"Гласът на България" ще се излъчва в понеделник и неделя

Есенният телевизионен сезон официално стартира! До броени дни стартират риалити форматите на телевизиите, актуалните им
предавания пък вече започнаха! Очертава се изключително силен и напрегнат сезон, в който битката за рейтинг ще бъде наистина ожесточена. БТВ и НоваТВ ще изправят едни срещу други най-големите си проекти тази есен - "Survivor 5: Cambodia" и "Гласът на България 3" срещу "ВИП Brother 2014: Образцов дом" и "X Factor 3". Предстоят нови пренареждания на prime-time схемите им, като повече за тях четете в следващите абзаци!

Започваме както обикновено с промените в програмната схема на БТВ:
Утре, 9 септември (вторник) с нови епизоди се завръща най-гледания турски сериал в България за настоящата 2014 г. "Север-Юг" (Kuzey Guney). Култовата мелодрама с участието на Къванч Татлъту, Буура Гюлсой и Йойкю Карайел, БТВ ще излъчва както съобщихме миналата седмица от вторник до петък, в обичайния си часови пояс между 20.00 и 21.30 часа, с по 90-минутни епизоди дневно. Напомняме, че според първоначалните планове на медията, "Север-Юг" щеше да се завърне за кратко, а след това временно да бъде прекъснат, но заради големия интерес, БТВ размисли и така любимата на милиони зрители турска продукция ще се излъчва през целия септември. 

Продължаваме нататък, с поредна промяна в разписанието на най-гледаното музикално шоу у нас "Гласът на България". Третият сезон от формата, който за трета поредна година ще бъде воден от DJ Мартен Роберто и журиран от Миро (поп певец), ДесиСлава (поп-фолк певица), Орлин Горанов (естраден певец) и Наско от Б.Т.Р. (рок певец), окончателно ще се излъчва не според първоначалните планове всяка делнична вечер от 20.00 до 21.30 часа, а след това само всеки понеделник от 20.00 до 21.30 часа, а два пъти в седмицата. Дните, в които "Гласът на България 3" ще се позиционира, ще са понеделник и неделя, като в първия ден от седмицата изданията от формата ще се излъчват между 20.00 и 22.30 часа, а в последния - между 20.00 и 22.00 часа, с общо по четири часа и половина седмично. Напомняме, че шоуто започва на 21 септември (неделя), като от тогава в сила влиза и горе-упоменатото разписание на формата. 

На 15 септември, идния понеделник, в ефира на БТВ след 5-годишно отсъствие се завръща най-успешното приключенско риалити у нас "Survivor", със своя 5 пореден сезон, който отново ще бъде воден от актьора Владимир Карамазов. Според първоначалните планове на най-гледаната българска телевизия, "Survivor 5: Cambodia" щеше да се излъчва всяка делнична вечер, между 21.30 и 22.30 часа, като изключение да направи само старта му, който да е от 20.00 до 21.30 часа. Промяна в него всъщност няма да има, но така ще бъде наложена в разписанието на приключенския социален експеримент, в който тази година за първи път феновете ще се изправят срещу звездите. От 16 септември (вторник), това ще се случва от вторник до петък, между 21.30 и 22.30 часа, с по 4 издания седмично, а не както бе предвидено първоначално - с по 5. 

Преминаваме на честотите на все по-гледаната в последно време НоваТВ:
Преди да започнем с новостите в програмната схема на синята телевизия, желаем да отбележим, че онзи ден, 6 септември (събота), навръх честването на Съединението между Княжество България и Източна Румелия, тя най-сетне премина към актуален формат на картината 16:9, заедно с всички останали канали от семейството на Nova Broadcasting Group - Диема, Диема Фемили и Кино Нова (не споменаваме Нова Спорт, която още преди две години го направи). Към момента все още е възможно да има несъответствия между емблемата на телевизиите и същинския формат на картината, която излъчват, като съвсем скоро тези проблеми ще бъдат отстранени. Очаква се и до няколко седмици НоваТВ и Диема да пуснат своите HD-версии, като при официална информация ще Ви уведомим.

