"Турция представя..." (13): сериалите на FOX, ATV и ShowTV

ноември 04, 2014
Вторник е, 4 ноември, а това означава, че днес за осма поредна седмица предстои да прочетете издание от рубриката ни "Турция представя..."!
И така, вече са ясни провалите и успехите на турските телевизии! Днес ще се спрем на новите сериали на останалите 3 турски национални медии - FOX, ATV и ShowTV. Но преди това нека направим кратка равносметка на случилото се с техните продукции досега - "Безопасност" на FOX първоначално постигна доста добри рейтинги, но впоследствие те започнаха да се понижават и именно заради това вече поредицата с Йозлем Йълмаз ("Незабравима") вече се излъчва не всеки вторник, а всеки понеделник след 20.00 часа. "Моят стар приятел" (Kadim Dostum) на същата телевизия пък претъпя пълен провал и бе свален от ефир. Междувременно положението при ATV изобщо не е розово, след като всичките ѝ три нови сериали тази есен претърпяха провал - "Крадец на сърца" (Kalp Hirsizi), "Бял карамфил" (Beyaz Karanfil) и "Трима приятели" (Uc Arkadas). Новата поредица на ShowTV "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) пък е един от малкото нови хитове тази есен, който успя да се хареса на зрителите и да предизвика техния интерес, ставайки втория най-гледан сериал в сряда. За разлика от него обаче вторият сезон на "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) пък постига все по-ниски рейтинги и именно затова бе преместен от събота в неделя вечерта с надеждата за по-добри рейтинги, която за съжаление не се оправда. "Ах, Нериман" на същата телевизия пък постигна пълен провал и бе свален от ефир. Време е да започваме!

"Грешници" (Gunahkar) - FOX:
Това е последният от всички нови сериали тази есен на третата по гледаемост телевизия в Турция, чийто старт тя най-дълго отлага. И така, вече е ясно обаче кога новата поредица започва - премиерата ще е утре, 5 ноември (сряда), като поредицата ще се излъчва всяка сряда вечер след 20.00 часа, замествайки един от най-големите провали на сезона "Моят стар приятел" (Kadim Dostun). За разлика от него очакванията към "Грешниците" са много по-големи, като с този сериал FOX явно се цели в младата зрителска аудитория, тъй като главните роли в поредицата ще бъдат изпълнени от турските тийн-идоли Сечкин Йоздемир ("Великолепният век", "Момичето с червения шал" и "Една любовна история") и Гюлчан Арслан ("Момичето, което обичах"). В историята на новата вълнуваща мелодрама се разказва за трима млади души, чийто път неочаквано се пресича и свързва, за добро или зло. Част от главните елементи в историята също са и убийство, мистерия, медицина и естествено... любов! Режисьор на "Грешниците" е Берат Йоздоган, а продуцентската компания, която ще продуцира мелодрамата - MF Yapim. Музиката пък ще бъде създадена от Алп Йениер.

Освен "Грешниците", през следващите месеци по FOX продължават излъчванията на "Безопасност" (всеки понеделник), "Семейството на съпруга ми" (всеки четвъртък), "Черната роза" (всеки петък), "Сезонът на черешите" (всяка събота) и "Този живот е мой" (всяка неделя), както и на "Забравете ме" (всеки делник от 15.00 часа) и "Мъж, жена и 2 деца" (всеки петък и събота).

"Гущерите" (Kertenkele) - ATV:
Това е последната нова поредица на турската телевизия ATV за настоящия есенен телевизионен сезон, която стартира преди няколко седмици. Най-сетне оранжевият канал на южната ни съседка попадна на хит, от какъвто определено има нужда в последните месеци - това е новата сага "Гущерите" (Kertenkele), която се излъчва всяка събота вечер след 20.00 часа, замествайки спрения провал "Днешните домове" (Bugunun Saraylisi). За разлика от него обаче новата поредица постига все по-добри и по-добри рейтинги, превръщайки се във втората най-гледана в съботните вечери. В "Гущерите" главните роли се изпълняват от актьорите Тимур Ачар, Сера Токдемир и Ердинч Гюленер. Освен тях обаче в поредицата с важни роли се включват и познатите у нас актьори Мехтап Байри ("Женско царство", "Мелодията на сърцето", "Голямата лъжа" и "Малки жени"), Бирсен Дюрюлю ("Малки жени" и "Ифет") и Еда Йозеркан ("Забраненият плод"). Жанрът на "Гущерите" е драматична комедия, в която се разказва за Кертенкел (Тимур Ачар), който е най-изкусния крадец в Истанбул, като полицията постоянно е по петите му, но така и не успява да го хване. Дали това ще продължи и занапред или "кариерата" на Кертенкел ще бъде застрашена предстои да разберем всяка събота след 20.00 часа в "Гущерите" по ATV.

Освен "Гущерите", през следващите месеци по ATV продължават излъчванията на "Справедливостта на Кара" (всеки понеделник), "Беглецът" (всеки вторник), "Черни пари за любов" (всяка сряда), "Дикмен в Анкара" (всеки петък) и "Другата половина" (всяка неделя).

"Роман за времето" (Roman Havasi) - ShowTV:
Това, с което ще започнем е, че това не е нов сериал. Той се е излъчвал много отдавна в Турция по ShowTV, но до преди няколко години, от когато е бил спрян. Неговото заглавие е било "Райски квартал" (Cennet Mahallesi). Сега обаче поредицата се завръща много освежена и дори с ново име - "Роман за времето" (Roman Havasi). Тя отново ще се излъчва по една от не много гледаните турски национални телевизии ShowTV, като ще "възкръсне" на екран ако можем да се изразим така съвсем скоро в ефира ѝ. Самият сериал е една изключително интересна и вълнуваща комедия, която разказва животът на десетки жители на един квартал. Но каква ще е тази комедия без... Гюнай Караджаолу - най-добрата турска комедийна актриса?! Естествено, че никаква, именно заради това най-лъчезарната и позитивна турска комедиантка се завръща на екран именно в новия сезон на "Роман за времето". Напомняме, че познавате Гюнай чрез ролята ѝ на Гюлназ в най-вълнуващата турска приказка "Огнено сърце" (Gonulcelen), а скоро ще гледаме и напълно различния откъм жанр криминален сериал "20 минути" (20 dakika), в който по ирония на съдбата или не отново си партнира с Туба Бююкюстюн. Очаквайте "Роман за живота" (Roman Havasi) съвсем скоро в ефира на ShowTV!

Освен "Роман за живота", през следващите седмици по ShowTV продължават излъчванията на турските сериали "Отмъщението на змиите" (всяка сряда) и "Двете лица на Истанбул" (всяка неделя). На по-късен етап предстои да стартира новата поредица "Азра" (Ezra), както и най-вероятно "Цвете" (Cicek) с участието на Ниса Мелис Тели ("Времето лети").
_________________________________________________________________________________

Е, приятели, това беше всичко от рубриката "Турция представя..." за този сезон! От средата на септември досега - началото на ноември, Ви представихме подробна информация за общо всички над 20 нови продукции тази есен в общо осемте за втория сезон издания на рубриката. При поява на информация за нови сериали в Турция очаквайте извънредни нови броеве, в които да ги представим всеки вторник! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.