"Турските актьори 24/7" (22): от 23 февруари до 1 март 2015 г.

Здравейте, приятели! Преди да започнем с днешното двадесет и второ издание на рубриката "Турските актьори 24/7", желаем да се извиним,
че то бива публикува извънредно днес, 2 март (понеделник), а не вчера, 1 март (неделя). И така, време е да започваме! През изминалите седем дни в южната ни съседка любимите Ви актьори и актриси от сериалите готвеха планове още от сега за лятото, отричаха слухове, купонясваха, впечатляваха с визиите си, правеха сензационни разкрития, сполетяваха ги нещастия, взимаха превантивни мерки, участваха в нови начинания, празнуваха рождени дни, мечтаеха, бяха преуморени, полагаха грижи за себе си, привързваха се, съчетаваха удоволствието със здравословното и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Месец март дойде и зимата постепенно си отива, давайки път на идващата пролет! С това турските звезди все повече и повече започват да правят планове за все още далечното пък лято, но въпреки че дотогава остават още доста месеци, красавицата от криминалната драма "Опасни улици" Зейнеб Бешерлер вече знае къде ще прекара горещите месеци. Наскоро чаровницата, с която прочетохте интервю в блога преди две седмици, сподели, че през юни месец заминава за САЩ, където през лятото ще се състои сватбата на сестра ѝ Дерия Бешерлер. Зейнеб разкри още, че някак да пропусне този важен момент, а и така цялото семейство отново ще е заедно от дълго време насам. Бешерлер сподели, че е много щастлива от този факт и че със сигурност ще си прекара страхотно. 

2) След като наскоро плъзнаха слухове, че турската актриса Джейда Дювенджи, позната у нас чрез ролите си в хитовете "1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги", ще се омъжи това люто, то през изминалата седмица самата тя опроверга тази информация. Чаровницата сподели, че подобно нещо няма и двамата със съпруга ѝ Бюлент Шакрак наистина имат планове за сватба, но нито са взели решение кога ще се състои тя, нито дали ще бъде в близкото бъдеще. Джейда разкри, че дори това лято, когато се спекулираше, че ще двамата ще се венчаят, семейството ѝ ще замине на ваканция в чужбина. Напомняме, че според слуховете Дювенджи и Шакрак трябваше да сключат брак на 11 юли тази година, но очевидно по думите на първата това няма да се случи. 

3) През изминалата седмица турската актриса-ветеранка Хатидже Аслан навърши 53 години! Чаровницата, която у нас гледаме в момента всеки уикенд пот 18.00 часа по Диема Фемили в повторението на хита "Сезони на любовта" (Lale Devri) като злата Зюмрют, чества празника си в тесен семеен и приятелски кръг в известен турски ресторант. Въпреки малкото присъстващи на празника обаче, компанията се оказала доста шумна и заради това живеещите в близост до заведението извикали полиция, когато дори късно вечерта забавлението продължило и дори станало още по-шумно. Така рожденият ден на Хатидже Аслан бе помрачен от идването на униформените, но за кратко, тъй като след като ги предупредиха и помолиха да не вдигат толкова шум, празникът отново започнал и всички бързо възвърнали настроенията си, естествено вече много по-тихо. 

4) Наскоро в южната ни съседка се честваха 20 години от създаването на кампанията за опазване водите в Турция "Turmepa". По този повод едни от най-любимите турски актьори - Бергюзар Корел ("1001 нощ" и "Справедливостта на Кара"), Халит Ергенч ("1001 нощ", "Готова на всичко" и "Великолепният век"), Мелиса Сьозен ("Златната клетка" и "Петима братя") и Мехмет Гюнсюр ("Златната клетка" и "Великолепният век"), се събраха, за да подкрепят каузата и да застанат зад нея, призовавайки всички жители на родината си да я опазват чиста. На журналистите обаче веднага им направи впечатление впечатляващият стайлинг на Бергюзар Корел, която по повода бе облякла дълга червена елегантна рокля и бе със скромна фризура и грим, но искреше от красота и великолепие. 

5) Сензационна новина сподели младата надежда на турското кино Серенай Саръкая през изминалата седмица! Чаровницата, която в момента у нас гледаме като Йешим в повторението на хита "Сезони на любовта" (Lale Devri), разкри пред турските журналисти докато се разхождаше в известен турски парк заедно с майка си, че продукцията, в която се снима в момента и в която си партнира с друг любимец на публиката Чаатай Улусой - "Приливи и отливи" (Medcezir), няма да има повече сезони и в края на идващата пролет ще покаже финала си. Това означава, че турският римейк на американския хит "Кварталът на богатите" (The Orange County) ще приключи с два сезона и около 70 епизода. Серенай не спомена причината за това решение на сценаристите, но тя е повече от ясна за всички читатели на СЕРИАЛИ в България и рубриката ни "Какво гледат в Турция?" - силно разклатеният рейтинг на "Приливи и отливи" през последните месеци. 

