"Турските актьори 24/7" (37): от 8 до 14 юни 2015 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 14 юни, а това означава, че днес предстои да прочетете новото издание от любимата на мнозина от Вас наша
рубрика "Турските актьори 24/7"! Срещаме се за тридесет и седми пореден път, за да Ви потопим в света на любимите Ви актьори и актриси от турските сериали за периода от 8 до 14 юни 2015 г. През изминалите седем дни любимците Ви се подготвяха за завръщанията си на екран, приемаха предложения за хитови и очаквани нови поредици, спортуваха с феновете си, празнуваха годишнини, биваха оприличавани с известни холивудски герои и актьори, разкриваха тайните на добрите си фигури, гласуваха, получаваха престижни признания, сбогуваха се със зрителите, радваха се на подаръците и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Днес, 14 юни (неделя), можете да прочетете финалния за първи сезон епизод от проекта ни тази пролет "Ифет": Продължението! Нещо неочаквано, разтърсващо и необратимо ще се случи с героите... Отмъщението безвъзвратно ще дойде... Спасението ще бъде невъзможно... Големият финал за сезона - 32 (72) епизод, можете да прочетете сега в страницата на проекта от тук! След точно три месеца от старта си на 14 март т. г., "Ифет": Продължението за отрицателно време се превърна в най-успешния ни проект тази пролет, като всеки уикенд епизодите вълнуваха стотици наши читатели, любопитни да разберат какво би се случило с героите през очите на нашия екип. Е, статистиките показват, че историята и развитието на сюжета след нелепия екранен финал на телевизионния сериал Ви допадат изключително много, от което сме много щастливи и доволни. Новият втори сезон на "Ифет": Продължението очаквайте от септември! 

2) След вече две години пауза в актьорската си кариера, турската актриса Джансу Дере, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Езел", "Великолепният век" и "Завръщане" предстои да се завърне на телевизионния екран повече от грандиозно! Наскоро на въпросите на журналисти дали чаровницата смята да се снима в нов сериал, тя отговори, че вече е получила няколко предложения, но се е спряла на на едно, чиято история най-много ѝ допада. Вече се носят слухове, че Джансу ще се включи в най-обещаващата нова продукция тази есен на KanalD с участието на Халит Ергенч, продуцирана от арабската компания "O3", за която Ви информирахме в предишните издания на "Турските актьори 24/7". Дали тези слухове ще се окажат факт, тепърва предстои да разберем, следете ни за повече информация!

3) Вече е ясно, че именно Берен Саат ще изиграе ролята на Кьосем султан в едноименния нов исторически сериал, стартиращ тази есен по StarTV! Наскоро чаровната актриса от "Забраненият плод" и "Пепел от рози", класирала се на второ място в миналогодишния сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г., и известната телевизионна водеща Хюлия Авшар са подписали договорите си за участие с продуцентите на мащабния проект, който ще бъде своеобразно продължението на най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век", приключила точно преди година. Стана ясно обаче, че Берен ще се включи в сериала с началото на десетия му епизод, тъй като в първите девет ще се проследи живота на известната единствена турска султанка в Османската империя в детските ѝ години. В момента продуцентите усилено търсят малко момиче, подходящо за ролята, като са организирали кастинг, на който са присъствали цели 6000 малки претендентки за слава.

4) Младата надежда на турското кино Енгин Йозтюрк, който у нас сме гледали в хитовете "Пепел от рози" и "Великолепният век" и който читателите на СЕРИАЛИ в България през изминалата пролет опознаха и като доктор Джем от медицинската драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди преразказахме в едноименната ни рубрика, усилено се подготвя за лятото. Наскоро чаровникът бе забелязан в известен истанбулски квартал рано сутринта да тича, като негова фенка го е помолила да се снима с малкия ѝ син и фен на футболния отбор "Фенербахче". Енгин с охота се е съгласил да позира тичайки. Актьорът, както и редица негови колеги, вече тренират усилено, за да изваят завидни фигури за през лятото.

5) Турската актриса Бааде Ишчил, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в "Езел" и "Север-Юг" и която участваше във втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г., приключващ в събота, 20 юни, чества две години от брака си със съпруга си Еши Малкоч Суалп. Чаровната блондинка, известна с отрицателните си роли в сериалите, наскоро сподели в социалните мрежи снимка от сватбата си, състояла се преди две години, като добави, че със мъжа ѝ са много щастливи заедно и се помоли на Господ да запази брака им, за да не се разпадне и той, както доста останали такива на нейни колежки и колеги. Най-големите фенове на Бааде ѝ пожелаха всичко най-хубаво и много семейно щастие, а това не пропуснаха да направят и нейни бивши екранни партньори.

