Ясни са победителите в "Българските любимци 2014"!

Честита нова 2015 година! Днес, 4 януари, е време да обявим победителите в нашата уникална годишна класация "Българските любимци 2014".
След проведените два изключително успешни сезона на "Любимците 2013" на BG TV News и на "Български телевизионни награди 2013" на СЕРИАЛИ в България, тази година двете класации се обедниха в една, с двойно и дори тройно повече гласували от им предишните сезони. Резултатите от "Любимците 2013" на BG TV News може да си припомните тук, а от "Български телевизионни награди 2013" на СЕРИАЛИ в България - тук. Накратко за гласуването - доста заплетено и с неочаквани резултати. На нашите екипи им отне цели 4 дни, за да сумират и калкулират процентите в класацията, за да оформят крайните резултати. В крайна сметка след много оспорвано съревнование, обрати и размествания, бяха определени "Българските любимци" на зрителите за 2014 година. А кои са те - време е да разберем!

1. Най-добър реалити формат за 2014 г.
С 40% вот най-добрият реалити формат за 2014 година е  VIP Brother 2014: Образцов дом! Юбилейното "ВИП" издание в "соц" стил  на "Големия брат" е събрало с 20% повече от втория в класацията, а именно трети сезон на България търси талант.  Бронзовият медал взема  Survivor 5: Камбоджа с 12% гласували. След тях остават "X Factor 3" с 8%, "Като две капки вода 2" с 6%, "Гласът на България 3" с 5%, "Къртицата 2" и "BB All Stars 2014" с по 4%, "Големите надежди" с 1% и с нито един такъв "Dancing Stars 2014". Миналогодишният шампион в "Любимците 2013" бе "Гласът на България 2", а в "БТН 2013" бе "X Factor 2".
  
2. Най-добро откритие за водещ/и за 2014 г.
Кой направи най-добър дебют като водещ на определено предаване в ефира? След оспорвано гласуване през изминалия един месец зрителите определиха, че най-доброто откритие за водещи през 2014 година са Драго Симеонов и Ахинора в дебютното издание на Големите надежди! Те събират 36% подкрепа, докато на второ място остава Мария Силвестър в третия сезон на България търси талант с 22%. На трета позиция са двойката водещи от сутрешният блок на БТВ "Тази сутрин", а именно Антон Хекимян и Биляна Гавазова с 19%. След тях остават новите "Господари" Милица и Силвестър с 6%, Ани Салич и "Извън новините" с 5%, Катето Евро и спряното вече предаване "Усещане за жена" с 4%, толкова събират и новото трио водещи на "Тази събота/неделя" Мариана, Жени и Диана. Калин Сърменов в "Dancing Stars 2014" събира едва 3%, а с нито един глас е Жени Марчева в спряното вече публицистично предаване "Нека говорят...". В миналогодишното издание на "Български ТВ награди 2013" победители в категорията бяха Яна Грудева и Антон Хекимян в "Африка" и Зуека и Рачков в "Като две капки вода". Най-добрият ТВ водещ в България в "Любимците 2013" бе Слави Трифонов.
  
3. Най-добро жури в риалити формат за 2014 г. 
Най-доброто жури в риалити формат за 2014 година според читателите на BG TV News и СЕРИАЛИ в България са Мария Илиева, Любо Киров, Саня Армутлиева и Заки Соколов в третия сезон на  X Factor! Те събират подкрепа от 46% от гласувалите, спрямо 27% за журито на второ място Асен Блатечки, Ваня Цветкова, Есил Дюран и Любен Дилов-син в третия сезон на  България търси талант. Трети са журито от Гласът на България - Миро, ДесиСлава, Орлин Горанов и Наско от Б.Т.Р. Те взимат 13% от гласовете. След тях остава журито в "Като две капки вода 2" Маги, Хилда, Милица и Юлиан с 9%, от "Dancing Stars 2014" Галена, Христо, Илиана и Алфредо с 3% и от "Големите надежди" Веселин, Любо и Дивна с 1%. Тази категория бе нова за тазгодишното издание на класацията.