6) Голямо нещастие сполетя турският актьор-ветеран Халил Ергюн! Наскоро, заради обилните снеговалежи в южната ни съседка, в местността, където се намира къщата на артистът, изиграл емблематичния у нас образ на Али Ръза от семейната драма "Листопад", се образували огромни свлачища, камъните на които засегнали много сериозно целия имот на възрастният актьор. Те са нанесли огромни щети на покрива на къщата, колата, овощната градина и прозорците на Халил, като в близките дни имотът ще бъде посетен от специалисти, които да определят материалната им стойност. Ергюн, след като изложил на риск и собствения си живот, бил категоричен, че след като получи обезщетението от застраховката, ще си купи нов имот и там ще построи новата си къща, тъй като ужасът бил огромен и ветеранът не могъл да издържи на гледката как всичко, изградено от него през годините с много търпение и любов, се е разрушило.

7) Напълно възможно е една от най-харесваните турски актриси Берен Саат, класирала се на второ място в първия сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г. и участвала в хитовете "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози", да е бременна! Това издадоха наскоро приближени до чаровницата, които споделят, че отскоро тя постоянно посещавала тоалетната и дори коремчето ѝ било набъбнало. Според още по-запознати, наскоро дори тайно Берен и съпругът ѝ и певец Кенан Доулу посетили САЩ, където Саат се подложила на нашумяваща в момента процедура, с която още все още неродените бебета се ваксинират в утробата на майката, за да е сигурна актрисата, че първата ѝ рожба ще се роди напълно здрава и нормална. Все още обаче нито тя, нито Кенан, са обявили официално дали наистина ще си имат бебе или не.

8) Съвсем скоро един от най-харесваните млади турски актьори Чаатай Улусой, който у нас познаваме като Емир от най-харесвания турски сериал в България "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) и който в момента се снима в хита "Приливи и отливи" (Medcezir), ще се снима в игрален филм! Това сподели наскоро самият той пред турските медии, разкривайки, че е много щастлив и развълнуван от този факт. Младата надежда на турското кино обяви още, че е и много заинтригуван и няма търпение да започне снимките по новия си проект, тъй като досега никога не се е снимал във кино-ленти и ще му бъде много интересно да участва в създаването на такъв и да работи по още един, може би най-известния актьорски жанр - филм.

9) През изминалата седмица един от най-харесваните млади турски актьори Буура Гюлсой, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Незабравима" (Unutulmaz) и "Север-Юг" (Kuzey Guney), отпразнува своя тридесет и трети рожден ден! Любимецът на милиони зрителки по света, който в момента се снима в новия лидер всеки вторник в Турция "Отново любов" (Ask Yeniden), отпразнува празника си в малък бар в Нишанташъ в тесен семеен и приятелски кръг, състоящ се от едва... трима човека! Сред тях обаче беше и екранната партньорка на рожденика в новата мелодрама на FOX Йозге Йозпиринчи ("Ангели-пазители" и "Момичето с червения шал"), като и тя, и Гюлсой не пропуснаха да споделят в социалните мрежи с феновете си как празнуват по повода. На снимките и тримата поканени, и рожденика изглеждаха повече от щастливи.

10) Турската актриса Бенну Йълдъръмлар, която в България познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Листопад" (Yaprak Dokumu) и "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari), има нова мечта! Това сподели наскоро самата тя пред турските медии, а желанието на чаровната вечно усмихната красавица е най-сетне да изиграе ролята на злодейка във филм или сериал. И до някаква степен е права, тъй като до момента изгради образа на добра и грижовна домакиня, събирател такъв на героините ѝ в "Листопад", в който изигра ролята на добра, предана и пренебрегвана доста често дъщеря, и в "Другите отчаяни съпруги", където пък изгради персонажа на педантична домакиня, грижеща се за семейството си. В момента пък Бенну се снима в продукцията на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), където също играе образа на най-голямата сред три сестри, грижеща се за по-малките си две такива. Йълдъръмлар сподели още, че с нетърпение очаква продуцент или сценарист да ѝ предложи така бленуваната от нея роля - на злодейка!

