Юсуф Акгюн: "Истинските неща от живота са необясними и вечни"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 2 април, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме интервюта с отпадналите
състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои да отпадне третият участник от формата, като днес обаче ще прочетете интервю с втория, който го напусна миналия петък, 27 март - Юсуф Акгюн! Той е роден на 11 септември 1984 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 30 години, зодия дева. Още като ученик започва да проявява голям интерес към театъра, участвайки в няколко училищни представления. С годините продължава да развива безспорния си талант и въпреки малките роли, които играе, той не остава неоценен и дори получава стипендия до края на образованието си. Преди да започне с филмовата си актьорска кариера, той е рекламно лице на различни компании и се снима в техните реклами. След това първата си телевизионна роля изиграва през 2004 г., но тя е малка и той не става много известен. След седем години упорит труд и желание, световната популярност най-сетне го спохожда, тъй като изиграва ролята на Корай в най-харесвания турски сериал, излъчван в България - "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum). Време е да започваме с интервюто!

Как получихте предложението за участието си в "Огледален свят"?
Преди това се бях записал в професионална актьорска агенция, като един ден човек от екипа ѝ ми се обади и ми обясни, че продуцентите на сериала Фатих Аксой и Арзу Емир търсят млади актьори за главните роли, и ми предложи да отида на кастинга. Явих се и за моя огромна изненада бях сред първите сигурно избрани актьори още след първото прослушване. В крайна сметка съм много щастлив, че през всички години в сянка, продължих да опитвам и сега резултатите от упоритостта и до голяма степен ината ми вече са налице! 

Преди време обаче бяхте споделили, че сте били оставили нещата на съдбата и късмета, това не бе ли рисковано и нямаше ли риск в крайна сметка актьорският Ви талант да беше останал незабелязан?
Да, и това е вярно, но няма как изцяло да бях оставил оставил всичко в ръцете на съдбата, все пак бяха нужни опити и от моя страна. А и стартирах актьорската си професия твърде млад и все още не знаех с какво наистина желаея да се занимавам и дали това е било точно това. В крайна сметка, а и както виждате, очевидно съм избрал точно актьорството и честно казано не съжалявам за това, а се радвам и се гордея със себе си, защото именно в опитите ми и на снимачната площадка аз израснах като личност и вече смея да кажа, че съм завършен човек, който знае какво иска от живота и дори то се е случило! 

Все пак - с какво Ви привлече точно образа на Корай в "Огледален свят"?
Всъщност, явявайки се на кастинга, аз дори не знаех за кой герой кандидатсвам и чак в последствие разбрах и опознах своя персонаж. Това, с което Корай истински ме спечели, бе фактът, че той не бе обикновен разглезен и главозамаян богат наследник, а умен, хитър и здраво стъпил на земята. Следователно за мен бе е и истинско предизвикателство да изиграя тази роля, но въпреки това смятам, че успях да го направя повече от добре. Но ако питате за първоначалните факти, които ме привлякоха, бяха интересният сценарий и прекрасният актьорски състав. 

Доста зрители определиха Корай за главен герой, а не Емир, който всъщност бе такъв... 
Истината е, че както аз, така и Чаатай Улусой, който пресъздаде образа на Емир, си вършехме честно и почтено работата, никой от двама ни не се е скатавал по време на снимки, а даже напротив - идвахме първи на снимачната площадка и имахме огромното желание да се снимаме и да играем, тъй като и двамата все още бяхме новопрохождащи в актьорската кариера младежи. Иначе поне според мен главната роля определено не бе моята, а именно неговата, не разбирам по какви причини зрителите са мислили обратното. 

Смятате ли, че в днешно време по-важно специално в актьорството е не дали даден човек има талант, а е красив външно?
Със сигурност външният вид на всеки един актьор е от изключително значение за това дали ще успее или не, защото както казват, първото впечатление за всеки човек си създаваме именно от визията му. Но пък е неоспоримо, че най-важно е актьорът да има талант, който да иска да развива и умее да го прави, без това качество не виждам как който и да е желаещ би могъл да се справи и да се реализира като актьор. Но отново казвам, че и външният вид не е за подценяване. А за мен най-правилно и важно бъдещите актьори да харесват както външно, така и вътрешно най-вече самите себе си. 

