"Турските актьори 24/7" (20): от 9 до 15 февруари 2015 г.

февруари 16, 2015
Здравейте, приятели! Преди да започнем с днешния брой, желаем да се извиним, че той излиза вместо вчера, 15 февруари (неделя), днес - 16 февруари
(понеделник). Днес за юбилеен двадесети пореден път предстои да Ви запознаем отблизо със случилото се с любимите Ви турски актьори и актриси през изминалата седмица. Миналата седмица бе изключително интересна и напрегната, тъй като в Турция стартираха няколко нови продукции, чиито рейтинги обаче ще разберете утре, 16 февруари, в изданието на "Какво гледат в Турция?". Обещаваме Ви обаче, че няма да повярвате на очите си от това, което се случи през изминалите седем дни. А сега нека да се върнем към "Турските актьори 24/7" и неговия юбилеен двадесети брой! В него Ви очакват новини за това как актьори се подлагаха на пластични операции, ревнуваха бившите си половинки, получаваха признания, ставаха за пример, радваха се на децата си, благодариха, радваха се на интерес от страна на феновете, правеха планове за сватби, попадаха в комични ситуации, споделяха какво обичат да похапват, водеха дела, излагаха се, разбиваха женски сърца, спазаряваха се и още много други, които четете в следващите абзаци! 

1) Наскоро чаровната турска актриса Нюргюл Йешилчай, която у нас сме гледали в хитовете "Вярна на себе си", "Имението с лозите" и "Любов и наказание" и която в момента участва в най-гледания сериал в южната ни съседка "Парченцата" (Paramparca), се е подложила на пластична операция в областта около очите. Това заснеха турските папараци, които засякоха красавицата да излиза от известна частна клиника в Нишанташъ заедно с предполагаемия си интимен партньор. На въпросите на журналисти дали придружаващият я е нейният приятел, актрисата не отговори, но пък сподели с тях, че се е подложила на лека и козметична процедура, за да премахне големите торбички под очите си, като страничният ефект на операцията бил, че няколко дни Нюргюл ще бъде с посинени петна около зрителните си органи. 

2) След като отскоро в турското медийно пространство упорити се върти слухът, че любимците на зрителите Кенан Имирзалъолу, познат у нас чрез ролите си в "До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливостта на Кара", и Синем Кобал, която гледахме в "Малки тайни", има връзка, бившият приятел на чаровната блондинка и актьор, познат в България с "Ифет" и "Милост" - Ибрахим Челиккол, напоследък е изключително нервен и неспокоен, споделят близки до него. Именно и заради това Ибрахим отскоро постоянно качва свои снимки в социалните мрежи, на които е в гората, като според по-запознати точно там Челиккол успокоявал нервите си и си изкарвал яда, че е загубил Синем и двамата вече не са заедно, тъй като напомняме, че преди няколко месеца бяха все още двойка.

3) Една от най-харесваните турски актриси, класирала се на второ място в "Любима турска звезда 2014" миналата пролет - Берен Саат, получи световно признание наскоро. Според международно проучване сред населението чаровницата е изключително популярна в почти цяла Европа и Азия и в държавите в северна Африка и южна Южна Америка и Северна Америка, като и в трите континента има милиони почитатели и фенове. Според картата на света, която можете да видите вдясно от тук, в нашата страна - България, Берен е най-известна като Фатмагюл в най-гледания турски сериал за 2012 г. "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?), a в други големи европейски, азиатски, африканси, южноамерикански и северноамерикански държави, като Гърция, Сърбия, Хърватия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Казахстан, Китай, Иран, Армения, Египет, Чили, Мексико и други - като Бихтер в "Забраненият плод". С филма "Моят свят" (Benim Dunyam) Саат пък е известна в Западна Европа.

4) Младата надежда на турското кино Мерве Болуур, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Малки тайни" и "Великолепният век", стана за пример на своите връстници. Наскоро чаровната брюнетка, връщайки се от парти късно вечерта, бе спряна от полиция, за да даде проба за употреба на алкохол. Привидно Мерве бе много притеснена и не очакваше пътните полицаи да спрат точно нейния автомобил, но пък в крайна сметка се оказа след пробата на дрегера стана ясно, че Болуур не е пила по време на партито и град алкохол, отчитайки 0 промила в кръвта. Именно Мерве трябва да бъде за пример на други млади звезди на турското кино, сред които и Чаатай Улусой, които през изминалите няколко месеца също бяха глобявани за каране при съдържане на алкохолни вещества в кръвта.