11) Връзката между едни от най-харесваните турски актьори от сериалите - Кенан Имирзалъолу ("До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливостта на Кара") и Синем Кобал ("Малки тайни", вече е факт! Ако може да се вярва на думите на приятелите на мечтаният от всяка жена актьор, то връзка между него и чаровната блондинка наистина има! Наскоро пред турските медии те разкриха, че наскоро Кенан им е споделил, че най-сетне е намерил истинската любов именно в лицето на Кобал и дори все път, когато я видел, му се подкосявали краката и усещал чувството на пеперудки в стомаха. Той им споделил още, че двамата със Синем били много щастливи заедно и се разбирали чудесно, били буквално един за друг и се разбирали само с поглед. Така обаче дружбата на Имирзалъолу с приятелите му надали повече ще съществува, след като те са издали на кръвожадните за сензации журналисти съкровените му думи.

12) Въпреки че постига доста ниски рейтинги напоследък, поредицата на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) продължава да се снима с пълна сила. В нея, както вече знаете, участва победителката в първия сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г. Туба Бююкюстюн ("Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце") и според запознати и близки до актрисата, в момента тя е много изтощена и изморена от снимачния процес и това съвсем естествено се отразява и на външния си вид, заради който и чаровницата слагала двойно повече грим от обикновеното, за да не разочарова феновете си, а и за да изглежда сравнително добре. Затова, виждайки, че с грима само замазва положението, сега Туба е решила да спазва по-здравословен начин на живот, хранейки се предимно с плодове и зеленчуци, с които и да победи умората.

13) Младата надежда на турското кино Фуля Зенгинер, която у нас познаваме като Йелиз от семейната мелодрама "Малки жени" (Kucuk Kadinlar), е влюбена в кучетата си! Наскоро самата тя съобщи, че вече заради двете си четириноги любими създания, е отказала няколко предложения за роли в сериали и филми, тъй като тя живее в малко градче, където се чувства спокойна и необезпокоявана от фенове, а почти всички филмови и телевизионни продукции се заснемат в най-големия град в южната ни съседка Истанбул. Причината Фуля да отказва предложенията на продуцентите е, че живее в къща с двор, където отглежда двете си кучета, а ако се премести в Истанбул ще живее в апартамент, където няма да има място за домашните ѝ любимци, а самата Зенгинер е категорична, че без тях не мърда никъде, а запознати и близки до нея се гневят и недоумяват, че пропилява шансовете си като актриса заради кучетата си.

14) Все повече и повече в турските медийни среди става популярен спортът кикбокс. Източното бойно изкуство бива практикувано от все повече и повече турски звезди, като сред актьорите най-известните практикуващи го са звезди от ранга на Къванч Татлъту, Синем Кобал, Фахрие Евджен, Селма Ергеч и Джансу Дере. Особено последната обаче е изключително добра и напреднала, като чаровницата, която в момента гледаме като Съла в турския хит по БТВ "Завръщане", се справя повече от добре със спорта и съчетава повече от успешно забавлението със здравословния начин на живот. Това разкрива нейната треньорка, която е и най-известна такава по кикбокс в Турция - Мерве Юртяпан, която е изключително доволна от работата си с Джансу, която дори имала планове да се яви на международни състезания по кикбокс, представлявайки естествено родината си.

15) Вече са ясни всички 18 участници във втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! През изминалата седмица, от 23 до 28 февруари, съобщихме имената на последните шестима - Мурат Йълдъръм от "Гордата Аси", "Любов и наказание" и "Голямата лъжа" на 23 февруари (понеделник), Нюргюл Йешилчай от "Вярна на себе си", "Имението с лозите" и "Любов и наказание" на 24 февруари (вторник), Селен Сойдер от "Сезони на любовта" на 25 февруари (сряда), Серенай Саръкая от "Сезони на любовта" на 26 февруари (четвъртък), Хазал Кая от "Забраненият плод" и "Огледален свят" на 27 февруари (петък) и Юсуф Акгюн от "Огледален свят" на 28 февруари (събота). Очаквайте старта на "Любима турска звезда 2015" на 13 март (петък)!

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: днес, 2 март (понеделник), очаквайте четиридесет и осмото издание от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което и тази седмица Ви очакват много изненади, свързани с рейтингите на сериалите в южната ни съседка през изминалите седем дни. В четвъртък, 5 март, пък очаквайте интервю с младата надежда на турското кино, позната у нас чрез ролята си в хита "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi) и снимаща се в момента в поредицата на KanalD в Турция "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - Дамла Сьонмез. И в неделя, 8 март, очаквайте двадесет и третия брой на рубриката ни "Турските актьори 24/7"! Не забравяйте и че от 14 март (събота) започва продължението на "Ифет", което ще бъде продуцирано и създадено изцяло от нашия екип и ще се качва под формата на разкази в специалната си страница, която можете да следите за още интересни подробности от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.