"Турските актьори 24/7" (13): от 8 до 14 декември 2014 г.

декември 14, 2014
Неделя е, 14 декември, а това означава, че днес за предпоследна тринадесета седмица за тази година предстои да прочетете издание от Вашия седмичен
информатор за всичко ново, свързано с любимите Ви турски актьори и актриси - "Турските актьори 24/7"! През изминалите седем дни в южната ни съседка любимците ни се завръщаха с нови сили на екрана, опровергаваха слухове и радваха с това, почиваха си заедно с любимите си хора, правеха подаръци, търсеха правата си в съда, създаваха спорове и ожесточени дискусии, мечтаеха, попадаха в конфузни ситуации, веселяха се въпреки проблемите, отричаха слухове, изненадваха и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) След като през август тази година известният
турски актьор Толгахан Сайъшман реши да се отдалечи от турските медийни среди и да си почине от професионални ангажименти в родината си, заминавайки за далечния САЩ, сега, почти половин година по-късно, любимецът на милиони зрителки по света се завръща в Турция с нови сили, за да вземе участие в нова продукция. Нейното работно заглавие е "Клетката" (Sevda Kafesi), като тя ще стартира с началото на предстоящата 2015 г. по ShowTV, като в нея Толгахан ще си партнира с красавицата Емине Гюлше. Напомняме, че българските зрители познават Сайъшман чрез ролята му в приключилата преди няколко месеца мелодрама "Сезони на любовта" (Lale Devri).

2) Мега-звездата Къванч Татлъту се завърна в родината си заедно с половинката си Башак Дизер, след като прекара изминалата седмица в столицата на любовта Париж. След като стъпи на родна земя, пред журналистите той сподели, че няма намерения да емигрира и да се установи в САЩ, както се спекулираше през последните седмици. Той също така разкри, че е щастлив в родината си Турция и към момента наистина ще се отдаде на дълга и заслужена почивка от професионални ангажименти, след като последният му проект "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) претърпя пълен провал.

3) След миналогодишния провал на историческата драма "Завоевателят" (Fatih) и тазгодишния на кюрдската поредица "Безопасност" (Emanet), актьорът Мехмет Акиф Алакурт, който изпълни главните роли в тях, е решил да си почине от професионални ангажименти и да се отдалечи от турските медийни среди. Наскоро актьорът е бил засечен от турските папараци да се разхожда в голям южно-съседски търговски център заедно с половинката си в реалния живот. Пред журналистите Мехмет е споделил единствено, че заедно с приятелката си са гледали в киното филма "Шепот на забравените" (Unutursam Fısılda).

4) Въпреки миналогодишния провал на "Загуба" (Kayip) и тазгодишния такъв на "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe), актьорът Мете Хорозоулу, познат на родните зрители чрез ролята си на Сонер в семейната драма "Времето лети", е решил да не прекъсва професионалната си кариера и в момента е започнал работа по нов обещаващ проект. Новата поредица, в която ще се включи любимецът на зрителките с главна роля, е с работно заглавие "Опасен флирт" (Tehlikeyle Flört), като ще направи премиерата си на телевизионния екран през март 2015 г. Все още обаче не е ясно по коя телевизия ще се позиционира новата продукция.

5) След провала на новия сезон на комедийната драма "Лъжовен свят" (Yalan Dunya), която се излъчваше всяка сряда вечер след 22.00 часа по KanalD, актьорът, който изпълняваша главната роля в нея - Сарп Апак, е решил да се отдаде на заслужена почивка. Наскоро младата надежда на турското кино е била забелязана да се разхожда в голям турски търговски център заедно със своята приятелка. Турските папараци заснеха двамата влюбени, които пиха напитки от известната верига заведения за кафе Starbucks. Напомняме, че Сарп придоби голяма популярност след участието си в тийн-хита "Мечтатели" (Kavak Yelleri), излъчен и у нас преди няколко години по БТВ.

6) Турската актриса Йозгю Намал, която в момента гледаме всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ в хита "Милост" (Merhamet), определено може да се нарече главата на семейството си. Въпреки че е бременна в четвъртия месец, чаровната брюнетка продължава да глези своя приятел и баща на детето ѝ, като последния подарък, който тя му е подарила, е бил скъп марков мотоциклет, за който Йозгю се е похарчила със над 100 000 турски лири. Така вместо мъжът да се грижи за бременната си жена, става обратното. Напомняме, че преди да разбере, че е бременна, Йозгю беше част от журито на известен турски риалити формат за таланти, който обаче напусна.

7) Турският актьор Еркан Петеккая, който е познат на българските зрители чрез ролите си в "Любов назаем", "Памуковата принцеса", "Времето лети" и "Дила", е решил да заведе дело срещу голямата хранителна верига за бързо хранене McDonald's. Наскоро той е споделил пред турските медии, че след като са посетили един от ресторантите на марката в Турция, синът му е започнал да повръща и да трепери, след като е изял пилешки хапки на компанията. Любимецът на милиони по света зрителки е непреклонен и ще търси правата си в съда съвсем скоро. Ще следим развоя на събитията!

