"Турските актьори 24/7" (10): от 17 до 23 ноември 2014 г.

ноември 23, 2014
Неделя е, 23 ноември, а това означава, че днес за десета поредна седмица предстои да прочетете издание от рубриката "Турските актьори 24/7"
- вашия информатор относно всичко ново около любимите Ви турски актьори и актриси. През изминалата седмица звезди отново се забъркваха в неприятности, забавляваха се, променяха част от себе си, разкриваха част от себе си, връщаха се към доброто старо време, пазаруваха, бяха изненадани и изненадваха, постигнаха рекордни за страната си отличия и постижения. Всичко това и още много четете в следващите абзаци!


1) Шофьорската книжка на младата надежда на турското кино и тийн-идола Чаатай Улусой е била отнета, след като при спиране за проверка пътната полиция е установила, че актьорът кара в нетрезво състояние под въздействието на алкохол, застрашавайки своя и този на останалите участници в движението живот. Това сподели самият Чаатай преди няколко дни в "Шоуто на Беяз" по KanalD. Напомняме, че това не е първото провинение на Улусой, който преди година пък бе замесен в скандал за разпространение на наркотици заедно с Гизем Караджа. 

2) Въпреки че вече излъчи финалът си заради пълен провал в рейтингите, актьорите и техническия екип на сериала,  или поне някои от тях, на "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) въобще не бяха разстроени от това, че трудът им остана неоценен от зрителите, а даже напротив - забавляваха се като за последно заедно. Това стана ясно, след като сценаристката на поредицата Едже Йоренч сподели свое selfie в социалните мрежи заедно със звездата на поредицата Къванч Татлъту, като към снимката Едже е споделила, че тя държи "затворниците", явно имайки в предвид за затворници актьорския състав на историческата драма, която приключи в четвъртък, 20 ноември.

3) Съвсем скоро зрителите на турската телевизия StarTV ще си припомнят един от позабравените таланти на протагоноста, изпълняващ главната роля в сериала на канала "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun) Йозджан Дениз. Най-вероятно в предстоящия нов епизод публиката ще си спомни, а някои пък ще се запознаят, с певческия и музикантски талант на актьора, който ще свири и пее в една от сцените. Това е и една от изненадите на екипа на поредицата, чрез която тя категорично да заеме първото място, след като с последните си епизоди го направи, но с неголяма разлика от прекия си конкурент и бивш лидер във вторниците "Малкият господин". 

4) Светската двойка, която се роди след съвременната версия на "Чучулигата" (KanalD) през изминалата година Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит очевидно са се възползвали повече от пълноценно от хубавото време през изминалия уикенд в Турция. Двамата са прекарали един незабравим ден, карайки атевета в хълмиста местност. Двамата естествено не забравиха да споделят щастливия и необикновен момент в социалните мрежи с всичките си фенове, като Бурак дори със самоирония сподели заедно със снимки как е буквално е бил потънал в кал. Неговата половинка Фахрие пък се оказа доста по-внимателна и поне на снимката се вижда, че е пълна противоположност на омацалия се Бурак. 

5) Неочаквано голям провал постигна новият филм с участието на Нюргюл Йешилчай, Вилдан Атасавер и Мерт Фърат "Нощ" (Gece). Според кино-критиците това е най-слабият проект, в който мега-звездата Йешилчай е участвала. За съжаление рейтингите на кино-лентата също не са добри, като в първите три дни след премиерата на филма, той е бил гледан едва от по-малко от 9500 души. За сметка на това обаче съвсем скоро в Турция в ефира на StarTV се очаква да започне новият сериал с участието именно на Нюргюл, а и друга голяма звезда - Еркан Петеккая - "Разбити парчета" (Paramparca), който се очаква да разбие всички рейтинги и да се превърне в хита на годината. Кога ще стартира той и какви ще са рейтингите му ще разберете, само ако следите рубриката ни "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник. 

