"Турските актьори 24/7" (11): от 24 до 30 ноември 2014 г.

ноември 30, 2014
Неделя е, 30 ноември! В последния ден от последния есенен месец предстои да прочетете единадесетото подред издание от Вашия
информатор за всичко ново и актуално около любимите Ви турски актьори и актриси - "Турските актьори 24/7". През изминалата седмица в южната ни съседка се случиха изключително интересни неща, актьори получаваха признания, радваха се на успехите си, изгряваха в нови светлини, правеха съдбовни за развитията си решения, получаваха предложения за нови роли в сериали и филми, получаваха за съжаление и скръбни вести. Всичко това и още много четете в следващите абзаци!

1) ТОП новина! Турската актриса Туба Бююкюстюн, която българските зрители познават чрез ролята ѝ в сериалите "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце", за съжаление не можа да се пребори с конкуренцията на световните телевизионни награди "Еми", на които беше номинирана за най-добра актриса за ролята ѝ в криминалната драма "20 минути" (20 dakika). Уточняваме, че Туба е първата турска представителка на престижните награди, като въпреки че се върна само с медал и грамота, това е голямо постижение за балканската кино-индустрия изобщо. Въпреки че любимата турска звезда на България за 2014 г. не спечели, тя остава победителка в сърцата на всички нейни фенове по света! Поклон пред Туба!

2) Една от най-известните турски актриси - Берен Саат, която българските зрители познават чрез ролите ѝ в сериалите "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози", а за последно участва в едноименния турски римейк на американския хит "Отмъщението", е получила изключително примамливо предложение за участие в нов филм. Въпреки че след провала на "Отмъщението" (Intikam) актрисата беше решила да се отдаде на дълга и заслужена почивка от ангажименти, сега продуцентите на новата кино-лента заявяват, че ролята, която са предложили на Берен, е много интересна и в нея красавицата ще може да преживее макар и под формата на роля една от мечтите си - да стане майка. Дали Саат ще приеме предстои да разберем.

3) След като спря с телевизионните си изяви, турският актьор Неджат Ишлер, който българските зрители познават чрез ролите му в хитовете "Златната клетка" (Bicak Sirti) и "Готова на всичко" (Aliye), очевидно е занемарил външния си вид. Наскоро любимецът на зрителките отпразнува сватбата на свой близък приятел заедно с голяма компания на пищно тържество, като според запознати не е оставил вилицата и чинията, доказателство за това е и напълно празната му прибора, виждаща се на снимката. Според още по-запознати пък, в рамките на последните 2 месеца, Неджат е качил цели 8 килограма, които видно се отразяват върху фигурата му. Друга неприятна промяна във визията му, е пускането на дълга коса, която пък той не поддържа и тя започва да окапва. Според слуховете, Неджат е решил да се вземе в ръце и е започнал диета.

4) Наскоро сгодените актьори Хатидже Шендил и Бурак Саяшар, които познаваме съответно от излъчващия се в момента по Диема Фемили хит "Дила" (Dila Hanim) и приключилия отдавна "Малки жени" (Kucuk Kadinlar), бяха заснети от турските папараци да вечерят в известен турски рибен ресторант. Напомняме, че преди няколко седмици те се сгодиха на скромна церемония в тесен семеен и приятелски кръг, сред гостите им бяха бременната Пелин Карахан и съпругът ѝ. Сега, според по-запознати, Хатидже и Бурак обмислят сватбата им да се състои чак през лятото на идващата 2015 г., но тя да бъде в родината им, и то в романтичния Истанбул.

5) Въпреки че отдавна не е участвала в сериали, познатата у нас чрез ролята ѝ в "Сезони на любовта" (Lale Devri) актриса Емина Сандал, заедно със съпруга ѝ и певец Мустафа Сандал, е една от най-печелившите от телевизионни изяви турски личности. През изминалите 2 години светската двойка е ставала рекламно лице на реклами на близо 3 различни много популярни в южната ни съседка марки. Според по-запознати, за всички тези две години, Емина и Мустафа са изкарали само от хонорарите за участията си в рекламите цели 1 000 000 турски лири. Според още по-запознати, след направената равносметка на приходите в семейната банкова сметка, двамата са много щастливи и вече обмислят в какво да вложат спечелените средства.

