"Турция представя..." (20): новите сериали на ATV и ShowTV

Вторник е, 31 март, и днес извънредно публикуваме издание от рубриката ни "Турция представя...", тъй като в южната ни съседка има цели два
нови сериала, за които все още не сме Ви информирали! Пролетният телевизионен сезон вече отдавна стартира и са ясни успехите и провалите на телевизиите. KanalD очевидно се провали с двата си коза тази пролет "Петима братя" и "Черна кутия", а същото се отнася за StarTV и нейния "Дворец на врабчето", както и новия сезон на "Братски дял". FOX е с един от малкото нови хита този сезон, като единствената ѝ нова мелодрама "Отново любов" постига невероятни резултати всяка вторник вечер и завзе първото място тогава. ATV пък има цели три провала тази пролет - "Преобръщане", "Цена" и "Раджон - историята на моето семейство", но пък и един нов хит - "Черен хляб". ShowTV може да се похвали и с един нов хит - "Никога няма да се откажа", но и с два нови провала този сезон - "Спешно отделение" и "Невинна лъжа", а най-новият ѝ "Спешно търсене на любов", който ще представим днес, към момента постига прилични рейтинги. TV8, която следим от тази пролет, пък се провали с дългоочаквания си "Марал", но пък триумфира с новия сезон на риалити-формата "Survivor", който всяка събота, неделя и вторник е на първо място по гледаемост. Общо взето това се случи през изминалия месец и половина, когато издания от "Турция представя..." не публикувахме, но пък днес го правим, тъй като има цели два новообявени, които все още не сме представили! Време е да започваме!

"Спешно търсене на любов" (Acil Ask Araniyor) - ShowTV:
Това е четвъртият нов сериал за настоящия пролетен телевизионен сезон, който ShowTV излъчва. За съжаление първият - "Спешно отделение" (Acil Servis) вече прекрати позиционирането си заради ниските си рейтинги, а скоро ще го направи и третият - "Невинна лъжа" (Beyaz Yalan), стартирал миналата седмица. "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmen) пък постига невероятни резултати и е един от малкото нови хитове тази пролет и заедно с отдавна стартиралото вече друго любимо на зрителите в Турция заглавие - "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), носи невероятни успехи за ShowTV. Но да се върнем на най-новия - "Спешно търсене на любов", който стартира преди около две седмици и който с първите си три епизода постигна прилични, но не и отлични резултати. В него участие вземат едни от младите надежди на турското кино - Серхат Теоман, който доскоро се снимаше в медицинския провал на медията "Спешно отделение", Дуйгу Йетиш и Рожда Демирер ("Ангели-пазители"). Той е създаден от продуцентите на провалилата се медицинска поредица "Спешно отделение" - Med Yapim, и дали умишлено или не, но и в него има голяма доза медицина, тъй като главният герой Синан, изпълнен от Серхат Теоман, е именно лекар и се среща с любовта на живота си Нисан, изпълнена от Дуйгу Йетиш, в болницата, тъй като тя е новата му колежка. Жанрът на "Спешно търсене на любов" е романтична комедия, като тепърва предстои да проследим успеха ь в следващите издания на рубриката ни "Какво гледат в Турция?"! Режисьор е Баръш Къръмшелиоулу, а сценарист - Гьокхан Хорзум. Можете да гледате "Acil Ask Araniyor" всяка неделя вечер след 20.00 часа по ShowTV!

"Просто бъдете щастливи" (Mutlu Ol Yeter) - ATV:
След като три от общо четирите към този момент нови пролетни сериал на телевизията претърпяха провал - "Преобръщане" (Sevdam Alabora), "Цена" (Bedel) и "Раджон - историята на моето семейство" (Racon Ailem Icin), то само един от тях успя да донесе някакъв успех на медията и това е криминалната драма с Йозлем Йълмаз "Черен хляб" (Kara Ekmek). През месец април пък предстои да стартира последната към този момент нова пролетна продукция на ATV и това е именно "Просто бъдете щастливи" (Mutlu Ol Yeter), която започва съвсем скоро и ще се позиционира в prime-time-a на телевизията. В нея участие вземат известни и любими на турските зрители актьори, сред които Али Атай, Аслъ Енвер ("Мечтатели"), Айтен Юнчуоулу ("Мечтатели" и "Готова на всичко") и Бюлент Сейран ("Пепел от рози"), като любопитен факт е, че младата Аслъ, участваща в момента в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015", ще играе отново на една снимачна площадка с ветеранката в турското кино Айтен, която в "Мечтатели" играеше ролята на бабата на Мине, изиграна пък именно от Енвер. Жанрът на новата мелодрама ще бъде комедийна драма, като в нея ще се разказва за живота на героите в малък, но изпълнен с живот и смях истанбулски квартал, където мирът ще бъде мираж, но не по драматичен и криминален начин, както сме свикнали, а по... комичен и нелеп, като продуцентите обещават това да бъде един от малкото турски комедийни сериали, постигнали невероятен успех. Дали обаче прогнозите им ще се сбъднат, предстои да разберем скоро в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?". Продуцентската компания на "Просто бъдете щастливи" е все още непознатата у нас NTC Medya, а режисьор - Ийт Йозгюр. Стартът на качественото чувство за хумор очаквайте съвсем скоро по ATV!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от тазседмичното извънредно издание №20 на рубриката ни "Турция представя..."! Очаквайте ни отново при поява на информация за нови турски сериали в южната ни съседка! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.