И Корай, и Емир бяха синове в заможни семейства. Смятате ли, че в днешно време младите момичета вече не търсят любовта, а именно такива момчета като вашите герои?
Естествено, че всяка една млада дама иска половинката ѝ да бъде красив, също млад и добре осигурен мъж, който да ѝ подсигурява сигурност и спокойствие в живота. Но не смятам, че повечето момичета търсят само и единствено паричното удовлетворение от "любовите" си, но пък за съжаление има и доста такива. Времената вече се промениха и все по-актуални и често срещани двойки са между двама души от две коренно различни прослойки и класи в обществото, богати се събират с бедни, а в това няма нищо лошо. Радвам се, че предразсъдъците на обществото ни от миналото, когато бе недопустимо например беден младеж да се ожени за богата дъщеря, вече са част от живота на все по-малко и по-малко хора, което е много важно за развитието ни. 

Как вървят отношенията Ви с половинката Ви?
О, за огромно мое щастие мога да твърдя, че вече няколко години сме неотлъчно заедно и се обичаме все повече и повече. Както аз, така и тя сме сигурни, че ще прекараме животите си заедно един с друг и никога няма да се разделим, колкото и клиширано да звучат вече тези силни думи. Факт е, че истинската любов, каквато изпитваме един към друг ние, не може да се опише с думи, но пък най-добре би могла да бъде определена част от нея именно с познатите на всички клишета, а и именно заради това те са такива - защото са напълно верни. Копнеем един за друг и дори вече си липсваме дори когато работя на снимачната площадка. 

Значи смятате, че вечната любов в действителност съществува, така ли?
Да, смятам го. Когато за първи път се срещнах с любимата си, бях много развълнуван и мога смело да заявя, че все още всеки път, когато я виждам, изпитвам същото изключително приятно чувство. За съжаление все още не съм изживял целия си живот, за да кажа със сигурност дали вечната любов съществува, но силно се надявам, а и смятам, че има такова нещо, има такъв феномен. Всъщност реално погледнато никой не би могъл да го установи, тъй като никой не е вечен, а това означава, че любовта продължава и след нас. Всичко е много интересно и понякога необяснимо, но точно такива са истинските неща от живота. 

Мнозина зрители Ви определиха като много сериозен и напрегнат човек, такъв ли сте в действителност?
Темпераментът ми е наистина доста сериозен и дори все още се боря с него, тъй като смятам това за недостатък, много трудно нещо може истински и искрено да ме разсмее, което лично аз не харесвам у себе си и си го признавам. Но в никакъв случай не съм напрегнат, а даже напротив - смятам се, а и са ми казвали, че съм доста спокоен, като това вече го приемам като качество, тъй като доста трудно нещо може да ме ядоса. Направи ли го обаче, след това дълго време не мога да се успокоя, което пък доста често ми вреди. Смятам, че самите ние сме пример за самите себе си и ако човек осъзнае грешките си и се опита да ги коригира, както и да усъвършенства самия себе си, то той вече е едно ниво над другите хора. 

3 коментара:

Анонимен каза...

интервю с Джансу Дере от времето на Завръщане,искам да разбера мнението й за Ахмет Акиф и за сериала

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
За съжаление до края на юли месец всеки четвъртък ще публикуваме интервюта с участниците в "Любима турска звезда 2015", т. е. такова с Джансу Дере бихме могли да публикуваме най-рано през месец август, което обаче към момента не планираме, тъй като за последно имаше такова в края на ноември миналата година. Интервю с Мехмет Акиф Алакурт обаче имаше наскоро, като можете да го прочетете от този линк: http://serialiofbg.televisionbg.net/2015/03/blog-post_12.html
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

А ще публукувате ли интервю с Чаатай Улусой той участва ли в любима турска звезда?

Предоставено от Blogger.