6) През идващата 2015 година турските зрители и най-вече тези на StarTV, ще видят любимеца си и тийн-идола Чаатай Улусой в съвсем нова светлина. Според все по-упорити слухове, носещи се в турските медийни среди, от началото на предстоящата година героят на младата надежда на турското кино в хита, излъчващ се всеки петък в южната ни съседка "Приливи и отливи" (Medcezir) Яман ще започне да се занимава с музика, ставайки барабанист в заведение. Именно и заради това Чаатай вече е започнал подготовката си за промяната с ролята си, като е започнал да посещава уроци, които да му помогнат да бъде по-уверен и естествен, докато заснема сцените от епизодите, които ще се излъчат през януари, т. е. само след 4 серии. Любопитно ли Ви е да видите Чаатай като барабанист, след като по-рано Серенай Саръкая се изяви като певица също в "Приливи и отливи"?

7) След като прекрати връзката си с актрисата Синем Кобал и приключи участието си в провала "Реакцията" (Reaksiyon), Ибрахим Челиккол явно е изпаднал в депресия и иска да се отдалечи от всички, тъй като стана ясно, че през изминалата седмица е отишал на гости на своя много добър приятел Саваш Саръкчъ в далечния от Турция Лос Анджелис. Според по-запознати вече е ясна причината за края на връзката между Ибрахим и Синем, а тя е била нежеланието на Челиккол за брак въпреки огромното желание за такъв на Кобал. Напомняме, че това не е първата провалена връзка на актьора с актриса, след като преди години той имаше такава с екранната си партньорка в "Ифет" Дениз Чакър.

8) Все повече и повече в турските медии се върти слухът, че след едногодишна пауза в кариерата си, младата надежда на турското кино и една от най-харесваните турски актриси Хазал Кая, ще се завърне на екран с началото на предстоящата 2015 г. Според по-запознати вече е ясно и кой ще бъде бъде екранният партньор на чаровната брюнетка от "Забраненият плод" и "Огледален свят", това ще бъде също една от младите надежди на турското кино, познат на зрителите от "Времето лети" и "Великолепният век" Арас Булут Ийнемли. Вече дори е ясно и заглавието на поредицата - "Марал" (Maral), като най-вероятно това ще бъде и името на един от главните герои, най-вероятно на Хазал. Към момента обаче това са само слух, който предстои предстои да бъде или потвърден, или отхвърлен.

9) През изминалата седмица в Турция се състоя грандиозна изложба, чиито посетители можаха да видят отблизо всички костюми, реквизити, бижута и част от интериора в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). Въпреки че приключи преди почти половин година, през изминалата седмица поредицата за пореден път доказа, че все още хората се вълнуват от нея и съвсем не са я забравили, а даже напротив - интересът към мероприятието беше повече от голям и стотици имаха възможността да се докоснат до всичко, носено или пипано от любимите им актьори. Входът естествено не беше свободен, но пък за сметка на това средствата, събрани от пропуските на хората, бяха дарени за благотворителност.

10) Наскоро една от най-сексапилните турски актриси Бааде Ишчил, която родните зрители познават чрез ролите ѝ в "Езел" и "Север-Юг", бе засечена от турските репортери да пазарува в известен турски търговски център. Както се вижда на снимката от тогава вляво, без грим блондинката изглежда по коренно различен начин, като поне ние намираме прилика между нея и Нюргюл Йешилчай. Важното нещо, което актрисата сподели пред журналистите обаче беше, че има предложения за участие в сериали, но към момента е решила да се отдаде на почивка и единствените оферти, които би приела, са за участие в реклами. Освен това Бааде призна, че не иска да участва в сериали поне към момента, защото иска да прекарва колкото се може повече време с детето си.

11) Ветеранката в турското кино Небахат Чехре бе изненадана от неочаквано и нестандартно предложение. Наскоро продуценти от Азербайджан са предложили на възрастната актриса да се включи в тяхна филмова продукция, в която да изиграе една от главните роли. Напомняме, че през изминалата пролет Небахат участва в хита "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), като в края на първия му сезон го напусна, защото ролята не ѝ харесваше. Тогава познатата чрез ролите си у нас в "Късчета живот", "Забраненият плод" и "Великолепният век" актриса сподели, че към момента е решила да се отдаде на почивка и че би могла да приеме само предложения за участие във филми. Точно такова получи тя сега, и то не от Турция, а от Азербайджан, но дали ще приеме предстои да разберем!