И така, започваме с промените в програмната схема на НоваТВ за следващата седмица! Утре, 9 септември (вторник), извънредно от 21.00 до 23.00 часа със своя нов 3 сезон се завръща най-успешното музикално шоу в България "X Factor". Форматът, който за втора поредна година ще бъде воден от усмихнатия тандем Алекс Раева и Мария Илиева и журиран от познатите Ви от миналия сезон ментори Мария Илиева, Любо Киров, Саня Армутлиева и Заки Соколов, ще претърпи промени в първоначално-обявеното си разписание. Започваме с това, че на 10 септември (сряда), в други ден, второто издание от кастингите на формата ще бъде показано не както се планираше първоначално между 21.00 и 22.00 часа, а между 22.00 и 23.00 часа. От следващата седмица, вместо да се показва в първоначално обявените дни - вторник и сряда, "X Factor" ще се позиционира в сряда и четвъртък, без промяна обаче в часовия слот на излъчване - между 22.00 и 23.00 часа. Именно това и ще наложи промяна в първоначално обявеното разписание на документалното риалити "Съдби на кръстопът", което вместо в четвъртък и петък, поне през следващата седмица ще показва своите нови истории всеки вторник, четвъртък и петък, във вторник между 22.00 и 23.00 часа, а в четвъртък и петък - между 21.00 и 22.0 часа. 

Продължаваме нататък! На 15 септември (понеделник) започва новия сезон на най-успешния български риалити формат "VIP Brother". Първият старт на "ВИП Brother 2014: Образцов дом" ще се състои между 20.00 и 23.00 часа, а вторият ще бъде показан на следващия ден, 16 септември (вторник), но между 20.00 и 22.00 часа. Живите предавания на соц-сезона и тази година ще бъдат в понеделник и сряда, но във втория ден той ще продължава не до 23.00, а до 22.00 часа, стартирайки в 20.00 часа, както понеделник, така и сряда. Във вторник, четвъртък и петък пък ще бъдат показвани дейли епизоди, като във втория ден от седмицата те ще продължават от 20.00 до 22.00 часа, а в четвъртия и петия - между 20.00 и 21.00 часа. От 19 септември (петък) пък започват специалните късни издания на шоуто "Голямата уста", които ще се излъчват всеки петък между 22.00 и 23.00 часа. А междувременно, вече са ясни имената на първите 11 от общо 16 участници в тазгодишния сезон, това са Йорданка Христова, Камелия Тодорова, Камелия Воче, Ива Екимова, Ели Гигова, Елена Кучкова, Кали, Влади Въргала, Тити Папазов, Евгени Минчев и Иво Аръков. Тук е мястото да съобщим и, че от 16 септември (вторник) всеки делничен ден по Диема Фемили ще се излъчват специални живи връзки от къщата на "ВИП Brother 2014: Образцов дом", които ще се показват между 14.10 и 16.00 часа. 

Приключваме с акцентите в програмната схема на дамския канал БТВ Лейди:
Считано от 29 септември (понеделник) започва повторението на епизодите от първи сезон на първия модерен съвременен роден сериал "Стъклен дом", който ще се излъчва всяка делнична вечер между 22.00 и 22.50 часа. Продукцията с участието на Елена Петрова, Калин Врачански, Стефан Данаилов, Яна Маринова, Георги Кадурин, Стефка Янорова, Краси Ранков, Луиза Григорова, Радина Къдржилова, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Александър Кадиев, Юлиан Вергов и Диляна Попова ще наложи преустановяването повторението на турската семейна драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), излъчващо се в този часови слот. 

Приключваме днешната информационна бюлетина относно новостите в програмите на телевизиите, с новината, че отново от 29 септември (понеделник) в ефира на дамската медия от семейството на bTV Media Group БТВ Лейди, с първото си и дългоочаквано повторение се завръща най-харесвания турски сериали у нас "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), от самото му начало. Мелодрамата с участието на Хазал Кая, Чаатай Улусой, Ханде Сорал и Вахиде Гьордюм ще се излъчва всяка делнична вечер между 22.50 и 23.50 часа, веднага след повторенията на "Стъклен дом". 

1 коментар:

Анонимен каза...

Колко епизода на моята карма и малката булка са закупени?

Предоставено от Blogger.