4. Най-добро публицистично/развлекателно предаване на БТВ за 2014 г.
Имаме категоричен победител - най-доброто предаване на БТВ за изминалата година е Преди обед! Сутрешното токшоу на Деси и Сашо е любимото на зрителите с 31% подкрепа. На второ и трето място със само глас разлика са  Предай нататък и Шоуто на Слави съответно с по 15% и 14%. Четвъртата позиция отива за сутрешния блок  Тази сутрин с 10%. След тях са "Комиците" (8%), "120 минути", "Папараци" и "Тази събота/неделя" (с по 4%), "НепознатиТЕ", "Студио Сървайвър", "Лице в лице" и "Култ" (с по 2%), "БТВ Репортерите", "БТВ Документите" и "Търси се..." (с по 1%) и "Нека говорят..." с 0%. Най-доброто предаване на БТВ за миналата 2013 година бе "Шоуто на Слави" в "Любимците 2013", а в "БТН 2013" бе "Тази сутрин".

5. Най-добър водещ на новините на БТВ за 2014 г.
Отново имаме категоричен победител, при това неочакван. Най-добрият водещ на "БТВ Новините" за 2014 според зрителите е Виктория Петрова! Тя получава подкрепа от цели 60% от гласувалите. На второ място се нарежда ветеранът Юксел Кадриев с 15%, а бронзът е за Кристина Баксанова с 9%. След тях се нареждат Лиляна Боянова (6%), Иван Георгиев (5%), Ивайло Георгиев (3%) и Ирина Костадинова (1%). Най-добрият журналист в "Любимците 2013" бе Антон Хекимян, а най-доброто съботно-неделно сутрешно предаване бе "Тази събота".

6. Най-добър/и водещ/и на предаване в БТВ за 2014 г.
Любимците на зрителите от ефира на БТВ са  Десислава Стоянова и Александър Кадиев в Преди обед! Деси и Сашо взимат подкрепа от 21% от анкетираните. Второто място си делят Владо Карамазов от Survior: Камбоджа и водещите на Тази сутрин Антон Хекимян и Биляна Гавазова с по 17%. Третата позиция е за Слави Трифонов с фаталните 13%. Именно Слави бе победителят в категорията миналата година. Останалите водещи в категорията са Лора и Стоян (9%), Наталия Симеонова (5%), Светослав Иванов (4%), Цветанка Ризова и Димитър Цонев и Мартен Роберто и Вики Терзийска (с по 3%), Меги и Нели, Георги Тошев, Петя Дикова и Николета Лозанова (с по 2%), Жени Марчева и Христина Апостолова (с по 1%) и Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова (0%).

7. Най-добро публицистично/развлекателно предаване на НоваТВ за 2014 г.
Без изненада, поне за нас, е победителият в категорията за най-добро предаване на НоваТВ. Шампионът е Съдби на кръстопът с 33% подкрепа сред зрителите. Предаването на Гала На кафе е на второ място с 21% вот. Трети са Господари на ефира с фаталните 13%. Другите предавания са "Здравей, България!" (8%), "Кошмари в кухнята" (5%), "Дикофф" и "Сделка или не" (с по 3%), "Бон Апети", "Национална лотария", "Съдебен спор" и "На светло" (с по 2%), "Събуди се...", "Стани богат" и "Голямата уста" (с по 1%) и всички останали с 0%. Най-доброто предаване за 2013 на НоваТВ в "Любимците" бе "Часът на Милен Цветков", в същата категория в "БТН 2013" победител бе "На кафе".

8. Най-добър водещ на новините на НоваТВ за 2014 г.
Читателите на BG TV News и СЕРИАЛИ в България определиха за най-добър водещ на новините на НоваТВ за изминалата година  Даниела Тренчева! Тя събира 43% от общия вот. Среброто отива за  Ани Салич с 22%, а бронзът - за  Ники Дойнов със 17%. Четвърта е Невена Василева с 6%, пета е Надежда Узунова с 5%, шести са Богомил Грозев и Христо Калоферов с по 4%. 

9. Най-добър/и водещ/и на предаване в НоваТВ за 2014 г.
Без особени изненади най-добрите водещи за 2014 г. на НоваТВ според зрителите са водещите на сутрешния блок Здравей, България! - Ани Цолова и Виктор Николаев. Двамата събират подкрепа от 44% от общия вот. На втора позиция са "Господарите" Зуерка и Рачков с 34%. Трета позиция всъщност няма - с по 3% са шеф Иван Манчев от "Кошмари в кухнята" и Лора и Стоян от "Бон Апети", с по 2% са Сашо Диков, Румен Луканов, Ники Кънчев, Гала и Джуджи, Нана Гладуиш и Люба Кулезич, с по 1% са Ани Салич, Мария Игнатова и Румен Угрински и Мирослава Иванова, а всички останали са с 0%. 

