"Сблъсък" (8): "Времето лети" vs. "Ифет"

Петък, 22 август е. Отново е денят, в който е време да видим поредното издание от рубриката за сблъсъците между два сериала - "Сблъсък".
Днес ще покажем четвърт-финалното издание на тази поредица. Още от заглавието Ви е станало ясно, че тази седмица ще разгледаме сблъсъка между два турски сериала, който е с продължителност един час. Миналата седмица обърнахме внимание на сблъсъка за рейтинг между сериалите "Под прикритие" и "Седем часа разлика", в който рейтинг-победител беше "Седем часа разлика", но по-харесван и запомнен остана "Под прикритие". 

Днес е предпоследния петък от последния летен месец август. И това лято си отиде бързо и неусетно, но се надяваме, че последните няколко дни ще ги изживеем заедно с изданията на "Сблъсък". Този двубой, който ще видим днес, е между два от най-очакваните и най-обичаните турски сериали - "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki) и "Ифет" (Iffet). И двата сериала вървят по нишовите канали на двете най-големи и най-гледани български медии - "Времето лети" по БТВ Лейди, а "Ифет" по Диема Фемили. Сериала "Времето лети" излъчва своите първи епизоди от първи сезон, всеки делничен ден по два епизода от 22:00 до 00:00 часа по БТВ Лейди, а "Ифет" показва своите премиерни епизоди всеки делничен ден от 22:30 до 23:30 по Диема Фемили.

Ще се спрем на една случайна дата от последните седем дни на месец август. Например 15-ти август, петък. Часът е точно 22:30, по Диема Фемили започва излъчването на поредния епизод на "Ифет", а по БТВ Лейди вече е започнал първия от общо двата епизода на "Времето лети" от 22:00 часа. Победителят за всеки е ясен, но и двата сериала се радват на добри рейтинги. Да, "Ифет" надвива в класацията и разбира се, е по-гледания сериал. И това е напълно нормално, тъй като зрителите предпочитат да гледат дългоочакваната премиера, пред повторението на семейния драматичен сериал.

Тук също можем да обърнем внимание и на още един сблъсък между двата сериала, които този път обаче си разменят местата - "Ифет" е с повторение, а "Времето лети" - с премиерен епизод. Става дума за всеки делничен ден от 17.30 часа, тогава Диема Фемили повтаря епизода на "Ифет" излъчен предната вечер и започнал в 17.00 часа, а БТВ излъчва премиерните нови епизоди от "Времето лети", които са започнали в 17.30 часа (след 18-ти август). Двубоя между двата сериала е само половин час, но този път тук надвива "Времето лети" и то с каква преднина! Сериалът има четворно по-висок рейтинг от повторението на епизода на "Ифет" и това е напълно нормално, тъй като се излъчва по най-гледаната медия и освен това е дългоочакван и с нови епизоди.

За пръв път в рубриката "Сблъсък" видяхме сблъсък между два сериала, които се изправят един срещу друг цели два пъти. В случая от 17.30 до 18.00 часа, победител в "Времето лети" със своите премиерни епизоди пред "Ифет" със своето повторение на епизодите. От 22.30 победител обаче е "Ифет" със своите премиерни епизоди, а "Времето лети" е по-малко гледан със своето повторение на началните епизоди по БТВ Лейди. И все пак лято е и не можем да говорим за толкова високи рейтинги, но "Времето лети" и "Ифет" са едни от най-гледаните турски сериала през това лято.

Останете с нас и следващият път! Тъй като следващия петък, 29 август ще обявим есенната програма на СЕРИАЛИ в България, то следващото издание на "Сблъсък", което ще бъде полу-финалното, ще бъде налично в неделя, 31 август. Тогава очаквайте сблъсък между един турски и един италиански сериал!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.