12) На изложбата на "Великолепният век" освен всичко изброено в новина №9, една от най-големите атракции за посетителите бяха восъчните фигури на всички герои в сериала. Сред гостите на мероприятието беше и актьорът, изпълнил главната роля в историческата мелодрама - Халит Ергенч, който не пропусна да си направи selfie с восъчната фигура на своя герой в поредицата - султан Сюлейман. Освен това известният чрез ролите си и в "1001 нощ" и "Готова на всичко" актьор сподели, че за първи път вижда себе си по такъв начин и че за него това е било много странно и необяснимо.

13) Наскоро една от възрастните турски актриси Хатидже Аслан, която у нас познаваме чрез отрицателната ѝ роля в хита, излъчен от Диема Фемили "Сезони на любовта" (Lale Devri), сподели, че не харесва модерния начин на живот и поне за самата нея се държи старомодно. Тя разкри, че е типична домакиня и обича да върши къщната работа - гладене, чистене, пране, готвене. Във връзка с последното тя сподели, че избягва да се храни в ресторанти за бързо хранене, а предпочита да приготвя храната си сама, за да знае с какво се храни. Ветеранката на турското кино сподели още, че поддържа страхотната си фигура със стриктни диети и режими на хранене.

14) През изминалата седмица турският актьор Бюлент Инал, който у нас познаваме чрез ролите му в "Под липите" и "Момичето, което обичах", сподели пред турските журналисти подробности около преместването на сериала с негово участие "Незапомнените времена" (Urfaliyam Ezelden) от KanalD в StarTV. Той бе засечен в търговски център заедно със съпругата му, като разкри, че в момента целият екип на поредицата се чувства много по-спокойно и комфортно в новата си телевизия. Бюлент също така благодари на всичките зрители и фенове на сериала, които оказаха своите подкрепа и разбиране в тази деликатна ситуация. Рейтингите на "Незапомнените времена" по StarTV обаче не са добри, а какви са те разбирате утре, в издание №37 на "Какво гледат в Турция?".

15) ШОК! Къванч Татлъту разочарова всичките си фенове с новината, че съвсем скоро ще се установи да живее далеч от родината си и то чак в Лос Анджелис, САЩ. След провала на историческата продукция с негово участие "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura), любимецът на милиони по света зрителки е разочарован и официално е решил да емигрира в чужбина, където ще има повече шансове за реализация, а и където ще може да си почине, въпреки че в Америка също е много популярен. Според по-запознати обаче Къванч заминава в Лос Анджелис главно заради първата причина, защото според много продуценти, Турция е твърде тясна за него и той би имал чудесна и заслужена реализация само в Холивуд, редом до най-големите световни звезди. Къванч ще замине за Америка заедно с приятелката си Башак Дизер.

16) Все по-упорити слухове се носят за завръщането на младата надежда на турското кино Бурак Йозчивит на екрана. Според по-запознати известният с ролите си в сериалите "Малки тайни", "Великолепният век" и "Чучулигата" е подписал договор за 2 години с турската телевизия StarTV, в чийто нов сериал да се включи от началото на идващата 2015 г. с главна роля, която да бъде на младеж от богато семейство, който по стечение на обстоятелствата да се сблъска с неправдите и контраста на бедния живот. Към момента обаче това са само слухове, които предстои да бъдат или потвърдени, или отхвърлени.

17) Изминалите дни бяха много тъжни за турската актриса Мерием Узерли. Наскоро тя сподели в социалните мрежи снимки на себе си и дълголетната си баба, чиято ръка чаровната актриса целува. За съжаление, само няколко часа след това, екранната Хюррем султан от историческата драма "Великолепният век" получи скръбната вест, че любимата ѝ и много близка роднина е починала. Мерием е една от най-активните в социалните мрежи актриси, като в профилите си в тях тя се сбогува с баба си повече от откровено и искрено.

18) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 1 декември, очаквайте издание №37 от рубриката "Какво гледат в Турция?". В сряда, 3 декември, пък предстои да разгледаме музикалните теми в "Другите отчаяни съпруги" в дванадесетото за сезона и седемнадесето подред издание на "Музиката от турските сериали". В четвъртък, 4 декември, пък ще бъде публикувано интервю със звездата от "Момичето с червения шал" и "Една любовта история" Сечкин Йоздемир. В петък, 5 декември, пък предстои да публикуваме дванадесетия брой от "Две противоположности", в който ще сравним ролите на Сюнгюл Йоден в "Перла" и "Другите отчаяни съпруги". В събота, 6 декември, пък идва ред на дванадесетата тема в "Любопитно", в която ще представим най-дългите и най-късите турски сериали. И в неделя, 7 декември, предстои да бъде публикувано издание №12 от "Турските актьори 24/7". 