6) Наскоро стана ясно, че съвсем скоро в Турция ще започнат снимките на нов игрален филм, в който главните роли ще бъдат изиграни от Гизем Караджа ("Опасна красота", "Надежда за обич" и "Пътят на Емир"), която в момента участва в хита на StarTV "Красивата селянка" и Баръш Кълъч, който в момента пък протагонизира мелодрамата "Войната на розите" на KanalD. Кино-лентата, в която двамата ще изиграят двойка, е с работно заглавие "Обичам те, момче" (Seni Seviyorum Adamim). Караджа и Кълъч още отсега обявиха, че за тях сцените с целувки няма да са проблем, за тях те са просто като ръкуване. 

7) Гамзе Йозчелик очевидно все още не е получила добро и изгодно предложение за участие в нов сериал, тъй като блондинката, позната на зрителите чрез ролята ѝ в криминалната драма "Опасни улици", която обаче напусна, бе заснета от турските папараци да прекарва свободното си време в известен турски търговски център заедно с малкия си няколкогодишен син Муратхан. Център на вниманието обаче не беше той, а очевидно новият цвят на известната актриса, която явно е решила постепенно да премине към отбора на брюнетките, след като вече е със светло-кафяв нюанс на косата. 

8) Мерием Узерли официално се завръща на екран! Наскоро тя е подписала договора си за участие в нова обещаваща продукция, като според запознати турски медии чаровната актриса, позната на зрителите чрез ролята си в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), ще получава рекордните 2 000 000 щатски долара за всеки един епизод. Както Ви съобщихме и в миналото издание на "Турските актьори 24/7", Мерием Узерли дори вече е наела и голяма луксозна къща с басейн и градина, в която да живее заедно с малката си дъщеричка Лара по време на снимачния процес на новата поредица. 

9) Младата надежда на турското кино Бурак Йозчивит, който у нас познаваме чрез ролите му в сериалите "Малки тайни" и "Великолепният век", се оказа изключително сантиментална личност. Наскоро той беше засечен от турските репортери да вечеря в известен и скъп турски ресторант, като сред черното му облекло ясно се очертаваше бялата броеница, висяща от джоба на панталона му. На въпросите на репортерите каква е тази броеница и защо млад човек като него я носи у себе си, Бурак отговори, че тя има голямо значение за него, тъй като е подарък от дядо му.

10) Веднага след края на снимките на "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura), любимецът на милиони жени по света и определяният за турския Брат Пит актьор Къванч Татлъту, е възвърнал старата си визия, обръсвайки дългите мустаци, които се налагаше да пусне заради историческите елементи в провалилата се поредица. Това стана ясно от негово selfie, което актьорът публикува в социалните мрежи и което предизвика повече от позитивни реакции от страна на феновете му, които се радват, че любимецът им вече изглежда както преди, такъв, какъвто го харесват. Според мнозина дори мустаците са състарили доста Къванч, докато сега - без тях, той изглежда нормално за възрастта си.

11) Една от младите надежди на турското кино Гюлчан Арслан, която у нас познаваме чрез ролята ѝ на Мине в "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim) и която в момента участва в новия провал на FOX "Грешници" (Gunahkar) заедно със Сечкин Йоздемир, беше забелязана от турските репортери да се разхожда в центъра на Нишанташъ заедно с майка си. Очевидно красавицата беше решила да си купи нови бижута, тъй като дъщерята и звездната ѝ майка обиколиха почти всички бижутерии в центъра на града. На въпросите на журналисти какви покупки е направила, Мине отговорила, че това е тайна и изненада.

12) На пресконференцията на новия турски игрален филм "Обичам те, момче" (Seni Seviyorum Adamim), актрисата, която ще изпълни главната роля в него и познатата ни от сериалите "Опасна красота", "Надежда за обич" и "Пътят на Емир" Гизем Караджа, се появи в изключително нестандартна и екстравагантна рокля, наподобява форма на русалка в ефирно светло-синьо. Както винаги, Гизем постоянно се усмихваше и се държеше много освободено и естествено, като дори е танцувала заедно със своя бъдещ екранен партньор в романтичната комедия Баръш Кълъч.

