро шокира със свой пост в социалната мрежа Twitter цяла Турция! Днес, 21 юни (неделя), рано сутринта, дизайнерката и жената до известния актьор сподели в профила си, че двамата са се оженили! За отрицателно време постът събра хиляди коментари, а най-заклетите фенки на Къванч, които ненавиждат половинката му Башак, изпаднаха в шок и истерия, че любимецът им е сключил брак и вече официално не е ерген. Дали тази новина е истина или не, предстои да разберем!

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България оаквайте: на 22 юни (понеделник) ще бъде публикувано издание №64 от "Какво гледат в Турция?", в което ще разберете какви са били рейтингите на първите стартирали в южната ни съседка летни сериали. Във вторник, 23 юни, можете да очаквате шестия за сезона и двадесет и шести подред брой от "Турция представя...", в който ще представим новите летни мелодрами на ATV. В четвъртък, 25 юни, предстои да прочетете интервю с класиралата се на седмо място в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015" Серенай Саръкая. В петък, 26 юни, с нов втори сезон предстои да се завърне миналогодишната ни лятна рубрика "Сблъсък", като в първото за сезона и единадесето подред издание ще представим сблъсъка между сериалите "Дъждовно време" и "Малки жени", състоял се преди години в България. И в неделя, 28 юни, идва ред на тридесет и деветия брой от "Турските актьори 24/7"! 

3 коментара:

Анонимен каза...

Много харесвам Вашият блог.Редовно го посещавам и ще продължа да го правя.Но искам да Ви кажа,че по-достойно от Ваша страна щеше да бъде,ако за любима турска звезда бяхте обявили и двамата състезаващи се актьори За всички е ясно,че този един глас е нагласена работа.И двамата актьори са много добри професионалисти и очарователни мъже,така че и двамата трябваше да са на първо място.

Анонимен каза...

Има неточности в информроили.
ацията ви.
1. Мехмет Асланту не играе в Златната клетка. Явно го ъркате с Мехмет Гионсур.
2. Приятелката на Къванч Татлату не е актриса и няма роли в изброените по-горе сериали. За ваша информация - Башак Дизер е стилистка на някои от сериалите, които сте изброили.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
И ние сме на мнението, че и двамата актьори са победители, но в никакъв случай този един глас разлика не е нагласен, както твърдите. Нямаше как и двамата да бъдат победители, защото все пак състезанието се казва "Любима турска звезда", а не "Любими турски звезди", нали?
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Да, благодарим за поправките. В случая обаче за втората сте ни разбрали неправилно - не Башак е участвала в тези сериали, а Къванч, а и малко по-долу сами сме упоменали, че тя е дизайнер.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.