8) Една от младите надежди на турското кино, която родните зрители познават чрез ролите ѝ в хитовете "Малки тайни" и "Великолепният век" - Мерве Болуур, предизвика смесени чувства у феновете си, след като бе заснета от турските папараци да се облича в странно и интересно облекло. Наскоро чаровната брюнетка бе засечена да облича странно и нестандартно пухено яке, с което предизвика и добри, и лоши мнения за външния си вид. Според някои така тя се откроява от останалите, но според други - якето въобще не си отива с иначе спортното ѝ облекло и изглежда като износено и взето от боклука. А на Вас харесва ли Ви якето на Мерве?

9) Турската актриса Гамзе Йозчелик, която родните зрители познават чрез ролята ѝ в хита "Опасни улици", има нова мечта! Наскоро чаровната блондинка, която отскоро е брюнетка, посети моден бутик на свой много близък приятел и остана очарована от мястото. На въпроси на журналисти тя отговори, че бутикът много ѝ е харесал и вече мечтае да създаде свой собствен такъв, в който да представя новите модни тенденции. Красавицата сподели още, че иска да остави нещо свое съществено в историята на модата, а дали ще успее предстои да разберем.

10) Конфузна случка се състоя между екранните партньори в хита "Приливи и отливи" и бивша реална двойка Чаатай Улусой и Серенай Саръкая. Наскоро двамата по случайност се засекли, докато се разхождали по улиците на Нишанташъ, като обаче Чаатай е бил в компанията на своята сегашна нова половинка, чиято самоличност ревностно пази. По същото време в известен магазин за козметика на същата улица е била Серенай, като тримата са се срещнали, точно когато познатата у нас чрез ролята ѝ в "Сезони на любовта" Саръкая е излизала от магазина. Тогава тя е останали със отворена уста от видяното, но бързо се е оттърсила от шока и е поздравила новата двойка.

11) Една от младите надежди на турското кино Синем Кобал, която родните зрители познават чрез ролята ѝ в тийн-хита "Малки тайни", очевидно е решила да не скърби напразно за вече бившата си половинка и колега Ибрахим Челиккол ("Ифет" и "Милост") и да се отдаде на живота с пълна сила. Това стана ясно, след като чаровната блондинка сподели снимки в социалните мрежи как празнува рождения ден на свой близък приятел в голяма и шумна приятелска компания. Противно на очакванията заради сегашната деликатна ситуация, Синем изглежда повече от добре и щастлива сред близките си хора. Напомняме, че Ибрахим и Синем се разделиха преди около месец повече от неочаквано и изненадващо за феновете си. В момента Ибрахим е в Лос Анджелис на гости на свой приятел, а Синем се снима в проекта "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri) на StarTV.

12) Мега-звездата Мерием Узерли, която нашумя в цял свят след участието си в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век", се завърна в Истанбул преди няколко дни! Наскоро чаровната актриса сподели в социалните мрежи снимка, на която позира с известен южно-съседски моден дизайнер, на фона на огромен гардероб от маркови рокли. Напомняме, че Мерием предстои да се завърне повече от грандиозно на екран с началото на предстоящата 2015 г., като според по-запознати турски медии, тя се е завърнала в Истанбул именно заради първата главна репетиция преди снимките на мащабната поредица, която се очаква да счупи всички рекорди по гледаемост. Наскоро стана ясно, че по време на престоя си в Турция, този път Мерием ще обитава не хотелски апартамент, а голяма луксозна вила с басейн, която е наела за себе си и малката си дъщеричка Лара.

13) Въпреки безспорния провал на новия сериал на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), актьорът, изпълняващ главната роля в него - Керем Бурсин ("В очакване на слънцето"), не изглежда тъжен или сломен и неуспеха на продукцията си. Даже напротив - чаровният блондин наскоро бе заснет от турските репортери да прекарва забавна и лежерна вечер в компанията на най-добрите си приятели в известно турско заведение. След като компанията се разпръсна постепенно, а часовете приближаваха полунощ, Керем реши да се прибере у дома не със собствен автомобил или с личен шофьор, а като най-обикновен човек с такси. Въпреки голямото задръстване обаче, усмивката от лицето на Бурсин не слезе и за миг.

14) През изминалата седмица една от най-известните турски актриси Берен Саат, позната на родната публика чрез ролите си в хитовете "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози", се превърна в една от най-мразените от журналистите известна личност. Отскоро в медийното пространство се носи упорития слух, че след едногодишна пауза в кариерата си, с началото на 2015 г. красавицата ще се завърне на екран, но този път на големия, в нова филмова продукция. На въпросите на репортери дали това е вярно, Берен отговори, че няма да отговаря на въпроси и ги предупреди да не задават ненужни въпроси, на които няма да получат отговор. Така Саат се превърна в една от най-мразените от журналистите ВИП персона, но пък показа силен и непреклонен характер.