5) Въпреки че се снима в криминалния хит на ATV "Справедливостта на Кара" (Karadayi), излъчен и у нас по ТВ7, но спрян, турската актриса Бергюзар Корел намира време за своето семейство. Наскоро синът на чаровницата и съпругът ѝ и също известен актьор Халит Ергенч ("1001 нощ", "Готова на всичко" и "Великолепният век") - Али, отпразнува своя пети рожден ден. По повода майка му сподели в социалните мрежи снимка на него и нея, на която той силно я е прегърнал, а към нея Корел е добавила, че преди пет години точно на този ден се е появило най-ценното в живота ѝ - синът ѝ. Тя сподели още, че от тогава животът ѝ е коренно променен и то в добра посока, като след тези пет години се чувства много по-помъдряла, зряла и улегнала истинска дама.

6) Най-известният турски актьор Къванч Татлъту предстои да замине отново в съединените щати, този път обаче не за да си почине, а за да се включи в известен американски сериал. Определяният като турския Брат Пит чаровник ще вземе специално участие в два от епизодите на историческия хит "Викинги" (Vikings), който в момента излъчва в САЩ своя трети сезон. Напомняме, че последният проект, в който Къванч се включи, беше провалилият се турски исторически сериал "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura), който се излъчваше по StarTV, но след два излъчени сезона бе преустановен и спрян. Като цяло Татлъту е изключително известен в Америка, като именно и затова се очаква епизодите с негово участие на "Викинги" да постигнат по-високи рейтинги от останалите.

7) Проектът "Езикът на любовта" (Askin Deli Yok), който се очакваше да стартира тази пролет по една от турските национални телевизии и да постигне огромен успех, ще се осъществи, но по друг начин. Планираният за сериал проект наскоро бе променен на филм, тъй като стана ясно, че екипът на Махсун Кърмъзагюл ("Щастливи заедно"), който ще го създаде, не се е споразумил с нито една турска медия да излъчва сериалът им и именно заради това сега той бива променен на филм. Актьорският състав на продукцията обаче остава непроменен, като се очаква именно той да спомогне за огромния ѝ успех. Напомняме, че в сериала главните роли щяха да бъдат поверени на едни от най-обичаните турски актьори, сред които Дениз Чакър ("Листопад", "Великолепният век" и "Ифет"), Ийт Йозшенер ("Мелодията на сърцето" и "Край или начало") и Мурат Юналмъш ("Цената на славата"), но въпреки промяната във формата на проекта, те ще продължат участието си в него, който както вече разбрахте ще бъде излъчен под формата на филм в кината през следващото лято.

8) Заради ниските си рейтинги през изминалите месеци, турската мелодрама, излъчваща се всяка сряда по ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) най-вероятно в най-скоро време ще бъде преустановена. Наскоро актрисата, изпълняваща главната роля в нея, и победителката в "Любима турска звезда 2014" Туба Бююкюстюн, сподели в социалните мрежи състояние, в което изказва искрените си благодарности към целия екип на сериала и им благодари за всички добри и лоши моменти, прекарани заедно. Въпреки това обаче чаровницата, която в края на миналата 2014 година бе номинирана за награда "Еми", не спомена, че в скоро време снимките на продукцията ще приключат, но все пак от писанията ѝ това се подразбра. В знак на благодарност от екипа на "Черни пари за любов" са подарили на всички актьори и книгата "Безусловна любов" (Koşulsuz Sevgi), като Туба благодари и за нея и сподели, че е прекрасна.

9) Екранният партньор на Туба Бююкюстюн в "Черни пари за любов" Енгин Акюрек, познат у нас чрез ролята си на Керим в най-гледания турски сериал за 2012 г. "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?), е изключително популярен в арабските страни. Наскоро чаровникът и любимец на зрителките бе засечен от турските папараци да изпива следобедното си кафе в известно турско кафене, като почти през цялото време той бе молен от арабски фенове да се снимат с него и да им даде автограф. Енгин с охота го правеше и за разлика повечето си колеги, които се крият от феновете си, за да не ги обезпокояват през свободното им време, Акюрек се радваше на интереса към себе си и беше много доволен.

10) Съвсем скоро една от най-усмихнатите турски актриси Джейда Дювенджи, позната у нас чрез ролите си в хитовете "1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги", ще сключи брак със своя дългогодишен приятел, от когото има и малка дъщеричка - Бюлент Шакрак. Според сигурни източници и доближени до двамата влюбени датата на сватбата ще бъде 11 юли, като въпреки това още от април Джейда и Бюлент ще започнат с подготовката по голямото събитие. Напомняме, че двамата се събраха през вече далечната 2010 г., като тогава се роди и в момента пет-годишната им дъщеричка Мелиса, като преди това Бюлент е имал брак с познатата у нас чрез ролята си в "Малки жени" актриса Йозге Бурак Шакрак, с която обаче се е развел през горе-упоменатата година.