9 коментара:

Анонимен каза...

Бих искала да Ви помоля,да има повече статии и интервюта с известни актьори,например Hazar Ergüçl(за нея нищо не се пише,а има много фенове),Serenay Sarikaya и Ibrahim Celikkol (с тях има много инервюта и много статии,но не и при нас),Pamir Pekin (беше любимец на много хора,но статии за него няма) и други интересни актьори.Пускайте анкети и хората да гласуват следващата седмица за кого до има статия.Приятен ден.

Анонимен каза...

Както и Ceyda Ateş

Админ каза...

До 1 и 2 коментар:
Здравейте,
За Ибрахим Челиккол отдавна публикувахме интервю, можете да го прочетете от тук: http://serialiofbg.televisionbg.net/2014/07/blog-post_17.html
За Серенай Саръкая публикуваме новини в почти всяко издание на "Турските актьори 24/7", а интервю с нея ще има през лятото на 2015 г., тъй като тя ще се включи в "Любима турска звезда 2015".
А относно Хатидже Ергючул и Памир Пекин - за първи път от Вас чуваме за тях, а след като ги видяхме на снимки също не можахме да се сетим кои са. А ние сме запознати с доста турски сериали и знаем кои по-известни актьори участват в тях, независимо дали излъчени или неизлъчени у нас, но за тези двамата не бяхме дори и чували, а и не смятаме, че са чак толкова популярни поне в България. Относно Джейда Атеш - за нея също готвим изненада, която ще разберете в следващите месеци.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Здравейте,учудена съм,че не сте чували за тях,Pamir Pekin (е Джансел от "Сезони на любовта") ,а Hazar Ergüçl е Ейлюл от "Прилив и отлив". За Ибрахим сами казахте,че интервюто е старо. Явно не сте запознати толкова с актьорите щом не знаете коя е Hazar Ergüçl като се има предвид,че участва в един от най-гледаните сериали. Просто изказах мнение,но Вие май не цените мнението на хората,които Ви четат.

Админ каза...

До 4 коментар:
Здравейте,
Твърденията Ви, че не сме достатъчно запознати относно турските актьори са неоснователни, мислим, че работата ни до момента категорично оспорва тези Ви думи. Не мислим, че и болшинството от нашите читатели са чували за споменатите от Вас актьори, естествено ако са гледали "Приливи и отливи", който е важно да подчертаем, че все още не е излъчен в България и за него най-важното е, че в главните роли са Чаатай Улусой, Серенай Саръкая и Баръш Фалай. Да не говорим пък, че споменатата от Вас Хазар Ергючул изпълнява по-маловажна роля в него, която не е главна. Относно интервюто с Ибрахим Челиккол - не можем постоянно да публикуваме такива с един и същ актьор, стремим се да предлагаме разнообразие и да задоволим желанията на всеки един от читателите ни, за първи път обаче чуваме за споменатите от Вас актьори, а сме сигурни, че и болшинството от читателите ни също, именно и заради това Вашите за съответните двама актьори няма да бъдат изпълнени, тъй като все пак се целим и материалите ни да постигат добри резултати и да бъдат четени, което пък от опит знаем, че няма да се случи при публикуването на такива с Вашите предложения. Да не говорим пък, че обосноваването ни в предния отговор за Вас значи неуважение и неценене на мнение, в случая Вие преиначавате и изопачавате думите ни. А мислите ли, че ако мнението на читателите ни не ни интересува бихме Ви отговорили? Да, на някои въпроси не отговаряме, защото за тях имаме специален ask.fm профил, в който сме много активни. Както Ви казахме, голяма част от предложенията Ви ще бъдат взети под внимание, вече е публикувано интервю с Ибрахим Челиккол, новини за Серенай биват поместени в почти всяко издание на "Турските актьори 24/7", интервю с нея също предстои, както и такова с Джейда Атеш. Ако се чувствате обидени - извинете ни, но в случая смятаме, че достатъчно се обосновахме и аргументирахме.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Ами Hazar Ergüçl участваше и в "Север Юг" (Kuzey Güney (2011-2013)) като Simay Canay.Явно имате доста пропуски.

Админ каза...

До 6 коментар:
Здравейте,
Това, че Вие знаете за тази актриса не значи, че тя е известна в България, каквато пък не е.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

може ли интервю с Къванч Татлату и повече информация относно неговия живот и бъдещи проекти

Анонимен каза...

Името на актрисата е Hazar Ergüçlü (Хазар Ергючлю)...

Предоставено от Blogger.