6) Тази вечер, 15 юни, в 20.00 часа по ATV започва големият финал на една от най-обичаните турски продукции в южната ни съседка "Справедливостта на Кара" (Karadayi). Очаква се развръзката на криминалната драма да прикове пред телевизионните екрани довечера милиони зрители, като повече информация за рейтингите ѝ ще разберете следващия понеделник, 22 юни, в изданието на "Какво гледат в Турция?". След като снимките на сериала вече приключиха, актрисата Бергюзар Корел, която изпълни главната роля в него, се отдаде на заслужена почивка, като наскоро сподели в социалните мрежи своя снимка, на която е със син шал, увит около главата ѝ. Така феновете ѝ я оприличиха с екранната принцеса Жасмин от анимацията "Аладин и вълшебната лампа". Сравнение между двете можете да направите чрез снимката вляво.

7) След дълга пауза в актьорската кариера, съвсем скоро турската актриса Вилдан Атасавер, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Златната клетка" и "Млечният път", се завръща на екран това лято в новата продукция на KanalD "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu). За героинята си в нея зеленооката чаровница е свалила 5 килограма чрез много спорт и здравословно хранене. Тя разкрива, че второто е изиграло много по-голяма роля в постигането на отслабването и че през последните месеци е яла предимно зеленчуци, пила е много вода и е избягвала посещенията на заведения за бързо хранене. В "Историята на лятото" Вилдан за първи път ще изиграе ролята на майка, като споделя, че е много развълнувана от това и че усилено се подготвя за героинята си.

8) Турският актьор Еркан Петеккая, който у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "Любов назаем", "Времето лети", "Памуковата принцеса" и "Дила" и който в момента се снима в хита на StarTV "Счупени парчета" (Paramparca), бе провъзгласен от световните медии за "турския Джордж Клуни". Любимецът на милиони зрителки по света от сериалите бе оприличен с една от най-известните холивудски звезди на кино индустрията, а именно Джордж Клуни, който в момента киноманите могат да гледат във филма "Утреландия". Подобни сравнения на турски актьори с холивудски знаменитости не се случват за първи път, тъй като както сигурно помните, още преди години Къванч Татлъту, борещ се в момента за победата във втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г., бе провъзгласен за "турския Брад Пит".

9) Както Ви информирахме по-горе в тазседмичното издание на "Турските актьори 24/7", официално Берен Саат ще изиграе главната роля в един от най-големите козове на StarTV за тази есен "Кьосем султан" (Kosem Sultan) - исторически сериал, разказващ за живота на единствената жена, управлявала Османската империя, който е своеобразно продължение на най-успешната историческа драма в южната ни съседка "Великолепният век". След дълги размисли, Берен се е склонила да се завърне на екран, въпреки че след края на "Отмъщението" (Intikam) с нейно участие смяташе да се отдаде на дълга почивка. За един епизод от "Кьосем султан" чаровницата ще получава, забележете, по цели 360 000 турски лири, с което автоматично се превръща в най-скъпоплатената турска актриса през предстоящия есенен сезон!

10) Миналата неделя, 7 юни, в Турция се проведоха важни парламентарни избори, като както разбрахте от предишното издание на "Какво гледат в Турция?", изборната програма на FOX бе най-гледана. Актьорите, подобно на всички останали отговорни, интересуващи се и вълнуващи се от бъдещето на родината си, също упражниха своето право на глас, като сред тях беше и светската двойка Бергюзар Корел ("Справедливостта на Кара") и Халит Ергенч ("Готова на всичко" и "Великолепният век"), срещнали се и влюбили се на снимачната площадка на хита "1001 нощ". Двамата гласуваха за своята партия-фаворит, но запазиха в тайна избора си и не оповестиха коя е била тя. Бергюзар и Халит споделиха, че искат да живеят в по-добра държава и се призоваха свои съграждани да не бъдат безотговорни към бъдещето на цялото население и да гласуват.

11) Друга турска светска двойка в Турция също упражни своето право на глас миналата неделя, 7 юни, в парламентарните избори в южната ни съседка. Това бяха актрисата Берен Саат ("Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози") и съпругът ѝ и певец Кенан Доулу, които дадоха своя вот и призоваха всички останали граждани също да гласуват. Двамата, въпреки че гласуваха на различни места, не пропуснаха да се снимат как пускат бюлетините с изборите си в урните, като споделиха фотосите в социалните мрежи. Берен сподели пред медиите, че всеки глас е много важен, а непосредствено след като гласува, съпругът ѝ Кенан замина за концерт в Копенхаген.