11) Наскоро дъщеричката на една от най-харесваните турски актриси Мерием Узерли, която придоби световна популярност само чрез ролята си на Хюррем султан в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" - Лара, отпразнува своя първи рожден ден. По повода чаровната ѝ майка сподели в социалните мрежи снимка, на която позира повече от щастлива, прегърнала сладкото си ангелче. Към фотоса Мерием е добавила и трогателни думи, споделяйки, че за нея Лара е всичко на този свят и не може да повярва, че от раждането ѝ досега е минала само една година, почувствала я е като цяла вечност. Чевенокосата чаровница също така добави, че е благодарна на Господ, че я е дарил с такава прекрасна дъщеря и вече дори се чувства като опитна и мъдра майка. Узерли сподели още, че за нея дъщеря ѝ е най-големият ѝ подарък в този живот. Напомняме, че именно заради бремеността си Мерием напусна екипа на "Великолепният век" в края на третия му сезон през лятото на 2013 г., като няколко месеца след това се роди и дъщеричката ѝ.

12) На комична ситуация станаха свидетели турските папараци през изминалата седмица. Наскоро в южната ни съседка валя обилен сняг и той хвана актрисата Селма Ергеч, позната у нас чрез ролите си в "Гордата Аси" и "Великолепният век", която в момента се снима в провала на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), навън и я изненада доста неприятно. Чаровната актриса бе засечена от журналистити да се прибира на бегом към пъщи от пазар, като шеговито помоли снимащите я да ѝ помогнат с покупките. Точно в този момент обаче тя се подхлъзна и дори за малко да се стовари на заледените плочки. За щастие обаче това не се случи и чаровната Селма остана невредима, предизвиквайки смях и положителни чувства у иначе натоварените папараци.

13) По случай празника на влюбените Св. Валентин, който бе на 14 февруари, събота, част от най-големите чревоугодници сред турските звезди споделиха в кои ястия са влюбени. Серенай Саръкая ("Сезони на любовта") сподели, че обожава да яде по много, но естествено - здравословно, тъй като според нея това било полезно. Чаровницата от "Приливи и отливи" сподели още, че като по-малка обожавала да яде шкембе чорба през нощта, а екранният ѝ партньор Чаатай Улусой ("Огледален свят") пък обяви, че е влюбен в турската народна кухня. Къванч Татлъту ("Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод" и "Север-Юг") пък сподели, че обожава всякакви супи, а бившата му екранна партньорка в "Забраненият плод" Хазал Кая ("Огледален свят") пък обяви, че не е много претенциозна откъм храна и списъкът ѝ с любими ястия не е голям, но пък за сметка на това обожава простичките неща за хапване да са ѝ вкусни. Нюргюл Йешилчай, снимаща се в момента в хита "Парченцата" (Paramparca), пък сподели, че любимото ѝ ястие е печеният боб, защото именно него готви най-добре и обожава да похапва.

14) Турският актьор-ветеран Селчук Йонтем, познат на родните зрители като Аднан в хита "Забраненият плод" (Ask-i Memnu), наскоро е завел иск срещу известна верига в Турция за бързо хранене. Молбата на актьора към съда е да осъди въпросната фирма затова, че се е възползвала от неговата известност неправомерно, рекламирайки се чрез снимка, на която Селчук пие кафето си във въпросното заведение. Водещият на турската телевизонна игра, осъществила се и у нас - "Стани богат", бил много разочарован от иначе любимата си допреди случая верига за хранене и бил непреклонен в желанието си да получи възмездие. Според запознати до ядосания актьор, той желал да получи обезщетение в сумата на цели 300 000 турски лири, което пък според мнозина е смешно и невъзможно. Дали молбата на актьора-ветеран ще бъде уважена или омаловажена предстои да разберем.