15) Строго охранявана е къщата, в която се развива действието в сериала на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask). Това стана ясно наскоро, след като турските папараци заснеха няколко арабски граждани да звънят на звънеца ѝ. Няколко минути след това е излязъл охранителят на обкета, който грубо им е обяснил, че не могат да посетят любимата им къща и ги е отпратил, оставяйки феновете на поредицата, идващи чак от чужбина, за да сбъднат мечтата си, разочаровани. Напомняме, че ситуацията с рейтингите на "Черни пари за любов" е изключително деликатна и в момента сериалът е на косъм от минаването на границата за спиране от ефир, а именно 10-та позиция, около която застава продукцията всяка седмица. Какъв ще бъде развоят на събитията със сериала предстои да разберете в следващите издания на "Какво гледат в Турция?"!

16) Една от младите надежди на турското кино - Шюкрю Йозйълдъз, който родните зрители познават, чрез ролята му в хита на Диема Фемили "Надежда за обич", бе засечен от турските папараци наскоро да се разхожда късно вечерта по турските улици със слушалки в уши. На въпросите на журналисти дали ще изпълни военния си дълг към страната, служейки в казармата, той отговори, че когато му дойде времето, тогава ще служи като войник. Напомняме, че наскоро той беше обвинен, че използва участието си в сериали като извинение да не изпълни военния дълг, но наскоро чаровният брюнет отрече тези слухове.

17) С края на настоящата 2014 г. все повече стават ясни новите телевизионни проекти на телевизиите за новата 2015 година. Сред вече сигурните заглавия е поредицата със работно заглавие "Птичи дом" (Serçe Sarayı), в която главната женска роля ще бъде изпълнена от любимката на зрителите от "Перла" и "Другите отчаяни съпруги" Сюнгюл Йоден. Към момента все още обаче не е ясно кой ще бъде неин екранен партньор, като сред най-спряганите имена в момента са тези на Ибрахим Челиккол ("Ифет" и "Милост") и Окан Ялабък ("Великолепният век"). Друга също интересна подробност, относно новата обещаваща поредица е, че тя ще се излъчва по StarTV. За повече подробности следете следващите издания на "Какво гледат в Турция?"!


18) Седмицата на големите финали в СЕРИАЛИ в България предстои! В понеделник, 15 декември, предстои да бъде публикувано последното за тази година издание №39 от "Какво гледат в Турция?". В сряда, 17 декември, пък идва ред на последния за сезона четиринадесети брой на "Музиката от турските сериали", в което ще анализираме музикалните теми в "1001 нощ". В четвъртък, 18 декември, предстои да прочетете последното за година интервю с турски актьор, което ще бъде със звездата от "Север-Юг" Йойкю Карайел. В петък, 19 декември, пък идва ред на финалното за сезона издание №14 от "Две противоположности",  в което ще сравним ролите на Туба Бююкюстюн в "Гордата Аси" и "Огнено сърце". В неделя, 21 декември, пък ще бъде публикуван финалният за годината брой №14 от "Турските актьори 24/7". Финалната тема в "Любопитно" ще можете да прочетете извънредно на 25 декември (четвъртък), навръх Коледа, защото тя ще бъде изключително специална. Не забравяйте и, че на 20 декември (събота) ще стане ясна любимата латино звезда на България за 2014 г., гласувайте за любимката си сред Ана-Бренда Контрерас, Анаи, Дана Гарсия, Елизабет Гутиерез и Химена Наварете, която според Вас трябва да спечели. През празничните дни също Ви очакват интересни статии и материали, които обаче ще запазим в тайна! 

2 коментара:

Анонимен каза...

Йозгю Намал не е напускала Турция търси талант, тя все още е част от журито на предаването по tv 8 всяка събота.

Анонимен каза...

Новата поредица, в която ще се включи любимецът на зрителките с главна роля, е с работно заглавие "Опасен флирт" (Tehlikeyle Flört), като ще направи премиерата си на телевизионния екран през март 2015 г. Все още обаче не е ясно по коя телевизия ще се позиционира новата продукция.

Това е игрален филм, а не сериал. Колкото до "провала" Kayip, той поне си има финал, и е един от най-качествените сериали, който някога съм гледал. Изобщо, а не само турски. Другият за Гюлтепе не съм го гледал, освен първия епизод, но четях една тема в български форум, от чийто коментари си направих извода, че точно този сериал е провал, не само откъм рейтинг, а и от към история. Kayip точно заради историята, макар за принудителният финал да е била променена, бе на ниво - завладяваща и последователна.

Предоставено от Blogger.