12) Младата надежда на турското кино Пелин Карахан, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век", получи специално признание от медиите в Ливан. Наскоро, след като придоби огромна популярност в арабската страна, чаровницата, която от половин година е майка на първия си син Али Демир, бе провъзгласена за най-добра турска актриса, като именно заради това преди дни, на 12 юни, тя посети столицата Бейрут, за да получи плакета с наградата си. Преди това обаче тя бе забелязана в голям турски търговски център, където избираше тоалета, с който да се яви на награждаването, споделяйки пред журналистите, че за нея това признание е много важно и че се радва много от факта, че именно тя го получава.

13) На 12 юни (петък) с последен 77 епизод приключи една от най-харесваните турски младежки продукции "Приливи и отливи" (Medcezir) по StarTV, като какви рейтинги е постигнала с финала си, ще разберете в новото издание на "Какво гледат в Турция?". След края на поредицата от кухнята ѝ беше изнесена доста интересна и любопитна за феновете ѝ информация. Стана ясно, че за двата сезона всички герои са сменили общо 7700 костюма и 1740 чифта обувки. Героята Мерт, изигран от младия актьор Танер Йолмез, за всички 77 епизода е носил 150 ризи, докато главният герой Яман, който бе пресъздаден от звездата Чаатай Улусой ("Огледален свят"), се е снимал с едва 7 чифта обувки. Любопитно е също, че до момента "Приливи и отливи" е продаден в над 35 страни по света, където се радва на горомен успех, и е получил над 30 награди от престижни телевизионни класации.

14) Чаровната млада актриса Ясемин Ален, която у нас познаваме чрез ролята ѝ на Татяна в хита "Милост" (Merhamet) и която доскоро се снимаше в приключилия младежки проект на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), се радва на подаръка от приятеля си Армаан Оуз - скъп мотоциклет, за който Ви информирахме в предишни издания на "Турските актьори 24/7". Наскоро блондинката, известна с веселия си нрав, беше забелязана от турските папараци да вечеря в скъп ресторант заедно с приятеля си и техен общ приятел, като след това двамата влюбени си тръгнаха с оставения пред заведението мотор, а Ясемин поздрави с победен жест папараците.

15) Финалната надпревара във втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г. настъпи! От петък, 12 юни, можете да подкрепите този сред петимата финалисти - Йозджан Дениз, Къванч Татлъту, Мурат Йълдъръм, Нюргюл Йешилчай и Хазал Кая, който според Вас трябва да спечели формата в събота, 20 юни! В петък, 19 юни,  в 18.30 часа, гласуването временно ще бъде затворено, като в 19.00 ще разберете кой се класира на пето, в 19.30 кой на четвърто и в 20.00 часа - кой на трето място. От тогава до събота, 20 юни, в 19.30 часа, останалите двама финалисти ще се борят за Вашите гласове за последно, като тогава точно в 20.00 часа ще стане ясно името на големия победител в "Любима турска звезда 2015". Подкрепете своя фаворит - гласуването е напълно безплатно, анонимно и положително!

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 15 юни, ще можете да прочетете новото издание №63 от "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 16 юни, идва ред на петия за сезона и двадесет и пети подред брой от "Турция представя...", в който ще Ви запознаем с новите летни сериали на FOX. В сряда, 17 юни, пък ще публикуваме последното за сезона четиринадесето и тридесет и трето подред издание от "Музиката от турските сериали", в което ще анализираме музикалните теми от преразказания от нас през изминалата пролет турски медицински сериал "Пътят на живота" (Hayat Yolunda). В четвъртък, 18 юни, ще можете да прочетете интервю с Бурак Йозчивит, класирал се на осмо място в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015". В петък, 19 юни, идва ред на финалния четиринадесети брой от "Пътят на живота", в който ще преразкажем последния тринадесети епизод от едноименната турска медицинска мелодрама. В събота, 20 юни, пък ще публикуваме последното за сезона четиринадесето издание от "Успехът на...", в което ще представим този на "Огнено сърце" по света. И в неделя, 21 юни, очаквайте издание №38 от "Турските актьори 24/7"!

1 коментар:

Анонимен каза...

Za kakvo ni e muzikata ot Po putq na jivota po-dobre pusnete Priliv i otliv toi pone e gledan ot mnogo hora v Bulgariq.

Предоставено от Blogger.