15) Една от най-харесваните турски актриси Берен Саат, позната у нас чрез ролите си в "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози", наскоро стана обект на подигравки и се издъни. На премиерата на новата театрална постановка с участието на Гьокче Бахадар ("Листопад"), която доскоро се снимаше в комедийния провал на StarTV "Между нас да си остане" (Aramizda Kalsin), присъства именно Берен, която обаче внесе смут у зрители и папараци с късите си кожени панталонки, чиито цип дали неволно или умишлено Саат бе забравила да закопчае и изглеждаше повече от нелепо. Според различни версии и слухове, възможно е и актрисата да е бременна и затова да не е могла да закопчае ципа. Дали е така предстои да разберем. Друга интересна подробност около Берен е, че от 21 февруари (събота) по StarTV нейният съпруг и певец Кенан Доулу ще стане част от новото турско музикално предаване "Победителят" (Ve Kazanan), в което той ще бъде част от журито.

16) В деня на влюбените 14 февруари (събота) в Турция излезе класацията за най-харесвани популярни двойки в южната ни съседка. Първото място бе оглавено от младите надежди на турското кино Фахрие Евджен ("Листопад") и Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век"), които след участието си в съвременната версия на "Чучулигата" (Calikusu) откриха любовта един в друг и които отскоро турските киномани могат да гледат във филма и блокбастър на Турция "Любов като теб" (Ask Sana Benzer). Следващи в класацията пък са актьорът Джем Йълмаз и неговата половинка Айше Хатун Юнал. На трето място турските зрители са поставили двойката Берн Саат ("Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози") и нейния съпруг и певец Кенан Доулу.

17) Въпреки крехката си възраст, една от най-големите надежди на турското кино - Емир Берке Зинчиди, който у нас гледахме като малкия Осман, разплакал милиони зрители в семейната драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), се радва на огромен интерес от страна на феновете си. Наскоро чаровникът, снимащ се в момента в хита на KanalD "Малкият господин" (Kucuk Aga), сподели в социалните мрежи снимки, на които позира облечен в модерен костюм с риза, сако и вратовръзка. Фотосите са харесали близо 100 000 фенове на малкия актьор, като още отсега може да се заяви, че въпреки 10-годишната си възраст, Емир е същински женски сърцеразбивач, тъй като всички момичета - и големи, и малки, се радват на чаровната му усмивка и огромен талант.

18) След като преди повече от половин година приключи участието си в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), турският актьор Озан Гювен се е отдал на заслужена почивка. Наскоро турските папараци заснеха любимецът на зрителките да пробва маратонки в чисто нов магазин за обувки в Нишанташъ. Според очевидци Озан се е държал много добре с продавачките, които пък били ентусиазирани от неговото посещение и вярвали, че то ще донесе късмет на новооткрития обект. По-запознати обаче споделят още, че Гювен се спазарил с една от тях и така си купил новите маратонки с намаление, а мнозина след това се зашегуваха, че от него би излязъл добър търговец.

19) Съвсем скоро през месец март стартира новият втори сезон на онлайн-състезанието на СЕРИАЛИ в България "Любима турска звезда" за 2015 г. От няколко дни насам във фейсбук страницата ни, която можете да посетите и харесате от тук, се обявяват имената на първите участници в проекта, като в сряда, 11 февруари, обявихме името на първата звезда - Аслъ Енвер от "Мечтатели". На 12 февруари, четвъртък, пък стана ясно, че Аслъ Тандоан от "Мелодията на сърцето" се състезава за оспорваната титла. На петък 13-ти пък обявихме името на третата участничка - Бааде Ишчил от "Езел" и "Север-Юг". На 14 февруари, събота, Св. Валентин, пък обявихме името на първия мъж-състезател - Берк Октай от "Опасни улици" и "Надежда за обич". И последният до този момент обявен участник в проекта е Бурак Йозчивит от "Малки тайни" и "Великолепният век", чието име обявихме вчера, 15 февруари (неделя). Очаквайте и през следващата седмица всеки ден да съобщаваме по един от състезателите в "Любима турска звезда 2015", стартиращ тази пролет.

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 16 февруари, очаквайте издание №46 на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което ще станете свидетели на изключително интересни и оспорвани битки за рейтинг, както и на резултатите след тях, за едни сериали добри, а за други - лоши. Във вторник, 17 февруари, няма да бъде публикуван брой на "Турция представя...", тъй като вече представихме всички обявени към този момент нови сериали в южната ни съседка. В четвъртък, 19 февруари, продължава месецът на "Опасни улици" в блога, като тогава ще прочетете интервю със звездата от сериала Зейнеб Бешерлер. В петък, 20 февруари, пък предстои да представим всичките си нови проекти, рубрики и изненади за пролетния сезон, очаквайте нещо наистина грандиозно и невиждано! И в неделя, 22 февруари, идва ред на издание №21 от "Турските актьори 24/7"! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.