10. Най-добри новинарски емисии за 2014 г.
Навлизаме в най-интересната част от класацията, а именно категориите, изправящи една срещу друга всички национални телевизии. За разлика от миналата година, през тази най-добрите новинарски емисии според нашите читатели са били Новините на НоваТВ! Емисиите на синята медия са били предпочетени от 51% от анкетираните. На втора позиция остават  БТВ Новините с 44% подкрепа. Бронзът е за  По света и у нас по БНТ с 4% вот, а 2% са за  Новините на ТВ7. За сравнение през миналата година "БТВ Новините" спечелиха със 48% спрямо 37% за "Новините на НоваТВ". "Новините на ТВ7" пък  изпревариха тези на БНТ тогава с 10% спрямо 6% вот.

11. Най-добър сутрешен блок за 2014 г.
Този път разместване спрямо миналата година няма - най-добрият сутрешен блок за 2014 отново е Здравей, България! по Нова ТВ с 50% вот, а среброто е за Тази сутрин по БТВ с вот от 44%. С почти равен брой гласове с по 3% са Денят започва по БНТ и Добро утро, България! по TV7. През 2013 победител отново бе "Здравей, България!" с 48%, на втора позиция бе "Тази сутрин" с 40%, на трето място бяха "Добро утро, България!" с 8% и "Денят започва" с 5%.

12. Най-добра национална телевизия в България за 2014 г.
Дойде моментът за най-интересната категория! Любимата национална телевизия според гласувалите тази година е НоваТВ! Тя събира 53% от всички гласували. На второ място е БТВ с 41%. Трети и четвърти са съответно БНТ с 4% и ТВ7 с 2%. За сравнение в "Любимците 2013" победител бе БТВ с 44%, на втора позиция тогава бе Нова ТВ с 42%, а ТВ7 бе на трета с 11%, докато БНТ бяха четвърти с 3%. Ще чакаме с нетърпение "Българските любимци 2015", за да видим подреждането тогава.

13. Най-добър победител в риалити форматите за 2014 г.
В последните две допълнителни категории гласуването започна малко по-късно след края на риалити сезона. Имаше и малко разместване от първоначалния план - след като "X Factor 3" не приключи до декември месец, участниците от него ще бъдат включени в следващото издание на "Българските любимци", а в текущото техните места бяха заети от участниците в конкурса "Мис България 2014". Любимецът на зрителите от риалити предаванията се оказа, че е Влади Въргала - победител във VIP Brother 2014! "Мистър Шменти капели" събира подкрепа от 32% от анкетираните, докато на второ място с 23% се нарежда хърватинът Ваня Джаферович, който спечели надпреварата Survivor в Камбоджа. Трети е новият български бас Томас Томов, който победи в третия сезон на България търси талант с 18% подкрепа. Четвърта е победителката от втория сезон на Като две капки вода - Невена Бозукова-Неве с 14% вот. Останалите са с подкрепа под 10%-тната бариера. Следващи са Тодор Славков, Кристина Иванова и Кристиана Асенова с по 5%, а всички останали - с 0%. За сравнение през миналата година победител в категорията стана Станка Златева от "VIP Brother 2013", на второ място бе Рафи от "Като две капки вода", а трети и четвърти бяха съответно Нанси Карабойчева от "Мис България 2013" и Ангел и Дорина от "Dancing Stars 2013".

14. Най-добро второ място в риалити форматите за 2014 г.
В последната категория на "Българските любимци 2014" победител е Йорданка Христова от VIP Brother 2014 с 27% вот. На второ място е Катето Евро от Big Brother All Stars 2014 с 23%, трети с по 14% са Къци Вапцаров от Като две капки вода 2 и Борислава от България търси талант 3. Следващи са Михаела и Светльо и Светлин Занев с по 9%, Александър-Сано с 5%, а всички останали - с 0%. През 2013 победител в категорията стана Мариан Кюрпанов от "VIP Brother 2013", втори бе Георги Тошев от "Африка", трета бе Милица Гладнишка от "Като две капки вода", а четвърти бяха Стела и Наско от "Dancing Stars 2013".
_________________________________________________________________________________

Така приключва тазгодишното издание на класацията "Българските любимци 2014". Очакваме ви отново в края на годината през декември, за да определим новите любимци на България през ново-настъпилата 2015 година!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.