Гамзе Йозчелик: "Славата има както добри, така и лоши страни"

Здравейте, приятели! Днес е 26 февруари, четвъртък и приключва тематичният месец, посветен на актьорите от криминалната драма "Опасни улици",
в СЕРИАЛИ в България. Последното интервю с актриса от сериала, което подред се пада четиридесет и второ, ще бъде с може би най-харесваната такава в него - Гамзе Йозчелик. Тя е родена на 26 август 1982 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 32 години, зодия дева. Започва актьорската си кариера през 1998 г. когато е едва на 16 години, участвайки с малки роли в различни филми и сериали. През 2006 г. обаче изиграва ролята на живота си - тази на комисар Зейнеб в най-успешната турска криминална мелодрама, излъчваща се в момента всяка делнична вечер по БТВ - "Опасни улици" (Arka Sokaklar). В нея се снима до 2009 г., след което прави двегодишна пауза, участвайки в провала "Джанан" (Canan), след което през 2011 г. се завръща отново в актьорския състав на "Опасни улици". През 2013 г. обаче окончателно напусна продукцията, като през есента на по-миналата година се снима в историческия провал "Завоевателят" (Fatih) на KanalD. В момента се отдава на заслужена почивка, като все още не издава дали скоро ще се завърне на екран и ще зарадва феновете си или не. През 2008 г. се жени за колегата си и екранен партньор в "Опасни улици" Уур Пекташ, като плодът на тяхната любов - синът им Муратхан, се ражда две години по-късно, през 2010 г. В края на 2011 г. обаче двамата се развеждат и приключват връзката си, като от 2013 г. досега Гамзе е в интимни отношения с приятеля си Мерт Йоджал вече две години. Време е да започваме!

Кое предпочитате - драмата или комедията?
О, не знам. Никога не съм се замисляла кой от двата жанра харесвам повече, и двата имат своите както добри, така и лоши страни.

Много красива жена сте, как поддържате външния си вид?
О, благодаря за комплимента! Истината е, че не полагам чак толкова много грижи за външния си вид, дори нямам нито една пластична операция по себе си. А смятам, че истинската красота е точно това - човек трябва да бъде естествен! Един човек е красив, само когато природата го е направила такъв. Ако не си хубав, колкото и операции и корекции да си направиш, пак ще си останеш същият. А и пластиките водят до пристрастяване...

Как се промени живота Ви, след като станахте толкова известна?
Като цяло бих казала, че не се е променил толкова много. Естествено вече вниманието към мен е повече, но не мисля, че славата се отрази на живота ми. Аз съм земен и дружелюбен човек, поне за такава се мисля (смее се), а и тук съм на мнението, че ако един човек притежава добродетели, то никакви обстоятелства не биха променили това.

Пречи ли Ви обаче славата?
Тук бих казала, че до известна степен да. Започнах актьорската си кариера, когато бях едва на 15-16 години, съответно пораснах много по-бързо от връстниците ми, от много рано започнах да имам отговорности за живота си, което от една страна е и добре, и не чак толкова. Един от лошите последици е, че станах твърде независима, а мъжете не харесват такива жени (смее се)... Но пък и тук казвам - ако има любов между двама души, то те ще се приемат такива, каквито са!

От пет години вече сте майка, как се чувствате?
Чувството да си майка е много приятно. За съжаление, няма как да опиша, една жена трябва само и единствено да го преживее, за да разбере смисъла на майчинството.

Имаше период, през който снимахте "Опасни улици" извън града, как преживявахте раздялите със сина си в тези моменти? 
О, много тежко. Точно тогава той вече започваше да разбира доста неща, много му липсвах, постоянно, когато тръгвах за снимки, плачеше, защото отсъствах от вкъщи с дни. Винаги ме молеше да не ходя, но аз намирах думи, с които въпреки крехката му възраст, да му обясня, че това е важно, че аз работя това и че няма да има какво да ядем, ако не отида. Но пък иначе се разбираме повече от чудесно!

Какво е любовта за Вас?
И любовта, като майчинството, не мога да опиша с думи! Аз обаче не свеждам любовта само до тази между двама души. Аз обичам всичко - природата, животните, Господ, вселената, земята - абсолютно всичко! Не мога да огранича любовта си, аз виждам и чувствам любов навсякъде!

Като стана дума за природата - как ще коментирате глобалното ѝ замърсяване напоследък?
Нямам думи, с които да опиша болката си от този факт! Потресена съм от факта, че има хора, които ѝ вредят, убиват животни, секат дървета... Всички се оправдават, че го правят несъзнателно, но няма как един трезвомислещ човек да причинява подобни вреди. А за съжаление напоследък се разпространяват много слухове затова как еко-защитниците всъщност правят всичко за пари, което още повече ме огорчава. Ние сме хора и трябва да се погрижим за нашия дом - Земята, защото ако тя е болна, и ние ще сме болни.

Критикувана бяхте обаче, че веднъж носехте кожено палто... 
Няма такова нещо, това бяха спекулативни и преувеличени твърдения, кожата не беше естествена, а изкуствена. Радвам се, че вече в страната ни започва да се обръща все по-голямо и по-голямо внимание на правата на животните, а още повече от факта, че наскоро бяха приети закони, с които се забранява насилието над животни и създаването на облекла от естествени кожи. Но прилагането на закона не е достатъчно, човек трябва сам да го преосмисли и да осъзнае!

Ще Ви гледаме ли отново във филм или сериал?
На този етап не мога да издавам нищо... 

2 коментара:

Анонимен каза...

Искам да попитам до кой епизод са закупени тайните на времето и ще купят ли всички епизодаи на светлината на моя живот и на тайните на времето

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Нямаме информация до кой епизод са закупени тези сериали, но те постигат отлични рейтинги и със сигурност ще продължат да се излъчват още дълго време.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.