"Какво гледат в Турция?" (50) - специално издание

Здравейте, скъпи приятели! Днес е вторник, 17 март, и в момента имате възможността да прочетете ексклузивното и юбилейно петдесето издание
на единствената рубрика, която подробно Ви дава информация за рейтингите на сериалите в Турция - "Какво гледат в Турция?"! Да, точно петдесето издание, което публикуваме за петдесета подред седмица и което ще бъде съвсем различно от досегашните. Днес няма да има рейтинги, няма да има анализи, коментари и новини, защото предстои да прочетете един наистина специален брой, а по-долу ще можете да разберете и защо е такъв. Може би вече свикнахте всеки понеделник да четете ново издание от "Какво гледат в Турция?", да научавате рейтингите на любимите си сериали, да обсъждате заедно с нас случващото се в южната ни съседка и да разбирате какво предстои да гледате по турските национални телевизии. Е, благодарим Ви, че бяхте с нас и продължавате да бъдете! "Какво гледат в Турция?" е една наистина специална за нас рубрика, която дълго време поддържаме, в началото с не много висок успех, но днес вече с толкова голям, че съвсем спокойно можем да я наречем като най-успешната за блога! В началото започна почти непрофесионално, но днес вече се разви напълно и бива представяна в един много по-обширен и интересен вариант. Отначало почти непозната за никого, но днес вече набрала популярност и превърнала се в изключително успешна и четена - успех, с който адски много се гордеем! Но именно Вие - читателите на СЕРИАЛИ в България, давате смисъл на тази рубрика, Вие ѝ вдъхвате живот, като я четете и ни давате стимул да продължаваме да я публикуваме с огромно желание и то вече петдесет пъти!

Помните ли кога беше публикувано първото издание на "Какво гледат в Турция"? Ако не се досещате, то сега ще Ви припомним! За първи път в интернет пространството се появи подобна поредица, представяща рейтингите на сериалите в южната ни съседка, както и новините около тях. Това се случи точно на 17 март 2014 година, което миналата година се падаше ден понеделник. Да, днес, 17 март (вторник) 2015 година, вече година по-късно, "Какво гледат в Турция?" може да се похвали с невероятен успех и инетерес към себе си. Точно днес рубриката става на една година и през тези дванадесет месеца успяхме да я развием и обработим така, че да Ви е приятно да четете всяко едно нейно издание. Не знаем дали сме успели напълно, но със сигурност поне малко сме оправдали очакванията, които сте имали. И може би се питате откъде ни дойде тази идея, как намираме време да Ви информираме за рейтингите и още много други - това са подробности от "кухнята" на рубриката, които ще разкрием именно в това издание и ще Ви припомним нашите по-специални моменти, свързани с нея! Имаме любими материали в тази рубрика и сме сигурни, че Вие я харесвате, но има нещо, което най-много грабва вниманието Ви. Няма да пропуснем и да вмъкнем за пълнеж и някои други рейтинги от изминалата седмица, защото все пак за къде сме без тях? Именно това е гръбнакът на "Какво гледат в Турция?" - рейтингите, но за да развиваш и да създаваш тази рубрика вече една година, е нужно да имаш необходимото време, труд, качества и поне малко професионализъм, защото само това ще направи рубриката съвършена и обичана от аудиторията. Коментарите, анализите и най-вече новините са черешките на тортата на тази поредица, без които тя със сигурност ще бъде доста скучна и еднообразна. Признаваме си, най-любими са ни новините, съобщаващи за новите сериали в южната ни съседка, а и не само тях. Преценихме, че само рейтингите не са достатъчни, трябва да има и повече интересни новини и любопитни материали. С времето наложихме нови и нови неща и Ви обещаваме, че няма да спрем до тук, защото едва сега започваме!

Първото издание на "Какво гледат в Турция?" беше пуснато точно на 17 март (понеделник), а него можете да си припомните от тук. То беше съвсем обикновено, без много анализи и без никакви новини. Днес обаче всичко в изданията на "Какво гледат в Турция?", година по-късно, е съвсем различно. Във всеки един брой има много анализи, коментари, а след всички рейтинги следва порция от новини, която е запазена марка за изданията на рубриката. Питате се как се създават броевете на "Какво гледат в Турция?"? Ръководим се от рейтингите в Турция, които следим в специален сайт, където всеки ден излизат такива за предишния ден. Всеки ден добавяме рейтингите към изданието на рубриката за предходния и така до неделя, когато добавяме и новините - крайния завършек на статията. Започваме всяко едно издание с анализи за съответната седмицата, за това какво ще видите в рейтингите по-долу, а преди да пуснем рейтингите за съответния ден, правим и коментар за тях. От скоро изданията на "Какво гледат в Турция?" излизат с много нови новости, които направихме във връзка с началото на новата 2015 година и юбилейното 40 издание на рубриката. Една от тях е обзор на рейтингите за седмицата, който досега беше напълно непознат за рубриката. В него обобщаваме на бързо в няколко изречения рейтингите в Турция, съобщаваме кой е най-гледаният сериал и коя е най-гледаната телевизия за седмицата. От началото на годината обърнахме внимание и на рейтингите на новините и предаванията на телевизиите в Турция - също нещо, което никога допреди не сме правили, но от скоро наложихме в изданията.

Както обещахме, в това издание ще има рейтинги, защото именно те са главната идея на рубриката ни. Но те ще бъдат само на определени дни и определени сериали, най-вече на премиерите, състояли се през изминалата седмица. Да започнем с вторник, когато в Турция стартира "Черна кутия" (Kara Kutu) на KanalD. Стартът му е попаднал на 20 място с 2.80% рейтинг. Премиерата на "Законът на моето семейство" (Racon Ailem Icin) на ATV, стартирала също в този ден, е заела 28 място с 2.03% рейтинг. Вторият епизод на "Марал" (Maral) на TV8, излъчен в четвъртък, заема 25 място с 2.26% рейтинг, а този на "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi) на StarTV - 27 място с 2.18% рейтинг. В неделя, 15 март, премиерата на "Спешно търсене на любов" (Acil Ask Araniyor) на ShowTV е попаднала на 11 място с 3.27% рейтинг. Отново най-гледаната телевизия е FOX с цели 4 най-гледани сериала - "Отново любов", "Черната роза", "Сезонът на черешите" и "Този живот е мой". Най-гледаната телевизионна програма за седмицата обаче е от ефира на StarTV - хита "Парченцата" (Paramparca), попадащ през изминалата седмица на 1 място в понеделник с рекордния 11.24% рейтинг. StarTV е с още един най-гледан сериал - "Красивата селянка" в сряда, превръщайки се съответно във втората най-гледана турска телевизия с две най-гледани мелодрами. В ТОП 7 попада още "Долината на вълците" на KanalD, като медията е третата най-гледана в южната ни съседка.

Благодарим Ви изключително много за гласуваното доверие и за това, че през тази една година превърнахте "Какво гледат в Турция?" в своя любима рубрика и помогнахте за сегашното ѝ изключително развитие. Наистина сме горди, че пускаме тази уникална поредица, а съвсем скоро ще вложим и нови интересни идеи и добавки в нея! Очаквайте следващото 51 издание в понеделник, 23 март, от когато "Какво гледат в Турция?" отново ще се публикува по добре познатия Ви досегашен начин - пълна с рейтинги, анализи към тях, новини и още много други! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.