13) Турската актриса Зюхал Олчай, която българските зрители познават чрез ролите ѝ в "Една любовна история" и "Ифет" е една от най-поддържаните жени в Турция. Красавицата, която е на цели 57 години, изглежда много по-млада за възрастта си, като това се забелязва и в епизодите на новата поредица с нейно участие "Незапомнените времена" (Urfaliyam Ezelden). Според източници от кухнята на сериала, Зюхал е била освен с младежка визия и с младежки дух, защото се е разбирала повече от добре с младите актьори-таланти, правейки си често selfie-та с тях.

14) Голяма изненада скрои бизнесменът Керем Гьоджюш на приятелката си и актриса, позната на зрителите чрез ролята ѝ на Карлин във "Времето лети" Вилма Елес. Наскоро двамата са били отседнали на почивка в Кападокия, като на една от вечерите в хотела, младият предприемач е предложил брак на чаровната блондинка с германски произход, като още по-голяма изненада бил начинът, по който се случило това - гости на хотела и ресторанта изведнъж са издигнали плакат с надписа "Ще се омъжиш ли за мен?". За щастие, въпреки еуфорията и емоциите, Вилма е приела предложението и целунала любимия си. Така двамата официално вече са годеници, а скоро и ще са и младоженци.

15) Нов нарко-скандал избухна в Турция! Този път замесена е актрисата Берак Тюзюндач ("Езел" и "Край или начало"), в чиито кръвни проби е отчетено и съдържание на наркотичното вещество кокаин. По въпроса се стигна дори в съда, като адвокатът на Берак обясни пред съдията, че клиентката му е приела доза кокаин, който съдържа веществото успокояващото вещество ксанакс, защото има фобия от летене в самолет, което пък наскоро ѝ се е наложило да направи. Берак е била заловена от полицията докато си е купувала лекарство за спиране на тютюнопушенето, самата тя обясни и уморения си вид именно заради неговото приемане, защото за нея е трудно да откажеш цигарите и поне не нея това се отразява и психически, и физически. Към момента делото е отменено.

16) Утре, 24 ноември (понеделник) ще бъде проведена церемонията по награждаване на елитните филмови и телевизионни награди "Еми". Сред номинираните за най-добра актриса за първи път е турска такава и то не коя да е, а любимата турска звезда на България за 2014 г. и чаровницата от "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце" Туба Бююкюстюн. През изминалата седмица тя замина за Ню Йорк, където ще се проведе церемонията, а феновете ѝ в цял свят създадоха хаштаг в социалните мрежи, за да я подкрепят и да покажат любовта си към нея пред цял свят. Бююкюстюн е номинирана за ролята си в криминалната драма "20 минути" (20 dakika). Да пожелаем успех на Туба, който тя със сигурност заслужава!

17) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: на 24 ноември, понеделник, ще бъде публикувано издание №36 от "Какво гледат в Турция?". На 26 ноември, сряда, пък ще можете да прочетете шестнадесетото подред и единадесето за сезона издание на "Музиката от турските сериали", в което ще разгледаме музикалните теми от "Гордата Аси". В четвъртък, 27 ноември пък идва ред на интервю с Джансу Дере. В петък, 28 ноември ще бъде публикувано издание №11 от "Две противоположности", в което ще сравним ролите на Батухан Караджакая в "Забраненият плод" и "Другите отчаяни съпруги". В събота, 29 ноември, пък предстои да публикуваме тема №11 в "Любопитно", в която ще разберем защо спират турските сериали. И в неделя, 30 ноември идва ред на единадесетия брой на "Турските актьори 24/7". 

2 коментара:

Анонимен каза...

Въпреки че съвсем скоро през месец декември провалът "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) ще покаже своя финал

Финалът вече се показа. Филма свърши.

Анонимен каза...

Новини 6. и 12. си протоворечат - старт на сериал? и пресконференция!!! Всъщност премиерата на филма беше на 21.11.14

"Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) - Това Кърт откъде го поамериканчихте? Курт на турски означава вълк и е прозвище на героя, чието име е Сейит Еминоф

Предоставено от Blogger.